Siyanür

Siyanür

Son dakika siyanür haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan siyanür ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını siyanür haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Siyanür

haberleri sayfasında son dakika yaşanan siyanür gelişmeleri de dahil olmak üzere 254 siyanür haberi bulunmuştur. Tüm siyanür haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili olarak "İliç'te tehlikeli bir sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde kimyasallarla değerli madenlerin kazanılmasında kullanılan siyanür ve ağır metallerin olumsuz etkilerinin olduğu bilinen husustur. Tedbirlerin göz ardı edildiği çatlaklara karşı müdahalenin yapılmadığı, ikazlara karşı alanlara solisyon basılması felaketin alt yapısını hazırladığı iddiası vardır. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir." dedi.
20.02.2024 Gündem
Çevre Bakanlığı'ndan İliç açıklaması: Analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı
Çevre Bakanlığı'ndan İliç açıklaması: Analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninyle ilgili yapılan açıklamada, "Ekiplerin her gün 9 ayrı noktadan aldığı numuneler 3 ayrı laboratuvarda analize gönderiliyor. Yapılan analizlerde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı" denildi.
18.02.2024 Gündem
Kızıl Deli Kahin kimdir? Erzincan'daki maden faciasını 5 gün önceden bilen Milenyum Kızıl Deli Kahin merak konusu oldu!
Kızıl Deli Kahin kimdir? Erzincan'daki maden faciasını 5 gün önceden bilen Milenyum Kızıl Deli Kahin merak konusu oldu! Erzincan'da yaşanan maden faciasını 5 gün önce öngören "Kızıl Deli Kahin' gündem oldu. Kahinin öngörüsü, facianın ardından şaşırttı, ardından Kızıl Deli Kahin'in kim olduğu ve nasıl tahminde bulunduğu merak konusu oldu. Peki, Kızıl Deli Kahin kimdir?
14.02.2024 Gündem
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde, istiflenen tonlarca siyanürlü toprak sel olup aktı. İlk tespitlere göre 9 kişi toprak altında kaldı. 400 kişiyle arama kurtarma çalışması başlatılırken bölgede çevre felaketi yaşanmasından endişesi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan toprak kaymasıyla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da “Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık” açıklamasını yaptı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da gerekli incelemeleri yapmak üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.
14.02.2024 Gündem
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni bölgesinde toprak kayması meydana geldi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Vali Aydoğdu’dan bilgi aldı, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olay yerinde açıklamada bulunan Binali Yıldırım, gece de termal kameralar yardımıyla arama kurtarma çalışmaların sürdüğünü belirtti.
13.02.2024 Gündem
Herkes sıcaktan kavrulurken o ilçe en serin günlerini yaşadı!
Herkes sıcaktan kavrulurken o ilçe en serin günlerini yaşadı! Dünyayı etkisi altına alan sıcaklıklar bir ilçeye uğramadı. Herkes sıcaktan kavrulurken, Tokat'ın Artova ilçesi Türkiye'nin en düşük hava sıcaklığına sahip yerleşim yeri oldu.
27.07.2023 Yaşam
Bilecik'te akılalmaz olay! Kuyuya düşen 2 kişiden 1'i öldü, siyanür tespiti sonrası 41 kişi gözlem altında
Bilecik'te akılalmaz olay! Kuyuya düşen 2 kişiden 1'i öldü, siyanür tespiti sonrası 41 kişi gözlem altında Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bir evin bahçesindeki kuyuya düştüğü öne sürülen 2 kişiden Nihat Kalkandelen (34) hayatını kaybetti, Abdullah Alkan (67) ise itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kuyuda hidrojen siyanür tespit edilirken, 41 kişi tedbir amaçlı gözlem altına alındı.
27.07.2023 Gündem
12 arkadaşını öldüren kadının korkunç yöntemi! Aralarında eski sevgilisi ve polisler de var
12 arkadaşını öldüren kadının korkunç yöntemi! Aralarında eski sevgilisi ve polisler de var Tayland'ın başkenti Bangkok'ta aralarında eski sevgilisinin de bulunduğu 12 arkadaşını siyanürle zehirleyerek öldürmekle suçlanan kadın tutuklandı. Cinayetlerin 2020 yılında başladığını ve tüm kurbanların benzer şekilde hayatını kaybettiğini ifade eden polis, bazı cesetlerin ise yakıldığını söyledi.
27.04.2023 Dünya
'Siyanür var' notu sonrası 4 ceset çıkmıştı: Hırsıza teşekkür ediyorum
'Siyanür var' notu sonrası 4 ceset çıkmıştı: Hırsıza teşekkür ediyorum Fatih’te 2019 yılında siyanür içen 4 kardeşin hayatını kaybettiği ve ardından mühürlenen eve hırsız girdiği iddia edildi. Hırsızın evden sadece televizyonu çaldığı öne süren ölen kardeşlerin arkadaşı Serpil Alkan, "Pazartesi günü eve gireceğim. Eşyaları ikinci el olarak satıp kedi maması alacağım. Bilgisayarı da doğudaki bir okula hibe etmek istiyorum. Hırsız sadece televizyonu çalmış. Hırsıza teşekkür ediyorum. O televizyonu helal ediyorum" dedi.
18.11.2022 Yaşam
Erzincan İliç altın madeni kimin, Erzincan altın madeni sahibi kim? Anagold madencilik kimin, Erzincan altın madeni nerede?
Erzincan İliç altın madeni kimin, Erzincan altın madeni sahibi kim? Anagold madencilik kimin, Erzincan altın madeni nerede?  Erzincan İliç altın madeni kimin, Erzincan altın madeni nerede? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Erzincan’a bağlı İliç ilçesinde çevre kirliliğine neden olan altın madeninin faaliyeti durduruldu" açıklamasında bulundu. Peki, Erzincan altın madeni sahibi kim? Anagold madencilik kimin?
27.06.2022 Gündem
Karısının gözleri önünde adım adım ölüme gitti! İşte son sözleri...
Karısının gözleri önünde adım adım ölüme gitti! İşte son sözleri... 66 yaşındaki Frank Atwood 1984 yılında 8 yaşındaki Vicki Lynne Hoskinson adındaki küçük kızı öldürdüğü için zehirli iğne ile idam edildi. Atwood'un karısı ve öldürdüğü kızın annesi idamı dakika dakika izlerken, Atwood'un son sözleri ise şaşkınlık yarattı.
9.06.2022 Dünya
İnternetten satın aldı ve kahvesine ekledi sonrası korkunç!
İnternetten satın aldı ve kahvesine ekledi sonrası korkunç! Adana’da jeofizik mühendisi internetten sipariş ederek aldığı siyanürü kahvesinin içine koyarak intihar etti. AFAD ekipleri, nükleer ve kimyasal koruyucu kıyafet giyerek iş yerine girip, ölçüm yaptıktan sonra polis inceleme yapabildi.
26.05.2022 Yaşam
Kadına şiddete müdahale etti! Kavgada ısırılarak koparılan kulağını martı kaptı
Kadına şiddete müdahale etti! Kavgada ısırılarak koparılan kulağını martı kaptı Büyükada’da kız arkadaşına şiddet uyguluyor diye müdahale ettiği kişinin saldırısına uğrayan Eyüp Çelik’in arbede sırasında kulağı koptu. Kopan kulağı martı kaparken, olay anını anlatan Eyüp Çelik, "Kız arkadaşına şiddet uyguluyordu. Kız öyle bir haykırıyordu ki, dayanamadım. Kızı elinden aldım. Kızı kurtarınca bana sardı. Kulağım koptu, kopan parçayı tükürdü, yerden kulağımı martı aldı" dedi.
26.05.2022 Yaşam
Mühendisin sır ölümü! KBNR ekipleri inceleme yaptı, siyanür...
Mühendisin sır ölümü! KBNR ekipleri inceleme yaptı, siyanür... Adana'da jeofizik mühendisi Bülent Ateş (34), yakınları tarafından ofisinde ölü bulundu. Ateş'in mamasında siyanür bulunurken, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’ne (AFAD) bağlı Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) ekipleri, özel kıyafetler giyerek ofiste inceleme yaptı.
26.05.2022 Yaşam
23 Mayıs ne günü, tarihte bugün ne oldu? 23 Mayıs dünya ne günü, doğan ve ölen ünlüler kim, Türkiye’de ve dünyada olan olaylar!
23 Mayıs ne günü, tarihte bugün ne oldu? 23 Mayıs dünya ne günü, doğan ve ölen ünlüler kim, Türkiye’de ve dünyada olan olaylar! 23 Mayıs bugün yaşanan olaylar, doğumlar ölümler merak ediliyor. Biz de bugün meydana gelen olayları sırasıyla derledik. Peki, 23 Mayıs ne günü, kim doğdu, kim öldü, hangi olaylar oldu? İşte, 23 Mayıs yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
23.05.2022 Gündem
El Salvador nerede? El Salvador para birini ne, nüfusu kaç, devlet başkanı Nayib Bukele kimdir?
El Salvador nerede? El Salvador para birini ne, nüfusu kaç, devlet başkanı Nayib Bukele kimdir? El Salvador, Bitcoin'i ülkenin resmi para birimi yapmak için yasa hazırladı. Haberin basına yansıması sonrası El Salvador nerede, El Salvador’un devlet başkanı kim, nüfusu kaç? gibi sorularında artış yaşandı. İşte detaylar
21.01.2022 Gündem
TÜBİTAK görevlisi Dilek Dündar Erbahar’ın ölümüyle ilgili flaş gelişme
TÜBİTAK görevlisi Dilek Dündar Erbahar’ın ölümüyle ilgili flaş gelişme TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde başuzman araştırmacı Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar’ın evinde ölü bulunmasıyla ilgili araştırma çok yönlü sürüyor. Erbahar’ın evinde bulunan sıvı maddenin siyanür olduğu öğrenildi.
3.11.2021 Gündem
Anne- babasını siyanürle öldürmüştü! İyi hal indirimi kaldırıldı
Anne- babasını siyanürle öldürmüştü! İyi hal indirimi kaldırıldı İzmir'in Bayraklı ilçesinde annesi Fatma Kalkan (39) ile babası Mehmet Kalkan'ı (46) siyanürlü şerbet içirerek öldüren, içmeye zorladığı kardeşinin de yaralanmasına neden olan Mahmut Can Kalkan'a (23) verilen iyi hal indirim kararını İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi kaldırdı. Yeniden yargılanan Kalkan, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
7.10.2021 Gündem
Kız Kulesi restore ediliyor! 2022 yılında bitecek...
Kız Kulesi restore ediliyor! 2022 yılında bitecek... Kız Kulesi'nde restorasyon çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Kız Kulesi'nin bir işlev yüklenmeden sadece bir Anıt Eser olarak kalmasını, 'Anıt Eser' olarak ziyaret edilmesini, İstanbul'un güzelliklerinin Kız Kulesi panoramasından gözlemlenmesini amaçlıyoruz" dedi.
4.09.2021 Kültür Sanat
Dumandan etkilenenler mutlaka fiziki muayeneden geçmeli!
Dumandan etkilenenler mutlaka fiziki muayeneden geçmeli! Duman zehirlenmeleri yangınla mücadele eden bölgelerde yaşayan geniş kitleleri etkiliyor. Yangın alanlarından atmosfere yayılan dumanın içerdiği ısı, gazlar ve tam olarak yanmamış parçacıkların sağlık üzerinde uzun ve kısa vadeli etkilere sahip olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ziya Saltürk, “Duman, ısıya bağlı üst havayollarında ortaya çıkan yanıklar, alt havayollarını etkileyen kimyasal hasar ve gazlara bağlı oluşan sistemik toksisite yani zehirlenmeye neden olabilir. Dumandan etkilenen kişi yangın alanından uzaklaştırılmalı ve temiz hava alabileceği ya da mümkünse oksijen desteği sağlanabilecek bir ortama götürülmeli. Ciltte renk değişiklikleri, cilt yanıkları, koyu renkli balgam, ses kısıklığı, yanan burun kılları gibi ilk bakışta çok önemli değil gibi görünen durumlarda dahi mutlaka fizik muayene ve testler ile değerlendirme yapılmalı” açıklamasında bulundu.
15.08.2021 Sağlık
Orman yangınları solunum sağlığı için de büyük tehdit!
Orman yangınları solunum sağlığı için de büyük tehdit! Günlerdir yanan ormanlar tüm Türkiye’yi yasa boğarken, Solunum Derneği TÜSAD dumana maruz kalanların sağlığına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Özellikle küçük çocuklar, yaşlılar, astım, KOAH ve kalp hastalarının yangın dumanından korunması gerektiğini vurgulayan TÜSAD, herhangi bir maruziyet durumunda hemen doktora başvurulması gerektiğini belirtti.
5.08.2021 Sağlık
İnternetten sahte ürün satan sitelere dikkat! Uzmanlar uyarıyor!
İnternetten sahte ürün satan sitelere dikkat! Uzmanlar uyarıyor! İnternetten alışveriş yapmak popüler olsa da özellikle koronavirüs ile birlikte büyük artış gösterdi. En çok alışveriş yapılan sitelerde bile artık sahte ve taklit ürünlerle karşılaşmak mümkün. Son zamanlarda internetten alışveriş yapan hemen herkesin bir sahte ürün hikayesi var. Alışveriş oranlarının arttığı bu dönemde mağduriyetler yaşanıyor. Peki Nasıl alışveriş yapacağız? Sahte ürün satın alan tüketici ne yapmalı? Taklit ürün nasıl anlaşılır? İşte uzmanların yanıtları...
25.07.2021 Ekonomi
Fare zehirinden siyanüre neler yok ki!  “1 sigaradan bir şey olmaz” demeyin!
Fare zehirinden siyanüre neler yok ki! “1 sigaradan bir şey olmaz” demeyin! Fare zehiri, aseton, amonyak, katran, karbonmonoksit (egzoz gazı)… Bu ve benzeri tam 7 bini aşkın kimyasal madde, her bir sigara ile birlikte vücuda giriyor! “Bir sigaradan bir şey olmaz!” diyenler dikkat! Sigara dumanında bulunan 7 bini aşkın kimyasal maddenin 250’si zararlı iken, en az 69 tanesi de kansere yol açıyor!
29.05.2021 Sağlık
Doğal olmayan yollarla alınan yüksek doz vitaminler zararlı!
Doğal olmayan yollarla alınan yüksek doz vitaminler zararlı! Uzmanlar, doktor önerisi olmadan ve doğal olmayan yollarla alınan yüksek doz vitaminlerin zararlı olduğu konusunda uyarıyor. Araştırmalarda yüksek doz vitamin alımlarının kanseri önlemediğini, hatta yüksek doz vitamin kullanımının kanser riskini arttırdığının ortaya çıktığını belirten Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, bilinçsizce kullanılan vitaminler ile ilgili uyarılarda bulundu.
2.04.2021 Sağlık
Siyanürden 1200 kat daha güçlü balon balığının zehri ilaca dönüşecek
Siyanürden 1200 kat daha güçlü balon balığının zehri ilaca dönüşecek Gelen son dakika haberine göre; Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Balıkçılık Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, Kanada'da bir ilaç firmasının Türkiye'den bir miktar balon balığı alımı yaptığını ve çok ciddi bir ağrı kesici ilaç üzerinde çalışıldığını söyledi. Balon balığının tanesi 5 TL'ye satılıyordu.
27.03.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Siyanür ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki siyanür haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.