Gazete Vatan Logo

Ödemeler başlıyor! Faizsiz olarak veriliyor, yarın hesaplarda olacak...

Paralar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler yarın başlıyor. Bakan duyurdu. 490 milyon TL nakdi avans ödemesi yapılacak. 3 defa ödeniyordu, 5'e çıkarıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkşeker ile 'Sözleşmeli Tarım' kapsamında bu yıl pancar eken 28 bin 800 çiftçiye 24 Mayıs'ta, toplamda yaklaşık 490 milyon TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Ödemeler başlıyor! Faizsiz olarak veriliyor, yarın hesaplarda olacak...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkşeker ile 'Sözleşmeli Tarım' kapsamında bu yıl pancar eken 28 bin 800 eli öpülesi emektar çiftçimize toplamda yaklaşık 490 milyon TL nakdi avans ödemesi yapılacak. Çiftçimize hayırlı olsun.

2022 yılında pancar eken çiftçilerimize 1 ton pancar için verilecek avans yüzde 290 artışla 18 TL'den 70 TL'ye çıkarıldı. 3 defa ödenen avans 5'e çıkarıldı.

Çiftçilerimizin pancar ekim ve sulamaları için kullandıkları elektrik ve motorin masrafları için Türkşeker tarafından faizsiz olarak verilecek olan ilk nakdi avanslar 24 Mayıs'ta çiftçimizin hesabında olacaktır." dedi.