Kosova

Kosova

Son dakika Kosova haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kosova ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kosova haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kosova

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kosova gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.077 kosova haberi bulunmuştur. Tüm kosova haberleri aşağıda listelenmiştir.
Günün En Çok Oynanan Maçları
Günün En Çok Oynanan Maçları Misli’de, İddaa programı içerisinde yer alan günün en çok oynanan bahislerini ve Misli yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik.
21.03.2024 İddaa
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükelçiler İle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." ifadelerini kullandı.
12.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’na katılan liderler ve lider eşleriyle bir araya geldi
Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’na katılan liderler ve lider eşleriyle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 3. Antalya Diplomasi Forumu'na katılan liderler ve lider eşleriyle bir araya geldi.
1.03.2024 Gündem
Dış ticaret ilişkileri ADASO'da görüşüldü
Dış ticaret ilişkileri ADASO'da görüşüldü Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ve beraberindeki heyetin katılımıyla Adana Sanayi Odası’nda Türkiye-Kosova ikili ticari ilişkilerin görüşüldüğü toplantı düzenlendi.
18.02.2024 Adana
Uluslar Ligi'nde kuralar çekildi! Türkiye'nin rakipleri belli oldu
Uluslar Ligi'nde kuralar çekildi! Türkiye'nin rakipleri belli oldu A Milli Futbol Takımı'nın B Ligi'nde mücadele edeceği 2024/25 UEFA Uluslar Ligi kura çekimi heyecanı sona erdi. A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri Galler, İzlanda ve Karadağ oldu.
8.02.2024 Futbol
A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde rakipleri belli oluyor
A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde rakipleri belli oluyor A Milli Futbol Takımı, 2024-2025 UEFA Uluslar Ligi B Ligi'nde mücadele edeceği rakipleri yarın Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak kura çekimi ile belli olacak.
7.02.2024 Süper Lig
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın (Yaşar Güler) Atatürk sevgisini ve Atatürk’e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir” açıklamasını yaptı.
21.12.2023 Gündem
Şenol Güneş'e Azerbaycan sonrası bir milli takım daha talip oldu!
Şenol Güneş'e Azerbaycan sonrası bir milli takım daha talip oldu! Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Azerbaycan Milli Takımı'ndan teklif aldığını açıklayan Şenol Güneş'e bir milli takımın daha teklif yaptığı iddia edildi.
17.12.2023 Şampiy10
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Şırnak Gabar’da keşfedilen petrol sahasına ilişkin “Astsubayımız Esma Çevik ve şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ın adını verdiğimiz iki sahada, 2024 yılı petrol üretimi hedefi 100 bin varil” dedi.
14.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı ile görüştü   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani- Sadriu ile görüştü. 
8.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı basınına Gazze çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı basınına Gazze çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da "Birlikte Gelişmek: Sorumluluklar, Eylemler ve Çözümler" temasıyla gerçekleştirilen “TRT World Forum 2023” programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Küresel barışı ve güvenliği sağlamakla mükellef uluslararası kuruluşların sorun çözme kabiliyeti olmadığını bugün daha iyi anlıyoruz'' ifadelerini kullandı. Batı medyasına tepki gösteren Erdoğan, ''Gazze'de 70'i aşkın medya mensubu öldü. Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, Almanya'nın meşhur gazetecileri nerede?'' açıklamasında bulundu.
8.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir dönüşü uçakta gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplantımız kapsamında akdedilen anlaşmalar, ki 13 anlaşma ve ortak bildiri, iş birliğimizi geliştirme yönündeki kararlılığımızı bir kez daha göstermiştir. Kardeşim Tebbun'la imzaladığımız ortak bildiriyle konseyimizin adını, “stratejik” tanımlamasını eklemek suretiyle “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” olarak yeniden belirledik." dedi.
22.11.2023 Ekonomi
Hesaplamalar başladı! EURO 2024 Elemeleri'nde son hafta maçları öncesi son durum ve ihtimaller…
Hesaplamalar başladı! EURO 2024 Elemeleri'nde son hafta maçları öncesi son durum ve ihtimaller… EURO 2024 Elemeleri’nde son hafta maçlarına girilirken heyecan iyice artmış durumda. Ev sahibi Almanya dışında geçtiğimiz ay oynanan maçlar sonunda EURO 2024 bileti alan diğer 8 takım da belli olmuştu. 14 Haziran 2024 tarihinde başlayacak olan turnuva için şu anda 15 bilet boş durumda. Son hafta maçları sonrası turnuvaya katılacak 12 takım daha belli olacak. Kalan 3 takım ise Uluslar Ligi’nde oynanacak Play-off maçları sonunda belirlenecek.
16.11.2023 İddaa
Kerevitaş bilançosunu açıkladı
Kerevitaş bilançosunu açıkladı Kerevitaş, Temmuz - Eylül ayları arasında satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında artırarak 4,3 milyar TL net ciro elde ederken, aynı dönemde FAVÖK yüzde 72 artışla 723 milyon TL oldu.
9.11.2023 Finans
Kerevitaş cirosunu 10,7 milyar TL'ye yükseltti
Kerevitaş cirosunu 10,7 milyar TL'ye yükseltti Dondurulmuş gıda ve margarin sektörlerinde hizmet veren Kerevitaş, temmuz - eylül ayları finansal sonuçlarını açıkladı.
8.11.2023 Finans
Bakan Fidan'dan Batı'ya sert tepki: Filistinlilere dayanışma gösterilerinin engellenmesi çifte standart
Bakan Fidan'dan Batı'ya sert tepki: Filistinlilere dayanışma gösterilerinin engellenmesi çifte standart Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Berlin'de 20 ülkenin dışişleri bakanlarının katıldığı toplantının kapalı oturumunda, "Avrupa Birliği (AB) küresel oyuncu olmak istiyorsa genişlemeyi jeostratejik bir mesele olarak algılamalı. Filistinlilerle dayanışma gösterilerinin engellenmesi çifte standart" dedi.
2.11.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Temel hedefimiz Balkanlarda istikrarın sağlanması
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Temel hedefimiz Balkanlarda istikrarın sağlanması TBMM Başkanı Kurtulmuş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, içinde bulunan üniversitenin kuruluş günlerini, hatta kuruluşundan önceki günlerini hatırlayan birisi olarak 20 yılda ne kadar büyük mesafe alındığını ne kadar verimli sonuç elde edildiğini görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
2.11.2023 Gündem
Global Engineer Girls (GEG), Kosova’da ilk mezunlarını verdi
Global Engineer Girls (GEG), Kosova’da ilk mezunlarını verdi Kadınların mühendislik alanında eşit koşullarda yer almasını sağlamak ve nitelikli kadın mühendis istihdamını artırmak amacıyla Limak Şirketler Grubu’nun, ‘Global Engineer Girls’ (GEG) girişimi kapsamında başlattığı proje Kosova’daki ilk mezunlarını verdi. Programı başarıyla tamamlayan 20 Kosovalı genç öğrenci, 100’den fazla ülkede geçerli olan sertifikalarını, başkent Priştine’de düzenlenen mezuniyet töreninde aldı.
24.10.2023 Vitrin
Rezidanstaki işkence davasında 3 sanığın cezası belli oldu
Rezidanstaki işkence davasında 3 sanığın cezası belli oldu Konya'nın Selçuklu ilçesinde eski sevgilisi Demet Aydın'ı (21) kaçırıp, rezidansta işkence yaptıkları suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Murat Demirci (41) ile nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşları Tuğba Demirci (22) hakkında 'nitelikli yağma' suçundan 5'er yıl, 'hürriyeti yoksun kılma' suçundan ise 5'er yıl olmak üzere 10’ar yıl hapis cezası verildi.
19.10.2023 Gündem
Misli’den günün süper tercihleri
Misli’den günün süper tercihleri Misli’de yer alan günün “Süper Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Süper Oran” farkıyla Misli’de hafta sonu bülteninin heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün süper tercihleri…
12.10.2023 İddaa
ABD’den gelen açıklamalar sonrası Sırp birlikleri Kosova sınırında çekiliyor
ABD’den gelen açıklamalar sonrası Sırp birlikleri Kosova sınırında çekiliyor ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın açıklamaları sonrası Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandır Vucic, Sırbistan’ın savaş istemediğini ve Sırp birliklerinin geri çekildiğini duyurdu.
1.10.2023 Dünya
MGK'dan Azerbaycan mesajı: Kalıcı barışa giden yol toprak bütünlüğüdür
MGK'dan Azerbaycan mesajı: Kalıcı barışa giden yol toprak bütünlüğüdür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısının ardından yayımlanan bildiride, ''Güney Kafkasya’da kalıcı barışa giden yolun ancak Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin kayıtsız şartsız tesisi ve bölgemizdeki tüm ülkelerin refahına katkı sağlayacak ahdî yükümlülüklerin gereğinin yerine getirilmesiyle açılabileceği hususu, başta Ermenistan olmak üzere tüm taraflara hatırlatılmış; Türkiye’nin bölgede kalıcı barışın ve istikrarın sağlanmasına yönelik çabaları desteklemeyi sürdüreceği belirtilmiştir'' denildi.
28.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap etti. 'Teröre göz yumanlar var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye, Kuzey Afrika ve Sahel bölgesinde vekalet savaşlarının aracı haline dönüştürülen terörizm, kırılganlığı hızla artan uluslararası güvenlik iklimine onarılamaz zararlar veriliyor" ifadelerini kullandı. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek BM'deki reform çağrısını yineleyen Erdoğan, "Güvenlik Konseyi artık dünya güvenliğinin teminatı olmaktan çıkmış, 5 ülkenin siyasi stratejilerin çarpışma haline gelmiştir" dedi. KKTC mesajı da veren Erdoğan, "Uluslararası toplumu, KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz." diye konuştu.
19.09.2023 Gündem
Sırbistan Bayrağı Anlamı Nedir? Sırbistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Sırbistan Bayrağı Anlamı Nedir? Sırbistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Resmi ismiyle Sırbistan Cumhuriyeti olan ülke Güneydoğu Avrupa'da yer almaktadır. 7 milyonluk nüfusa sahip olan ülke Avrupa'nın her yerinden turist almaktadır. 
14.09.2023 Eğitim
Kosova Bayrağı Anlamı Nedir? Kosova Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kosova Bayrağı Anlamı Nedir? Kosova Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Resmi adı ile Kosova Cumhuriyeti olarak bilinen Kosova, Balkanlarda yer alan bir ülkedir. Aynı zamanda denize sınırı bulunmayan ve dünya çapında resmi olarak tanınırlığı az olan ülkeler içerisinde yer alır. Diğer yandan bağımsızlığını çok sonra alan önemli Balkan ülkeleri arasında gelmektedir.
10.09.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Kosova ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kosova haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.