Sonar

Sonar

Son dakika SONAR haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SONAR ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SONAR haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sonar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sonar gelişmeleri de dahil olmak üzere 328 sonar haberi bulunmuştur. Tüm sonar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Anket şirketleri seçimi yorumladı! İşte seçim sonrası önemli detaylar
Anket şirketleri seçimi yorumladı! İşte seçim sonrası önemli detaylar Türkiye’nin kilitlendiği 31 Mart Yerel Seçimleri sonuçlandı. İtiraz süreçleri devam etse de CHP’nin tartışmasız başarısını değiştirmeyecek. Peki anket şirketleri bu sonucu nasıl okuyor?
2.04.2024 Gündem
Zorlu PSM'de Sónar İstanbul rüzgarı 8. kez esecek
Zorlu PSM'de Sónar İstanbul rüzgarı 8. kez esecek Müzik, yaratıcılık ve teknolojinin birleştiği Sónar İstanbul, bu yıl 8. kez müzikseverlerle buluşacak.
28.03.2024 Magazin
Hakan Bayrakçı SONAR'ın 31 Mart seçim anketinin sonuçlarını CNN Türk'te açıkladı
Hakan Bayrakçı SONAR'ın 31 Mart seçim anketinin sonuçlarını CNN Türk'te açıkladı Yerel seçimlere sayılı günler kala SONAR Araştırma Şirketi kurucusu, kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı 31 Mart anket sonuçlarını CNN Türk'te açıkladı.
21.03.2024 Gündem
Türkiye'de ilk ve tek! Mavi Vatan'ın yeni gücü DÜFAS
Türkiye'de ilk ve tek! Mavi Vatan'ın yeni gücü DÜFAS ASELSAN, bugüne kadar elde ettiği teknolojik birikim ve yeteneklerini kullanarak Türkiye'nin ilk yerli ve millî ufuk ötesi denizaltı savunma harbi sonarı DÜFAS'ı tamamen özgün teknolojiyle Mavi Vatan'a kazandırdı.
19.03.2024 Gündem
Son anketlerde çarpıcı sonuç! İşte il il ilçe ilçe son durum...
Son anketlerde çarpıcı sonuç! İşte il il ilçe ilçe son durum... Son seçim anketlerinde çarpıcı sonuç ortaya çıktı. SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, CNN Türk'te 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin son anketin sonuçlarını paylaştı.
14.03.2024 Gündem
Türkiye'nin denizlerdeki gözü DERİNGÖZ göreve hazır
Türkiye'nin denizlerdeki gözü DERİNGÖZ göreve hazır ASELSAN’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk Otonom Sualtı Aracı DERİNGÖZ’ün dalışlı testleri başarıyla tamamlandı.
11.03.2024 Gündem
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları 7'nci gününde 572 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. DHA'nın, çalışmaların 3'üncü gününde, gemi enkazında sonar cihazıyla tespit edildiğini duyurduğu ve olaydan 128 saat sonra çıkarılan cenazenin yağcı Hüseyin Tutuk'a (40) ait olduğu belirlendi. Aramalar bugün de Tutuk'un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırılacak. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmalar bittiğinde, geminin eski ve maliyeti yüksek olduğu için battığı yerde kalacağını söyledi.
21.02.2024 Gündem
Marmara'da batan gemideki 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenleri tespit edildi
Marmara'da batan gemideki 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenleri tespit edildi Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli gemiyi ve 6 mürettebatını arama çalışmaları, 3'üncü gününde de sürüyor. Denizin 51 metre derinliğinde tespit edilerek görüntülenen 'BATUHAN A' isimli gemiye bugün dalışın gerçekleştirilmesi beklenirken, kayıp 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenlerinin de gemide olduğunun tespit edildiği öğrenildi.
17.02.2024 Gündem
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sonar görüntüsü ile deniz yüzeyinin 51 metre altında tespit edilen batık geminin, 'Batuhan A' olduğunun kesinleştiğini, sabah saatlerinden itibaren batığa dalış faaliyeti gerçekleştirileceğini açıkladı.
16.02.2024 Gündem
Hakan Bayrakçı son İstanbul anketini CNN Türk'te açıkladı: Seçim başa baş
Hakan Bayrakçı son İstanbul anketini CNN Türk'te açıkladı: Seçim başa baş SONAR Araştırma Şirketi Kurucusu Bayrakçı, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölge programında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bayrakçı, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un seçimde baş baş gittiğine vurgu yaparak "Yüzde 41 yüzde 41" dedi.
13.02.2024 Gündem
Gülistan Doku soruşturmasında dikkat çeken detaylar! Şok eden kamera açıklaması
Gülistan Doku soruşturmasında dikkat çeken detaylar! Şok eden kamera açıklaması Tunceli'de, 5 Ocak 2020'den beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun ailesinin avukatı Ali Çimen, "Gülistan'ın akıbetinin anlaşılacağına ilişkin noktalarda ya kamera kayıtlarının bozuk olduğu, ya o an için orayı görmediği ya da kayıtlı olmadığı, ses kayıtlarının bozuk olduğu söyleniyor. Hep bir aksilikle karşılaşmışız. Gülistan'ın baş şüphelinin evine 1 gün önce girdiğine dair güvelik kameraları var ve kayıtta. Bu dosyada var ama 1 gün sonra baş şüphelinin hareketlerini tespit etmemize yarayacak o kameralar o gün orayı görmüyor. Tutanakların birbirine çelişmesinden kaynaklı, Gülistan'ın akıbetinden bir şey anlayamadık" ifadelerini kullandı.
25.11.2023 Gündem
Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme! Araç detayı ortaya çıktı
Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme! Araç detayı ortaya çıktı Tunceli'de 5 Ocak 2020’de kaybolan ve bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku dosyasında baş şüpheli Zeinal A.’nın, polislikten ihraç edilen babası E.Y.’ye ait olan ve polis tutanağında olaydan bir gün önce Gülistan’ın zorla bindirilmeye çalışıldığı belirtilen otomobilin, soruşturmanın açıldığı 7 Ocak’ta il dışına çıkarıldığı ve yaklaşık bir hafta sonra tekrar kente getirildiği ortaya çıktı. Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, “Bu aracın içerisinde DNA incelemesi yapın dedik, PTS’sini takip edelim dedik. Yani Elazığ’a gitmişse, buradan da başka yere gitmişse onu da takip edelim dedik. Dosyada bunların hepsini istedik ama taleplerimizin hiçbiri kabul edilmedi” dedi.
17.11.2023 Gündem
Düşmanın iletişimini "MERT" kesecek
Düşmanın iletişimini "MERT" kesecek METEKSAN Savunma tarafından geliştirilen MERT Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemi, düşman unsurların haberleşmesini keserken, el yapımı patlayıcı (EYP) saldırılarından da koruma sağlayacak.
26.07.2023 Ekonomi
Oğan’ın oyları kime gitti? Kamuoyu araştırmacıları değerlendirdi
Oğan’ın oyları kime gitti? Kamuoyu araştırmacıları değerlendirdi 2. tur seçimlerde en çok merak edilenlerden biri de ilk turda ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan, ikinci turda ise Cumhur İttifakı’na destek veren Sinan Oğan’a verilen oyların hangi adaya yöneleceği oldu.
29.05.2023 Gündem
İkinci tur için son anket sonuçları ortaya çıktı! İlk turu tahmin eden şirketten ikinci tur için yeni anket
İkinci tur için son anket sonuçları ortaya çıktı! İlk turu tahmin eden şirketten ikinci tur için yeni anket İkinci tur için yeni anket sonuçları ortaya çıktı. Seçim öncesi anket sonuçlarını açıklayan kamuoyu araştırma şirketlerinin büyük bölümü öngörülerinde yanılırken, SONAR Araştırma'nın seçim tahmini dikkat çekti. SONAR Araştırma'nın ikinci tur için yeni anket sonuçları ortaya çıktı. İşte yeni anket sonuçlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
15.05.2023 Gündem
Tunceli'de kayıp 3 genç için baraj gölünden 35 milyon metreküp su boşaltılacak
Tunceli'de kayıp 3 genç için baraj gölünden 35 milyon metreküp su boşaltılacak Tunceli'de, Munzur Çayı'na uçan otomobildeki kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları kapsamında Uzunçayır Baraj Gölü'nün kapakları açıldı. 3 gün sürecek tahliyede, 35 milyon metreküp suyun boşaltılacağı öğrenilirken, 14'üncü gündeki çalışmalarda suyun 1 metre düştüğü gözlendi.
4.05.2023 Gündem
Son oy oranları ortaya çıktı! İşte Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı
Son oy oranları ortaya çıktı! İşte Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı 14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürüyor. Sonar Araştırma Şirketi sahibi Hakan Bayrakçı, seçimlere 10 gün kala son anket sonuçlarını paylaştı. İşte oy oranlarıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
4.05.2023 Gündem
TGC Anadolu'dan dikkat çeken özellik! Dünyada ilk olur
TGC Anadolu'dan dikkat çeken özellik! Dünyada ilk olur TCG Anadolu’nun teslim töreninde oldukça önemli ama pek de dikkat çekmeyen bir detay vardı. Geminin önünde milli SİDA'lar konumlanmıştı ve bunlardan birinde sabit tipte hafif torpido kovanı ekliydi. TCG Anadolu’nun ıslak bölümlerinde SİDA taşıyabileceğine değinen uzmanlar, böyle bir kullanımı dünyada ilk kez Türkiye'nin yapabileceği görüşünde.
14.04.2023 Ekonomi
12 balina karaya vurdu! Ölüm nedenleri deprem mi? Uzmanlar gerçeği açıkladı
12 balina karaya vurdu! Ölüm nedenleri deprem mi? Uzmanlar gerçeği açıkladı Depremden 3,5 gün sonra 12 adet Akdeniz Gagalı Balina karaya vurdu. Uzmanlar bu olay sonrası çalışma başlattı. Karaya vuran balinaların ölüm nedenini araştırdı. Türkiye'de peş peşe meydana gelen depremler sonrası birçok balinanın ölmesi akıllara ölümlerinin sebebi deprem mi, sismik çalışmalar mı? sorusunu getirdi. Uzmanlar balina ölümleriyle ilgili gerçeği açıkladı.
25.02.2023 Dünya
Ailesi, bin gündür Gülistan Doku’ya hasret
Ailesi, bin gündür Gülistan Doku’ya hasret Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi (21), bin gündür kızlarına hasret. Gülistan’ın annesi Bedriye Doku, “Benim kızım bin gündür ortada yok. Allah için elinizi vicdanınıza koyun. Sizin çocuklarınız 2 saat okuldan gelmese ne yaparsınız. Kendinizi benim yerime koyun. Yetkililer bize bir türlü cevap veremiyor. Allah için bize cevap versinler. Ben bir anneyim, bin gündür kızıma hasretim” dedi.
30.09.2022 Yaşam
EFES-2022 Tatbikatı nefes kesti! Hedefler tam isabet vuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan da izliyor
EFES-2022 Tatbikatı nefes kesti! Hedefler tam isabet vuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan da izliyor EFES-2022 Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü'nün gündüz safhası başladı. İzmir’de 37 ülkeden 11 bin personelin katılımıyla devam eden tatbikatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de izliyor. Özellikle Yunanistan’da tedirginlik yaratan ve TSK’nın en büyük planlı tatbikatı olan Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nın gündüz safhasında nefes kesen görüntüler ortaya çıktı.
9.06.2022 Gündem
Oy oranları belli oldu, son seçim anketinde ilginç sonuç! Fark açıldı: Erdoğan, Yavaş, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Akşener...
Oy oranları belli oldu, son seçim anketinde ilginç sonuç! Fark açıldı: Erdoğan, Yavaş, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Akşener... Son dönemde cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yapılan anketler öne çıkıyor. Son seçim anketi Hakan Bayrakçı'nın başkanı olduğu Sonar'dan geldi. Geçtiğimiz haftalarda 2840 kişi ile, yüz yüze görüşme yöntemiyle araştırma yapıldı. Ankete katılanlara ‘Yapılacak ilk seçimde kimi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorsunuz?’ sorusu soruldu. Çıkan sonuçlar ise dikkat çekti.
18.05.2022 Siyaset
Asırlık keşifte Türkiye detayı! İşte tarih öncesinde modanın başkenti...
Asırlık keşifte Türkiye detayı! İşte tarih öncesinde modanın başkenti... Arkeolog ve araştırmacılar, yaklaşık 20 yıl süren çalışmanın ardından Bakır Çağı'nın moda başkentinin Güney İspanya olduğunu tespit etti. Aksesuar kalıntılarından yola çıkılarak yapılan araştırmada Türkiye'den de kalıntılar bulundu.
7.04.2022 Kültür Sanat
Türkiye'nin savunma sanayisinden 'DOHA' çıkarması!
Türkiye'nin savunma sanayisinden 'DOHA' çıkarması! Katar'da düzenlenen "Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı (DIMDEX 2022)" başladı.
21.03.2022 Ekonomi
Türkiye'nin ilk SİDA'sı!  Tarih verildi! 4 ülke tercih etti
Türkiye'nin ilk SİDA'sı! Tarih verildi! 4 ülke tercih etti Antalya'da Ares Tersanesi ve Meteksan Savunma firmalarının ortak projesi olarak üretilen, Türkiye'nin ilk Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) olan ULAQ, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilecek DIMDEX 2022 Fuarı'nda sergilenecek. Meteksan, fuarda MILSAR İHA SAR/MTI Radarı, Kapan Drone Savunma Sistemi, Nazar Lazer Elektronik Harp Sistemi ve Pelikan RF Güdümlü Mermi Simülatörü'nü de sergileyecek.
20.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sonar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sonar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.