Tapu Haber

Tapu Haber

Son dakika tapu haber haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tapu haber ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tapu haber haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tapu Haber

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tapu haber gelişmeleri de dahil olmak üzere 198 tapu haber haberi bulunmuştur. Tüm tapu haber haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tapu ile ilgili flaş detay! Ev alacak milyonları ilgilendiriyor, ipotek, haciz ve...
Tapu ile ilgili flaş detay! Ev alacak milyonları ilgilendiriyor, ipotek, haciz ve... Tapu ile ilgili son dakika gelişmesi! Ev alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Ev almadan önce yapılması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan konut kredisi müjdesinin ardından vatandaşlar ev arayışına girdi. Uzun süredir artan fiyatlarla gündemde olan konut sektörünün devreye alınan paketlerle hareketlenmesi bekleniyor. Peki ev alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Tapu üzerinde ipotek ve haciz olup olmadığı nasıl öğrenilebiliyor? İşte ev alma planı yapanlar için yol haritası...
10.05.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alım-satımında flaş değişiklik, gayrimenkul sektöründe artık...
Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alım-satımında flaş değişiklik, gayrimenkul sektöründe artık... Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika kararı! Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Ev alı satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tümüyle değişiyor. Tüketici mağdur edilmeyecek. Ev alma planı yapanlar hem fiyat avantajı hem de ödeme kolaylığı açısından tamamlanmamış projelerden konut almayı tercih ediyor. Ancak bazı firmalar teslim tarihi geçmesine rağmen alınan daireyi teslim etmiyor ya da inşaat tamamen yarım kalıyor ve ev alma hayali kuranlar büyük mağduriyet yaşıyor. Sadece tamamlanmamış projelerde değil, tamamlanmış ev satışlarında da tüketiciler sorun yaşayabiliyor. Örneğin bir ev birden fazla kişiye satılıyor. Bu ve benzeri tüm mağduriyetleri ortadan kaldıracak bir düzenleme hayata geçiriliyor. Satış vaadi sözleşmeleri noter huzurunda yapılacak. Artık kat irtifakı olmayan dairelerin satışı yapılmayacak.
3.02.2022 Ekonomi
Tapuda değiştiriliyor, gayrimenkul sektöründe büyük oyun! Tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı...
Tapuda değiştiriliyor, gayrimenkul sektöründe büyük oyun! Tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı... Ev alacak herkes için geçerli. Tapuda büyük oyun! Gayrimenkul sektöründe hemen herkes başvuruyor. Ancak yasal değil. Cezai yaptırımı var. tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı gibi ödemelerden kurtulmak isteyenler bu yönteme başvuruyor. Gayrimenkul alım satımında tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü tapu harcı olarak ödeniyor. Satış bedelini düşük göstererek tapu harcından kaçmak yasal değil ama sık başvurulan bir yöntem. Öyle ki ilk teklif edilen bu oluyor.
17.01.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, ev alıp satacakları ilgilendiriyor
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, ev alıp satacakları ilgilendiriyor Ev sahiplerini çok yakından ilgilendiriyor. Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Konut alım satımında önemli değişiklikler olacak. Gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergiler, diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi dikkate alınmak suretiyle yeniden değerlendirilecek. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne entegre bir gayrimenkul değer bilgi merkezi kurulacak ve taşınmazların değerlerine yönelik veriler mülkiyet bilgileri ile tutulacak.
28.10.2021 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, artık herkes...
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, artık herkes... Evi olan, ev alacak herkes için geçerli. Tapuda bir dönem sona eriyor. Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Karar uygulanmaya başladı. Artık ulaşılabiliyor. TAKBİS üzerinden bilgi alınabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdesini duyurmuştu. Uygulama pilot bölgede başladı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaların entegrasyonu ile taşınmazların bulunduğu yerlere ait "afet alanları, fay hatları, riskli bölgeler, sit alanları, çevre ve turizm alanları" gibi bilgilere isteyen herkesin ulaşabileceğini bildirdi.
18.03.2021 Gündem
Tapuda yeni dönem! Tarih verildi, tamamen değişiyor
Tapuda yeni dönem! Tarih verildi, tamamen değişiyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Türkiye Tapu" uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi hedefleniyor.
24.12.2023 Ekonomi
Devlet arazisini satıp 16 milyonluk vurgun yapan Sülün Osman Çetesi çökertildi!
Devlet arazisini satıp 16 milyonluk vurgun yapan Sülün Osman Çetesi çökertildi! Devlet arazisini satıp vurgun yaptılar! ‘Sülün Osman’ çetesi İzmir merkezli 4 ilde yapılan operasyonla çökertildi. 16 milyonluk vurgun yapan 14 çete üyesi gözaltına alındı. Dolandırıcılık çetesinin elde ettiği paralar ile araç kiralama şirketi kurduğu ortaya çıkarken lüks otomobilleri ünlü isimlere de kiraladıkları belirlendi. Operasyonun detaylarını ise CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı…
31.07.2023 Gündem
Kredi kullanan herkesi ilgilendiren karar! Tamamı iade edilecek, mutlaka kontrol edin
Kredi kullanan herkesi ilgilendiren karar! Tamamı iade edilecek, mutlaka kontrol edin Kredi kullanan yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Bazı bankalar kredi çeken firmalar ve vatandaşlardan çeşitli isimler altında bedeller tahsil edebiliyor. Konuya ilişkin açılan bir davada mahkemeden emsal para iadesi kararı çıktı. Peki böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişiler ne yapabilir? Paralar iade alınabilir mi? Uzman isimden önemli açıklamalar geldi. İşte detaylar…
22.06.2023 Ekonomi
İstanbul’da ilk evini alacaklara müjde! Yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ile yeni konut projesi
İstanbul’da ilk evini alacaklara müjde! Yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ile yeni konut projesi Türkiye’nin alanlarında lider iki şirketi Emlak Konut ile Türk Hava Yolları, İstanbul Yeni Havalimanı’na 10 dakika ulaşım mesafesindeki Arnavutköy’de 2,5 milyon metrekare alan üzerinde, İstanbulda  evi olmayanlar için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.
19.05.2023 Ekonomi
Amazon’da dehşet anları, bir hafta cesetle yaşadı! Korku filmini aratmayacak olay
Amazon’da dehşet anları, bir hafta cesetle yaşadı! Korku filmini aratmayacak olay Kocası kalp krizi geçirip hayatını kaybeden ve teknesinin motoru bozulan 68 yaşındaki Brezilyalı kadın, bir hafta boyunca kocasının cansız bedeni ile Amazon nehrinde sürüklendi. 'Bu kadarı ancak filmlerde olur' denecek hikaye bugün dünya basınında dikkat çekti.
8.04.2023 Dünya
İcra satış müdürü ve zabıt katibi, önemli ihale dosyalarını örgüte haber vermiş
İcra satış müdürü ve zabıt katibi, önemli ihale dosyalarını örgüte haber vermiş İzmir'in Ödemiş ve Tire ilçeleri ile Manisa'da çeşitli suçlara karıştığı tespit edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında adliyede görevli icra satış müdürü S.C ve zabıt katibi A.Y.'nin bulunduğu 18 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli S.C. ve A.Y.'nin, adliyedeki önemli ihale dosyalarını suç örgütüne önceden haber verdikleri, örgütün de ihaleye katılacaklara baskı ve tehdit uygulayarak çekilmelerini sağlayıp ihaleleri aldıkları öğrenildi.
30.03.2023 Gündem
Konut sektörüne sıkı takip: 80 bin mükellef RADAR'a takıldı
Konut sektörüne sıkı takip: 80 bin mükellef RADAR'a takıldı Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara yönelik yapılan incelemeler sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem tespit edildi. Gayrimenkulun değerini düşük gösteren 80 bin mükellef de RADAR sistemine takıldı.
30.01.2023 Ekonomi
Kimlik kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Banka işlemlerinde yeni dönem
Kimlik kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Banka işlemlerinde yeni dönem Kimlik kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Banka işlemlerinde yeni dönem, tamamen değişiyor. İçişleri Bakanı Soylu, "Nüfus müdürlüklerinde bu yıl 30 milyon yüz yüze işlem yapıldı. E-Devlet’ten yapılan işlem sayısı 146 milyondur. Bu yıl yaklaşık 6 milyon ehliyet, 12 milyon da kimlik verdik. BDDK ile bir çalışma yapıyoruz. Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak" dedi.
30.12.2022 Ekonomi
Doğal gaz müjdesi verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
Doğal gaz müjdesi verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Karadeniz gazıyla ilgili yeni müjdeyi pazartesi günü açıklayacaklarını söyledi. Peki Karadeniz’de yeni gaz keşfi olabilir mi? Hanelerde kullanılan gazda indirim mi yapılacak? İşte detaylar...
25.12.2022 Ekonomi
Fırsatçılardan 'devre mülk' oyunu! Yüksek fiyat vaadi ile büyük vurgun
Fırsatçılardan 'devre mülk' oyunu! Yüksek fiyat vaadi ile büyük vurgun Ev sahibi olan herkesi ilgilendiren gelişme! Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı. Ülke genelinde her geçen gün artan devre mülk skandallarına bir yenisi daha eklendi. İşte yüksek fiyat vaadi ile 5 milyon liralık vurgun yapan şahıslar ile ilgili şoke eden detaylar...
12.12.2022 Yaşam
Devre mülk dolandırıcısı, röportaj yapıp vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarmış
Devre mülk dolandırıcısı, röportaj yapıp vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarmış Adana merkezli 33 ilde devre mülklerini satmak isteyen kişileri 20 milyon TL dolandıran şüphelilere yönelik operasyonda gözaltına alınan 57 şüpheliden 12’si, tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerden Okan Onat’ın, operasyondan 2 gün önce yerel bir haber sitesine verdiği röportajda, devre mülk dolandırıcılığı uyarısı yaptığı ortaya çıktı.
6.12.2022 Gündem
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve...
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve... Noterlerde yeni dönem! Resmen değişti ve düzenleme duyuruldu. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 6. Yargı Paketi Meclis'ten geçti. Kabul edilen kanunda noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilmesi de yer alıyor. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu kayıt örneği ve diğer belgeler, tapu bilişim sistemi aracılığıyla noterlerle paylaşılacak. Satışa engel hukuki durumun varlığı halinde satış işlemi yapılamayacak. Satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az, 4 bin liradan fazla olamayacak ve ücret tarifesinde gösterilecek.
24.06.2022 Ekonomi
Avrupa Parlamentosu'ndan dizel ve benzinli araçlarla ilgili flaş karar! Yasaklanacak
Avrupa Parlamentosu'ndan dizel ve benzinli araçlarla ilgili flaş karar! Yasaklanacak Avrupa Parlamentosu (AP), 2035 yılından itibaren dizel ve benzinli binek otomobillerin ve hafif ticari araçların satışının yasaklanmasına dair öneriyi onayladı.
8.06.2022 Dünya
Arsa almak isteyene büyük fırsat! Devlet satışa çıkardı! 32 ilde 385 arsa! Büyük indirim
Arsa almak isteyene büyük fırsat! Devlet satışa çıkardı! 32 ilde 385 arsa! Büyük indirim Arsa almak isteyen vatandaşlar için güzel haber geldi. Bakanlık, bu şekilde vatandaşa hem yatırım fırsatı hem de kendi konutunu inşa etme fırsatı sunuyor. Ödemede ise net yüzde 20 indirim fırsatı sunan bakanlığın, buradan elde edilen geliri Kentsel Dönüşüm ve Konut Projelerine aktararak konut sorununa da çözüm üretmesi planlanıyor. Arsalar yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade imkânıyla satışa sunulurken, tapu ve KDV masrafından muaf olması da yatırımcıya kolaylık sağlıyor. Taşınmazların satışında sunulan vade imkânında kanuni faiz yüzde 9 ile de vade yapılması taşınmazları daha cazip hale getiriyor. Yatırım için sunulan arsalar; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Tekirdağ, Van ve Yalova illerinde yer alıyor.
4.06.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! 4000 lira sınırı ve...
Tapuda yeni dönem! 4000 lira sınırı ve... Tapu işlemleriyle ilgili son dakika gelişmesi! Ev, arsa alacak milyonları ilgilendiriyor. Sistem değişiyor. Görev tanımları değiştirilerek, tapu işlemlerinin noterlerden yapılmasına olanak sağlandı. Buna göre noterlerin taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapmak, bu sözleşmeyi taraflardan birinin talep etmesi, harç ve giderleri ödemesi halinde elektronik ortamda tapu siciline şerh koymak, ayrıca taşınmaz satış sözleşmesi yapma yetkisi olacak. Bu işlemler karşılığında noter ücreti dışında herhangi bir ücret alınmayacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 Türk Lirası’ndan az ve 4 bin Türk Lirası’ndan fazla olamayacak.
26.05.2022 Ekonomi
Ünlü finans uzmanı Aysun Mercan'a büyük tuzak! 15 milyon liralık vurgun! Detaylar ortaya çıktı
Ünlü finans uzmanı Aysun Mercan'a büyük tuzak! 15 milyon liralık vurgun! Detaylar ortaya çıktı Tele-dolandırıcı kurbanı finans uzmanı Aysun Mercan, Kadıköy'deki yarım milyon dolarlık dairesini "Tapu kadastroda operasyon var, evini satman gerekiyor" denince sattığını söyledi. Öte yandan şüphelinin görüntüsü, güvenlik kamera kayıtlarından da tespit edildi.
26.05.2022 Yaşam
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, artış yüzde...
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, artış yüzde... Konut fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 110 arttı. Konut fiyatlarına ilişkin veriler geldi. Ev fiyatlarında her geçen ay astronomik artışlar yaşanıyor. İnşaat maliyetlerinin artması satılık ev fiyatlarını doğrudan etkilerken, beraberinde önemli sorunlar getiriyor. Arz açığı artarken yatırımcı ve yabancı talebinin artması da fiyatların artmasına neden oluyor. Konut krizi giderek derinleşiyor. Vatandaşın ev sahibi olması neredeyse imkansız hale geldi, kiralık ev tutmak da artık cep yakıyor. Ev sahibi olmak isteyenler için kredi paketleri açıklandı ancak 1 gün bile geçmeden on binlerce fırsatçı devreye girerek fiyatları yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanlığı konu ile ilgili düğmeye bastı. Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) konut fiyat endeksi verilerini duyurdu. İşte konut sektöründe ve fiyatlarla ilgili yaşanan son gelişmeler...
23.05.2022 Ekonomi
Kredi çekmek isteyenlere müjde! Ucuz kredi geliyor, resmen belli oldu! 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi ve tavan fiyat uygulaması...
Kredi çekmek isteyenlere müjde! Ucuz kredi geliyor, resmen belli oldu! 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi ve tavan fiyat uygulaması... Ucuz konut kredisi müjdesi. Kredi çekmek isteyenleri sevindiren gelişme. Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu. Ev sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Yüzde 0,99 ve 0,89 faiz oranları ile konut kredisi sağlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 0.89 0.99 faizli konut kredisi paketi ile ilgili, Hazine ve Maliye Bakanlığı önemli bir bilgilendirmede bulundu. Bakanlık, konut finansmanı projesi detaylarını açıkladı ve kredi kullanım şartlarını duyurarak "Konut Finansman Paketleriyle vatandaşlarımızın konut piyasasındaki dalgalanmaların olumsuz etkilerinden korumak ve ilk konutunu alacak vatandaşlarımızın çok uygun maliyetle konut erişimlerini artırmak hedeflenmiştir" dedi. Öte yandan Fahiş kira fiyatlarının önüne geçilecek. Yol haritası belli oldu. Tavan fiyat getirilmesi de dahil farklı alternatifler gündemde. Özellikle son bir yılda kira fiyatlarındaki artış vatandaşları ekonomik olarak zorluyordu. Ortalama kira fiyatları asgari ücret ile yarışır hale geldi. Asgari ücretli ya da asgari ücrete yakın ücret alan ve kiralık evde yaşayan vatandaşlar kiralardaki bu astronomik artışın önüne geçilmesini bekliyordu. Hükümet kira fiyatlarındaki artışı önlemek için çalışmalara başladı. Peki Düşük Faizli Konut Kredisi Nasıl Alınır, Şartları Neler? Kimler Düşük Faizli Konut Kredisi Alabilir? 0.89, 0.99 Faizli Konut Kredisi Ne Zaman Verilecek? 0.89, 0.99 Faizli Konut Kredisi Şartları Nedir, Hangi Bankalar Verecek? İşte son dakika haberinin detayları.
22.05.2022 Ekonomi
Ev, işyeri, arsa, arazi sahibi herkesi kapsıyor! Muafiyete engel olan yıl ve para detayı! Hepsi ödeyecek...
Ev, işyeri, arsa, arazi sahibi herkesi kapsıyor! Muafiyete engel olan yıl ve para detayı! Hepsi ödeyecek... Konut, işyeri, arsa ve arazi sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Çok sayıda kişi merak ediyordu. Emlak vergisi ile ilgili önemli detaylar tek tek belirtildi. Mülk sahiplerine muafiyet tanınıyor. Ancak muafiyete engel durumlar da oluyor. İlk taksiti mayıs ayı sonuna kadar ödenecek olan vergiler için kimlerin muaf olduğu detaylarıyla açıklandı. Mülk sahibinin eşinin geliri muafiyete engel mi? Hangi mülk sahipleri vergi ödemeyecek? Faiz geliri olanlar muafiyetten yararlanabilir mi? İşte emlak vergisinde merak edilenler...
10.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tapu Haber ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tapu haber haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.