Su Tasarrufu

Su Tasarrufu

Son dakika su tasarrufu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan su tasarrufu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını su tasarrufu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Su Tasarrufu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan su tasarrufu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.154 su tasarrufu haberi bulunmuştur. Tüm su tasarrufu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz"
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz" Türkiye tarımının başkenti Adana’nın yüzde 38’inde tarım yapıldığını yüzde 38’lik alanın da yüzde 75’inin sulanabilir alan olduğuna dikkat çeken Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan; damlama sulama sistemi tebliğinin beklendiğini söyledi.
4.04.2024 Adana
Suya ne kadar zam geldi 2023? İSKİ su zammı yüzde kaç oldu?
Suya ne kadar zam geldi 2023? İSKİ su zammı yüzde kaç oldu? İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan değerlendirmenin sonucunda suya zam kararı alındı. Peki, İstanbul’da suya yüzde kaç zam yapıldı, suya ne kadar zam geldi, su zammı ne zaman geçerli olmayacak başlayacak?
22.11.2023 Gündem
Sıfır Atık Vakfı kuruldu
Sıfır Atık Vakfı kuruldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık çalışmaları kapsamında Sıfır Atık Vakfı kuruldu.
22.09.2023 Gündem
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda Rekor sıcaklıkların yaşandığı yaz aylarının yağışsız ve kurak geçmesi İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.69 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen özellikle Avrupa yakasında barajların alarm verdiğini vurgularken sonbahar ve kış aylarında beklenen yağış miktarını açıkladı. Şen ayrıca su tasarrufu konusunda önemli bir çağrıda bulundu.
20.09.2023 Gündem
Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu: Barajlardaki doluluk son 10 yılın en düşük seviyesinde
Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu: Barajlardaki doluluk son 10 yılın en düşük seviyesinde Tüm yurtta etkili olan rekor sıcaklıklar kuraklık tehlikesini de beraberinde getirdi. İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 30'un altına düştü. Prof. Dr. Orhan Şen, içme suyu barajlarında doluluk oranının son 10 yılın en düşük seviyesine geldiğini açıkladı.
30.08.2023 Gündem
İstanbul'daki barajlarda tehlike çanları! İSKİ'den aboneliklere geçici durdurma
İstanbul'daki barajlarda tehlike çanları! İSKİ'den aboneliklere geçici durdurma İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su tüketimi tasarruf tedbirleri kapsamında yeni bir uygulamaya geçti. İSKİ su tasarrufu tedbirleri kapsamında, İstanbul'daki bahçe ve peyzaj sulama aboneliklerini geçici olarak durdurma kararı aldı.
28.08.2023 Gündem
İklim krizi Panama Kanalı'nı da vurdu! Çok sayıda gemi haftalardır bekliyor
İklim krizi Panama Kanalı'nı da vurdu! Çok sayıda gemi haftalardır bekliyor Atlantik ve Pasifik okyanuslarını bağlayan Panama Kanalı’nde trafik, kuraklık yüzünden durma noktasına geldi. 200’den fazla gemi, su tasarrufu amacıyla geçişlerin kısıtlandığı kanalın iki yakasında haftalardır bekliyor.
22.08.2023 Dünya
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek”
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek” Türkiye tarihinin en kurak dönemini yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporu da bu gerçeği gözler önüne serdi. Türkiye'nin büyük bölümü şiddetli kuraklık riskiyle karşı karşıya. Haritaya göre temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı. Düzce ve Zonguldak'ta ise son 63 yılın en yüksek temmuz ayı yağışı kaydedildi. Çözüm olarak kuraklık, aşırı yağış yönetimi ve iklim değişikliği politikalarının birlikte ele alınması gerektiğini söyleyen İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Altuğ, önümüzdeki yıllarda kuraklığın daha maliyetli bir doğal afet haline geleceğine, dünyanın kuraklığa bağlı bir de gıda kriziyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti. Türkiye’nin olası kuraklık tehditine karşı yeterli bilince olup olmamasına yönelik sorulan soruya ise “Bu konuda maalesef karamsarım.” Diyerek üzücü tablonun altınız çizdi.
19.08.2023 Gündem
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Su sıkıntısı yaşanan Keşan’da, çeşmeler ücretli hale getirildi
Su sıkıntısı yaşanan Keşan’da, çeşmeler ücretli hale getirildi Edirne'de su sıkıntısının yaşandığı Keşan ilçesinde çeşmeler, su israfının önüne geçilmesi amacıyla ücretli hale getirildi. Para otomatına atılacak 1 lira karşılığı 5 litre su alınabilecek. Çeşmelerden elde edilecek gelir de Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfı (KİSEV) aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verilecek.
12.08.2023 Yaşam
İstanbul’da tasarruf dönemi başlıyor! İSKİ ücretsiz dağıtacak
İstanbul’da tasarruf dönemi başlıyor! İSKİ ücretsiz dağıtacak İSKİ, kentte yaşanan kuraklığa karşı tüketimi yüksek abonelerden başlayarak musluklara su aparatı takılacağını duyurdu.
5.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki'den sıfır atık açıklaması: 96 milyar lira ekonomik kazanç elde ettik
Bakan Özhaseki'den sıfır atık açıklaması: 96 milyar lira ekonomik kazanç elde ettik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık hareketine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özhaseki, 96 milyar liralık ekonomik kazanç elde edildiğini belirtti.
6.07.2023 Ekonomi
Tarımsal verim düştü 'acil' uyarısı geldi! 'Çözüm bulmanız lazım'
Tarımsal verim düştü 'acil' uyarısı geldi! 'Çözüm bulmanız lazım' Türkiye’nin gelecekte kuraklık sorunuyla karşı karşıya kalabileceğine işaret eden Prof. Dr. Turan, "Girdileriniz aynı, maliyetleriniz aynı ama tarımsal veriminiz yüzde 30 düşüyorsa, burada çözüm bulmanız lazım. Tarımsal üretimde üretici açısından da veriler acil, önlem alınmalı" dedi.
18.05.2023 Yaşam
Prof. Dr. Orta: Trakya'da böyle bir sonu bekliyorum
Prof. Dr. Orta: Trakya'da böyle bir sonu bekliyorum Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, kuraklığın çok sıkı geldiğini belirterek, “Tüm canlıları etkiler, çok sinsi gelir, ne kadar kalacağı belli olmaz. Tüm canlıları çaresiz bırakır, depremde insanlardan başka çok ölen olmadı ama kuraklıkta tüm canlılar, ekosistem durur, istop eder her şey. O çaresizlik içerisinde ne kadar süreceğini de bilemezsiniz ve o çaresizlik de göçlere kadar sürer gider. Trakya'da böyle bir sonu bekliyorum" dedi.
22.03.2023 Gündem
Kuraklığa karşı fındıkta 'yapraktan gübreleme' önerisi
Kuraklığa karşı fındıkta 'yapraktan gübreleme' önerisi Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Aşkın, “Yöremizde eğer yeterli yağış olmazsa fındıkta beslenme problemlerinin oluşacağı aşikardır. Bu da fındıkta verim kaybını tetikleyecektir. O nedenle topraktan beslemenin yanı sıra yapraktan gübrelemeyi de çiftçilerimize şiddetle tavsiye ediyorum” dedi.
2.03.2023 Gündem
Emine Erdoğan: 'Su vatandır' inancıyla geleceğimize sahip çıkalım
Emine Erdoğan: 'Su vatandır' inancıyla geleceğimize sahip çıkalım Cumartesi Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Vatanseverliğin, ülkemizin bir damla suyuna dahi sahip çıkmak olduğuna inanan ve gelecek nesillerimizin bir bardak suya muhtaç kalmaması için bugünden çalışan bütün duyarlı insanlarımıza çağrıda bulunuyorum; ‘Türkiye Yüzyılı'na bir damla da siz olun. 'Su vatandır' inancıyla ve bir seferberlik ruhuyla geleceğimize birlikte sahip çıkalım" dedi.
31.01.2023 Gündem
Çiftçiye 1 milyon liraya kadar hibe desteği!
Çiftçiye 1 milyon liraya kadar hibe desteği! Tarım ve Orman Bakanlığı, bireysel tarla içi modern sulama sistemlerine, mal alım tutarı 1 milyon TL'ye kadar yatırımlarda yüzde 50 oranında hibe desteği sağlandığını açıkladı.
12.12.2022 Ekonomi
Kuraklık alarmı! Tamamen kurudu, korkutan görüntüler
Kuraklık alarmı! Tamamen kurudu, korkutan görüntüler Bursa'nın içme suyunun en önemli kısmını karşılayan yıllık 60 milyon metreküp su kapasiteli Nilüfer Barajı tamamen kurudu. Drone ile kaydedilen görüntüler olayın vehametini ortaya koydu. 40 milyon metreküp kapasiteli Doğancı Barajı'ndaki doluluk ise yüzde 50'ye düştü. Yağış olmazsa Bursa'nın sadece 50 günlük suyu kaldı. Çevreciler su tasarrufu çağrısında bulunurken, tek ümit ise bu hafta sonundan itibaren başlayacak yağışlar.
15.11.2022 Yaşam
Ülke ekonomisine yıllık 230 milyon TL katkı sağlayacak! Projede sona gelindi
Ülke ekonomisine yıllık 230 milyon TL katkı sağlayacak! Projede sona gelindi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen, Çorum ve Çankırı’daki tarım arazilerini suyla buluşturacak olan Kızılırmak Tımarlı Sulama Projesi 2. kısım proje inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Yüzde 93'ü tamamlanan proje 50 yıllık rüyanın gerçeğe dönüşmesini sağlarken, 15 bin kişiye de istihdam sağlayacak.
15.09.2022 Ekonomi
Hibe müjdesi! Karşılıksız 300 milyon TL destek ödemesi
Hibe müjdesi! Karşılıksız 300 milyon TL destek ödemesi Binlerce kişi bekliyordu. Karşılıksız para desteği duyuruldu. 300 milyon TL kaynak ayrıldı. Detaylar belli oldu. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Bireysel Modern Basınçlı Sulama Sistemi projelerine yüzde 50 hibe desteği sağlandı. İşte detaylar...
3.06.2022 Ekonomi
THY’nin sürdürülebilirlik temalı uçağı ilk uçuşunu Stockholm’e gerçekleştirdi
THY’nin sürdürülebilirlik temalı uçağı ilk uçuşunu Stockholm’e gerçekleştirdi Türk Hava Yolları, çevreci yakıt operasyonunu gerçekleştirdiği Airbus 321 tipi TC-JSU kuyruk numaralı uçağına yaprak desenlerinden oluşan özel bir tasarım uyguladı. Küresel taşıyıcı, yeni temalı uçağı ile ilk uçuşunu TK1795 seferiyle Stockholm’e gerçekleştirdi. Çevre dostu yakıt kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında, biyoyakıt kullanılan bu uçuş, sıfır atık prensibine uygun olarak gerçekleştirildi.
27.04.2022 Ekonomi
THY’nin sürdürülebilirlik temalı uçağı ilk uçuşunu Stockholm’e gerçekleştirdi
THY’nin sürdürülebilirlik temalı uçağı ilk uçuşunu Stockholm’e gerçekleştirdi Türk Hava Yolları, çevreci yakıt operasyonunu gerçekleştirdiği Airbus 321 tipi TC-JSU kuyruk numaralı uçağına yaprak desenlerinden oluşan özel bir tasarım uyguladı. Küresel taşıyıcı, yeni temalı uçağı ile ilk uçuşunu TK1795 seferiyle Stockholm’e gerçekleştirdi. Çevre dostu yakıt kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında, biyoyakıt kullanılan bu uçuş, sıfır atık prensibine uygun olarak gerçekleştirildi.
27.04.2022 Gündem
Resmen değişti! Artık zorunlu, su faturaları...
Resmen değişti! Artık zorunlu, su faturaları... Su faturalarını değiştirecek hamle! Resmen başladı. Artık zorunlu olacak. Tüm dünyanın en önemli gündem konularından biri olan su sorunu ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önemli bir düzenleme yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlanacak, sıcak su resirkülasyon pompası kullanımı zorunlu olacak.
28.02.2022 Ekonomi
Beren Kayalı mucizesi! Su sorununa 'beton kumaş'lı çare...
Beren Kayalı mucizesi! Su sorununa 'beton kumaş'lı çare... Geliştirdiği özel su depolama projesiyle 700 bin sterlin yatırım alıp iş kadını oldu olan Darüşşafakalı Beren Kayalı, şimdi başta Afrika olmak üzere dünyanın kurak bölgelerine gidip kumaş beton teknolojisiyle yaptığı depoları kuruyor.
1.02.2022 Gündem
Tek kullanımlık ürünler ile ilgili flaş gelişme! Kademeli olarak yasaklansın
Tek kullanımlık ürünler ile ilgili flaş gelişme! Kademeli olarak yasaklansın TBMM İklim Araştırma Komisyonu, iklim değişikliğiyle mücadelede günlük hayatı da kapsayan önerilerde bulunurken, su tasarrufu için klozetlerin çift su hazneli tasarlanmasını önerdi. Öneriler arasında tek kullanımlık ürünlerin kullanımının mümkün olan yerlerde aşamalı olarak yasaklanması ve yerlerini çoklu kullanıma uygun dayanıklı ürünlerin alması için çalışmalar yapılması da var.
20.12.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Su Tasarrufu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki su tasarrufu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.