Tahliye Davası

Tahliye Davası

Son dakika tahliye davası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tahliye davası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tahliye davası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tahliye Davası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tahliye davası gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.565 tahliye davası haberi bulunmuştur. Tüm tahliye davası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz!
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz! Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin talebi üzerine icra müdürlüğü tarafından gönderilen tahliye emrine itiraz etti.
30.03.2024 Gündem
Asuman Krause kiracısı ile davalık oldu! İşte istediği bedel...
Asuman Krause kiracısı ile davalık oldu! İşte istediği bedel... Son günlerde ünlüler dünyasında yaşanan ev sahibi kiracı krizine bir yenisi daha eklendi. Asuman Krause de Etiler’deki evinde oturan kiracısına dava açtı. Krause kiracısının evini boşaltmasını ya da kira bedelini 25 bin TL’ye yükseltmesini istedi.
5.12.2023 Magazin
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
200 dairesi var dediler! Gerçek ortaya çıktı, yüzde 800 zam yaptı site karıştı
200 dairesi var dediler! Gerçek ortaya çıktı, yüzde 800 zam yaptı site karıştı Ankara’da Tümerkent Sitesi’nde 5 yıl ve üzeri kiracılarına kira tespit davası açarak 14 bin lira kira bedeli isteyen ev sahibine iki kiracısı fahiş zam olduğu iddiasıyla itiraz etti ve olay yargıya taşındı. Kiracıların avukatı bu durumun Ticaret Bakanlığının fahiş zam yapan ev sahiplerine para ve hapis cezası verileceğine yönelik yaptığı açıklamaya aykırı olduğunu, ev sahibinin avukatı ise rayiç bedeli bilirkişi raporları ile hesapladıklarını, 5 yıl ve üzeri kiracı oldukları için hakkaniyet indirimi uygulayarak 14 bin lira istediklerini söyledi. Ayrıca Tümerkent Sitesi’nde toplam 167 daire olduğu, Celal T’nin ise 200 dairesi olmadığı, kendisi ve ailesi üzerine 32 dairesinin olduğu öğrenildi.
30.09.2023 Yaşam
SPK 10 kişiye 6 ay işlem yasağı getirdi
SPK 10 kişiye 6 ay işlem yasağı getirdi Sermaye Piyasası Kurulu, Atakule GYO pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili Burak Bayram Yaman, Celalettin Onur Koray, Cem Özay, Gökhan Özdek, Halit Yalçınkaya, Selahattin Kıymaz, Selçuk Patlar, Yağmur Patlar ve Yiğit Başar Aslan hakkında 6 ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi.
22.09.2023 Ekonomi
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Flaş borç detayı, tahliye davası açılıyor
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Flaş borç detayı, tahliye davası açılıyor Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detayları ortaya çıktı. Bunu yapan kiracı evden tahliye ediliyor. Kira, kat mülkiyeti, komşu hakkı ve ortaklığın giderilmesinden kaynaklı uyuşmazlıklarda dava şartı arabuluculuk uygulaması başladı. Yoğun başvuru var. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı önemli avantajı açıkladı. İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren detaylar...
22.09.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin' Kira fiyatları adeta uçtu. Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
11.09.2023 Gündem
Ev sahibi ve kiracıları kapsayan emsal karar! Karara uymayan haksız sayılacak
Ev sahibi ve kiracıları kapsayan emsal karar! Karara uymayan haksız sayılacak Yargıtay'dan ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren emsal bir karar geldi. Yüksek Mahkeme; mahkemenin 'boşalt' kararına rağmen evi tahliye etmeyen kiracıya verilen beraat kararını bozdu. Mahkeme kararına direnen kiracının 'hakkı olmayan yere tecavüz' suçunu işlediğine dikkat çekildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, kiracıların ve ev sahiplerinin bilmesi gereken önemli ayrıntılara dikkat çekti.
9.09.2023 Ekonomi
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! Yarın başlıyor, kritik 30 gün detayı...
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! Yarın başlıyor, kritik 30 gün detayı... Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem resmen yarın başlıyor. Bakan Tunç konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arabuluculuk sistemi ile ilgili, "Yarından itibaren arabuluculuk müessesesine kira davaları da katılıyor. Kat mülkiyeti davaları zorunlu arabuluculuk kapsamında olacak." ifadelerini kullandı. Peki bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek? İşte ev sahibi ve kiracıların merak ettiği soruların yanıtı...
31.08.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.08.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor! 30 gün süresi var, tahliye davası açılıyor
Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor! 30 gün süresi var, tahliye davası açılıyor Kiracı ya da mülk sahibi fark etmiyor. Herkes için geçerli. Süre sınırı bulunuyor. Son günlerde kiracı ve mülk sahipleri arasında sık yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Evcil hayvan sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Evin bir parçası haline gelen evcil hayvanların komşuları rahatsız etmesi durumunda ne olur? Uzman isim yanıtladı. İşte ayrıntılar...
25.07.2023 Gündem
Ev sahiplerinden 'kirli' oyun! Kiracılara kritik uyarı: Bunu sakın yapmayın
Ev sahiplerinden 'kirli' oyun! Kiracılara kritik uyarı: Bunu sakın yapmayın Kira fiyatlarındaki artış nedeniyle ev sahipleri mevcut kiracısını çıkararak evini yüksek bedel karşılığında yeniden kiraya vermek istiyor. Bu nedenle pek çok yola başvuran mülk sahiplerinin yaptıkları şaşkınlık yaratıyor. Kimi çocuğunun taşınacağı, kimi tadilat bahanesiyle kiracıları tahliye etmeye çalışıyor, boş tahliye taahhüdü, kiraların elden alınması ve kiracıya IBAN verilmemesi de ev sahiplerinin elini güçlendiriyor. 3. kişiye satışlar bile tahliye taktiği.
21.07.2023 Ekonomi
Bakan Tunç'tan kira zammı açıklaması: Yüzde 25'i geçemez
Bakan Tunç'tan kira zammı açıklaması: Yüzde 25'i geçemez Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira zam oranıyla ilgili yaptığı açıklamada, " Zam konusunda yüzde 25 sınırı var. Sözleşme olduğu için yüzde 25’i geçemez. Hukuki bir ihtilaf olur o zaman. Diyelim yüzde 26 yapmak istedi. Kiracı imzalamaz" dedi.
4.07.2023 Ekonomi
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! ‘Tahliye’ ve ‘kira tespit’ davaları ile ilgili dikkat çeken açıklama
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! ‘Tahliye’ ve ‘kira tespit’ davaları ile ilgili dikkat çeken açıklama Kira fiyatlarındaki fahiş aırtış ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirirken mahkemeler ‘tahliye’ ve ‘kira tespit’ davalarıyla boğuşuyor. Sulh hukukta açılan davaların yüzde 60’ı kirayla ilgili. Yoğunluktan bilirkişi bulunamıyor, bir yıl sonrasına duruşma günü veriliyor.
3.07.2023 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracıları kapsayan emsal karar! Evi terk etmeyen kiracı haksız sayılacak
Ev sahibi ve kiracıları kapsayan emsal karar! Evi terk etmeyen kiracı haksız sayılacak Yargıtay'dan ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren emsal bir karar geldi. Yüksek Mahkeme; mahkemenin 'boşalt' kararına rağmen evi tahliye etmeyen kiracıya verilen beraat kararını bozdu. Mahkeme kararına direnen kiracının 'hakkı olmayan yere tecavüz' suçunu işlediğine dikkat çekildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, kiracıların ve ev sahiplerinin bilmesi gereken önemli ayrıntılara dikkat çekti.
23.05.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahipleri yasal sınır tanımıyor! Tahliye davalarında kritik detay
Fırsatçı ev sahipleri yasal sınır tanımıyor! Tahliye davalarında kritik detay Ev sahibi -kiracı sorunları her geçen gün artıyor. Kiracısını evinden çıkarmak isteyen mülk sahipleri kiraya astronomik zamlar yapıyor. Yasal haklarını kullanmak isteyen kiracılar tahliye davaları ile karşı karşıya kalıyor. İstanbul'da yaşanan olay zincirleme kiracı mağduriyetine yol açtı.
8.05.2023 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! 'Keyfi zam' yapan yargılanabilir
Ev sahipleri dikkat! 'Keyfi zam' yapan yargılanabilir Kira fiyatlarındaki astronomik artış özellikle büyükşehirlerde artarak devam ediyor. İstanbul ve Ankara gibi kentlerde kiralık daire fiyatları asgari ücreti geçmiş durumda. Öte yandan devlet tarafından kiracıların korunmasına yönelik çeşitli tedbirler alınıyor. Kira artışına getirilen yüzde 25'lik sınır, bu tedbirlerin en önemlilerinden biriydi. Temmuz ayında süresi bitecek olan düzenlemenin uzatılması gündemde. Ancak mülk sahipleri artış sınırını delmenin yollarını arıyor. İstanbul Barosu Avukatlarından Eser Eserçelik ev sahiplerine 'keyfi zam' yapamayacaklarını hatırlatarak yargılanabilecekleri uyarısında bulundu.
27.04.2023 Ekonomi
Ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Şikayetçi olun'
Ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Şikayetçi olun' Kira fiyatları adeta uçtu. Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
18.04.2023 Gündem
Kiracıya ölüm tehdidine suç duyurusu
Kiracıya ölüm tehdidine suç duyurusu Ankara'da öğretmen Doğukan Okan Yıldız, öğretmen eşi ile 4 yıldır kirada oturduğu evi sözleşmeleri devam ettiği için tahliye etmeyince, kendisine tehdit mesajları gönderen ev sahibinin oğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
13.04.2023 Gündem
'Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında dava sayısı 2 kattan fazla arttı'
'Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında dava sayısı 2 kattan fazla arttı' İzmir'deki Tüketici Hakem Heyeti Üyesi ve ara bulucu Salih Emrah Ertan, kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde yoğunluk oluştuğunu söyleyerek sulh hukuk mahkemelerinde açılan dava sayısının iki kattan fazla arttığını belirtti. Ertan, "Kira ihtilaflarına ara buluculuk zorunluluğu geldi. Yani bir kiracı ya da mal sahibi birbirlerine dava açmaları gerektiğinde önce ara bulucuya gitmek zorunda" dedi.
5.04.2023 Gündem
Ev sahibi kiraya yüzde 191 zam istedi sonra yaptıkları ise şoke etti
Ev sahibi kiraya yüzde 191 zam istedi sonra yaptıkları ise şoke etti Kira artışlarına yönelik ev sahiplerinin haksız davranışlarına bir yenisi daha eklendi. Ev sahibi hamile kiracısını yasal olmayan yüksek zamma mahkum etmeye çalıştı. Başarılı olamayınca tahliye davası açıldı. Mahkeme ertelendi ve bu sırada binaya çürük raporu verildi. Kiracı tahliye etmek isteyince de ev sahibi "Çürük binada ben mi oturacağım, çıkamazsınız" dedi.
4.04.2023 Ekonomi
Kiracı-ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Kritik 1 ay detayı
Kiracı-ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Kritik 1 ay detayı Kiralardaki fahiş artış gündemdeki yerini koruyor. Mülk sahipleri hükümet tarafından devreye alınan yüzde 25'lik artış sınırını aşmak için her yolu deniyor. Pek çok ev sahibi ise mevcut kiracısını çıkararak evini yüksek bedeller ile yeniden kiraya vermek istiyor. Kiracı-ev sahibi arasındaki davanlar hiç olmadığı kadar artarken kiracılar sahip oldukları hakları merak ediyor.
30.01.2023 Ekonomi
Kira artışına yeni sınır mı geliyor? Dikkat çeken açıklama
Kira artışına yeni sınır mı geliyor? Dikkat çeken açıklama İşyerlerine yapılacak kira artışı yüzde 72’yi aşarak zirveyi gördü. Kimi mal sahipleri ise yüzde 200’ün üzerinde zam talep ediyor. “Esnaf kira sorununa çözüm bekliyor” diyen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Konutta olduğu gibi işyerinde de kira artışına bir süreliğine zam sınırı getirelim. Bu yüzde 25 değil, yüzde 30 da olabilir. Aksi takdirde esnaf bu yükü kaldıramaz” şeklinde konuştu.
7.01.2023 Ekonomi
Ev sahiplerinden kiracılara büyük tuzak! Banka hesabı oyunu ortaya çıktı
Ev sahiplerinden kiracılara büyük tuzak! Banka hesabı oyunu ortaya çıktı Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Ev sahiplerinin banka hesabı oyunu deşifre oldu. Son dönemde ev sahiplerinin ‘kira yatırmıyor’ yoluna başvurmak için banka hesaplarını kapatmaya başladığını belirten Avukat Olcay Göçüm, kiracılara hemen Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurmaları uyarısında bulundu.
2.01.2023 Ekonomi
Ev sahibi 'çık' deyince çılgına döndü! Balyoz ve hilti ile dairenin altını üstüne getirdi
Ev sahibi 'çık' deyince çılgına döndü! Balyoz ve hilti ile dairenin altını üstüne getirdi Diyarbakır'da 2019’da bankadan satılığa çıkarılan evi alan öğretmen S.S., dairenin eski sahibinin sözleşmesiz kiracılarını çıkarmak istedi. Kiracılar daireyi boşaltmayınca, S.S., hukuki yola başvurdu. Mahkeme yoluyla çıkarmak isteyince de kiracılar daireyi balyoz ve hilti ile tahrip etti. Evin tekrar oturulabilir hale getirilmesi için en az 500 bin TL masraf edilmesi gerekiyor.
27.10.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Tahliye Davası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tahliye davası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.