Suriye Rejimi

Suriye Rejimi

Son dakika Suriye rejimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Suriye rejimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Suriye rejimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Suriye Rejimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan suriye rejimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.417 suriye rejimi haberi bulunmuştur. Tüm suriye rejimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması!
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Fidan, F-16 ve F-35 için son durumu aktardı. Öte yandan ABD - İran çatışmasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Fidan, 'Ateşle oynuyorlar. Ateşle oyun yangına dönebilir. Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz.' dedi.
4.02.2024 Gündem
Suriye’deki saldırıda can kaybı 100’ü aştı
Suriye’deki saldırıda can kaybı 100’ü aştı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, harp okulu mezuniyet törenine düzenlenen SİHA saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 100’ü aştığını açıkladı. Suriye rejimi, saldırının ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti.
5.10.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak değişik bir plan sunuyoruz, Rusya ile görüşeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak değişik bir plan sunuyoruz, Rusya ile görüşeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de bir araya geldi. Erdoğan görüşme sonrası 'tahıl koridoru devam etmeli' mesajı verdi ve 'Bu kapsamda yeni teklif paketi hazırladık. Birleşmiş Milletler'in yeni çalışmasıyla netice alınacağını umuyorum' dedi. Putin ise yaptırımlarının kalkması durumunda anlaşmaya hazır olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Soçi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
5.09.2023 Gündem
Şam ile normalleşmede yeni adım atılıyor
Şam ile normalleşmede yeni adım atılıyor Türkiye ile Suriye rejimi arasında 2011 yılında kopan siyasi ve diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması için yeni dönemde önemli adımların atılması bekleniyor.
16.06.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Suriyelileri gönderelim ama insani bir şekilde Türk'e yakışır bir şekilde gönderelim
Bakan Çavuşoğlu: Suriyelileri gönderelim ama insani bir şekilde Türk'e yakışır bir şekilde gönderelim Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Körfez ülkelerinin desteğiyle 1 milyondan fazla Suriyelinin ülkelerine gönderilmesi için altyapı oluşturduklarını belirterek "Biz tüm bu detayları düşünüyoruz. Dönüş böyle olur. Bazıları gibi bağırarak, çağırarak, ırkçılık yaparak, insanlık dışı muamele yapacağım diyerek olmaz arkadaşlar. O zaman bizim ırkçılardan ne farkımız kalır? Evet, gönderelim ama insani bir şekilde gönderelim değil mi? Türk’e yakışır bir şekilde gönderelim değil mi" dedi.
24.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile görüşecek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı canlı yayında dış politikaya dair merak edilenleri yanıtladı. Kalın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Rusya Lideri Putin ve Ukrayna Lideri Zelenskiy ile görüşeceğini açıkladı.
3.01.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Son günlerde, Yunan basınında özellikle Girit'in çevresinde kara sularının 12 mile çıkarılacağına dair haberler var. Bizim bu konudaki tutumumuz net. Değil 12, Ege'de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclis'imizin bu konuda 1995'de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir" dedi.
29.12.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi gerçekçi davranırsa çalışmaya hazırız
Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi gerçekçi davranırsa çalışmaya hazırız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye rejimi ile istihbarat örgütleri aracılığı ile görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa terörle mücadele, siyasi süreç ve Suriyelilerin geri dönüşleri konusunda birlikte çalışmaya hazırız" dedi.
12.12.2022 Siyaset
Suriye Milli Ordusu Hamza Özel Kuvvetler Tümeni Komutanı Seyf Ebubekir Polat: Gerekirse senin bayrağın ve ülken uğruna canımızı feda ederiz
Suriye Milli Ordusu Hamza Özel Kuvvetler Tümeni Komutanı Seyf Ebubekir Polat: Gerekirse senin bayrağın ve ülken uğruna canımızı feda ederiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun önceki günkü, “Muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda buna destek olabileceğimizi söyledik” açıklamasından sonra Suriye’nin kuzeyinde gece saatlerinde tansiyon yükseldi. Bir grup Türk bayrağını yakarken, bazı gruplarında Türkiye aleyhine slogan attıkları görüldü. Eylemler dün de sürdü.
13.08.2022 Dünya
Dünyanın gözü kulağı kritik görüşmedeydi! Erdoğan-Putin-Reisi zirvesi sona erdi, ilk açıklamalar geldi
Dünyanın gözü kulağı kritik görüşmedeydi! Erdoğan-Putin-Reisi zirvesi sona erdi, ilk açıklamalar geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Reisi arasında Tahran'da gerçekleştirilen Türkiye-İran-Rusya üçlü zirvesi sona erdi. Liderler 2019'dan bu yana ilk kez yüz yüze görüştü. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Suriye halkına yapılacak en büyük iyilik, bölücü terör örgütünün işgal ettiği topraklardan sökülüp atılmasıdır. Türkiye güney sınırı boyunca terörden arındırdığı bölgelerle sivil kaybını korumuş, hem de Suriye toprak bütünlüğüne önemli destek vermiştir." dedi. Toplantı sonrası Erdoğan, “Rusya ve İran'dan terörle mücadele konusunda bize destek olmalarını bekliyoruz. Bir sonraki toplantıyı Rusya’da yapacağız. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
19.07.2022 Siyaset
Milli Savunma Bakanı Akar: Mağaraya operasyon yapıldı, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti
Milli Savunma Bakanı Akar: Mağaraya operasyon yapıldı, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 5 askerin şehit olduğu mağara operasyonuna ilişkin "Komandolarımız bir grup teröristi mağarada sıkıştırdı. 'Telsim' ol çağrısına ateşle karşılık verilmesi sonucu mağaraya operasyon yapıldı" dedi. Bakan Akar "Pençe-Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti" dedi.
25.05.2022 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sığınmacı açıklaması: Günü geldiğinde gidecekler
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sığınmacı açıklaması: Günü geldiğinde gidecekler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK devam ederken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararıyla ilgili, "Bu dosyanın içini ne ben ne Cumhuriyet Halk Partisi bilir. Siyasi tarafgirlikle ele alınan bir konu. Hukukçuların yürüteceği bir tartışma." dedi. Son zamanlarda göç meselesiyle ilgili provokasyonların olduğunu vurgulayan Ömer Çelik, Türkiye'nin göç yönetimiyle mücadele ettiğini ve zamanı geldiğinde sığınmacıların ülkelerine döneceğini açıkladı. Ayrıca Çelik, sığınmacılarla ilgili asayiş sorunlarına vatandaşların kendilerinin müdahalede bulunmaması istedi.
12.05.2022 Siyaset
Eski karısı iki erkek arkadaşıyla geldi! Sonra ortalık karıştı
Eski karısı iki erkek arkadaşıyla geldi! Sonra ortalık karıştı Güngören'de, boşandığı eski eşinden çocuğunu almak için velayet davası açan koca, eski eşinin arkadaşları tarafından darp edildiğini öne sürdü. Olay anı iş yerindeki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
15.04.2022 Yaşam
ABD'li isimden itiraf: Türkiye olmadan çözüm olmaz!
ABD'li isimden itiraf: Türkiye olmadan çözüm olmaz! ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'de Türkiyesiz bir çözüm ihtimalinin bulunmadığını söyledi. Jeffrey, 'Türkiye olmaksızın Suriye'de bir çözüm olamaz. Bu da ABD ile Türkiye’nin iş birliğini zorunlu hale getiriyor' dedi.
15.11.2021 Dünya
Rusya Türkiye sınırında harekete geçti! Kamışlı ve Rakka’ya S-300...
Rusya Türkiye sınırında harekete geçti! Kamışlı ve Rakka’ya S-300... İdlib gerginliğinden sonra Suriye'deki askeri hareketlilik devam ediyor. Suriye Milli Ordusu’nun, TSK desteğinde terör örgütü DSG/YPG’ye yönelik olası harekâtını gerekçe gösteren Suriye rejimi bölgeye asker ve silah yığınağı yapıyor. Rusya da Kamışlı ve Rakka’daki hava üslerine S-300 füzeleri konuşlandırıyor.
15.11.2021 Dünya
ABD'ye F-35 resti! Türkiye'den 3 seçenek: Ya uçakları verecekler, ya parayı verecekler ya da...
ABD'ye F-35 resti! Türkiye'den 3 seçenek: Ya uçakları verecekler, ya parayı verecekler ya da... Türkiye ile ABD arasındaki F-35 sorunu gündemdeki yerini koruyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, ABD ile devam eden F-35 görüşmelerinde üç seçenek sunduklarını söyledi: Ya bu programa döneceğiz, ya bize vadedilen uçakları alacağız, ya da paramızı iade edecekler. Bu çerçevede F-35 için ödediğimiz yaklaşık 1,4 milyar dolarlık meblağın F-16 modernizasyonu için kullanılması bir seçenek olarak gündemde.
22.10.2021 Gündem
ABD'den Afganistan yönetimine Taliban için acil çağrı
ABD'den Afganistan yönetimine Taliban için acil çağrı Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD'nin Afganistan'a ihtiyacı olan tüm ekipman ve desteği verdiğini söyleyerek, Afgan yönetiminin Taliban'a karşı siyasi bir irade ortaya koyması gerektiğini belirtti.
11.08.2021 Dünya
Suriye'de rejim Esed sözde devlet başkanlığı seçimini kazandı
Suriye'de rejim Esed sözde devlet başkanlığı seçimini kazandı Suriye'de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını hiçe sayan rejimin göstermelik adaylarla düzenlediği sözde devlet başkanlığı seçimini, rejimin lideri Beşşar Esed'in kazandığı ilan edildi.
27.05.2021 Dünya
Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması Dışişleri Bakanlığı Suriye’deki seçimler ile ilgili açıklamada bulundu. Bakanlık, “Suriye rejimi tarafından bugün düzenlenen seçimler halkın hür iradesini yansıtmayan gayrimeşru bir nitelik taşımaktadır” ifadeleri kullanıldı.
26.05.2021 Gündem
Kabine toplantısı bugün saat kaçta yapılacak? Cumhurbaşkanı ne zaman açıklama yapacak 29 Mart?
Kabine toplantısı bugün saat kaçta yapılacak? Cumhurbaşkanı ne zaman açıklama yapacak 29 Mart? Kabine’nin değişeceği konuşulurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplanıyor. Kabine'nin ana gündem maddesi ise son dönemde artan vakalar sonrası koronavirüse karşı alınacak yeni önlemler olacak. Bugün Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kabine Toplantısı bugün mü?
29.03.2021 Gündem
Kabine ne zaman toplanacak? Kabine toplantısının gündeminde neler var?
Kabine ne zaman toplanacak? Kabine toplantısının gündeminde neler var? Milyonların gözü kulağı Kabine toplantısında... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine toplantısında kritik konular görüşülecek. Öncelikle ana gündem maddesi koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı yükseliş ve yeni önlemler... Ancak AK Parti’nin 7. Olağan kongre süreci ile birlikte kulislerde kabinenin bazı üyelerini değiştirebileceği iddiası ile ilgili herşey Kabine toplantısında netlik kazanacak. Peki, Kabine ne zaman toplanacak? Kabine toplantısının gündeminde neler var? Kabine değişikliği olacak mı? Kabine değişikliği ne zaman? İşte Kabine toplantısı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
28.03.2021 Gündem
Türkiye sınırında tehlikeli gelişme! Rusya ve Suriye harekete geçti...
Türkiye sınırında tehlikeli gelişme! Rusya ve Suriye harekete geçti... Türkiye sınırında tehlikeli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye’nin Suriye’de güvenli hale getirdiği alanlara yönelik Rusya’nın denetimindeki bölgelerden ciddi bir saldırı artışı yaşanıyor. Fırat Kalkanı bölgesindeki El Bab ve Cerablus’a yapılan balistik füze saldırılarını, Tel Rıfat’tan Kilis’e atılan roketler takip ederken, önceki gün de Rusya ve Suriye, İdlib’de dört farklı noktayı ağır şekilde bombaladı.
23.03.2021 Gündem
Esad ile ilgili çarpıcı rapor! Hapise atıp mallarına el koyuyor!
Esad ile ilgili çarpıcı rapor! Hapise atıp mallarına el koyuyor! ABD’nin uyguladığı 'Sezar Yasası' yaptırımlarından dolayı parasal darboğaza giren Esad rejimi ülkenin en zengin iş adamlarından birinin mal varlıklarına el koymuştu. Parasal darboğaza giren Esad ile ilgili gündeme bomba gibi düşen bir rapor yayınlandı. Rapor, rejiminin rüşvet ve yolsuzluk düzeni ortaya koyuyor. ‘Sednaya Hapishanesi Tutuklular ve Kayıplar Derneği’ tarafından hazırlanan rapora göre Suriye’de tutuklu bulunanların aileleri, yetkililere büyük miktarda rüşvet vermeye zorlanıyor. Ayrıca Suriye’de halkın tutuklanması ve ailelerinden rüşvet alınması rejim için başlıca finansman kaynağı. 'Sezar Yasası' ismini "Sezar" kod adlı bir askeri fotoğrafçıdan alıyor. Bu fotoğrafçının, Suriye hapishanelerinde işkence ve ölümü belgeleyen 52 bini aşkın fotoğraf çektiği belirtiliyor.
5.01.2021 Dünya
Trump'ın Maduro planı ortaya çıktı! Gizlice görüşmüş
Trump'ın Maduro planı ortaya çıktı! Gizlice görüşmüş ABD'de Donald Trump yönetiminden bir yetkilinin, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun "barışçıl bir şekilde görevini bırakması" için geçen ay Meksika'da Venezuelalı bir yetkiliyle gizlice görüştüğü ileri sürüldü.
21.10.2020 Dünya
Trump'tan Esad'a gizli mektup! Üst düzey Beyaz Saray yetkilisinin Suriye'ye gittiği iddiası
Trump'tan Esad'a gizli mektup! Üst düzey Beyaz Saray yetkilisinin Suriye'ye gittiği iddiası ABD Başkanı Donald Trump'ın Yardımcı Asistanı ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Terörle Mücadele Direktörü Kash Patel'in, Suriye rejiminin rehin tuttuğu iki Amerikalının salıverilmesi için Şam'ı ziyaret ettiği öne sürüldü.
19.10.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Suriye Rejimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki suriye rejimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.