Süper Hücre

Süper Hücre

Son dakika Süper hücre haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Süper hücre ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Süper hücre haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Süper Hücre

haberleri sayfasında son dakika yaşanan süper hücre gelişmeleri de dahil olmak üzere 66 süper hücre haberi bulunmuştur. Tüm süper hücre haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kripto para kullanıcılarına dolandırıcı şoku! Yazışmalar ortaya çıktı
Kripto para kullanıcılarına dolandırıcı şoku! Yazışmalar ortaya çıktı Kripto para varlıklarını ele geçirerek 50 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirlenen çete 'Cüzdan Operasyonu' ile çökertildi. Operasyonda şüphelilerden el konulan çok sayıda dijital materyallerinin incelemesinde şüphelilerin vatandaşları dolandırmak için kullandıkları yöntemler ve mesajların detayları ortaya çıktı.
18.03.2023 Yaşam
Deprem, sel derken Kilis ve Antep'i Süper Hücre vurdu! Süper Hücre nedir, nasıl oluşur?
Deprem, sel derken Kilis ve Antep'i Süper Hücre vurdu! Süper Hücre nedir, nasıl oluşur? Süper Hücre nedir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Deprem felaketinin yaşandığı bölgede yaşanan selin ardından bu kez süper hücre etkili oldu. Kilis ve Gaziantep'te bu gece saatlerinde yaşanan bu nadir doğa olayı hakkında vatandaşların da araştırmaları başladı. Geçtiğimiz yıl İstanbul ve çevresinde de görülen Süper hücre nasıl oluşur?
18.03.2023 Gündem
Süper hücre nedir? Süper hücre fırtınası ve yağışı ne demek?
Süper hücre nedir? Süper hücre fırtınası ve yağışı ne demek? Trakya ve İstanbul'da açıklarında süper hücre fırtınası uyarısı geldi. Radara yansıyan görüntülere göre Trakya ve İstanbul açıklarında süper hücrenin oluştuğu belirtildi. Pek çok kişi de, Süper hücre nedir? Süper hücre fırtınası ve yağışı ne demek? sorusunu araştırıyor. İşte süper hücre yağışı ile ilgili detaylar...
11.08.2021 Gündem
Meteoroloji son dakika kodu ile duyurdu! 'Süper hücre' harekete geçti, radar sistemine yansıdı
Meteoroloji son dakika kodu ile duyurdu! 'Süper hücre' harekete geçti, radar sistemine yansıdı Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi. 'Süper hücre' hareket etmeye başladı. Radar sisteminde görüldü. MGM tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar uyarıldı. Trakya ve İstanbul açıklarında süper hücrenin oluştuğu bildirildi. Radara yansıyan görüntülerde süper hücrenin İstanbul merkezde beklenmediği Çorlu, Çerkezköy, Silivri, Büyükçekmece tarafında hareketlenebileceği belirtildi. Öte yandan MGM'den de günlük hava tahminleri yayınlandı.
11.08.2021 Gündem
Süper Hücre nedir, ne demek? Süper hücre fırtınası ve yağışları nasıl ve neden oluşur? Süper hücre hava olayı…
Süper Hücre nedir, ne demek? Süper hücre fırtınası ve yağışları nasıl ve neden oluşur? Süper hücre hava olayı… Meteoroloji uzmanları, Marmara Bölgesi’nde ‘süper hücre’ uyarısında bulundu. Gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Yalova’da etkili olacağı tahmini yapılırken, sel ve su baskınlarının yaşanabileceği belirtildi. Söz konusu uyarının ardından Süper Hücre nedir, ne demek? Süper hücre fırtınası ve yağışları nasıl ve neden oluşur, sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte süper hücre hava olayı…
6.07.2021 Gündem
Meteoroloji son dakika olarak duyurdu! 'Süper hücre' alarmı verildi...
Meteoroloji son dakika olarak duyurdu! 'Süper hücre' alarmı verildi... Meteoroloji illeri tek tek sayıp alarm verdi. Çok kuvvetli geliyor. Bugün dahil çarşamba, perşembe, cuma günü çok sayıda ilde kuvvetli sağanak bekleniyor. Meteoroloji uzmanları, Marmara Bölgesi’nde ‘süper hücre’ uyarısında bulundu. Gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Yalova’da etkili olacağı tahmini yapılırken, sel ve su baskınlarının yaşanabileceği belirtildi. Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve çevre illeri için çok kuvvetli sağanak yağışı uyarısında bulundu. Uçar açıklamasında beklenen sağanak yağışının sel ve su baskınlarına neden olabileceğini belirterek ‘Son yıllarda nadir olarak görülen cinsten’ ifadesini kullandı.
6.07.2021 Gündem
İstanbul’da kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! Gün ve saat verildi
İstanbul’da kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! Gün ve saat verildi Meteoroloji’den son dakika uyarısı! İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji’den gelen son dakika bilgilerini CNN Türk canlı yayınında Bünyamin Sürmeli aktardı. ‘İstanbul’da kar yağışı olacak mı? Kar yağışı ne kadar sürecek?’ sorularına yanıt veren Sürmeli ‘Yarın öğleden sonra akşam saatlerine doğru İstanbul’un sınırları içerisine kar girmeye başlıyor. Arkasından akşam gece şehir geneline yayılacak. Şu anda beyaz örtü yapabilecek yerler; Anadolu yakasında Aydos çevreleri, Avrupa Yakası’nda da; Başakşehir, Arnavutköy, Esenyurt çevreleri bu alanda beyaz örtü yapabilecek. Diğer alanlarda ise bir kar yağışı olarak göreceğiz’ dedi.
26.01.2021 Gündem
Kış yaklaşırken araçlara bu bakımlar şart
Kış yaklaşırken araçlara bu bakımlar şart Koronavirüsle mücadelede en etkili yöntem olan hijyen, beden, ev ve iş yeri kadar otomobilleri de yakından ilgilendiriyor. Araç bakım ve koruma üzerine hizmet veren Ziebart, kış yaklaşırken araç bakımında alınması gereken önlemleri açıkladı.
24.10.2020 Otomobil
Süper hücre yağışı nedir? Süper hücre yağışları nasıl oluşur?
Süper hücre yağışı nedir? Süper hücre yağışları nasıl oluşur? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için 12.20-14.00 saatleri arası için yaptığı sağanak uyarısının ardından Anadolu Yakası ceviz büyüklüğünde doluya sahne oldu. İstanbul'da hava bir anda karardı ve birçok ilde yağışlar yaşandı. Meteoroloji yeni bir açıklama yaparak, süper hücre yağışları konusunda uyardı. Süper hücre uyarısının ardından süper hücre yağışı nedir, süper hücre nasıl oluşur?
29.09.2020 Gündem
İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji saat verdi...
İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji saat verdi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Manisa, Kütahya, Çankırı, Sivas, Yozgat, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Prof. Dr. Şen, cumartesi gününden itibaren güneyden gelecek sıcak hava dalgası nedeniyle Türkiye'de hava sıcaklıklarının kuzey bölgelerde 5-6, güneyde 8-9 derece yükseleceğini söyledi.
24.06.2020 Gündem
Hortum nedir, neden oluşur? Hortum nasıl oluşur?
Hortum nedir, neden oluşur? Hortum nasıl oluşur? Çatalca'da Büyükçekmece Gölü'nde ve Hadımköy'de hortum oluştu. Hortumu gören ve cep telefonları ile kaydeden vatandaşlar korku dolu anlar yaşarken, hortum nasıl oluşur, sorusuna yanıt aradı. Peki, Hortum nedir? Hortum neden oluşur?
23.06.2020 Gündem
Süper Hücre fırtınası nedir? Süper Hücre yağışları nasıl oluşur?
Süper Hücre fırtınası nedir? Süper Hücre yağışları nasıl oluşur? Türkiye'nin bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve sel haberleri gelmeye devam ediyor. Meteoroloji yağışlarla ilgili vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda sarı alarm verdi. Uzmanlar ise Süper Hücre yağışları (fırtınaları) yağışları konusunda vatandaşları uyarıyor. Peki, Süper Hücre fırtınası nedir? Süper Hücre ne demek? Oraj nedir? Süper Hücre yağışları nasıl oluşur? İşte Süper Hücre yağışları ile ilgili merak edilenler...
23.06.2020 Gündem
Bursa'daki sel felaketinden sonra korkutan açıklama! 'Süper hücre geliyor'
Bursa'daki sel felaketinden sonra korkutan açıklama! 'Süper hücre geliyor' İstanbul ve Bursa’da etkili olan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen yağışları değerlendiren İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, “Süper hücreler bu sene çok fazla görülmeye başladı. Mayıs, haziran ayı bunların da mevsimi. Bu sene bunları görmeye devam edeceğiz” dedi. Öte yandan sel Bursa'dan sonra İzmir'i de vurdu.
23.06.2020 Yaşam
İstanbul'a kar geliyor! İstanbul'a ne zaman kar yağacağı açıklandı
İstanbul'a kar geliyor! İstanbul'a ne zaman kar yağacağı açıklandı İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusunun yanıtı Meteoroloji'den geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, Kasım ayının sonunda İstanbul'a kar yağacağını açıkladı. Adil Tek, meteoroloji hava durumu verilerine göre ise, İstanbul kışı soğuk ancak az yağışlı geçirecek. İşte İstanbul'da kar yağışını bekleyenleri sevindirecek haberin detayları...
23.10.2019 Gündem
İstanbul'u "çok hücreli fırtına" vurdu
İstanbul'u "çok hücreli fırtına" vurdu Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Kahraman, hafta sonu İstanbul'da sel baskınlarına neden olan ve bir kişinin öldüğü sağanağın süper hücre fırtınası değil, birden fazla hücrenin bir araya geldiği hava olayı olduğunu söyledi.
20.08.2019 Gündem
Kandilli'den her bölge için uyarı geldi: '45 dereceleri görecek'
Kandilli'den her bölge için uyarı geldi: '45 dereceleri görecek' Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, “Kuzey’den bir serin hava dalgası gelirse ki gözüküyor, Ağustos ayında Karadeniz ve Marmara’da kuvvetli yağışlar, süper hücre oluşumu, kuvvetli dolu yağışı oluşumu, hortum oluşumu riskleri bulunuyor'' dedi. Tek, daha çok Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Ege’de sıcaklık değerlerinin 40 derecelerin üzerine çıkacağını söyledi.
1.08.2019 Gündem
Meteoroloji ve uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi! Günlerce sürecek
Meteoroloji ve uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi! Günlerce sürecek Türkiye'nin birçok ili için sağanak uyarısı yapıldı. Trabzon'da sel can aldı, Rize Valiliği alarma geçti. CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli "Süper hücreler orta ve batı bölgelerine dağılmış durumda. Yağmurlar üç gün sürecek" açıklaması yaptı.
19.06.2019 Ekonomi
"Metrekareye 200 kilogram yağış düşecek"
"Metrekareye 200 kilogram yağış düşecek" CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli'den kritik yağış uyarısı geldi.Sürmeli, yağışın 2 gün süreceğini ve metrekareye 200 kilograma yakın yağış düşebileceğini söyledi.
5.02.2019 Yaşam
Meteoroloji saat verip uyardı!
Meteoroloji saat verip uyardı! Meteoroloji'den Ege ve Akdeniz için kuvvetli fırtına uyarısı geldi.
29.01.2019 Yaşam
Kaskosu olmayana müjde
Kaskosu olmayana müjde Otomobil ya da evinde zarar gören ancak sigortası bulunmayanlar, bağlı bulunduğu itfaiye müdürlüğünde hasar tespiti yapıp kaymakamlıktaki Afet Bürosuna başvuru yapabilecek...
1.08.2017 Ekonomi
İstanbul'u vuran yağmur ve fırtınanın bu kadar şiddetli olmasının nedeni
İstanbul'u vuran yağmur ve fırtınanın bu kadar şiddetli olmasının nedeni İstanbul'da bugün şiddetli yağmur, yumurta büyüklüğünde dolu, hortum ve fırtına 20 dakikada hayatı felç etti. Yrd. Doç. Dr. Kahraman ise, bu boyutta bir felaketin tek bir nedeni olduğunu açıkladı: Süper hücre!
29.09.2021 Gündem
Felaket filmi değil: İstanbul
Felaket filmi değil: İstanbul İstanbul’a dün saat 12.00’ye kadar metrekare başına ortalama 91 kilogram yağış düştü. Son 106 yılın en yüksek 3’üncü yaz yağış değeri olarak kaydedilen oran, alt yapı problemleriyle birleşince İstanbul’u afet bölgesine dönüştürdü.
18.07.2017 Yaşam
Kandilli açıkladı! İşte afetin nedeni
Kandilli açıkladı! İşte afetin nedeni Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, 18 Temmuz 2017 itibariyle özellikle İstanbul'da yaşanan yüksek miktarda kaydedilen yağışlara Kuzey'den gelen serin hava ve yüksek deniz suyu sıcaklıklarının birleşmesi sonucu oluşan "Süper Hücre" diye adlandırılan yapıların neden olduğunu açıkladı.
18.07.2017 Yaşam
İstanbul'daki afetin nedeni "süper hücreler"
İstanbul'daki afetin nedeni "süper hücreler" Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, 18 Temmuz 2017 itibariyle özellikle İstanbul'da yaşanan yüksek miktarda kaydedilen yağışlara Kuzey'den gelen serin hava ve yüksek deniz suyu sıcaklıklarının birleşmesi sonucu oluşan "Süper Hücre" diye adlandırılan yapıların neden olduğunu açıkladı.
29.09.2021 Gündem
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Süper Hücre ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki süper hücre haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.