Bakan Kirişci: Sözleşmeli tarımı zorunlu hale getireceğiz
Bakan Kirişci: Sözleşmeli tarımı zorunlu hale getireceğiz Kağıthane'de Ar-Ge Merkezi'nin açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Yeni vizyon çerçevesinde zorunlu olmayan, sadece taraflar arasında kendi iradeleriyle gündeme gelebilen sözleşmeli tarımı zorunlu hale getireceğiz” dedi.
8.12.2022 Ekonomi
Tarımda yeni dönem! Resmen açıklandı: Sözleşmeli tarım başlıyor
Tarımda yeni dönem! Resmen açıklandı: Sözleşmeli tarım başlıyor Tarımda yeni dönem başlıyor. Resmen açıklandı. İstanbul'da Türk gıda üreticilerinin Arap yatırımcılarla buluştuğu 8. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı açıldı. Açılışta konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, “Tarımsal hasılada Türkiye Avrupa’da birinci, dünyada ilk 10 sıradadır. Sözleşmeli üretim başlayacak, sözleşmeli hayvancılık başlayacak. Yani alacak olanın ve satacak olanın kendini tam hukuki bir güvende hissettiği düzene gireceğiz” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
22.06.2022 Ekonomi
Ödemeler başlıyor! Faizsiz olarak veriliyor, yarın hesaplarda olacak...
Ödemeler başlıyor! Faizsiz olarak veriliyor, yarın hesaplarda olacak... Paralar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler yarın başlıyor. Bakan duyurdu. 490 milyon TL nakdi avans ödemesi yapılacak. 3 defa ödeniyordu, 5'e çıkarıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkşeker ile 'Sözleşmeli Tarım' kapsamında bu yıl pancar eken 28 bin 800 çiftçiye 24 Mayıs'ta, toplamda yaklaşık 490 milyon TL ödeme yapılacağını duyurdu.
23.05.2022 Ekonomi