Sırplar

Sırplar

Son dakika sırplar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sırplar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sırplar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sırplar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sırplar gelişmeleri de dahil olmak üzere 303 sırplar haberi bulunmuştur. Tüm sırplar haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor 7 Ekim baskını sonrasında Hamas’ı bitirme hedefiyle Gazze’ye harekât başlatan İsrail, saldırılarında hedef ayırt etmiyor. Sivillerin sığındığı hastane, okul, ibadethanelerin yanı sıra ambulans ve jenaratörler, hatta mezarlıklar bile vuruluyor. İsrailli yetkililer katliamları ‘Sivillere gidin demiştik’ diye savunuyor.
5.11.2023 Gündem
Bükreş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bükreş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Bükreş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bükreş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti'nin tarih boyunca en fazla uğraştığı ülkelerin başında Rusya gelmiştir. Özellikle Osmanlı - Rus Savaşları dünya tarihine damga vurmuştur. Bunun için Rusya ile birçok savaş yapıldığı gibi antlaşmalar yapıldığı görülmüştür. Bazen Osmanlı kazançlı çıkarken bazen ise Rusya'nın kazançlı çıktığını söyleyebiliriz. Bükreş Antlaşması da Rusya ile yapılmış olan barış antlaşmalarından birisi olmuştur.
4.09.2023 Eğitim
Bükreş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bükreş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Bükreş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bükreş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti'nin tarih boyunca en fazla uğraştığı ülkelerin başında Rusya gelmiştir. Özellikle Osmanlı - Rus Savaşları dünya tarihine damga vurmuştur. Bunun için Rusya ile birçok savaş yapıldığı gibi antlaşmalar yapıldığı görülmüştür. Bazen Osmanlı kazançlı çıkarken bazen ise Rusya'nın kazançlı çıktığını söyleyebiliriz. Bükreş Antlaşması da Rusya ile yapılmış olan barış antlaşmalarından birisi olmuştur.
4.09.2023 Eğitim
Balkanlar'da adım adım savaşa! Ordu teyakkuza geçti
Balkanlar'da adım adım savaşa! Ordu teyakkuza geçti Balkanlar'da tansiyon yeniden yükselmeye başladı. Kosova'da polis ve Sırplar arasında çıkan arbedede 4 kişi yaralanırken, Sırbistan'da ise orduya teyakkuz emri verildi.
26.05.2023 Dünya
Kosova’da etnik gerilimi tırmandıran silahlı saldırı
Kosova’da etnik gerilimi tırmandıran silahlı saldırı Kosova’nın güneyinde Sırpların yoğun olarak yaşadığı İşterpçe’de (Strpce) yaşanan silahlı saldırıda 2 Kosovalı Sırp'ın yaralanması ülkede etnik gerginliğin artmasına neden oldu.
6.01.2023 Dünya
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Sırplara protestoları sona erdirmeye çağırdı
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Sırplara protestoları sona erdirmeye çağırdı Sırbistan hükümetindeki Kosova Dairesi Başkanı Petar Petkoviç, ABD ve Avrupa Birliği’nden (AB) Kosova’daki protestolara katılan Sırplardan hiçbirinin yargılanmayacağına veya tutuklanmayacağına dair garanti aldıklarını belirterek, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in kuzeydeki Sırpları barikatları kaldırmaya çağırdığını açıkladı.
28.12.2022 Dünya
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Priştine'nin amacı Sırpları Kosova’dan atmak
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Priştine'nin amacı Sırpları Kosova’dan atmak Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova-Sırbistan arasındaki gerilime değinerek, “Priştine'nin amacı, Sırpları Kosova’dan atmak” dedi.
27.12.2022 Dünya
Sırplar, Kosova'da yeni barikat kurdu
Sırplar, Kosova'da yeni barikat kurdu Kosova polisi, dün gece ülkenin kuzeyinde Sırplar tarafından yeni bir barikat daha kurulduğunu açıkladı.
17.12.2022 Dünya
Balkanlar'da adım adım savaşa! Kosova ile Sırbistan arasındaki tansiyon yükseliyor...
Balkanlar'da adım adım savaşa! Kosova ile Sırbistan arasındaki tansiyon yükseliyor... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken Balkanlar'da yaşanan tehlikeli gelişmeler tüm dünyanın dikkatini bu bölgeye çekti. Yeniden alev alan Kosova-Sırbistan geriliminde hafta sonunda silah sesleri duyuldu.
12.12.2022 Dünya
AB ve NATO'dan Kosova'nın kuzeyindeki şiddet olaylarına tepki
AB ve NATO'dan Kosova'nın kuzeyindeki şiddet olaylarına tepki Avrupa Birliği (AB) ve NATO, Kosova’nın kuzeyindeki şiddet olaylarına tepki gösterdi.
11.12.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Putin haklı’ deyip tepki gösterdi: Tahıl fakir değil zengin ülkelere gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Putin haklı’ deyip tepki gösterdi: Tahıl fakir değil zengin ülkelere gidiyor Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ile ortak basın toplantısı düzenledi. Tahıl sevkiyatı hakkında gelen soru üzerine Erdoğan "Bu tahıl sevkiyatında gelen tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor, fakir ülkelere değil. Bunun ana teması nedir? Fakir ülkelere buradan bu tahıl sevkiyatını sürdürmektir, devam ettirmektir. Bir taraftan Rusya’ya yaptırımlar sürerken kalkıp da bu yaptırımları yapan ülkelere tahıl sevkiyatının olması Sayın Putin’i de rahatsız etmektedir. Şimdi biz de istiyoruz ki Rusya’dan da tahıl sevkiyatı başlasın" dedi
8.09.2022 Siyaset
Emine Erdoğan, 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabının tanıtım etkinliğinde konuştu
Emine Erdoğan, 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabının tanıtım etkinliğinde konuştu Sırbistan'a yaptığı resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının Sırpça tercümesi tanıtım etkinliğine katılarak konuşma yaptı. Emine Erdoğan, "Mutfağımızdaki çeşitlilik, topraklarımızdaki farklı kültür, din ve etnik kökenler arasındaki dostluğun ve birlikte yaşama sanatının, bir ifadesidir" dedi.
7.09.2022 Siyaset
Kosova ile Sırbistan giriş çıkışlar konusunda anlaşmaya vardı
Kosova ile Sırbistan giriş çıkışlar konusunda anlaşmaya vardı Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Kosova ile Sırbistan giriş çıkışlar konusunda anlaşmaya vardı" dedi.
27.08.2022 Dünya
Kosova-Sırbistan arasındaki anlaşmazlıklar çözülemedi
Kosova-Sırbistan arasındaki anlaşmazlıklar çözülemedi Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile Kosova Başbakanı Albin Kurti görüşmesinde herhangi bir anlaşmaya varılamadığını ifade ederek, “Bugün maalesef iki taraf arasında bir anlaşmaya varamadık ama bu hikayenin sonu değil” dedi.
18.08.2022 Dünya
NATO’dan Kosova-Sırbistan uyarısı: İstikrar tehlikeye girerse, KFOR müdahaleye hazır
NATO’dan Kosova-Sırbistan uyarısı: İstikrar tehlikeye girerse, KFOR müdahaleye hazır NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Kosova-Sırbistan arasındaki gerilime değinerek, “İstikrar tehlikeye girerse, KFOR müdahaleye hazır” dedi.
17.08.2022 Dünya
Sırbistan - Kosova sınır hattında flaş gelişme! Kararı dünyaya duyurdular
Sırbistan - Kosova sınır hattında flaş gelişme! Kararı dünyaya duyurdular Kosova’nın kuzeyinde gerginliğe yol açan, ülkeye girmek isteyen Sırbistan plakalı araçlara yönelik geçici plaka ve geçiş belgesi uygulamasının hükümet tarafından 1 ay ertelenmesinin ardından, ülkenin kuzeyinde yaşayan Sırplar, sınıra kurdukları barikatları kaldırdı.
1.08.2022 Dünya
Kripto paralarda son dakika gelişmesi! Yükselişe savaş gerilimi darbesi: Bitcoin, Ethereum...
Kripto paralarda son dakika gelişmesi! Yükselişe savaş gerilimi darbesi: Bitcoin, Ethereum... Kripto paralarda son dakika gelişmesi. Kripto para birimleri gerginlikten nasibini almaya devam ediyor. Çin-Tayvan gerilimi ve son olarak da Kosova-Sırbistan arasında savaş pozisyonuna gelen gelişmeler piyasalarda yankı bulmaya devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin Fed’in faiz kararını açıklamasının ardından güç kazansa da yine uzun vadeli istikrar oluşmadı. İşte tüm detaylar...
1.08.2022 Ekonomi
Sırbistan-Kosova sınır hattında siren sesleri! Avrupa'da yeni savaş mı başlıyor?
Sırbistan-Kosova sınır hattında siren sesleri! Avrupa'da yeni savaş mı başlıyor? Balkanlar'da gerilim tırmanıyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası gözler Sırbistan ile Kosova arasındaki gerilime çevrildi. Sırbistan-Kosova sınır hattında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. İki ülkenin sınır hattında hava saldırı sirenlerinin çaldığı rapor edildi. Kosova’nın kuzeyinde yer alan ve Sırpların yoğunlukta yaşadığı Mitroviça’da yükselen siren sesleri paniğe neden oldu. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise saatler önce yaptığı açıklamada, "Atmosfer ısındı ve Sırplar daha fazla vahşet görmeyecek" ifadelerini kullanarak, “Barış için dua edeceğiz ve barış arayacağız ama hemen söyleyeyim. Teslim olmayacağız. Sırplara zulmetmeye, taciz etmeye ve öldürmeye cesaret ederlerse Sırbistan kazanacak” dedi. Balkanlarda yaşanan bu gerilim akıllara Savaş Avrupa'ya mı sıçrıyor? Olası Kosova-Sırbistan geriliminin ne gibi sonuçları olur? Türkiye bu süreçte hangi pozisyonda yer alıyor? sorularını getirdi. İşte son dakika haberinin detayları...
31.07.2022 Dünya
Hollanda’dan 27 yıl sonra Srebrenitsa kurbanlarının ailelerinden özür
Hollanda’dan 27 yıl sonra Srebrenitsa kurbanlarının ailelerinden özür Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollogren, Srebrenitsa soykırımında katledilenlerin ailelerinden özür diledi. Hollanda, o dönem bölgede Birleşmiş Milletler'in (BM) barış gücü olarak bulunuyordu. Binlerce Bosnalıyı katleden Sırp komutan Ratko Mladiç, Hollandalı komutanla anlaşmasından sonra Hollandalı askerler bölgeyi terk etmişti.
11.07.2022 Dünya
Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu?
Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu? Balkan tarihin en acı olayı Srebrenitsa Katliamı 27. yılında anılıyor. En az 8.372 Bosnalı'nın hayatını kaybettiği Srebranitsa Katliamı Yugoslavya'nın çöküşü üzerine 1992 yılında Sırplar tarafından Bosna'da başladı. Peki, Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu?
11.07.2022 Dünya
Turgut Özal hakkında önemli açıklamalar: Kendini Bosna Hersek için feda etti!
Turgut Özal hakkında önemli açıklamalar: Kendini Bosna Hersek için feda etti! 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 29. yılında Koruma Müdürü Musa Öztürk, Özal’ın kendini Bosna Hersek için feda ettiğini söyledi.
19.04.2022 Gündem
Bosna Hersek'te neden gerilim var? Bünyamin Aygün açıkladı
Bosna Hersek'te neden gerilim var? Bünyamin Aygün açıkladı Dünya Ukrayna krizini konuşuyor, ama bu aslında süper güçlerin bölgesel mücadelesine dönüşmüş durumda. Bu cephelerden biri Bosna Hersek olabilir. Uzman Gazeteci Bünyamin Aygün konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
20.02.2022 Dünya
Sırbistan ile Türkiye arasında tarihi anlaşmalar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bosna-Hersek mesajı
Sırbistan ile Türkiye arasında tarihi anlaşmalar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bosna-Hersek mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Erdoğan Bosna-Hersek'teki son gelişmelerle ilgili olarak, "Sırbistan'da yapılacak seçimin akabinde istiyoruz ki bu üçlü grubun liderlerini bir araya getirip toplantı yapalım ve bu toplantıyla özellikle Bosna-Hersek'in toprak bütünlüğünü sağlayabilmek için adımlar atalım." dedi.
18.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Bosna' açıklaması: Ayrım yapmadan destek verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Bosna' açıklaması: Ayrım yapmadan destek verdik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bosna Hersek'in çok kültürlü ve etnik kimlikli yapısının korunarak istikrara kavuşması için hiçbir ayrım yapmadan destek verdik. Dayton Barış Anlaşması'ndan bu yana Bosna Hersek'te geçmişteki gibi müessif hadiselerin yaşanmasının önündeki en büyük engel Türkiye olmuştur." dedi.
7.11.2021 Gündem
Cemalettin Latiç kimdir? Bosna Millî Marşı'nın yazarı Cemalettin Latiç hakkında merak edilenler…
Cemalettin Latiç kimdir? Bosna Millî Marşı'nın yazarı Cemalettin Latiç hakkında merak edilenler… Bosna savaşının lider kadrosundan olan, Aliya İzzetbegoviç'in yakın arkadaşı Cemalettin Latiç, Sırpların yükselttiği gerilimin dozunun düşürülmemesi halinde 3. Dünya Savaşı'nın da bu bölgeden çıkacağını ifade etti. Süper güçlerin bölgeye büyük çaplı yığınak yaptığını belirten Latiç, "Türkiye, bölgede her açıdan gücünü daha fazla hissettirmeli. Burada olmalı" sözlerine yer verdi. Söz konusu açıklamanın ardından Cemalettin Latiç hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Cemalettin Latiç kimdir?
5.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sırplar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sırplar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.