Susuzluk

Susuzluk

Son dakika susuzluk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan susuzluk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını susuzluk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Susuzluk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan susuzluk gelişmeleri de dahil olmak üzere 781 susuzluk haberi bulunmuştur. Tüm susuzluk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor!
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor! Muğla'nın Bodrum İlçesinde bulunan Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 17, Geyik Barajı'nda ise yüzde 58'de kaldı.Dünyaca ünlü turistik ilçenin su ihtiyacını karşılayan baraj hakkında konuşan Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, tuzlu suyun yüksek maliyet gerektirdiğini söyledi.
16.04.2024 Gündem
Peygamber Efendimizin iftar duası! Peygamber Efendimizin oruç açarken yaptığı dua nedir, Peygamberimiz iftarda nasıl dua ederdi?
Peygamber Efendimizin iftar duası! Peygamber Efendimizin oruç açarken yaptığı dua nedir, Peygamberimiz iftarda nasıl dua ederdi? 11 ayın sultanı Ramazan ayı 11 Mart'ta başladı. Ramazan'ın ikinci günü idrak edilirken oruç ibadetini yerine getirenler iftarını açarken hangi duayı edeceğini de merak ediyor. Peki, Peygamber Efendimiz'in iftar duası nedir? Peygamber Efendimiz orucunu nasıl açardı?
12.03.2024 Dini Bilgiler
Gazze'de gıda krizi: Açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısı 23'e yükseldi
Gazze'de gıda krizi: Açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısı 23'e yükseldi İsrail'in abluka altına aldığı ve saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde açlık ve susuzluk yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi.
9.03.2024 Dünya
Çıplak kadın görmek orucu bozar mı? (İnternet, gazete) çıplak kadın fotoğrafına bakmak orucu bozar mı?
Çıplak kadın görmek orucu bozar mı? (İnternet, gazete) çıplak kadın fotoğrafına bakmak orucu bozar mı? Oruçlu olanın sadece midesi değil, gözleri de boş kalmalıdır. Bireylerin haramdan korunmasının yanında elini, dilini ve belini de sakınması icap eder. Oruç insanın ruhunu doyurması anlamına gelir. Sadece yiyip içmemek kişiyi ruhen doygunluğa ulaştırmaz. Peki internet ya da gazetede çıplak kadın görmek orucu bozar mı? İşte detaylar....
7.03.2024 Gündem
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin Kış aylarında yorgun hissetmemizin nedenlerini açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, ‘’ Düzenli spor yapmak, sanılanın aksine halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olur. Bu nedenle düzenli spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışın’’ dedi.
22.02.2024 Adana
Bakanlık açıkladı! Susuzluğa karşı yağmur bahçeleri geliyor
Bakanlık açıkladı! Susuzluğa karşı yağmur bahçeleri geliyor Millet bahçelerinde, yağmur suyunun toplanıp yer altı sularına kazandırılması ve su ihtiyacının karşılanması için “yağmur bahçeleri” oluşturulacak.
13.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği ‘Extremophyte' adlı deneyde kullanacağı Tuz Gölünde yetişen ‘Schrenkiella parvula' bitkisi merak konusu oldu. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Bağcı, daha önce özellikle Tuz Gölünde yaptıkları floristik ve endemikle ilgili bazı çalışmalarda Schrenkiella parvula'yı gördüklerini, tuza ve bazı zor şartlardaki susuzluk, toprak özelliği gibi, abiyotik strese karşı oldukça dayanıklı bir bitki olduğunu söyledi.
26.01.2024 Gündem
Enseden Gelen Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Enseden Gelen Baş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Enseden Gelen Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Enseden Gelen Baş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Baş ağrısına nasıl geçeceği en çok merak edilen sorular arasında yer alır. Herkesin sık sık karşılaştığı rahatsızlıklar arasında yer alan baş ağrısının genellikle altında yatan önemli bir neden bulundurmaz. Enseden gelen, şiddetli ve zonklayan baş ağrısına hafifletecek bazı çözüm önerileri bulunur. Migren ya da sinüzit nedeni ile baş ağrısı yaşayanların bunlara dikkat etmesi gerekir. 
2.01.2024 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
Prof. Dr. Orhan Şen: İstanbul'da su kesintisine gidilebilir
Prof. Dr. Orhan Şen: İstanbul'da su kesintisine gidilebilir İstanbul'da İSKİ bahçe ve peyzaj sulama aboneliklerini durdurdu. Çünkü barajlarda su çekilmeye devam ediyor. Peki, susuzluk kapıda mı? Barajlarda son durum ne? İşte detaylar...
2.09.2023 Yaşam
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
İstanbul depremi için en kötü senaryo! Uzman isimlerden CNN TÜRK'te açıkladı, işte risk haritası
İstanbul depremi için en kötü senaryo! Uzman isimlerden CNN TÜRK'te açıkladı, işte risk haritası Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtlıyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 92'si deprem bölgesi diye bir ifade var bunu sevmiyorum. Herkes kendini yüzde 8'de kabul ediyor. Türkiye'nin yüzde 100'ü deprem bölgesi" ifadelerini kullandı. Özener ile Ersoy olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
12.08.2023 Gündem
İstanbul için su alarmı verildi! Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında hesapladı: 68 günlük suyu kaldı
İstanbul için su alarmı verildi! Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında hesapladı: 68 günlük suyu kaldı İstanbul'da kurak geçen kış aylarının ardından yaz sıcakları da mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Öyle ki, sıcaklık rekorları dahi kırıldı. Susuzluk tehlikesi olan İstanbul, bu sorunla da artık yüz yüze gelmiş durumda. Peki, İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı. Bu sorunun yanıtını CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında yanıtladı...
1.08.2023 Gündem
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, aşırı sıcaklıklar çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini ifade etti.
13.07.2023 Gündem
İstanbul'u bekleyen tehlike! Sıcaklık artışıyla birlikte barajlarda buharlaşma riski...
İstanbul'u bekleyen tehlike! Sıcaklık artışıyla birlikte barajlarda buharlaşma riski... İstanbul'da beklenen sıcaklık artışıyla birlikte doluluk seviyesi yüzde 41'lerde bulunan barajlarda buharlaşmaya dikkat çekiliyor. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Bugün öğle saatlerinde Ömerli Barajı'ndan her saat yaklaşık 17 bin ton su buharlaşıyor. Cuma günü bu, 34 bin tona çıkacak. Çünkü sıcaklık artıyor, nem birazcık azalıyor. Rüzgar da azaldığı için çok ciddi bir buharlaşma olacak. Melen'den Ömerli Barajına yaklaşık 100 bin ton su geliyor, bunun üçte biri cuma günü buharlaşacak demektir" dedi
13.07.2023 Gündem
'Ankara Savaşı' tartışması! Profesörler haritayı alıp araziye çıktı
'Ankara Savaşı' tartışması! Profesörler haritayı alıp araziye çıktı Ankara Savaşı’nın Haymana’nın Culuk Mahallesi'nde yaşandığı tezini sunan Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Gümüşçü ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Doç. Dr. İlker Yiğit, Haymana Belediyesi’nin desteğiyle bölgede saha çalışmalarına girişti.
10.07.2023 Gündem
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri Tevbe suresi başında besmele olmayan tek sure olması nedeniyle diğer surelerden ayrılmaktadır. İki ayeti hariç Medine döneminde nazil olduğu bilinir. 129 ayetten oluşan Tevbe suresi, adını 117. ve 118. ayetlerde geçen tevbe kavramından alır. Bazı bilginler surenin başında besmele yazılmamış olmasını bir önceki surenin devamı olarak açıklamaktadır.
4.05.2023 Sureler
Yılan ve akrep uyarısı! Gün yüzüne çıktılar: 'Acil yardım isteyin'
Yılan ve akrep uyarısı! Gün yüzüne çıktılar: 'Acil yardım isteyin' Doğada, bağda, bahçede ve üretim yapılan sera ve camekanlarda yılan ve akrepler gün yüzüne çıktı. Gazipaşa Devlet Hastanesi, yılan ve akrep ısırma ve sokmalarına karşı vatandaşları uyardı.
26.04.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu. Erdoğan, "Bütün 11 vilayeti Cumhur ittifakı olarak defaatle dolandık. İnşaatını 45 günde tamamladığımız 45 köy evimizin anahtarların teslim ediyoruz. Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz." dedi.
22.04.2023 Gündem
Ramazanın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler | Ramazan ayının 1. ile 10. günleri arasında tesbih nasıl çekilir?
Ramazanın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler | Ramazan ayının 1. ile 10. günleri arasında tesbih nasıl çekilir? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hangi gün hangi namazın kılınacağı da araştırılmaya başlandı. 11 ayın sultanı Ramazan ayını oruçla, duayla ve namaz eda eden vatandaşlar, Ramazan boyunca yapılacak ibadetleri merak ediyor. Ramazan’da hangi ibadetler yapılmalı? İşte Ramazan’ın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler…
26.03.2023 Ramazan
İbn-i Sina’nın yüzyıllık reçetesi! Sadece 3 besinle Ramazan’da susuzluğu ortadan kaldırın!
İbn-i Sina’nın yüzyıllık reçetesi! Sadece 3 besinle Ramazan’da susuzluğu ortadan kaldırın! Ramazan ayı boyunca oruç tutan insanlar, susuzluk gibi zorluklarla karşılaşabiliyor. İbn-i Sina'nın reçetelerinde yer alan, Osmanlı padişahları tarafından da bol bol tüketilen Demirhindi şerbeti, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte gündeme geldi. Tamamen doğal ve 40 çeşit baharat içeren şerbet, oruç tutarken susuzluğu ortadan kaldırıyor. İbn-i Sina’nın yüzyıllık reçetesi vücudun su kaybını dengeleniyor, oruç tutarken susuzluğa karşı bir kalkan görevi görüyor.
25.03.2023 Sağlık
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir Hamilelik her kadında farklı fiziksel ve hormonal etkilere neden olan özel bir dönemdir. Bu süreçte oruç tutmak isteyen anne adaylarının ortak endişesi ise uzun süreli yaşanacak açlığın bebeğin sağlığı üzerinde olumsuz bir durum oluşturmamasıdır. Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Betül Dündar, “Anne adayının kronik bir rahatsızlığı varsa, zor bir gebelik geçiriyorsa, düzenli olarak ilaç kullanması gerekiyorsa, erken doğum riski görülüyorsa, oruç tutulması önerilmemektedir” dedi.
22.03.2023 Ramazan
İmamoğlu: Doğru bir şekillenme oldu artık sahayı konuşacağız
İmamoğlu: Doğru bir şekillenme oldu artık sahayı konuşacağız İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Doğru bir şekillenme oldu, artık sahayı, memleketimizi konuşacağız. Bu yolculukta hem ben hem Sayın Mansur Yavaş arkadaşım olmak üzere, altılı masaya altı lidere katkı sunan, adayımızın da 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı olması için elinden geleni yapan bir süreç tarifiyle, güçlü bir yolculuğa başladık" dedi.
9.03.2023 Gündem
Depremden 248 saat sonra kurtarılmıştı! Aleyna Ölmez ile ilgili yeni gelişme
Depremden 248 saat sonra kurtarılmıştı! Aleyna Ölmez ile ilgili yeni gelişme Kahramanmaraş'ta 248'inci saatte enkazdan yaralı çıkarılan Aleyna Ölmez (17), tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden taburcu edildi.
2.03.2023 Gündem
102 saat sonra enkazdan çıkarıldı: 'Halüsinasyonlar görüyordum, delirmek üzereydim'
102 saat sonra enkazdan çıkarıldı: 'Halüsinasyonlar görüyordum, delirmek üzereydim' Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 102 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarılan Mahmut Sami Şahin, enkaz altındayken susuzluk nedeniyle halüsinasyonlar gördüğünü söyledi.
19.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Susuzluk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki susuzluk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.