Sinir Sıkışması

Sinir Sıkışması

Son dakika SİNİR SIKIŞMASI haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SİNİR SIKIŞMASI ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SİNİR SIKIŞMASI haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sinir Sıkışması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sinir sıkışması gelişmeleri de dahil olmak üzere 88 sinir sıkışması haberi bulunmuştur. Tüm sinir sıkışması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kramp Nasıl Geçer? Kramp Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kramp Nasıl Geçer? Kramp Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kas spazmı olarak bilinen kramp çoğu insanın başına gelebilir. Bazen oldukça can sıkıcı olan kramp ağrılı durumlara neden olabilir. Sancı ve ağrı yaşandığı zaman kişinin paniğe kapılması yaşanabilir. Tabi bazı kişiler kramp olduğunda sakince geçmesini beklemektedirler. Fakat kramp her zaman aynı şiddette olmaz ve bunu geçirmenin yöntemleri olduğu bilinir.
4.01.2024 Sağlık
Diş ağrısı sandı ama delirten hastalık çıktı! Hayatı kabusa döndü: Yüzümü koparıp atmak istiyorum
Diş ağrısı sandı ama delirten hastalık çıktı! Hayatı kabusa döndü: Yüzümü koparıp atmak istiyorum Diş ağrısı sandı ama bambaşka bir hastalık çıktı! Halk arasında delirten hastalık olarak biliniyor, hayatı kabusa çeviriyor. Antalya'da 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Feride Kandan'ın, yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılara neden olan 'Trigeminal Nevralji' nedeniyle hayatı altüst oldu. Kandan, “Yüzümün sağ tarafından nefret ediyorum, koparıp atmak istiyorum" dedi.
26.07.2023 Yaşam
Her 6 kişiden 1'i bu sorunu yaşıyor! Nedeni belli oldu
Her 6 kişiden 1'i bu sorunu yaşıyor! Nedeni belli oldu İngiliz beyin cerrahı Henry Marsh ameliyattan sonra hastasının yanına gittiğinde, vermek üzere olduğu kötü haber kendi hatasından kaynaklanıyordu. Adamın kolunda ameliyat gerektiren bir sinir sıkışması vardı. Fakat, Marsh hastanın boynunun orta hattında bir kesi yaptıktan sonra omurganın yanlış tarafındaki siniri delmişti.
17.01.2023 Yaşam
Bel fıtığı ağrısı ameliyatsız tedavi edilir mi?
Bel fıtığı ağrısı ameliyatsız tedavi edilir mi? Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, kişilerin hayat kalitesini düşüren bel fıtığı ağrısı için uygulanabilecek girişimsel tedavi yöntemlerini sizler için anlatıyor.
8.06.2022 Sağlık
Stres bu hastalığa neden oluyor!
Stres bu hastalığa neden oluyor! Vücudun hemen her bölgesinde görülebilen sinir sıkışması karıncalanma ve iğne batar hissine eşlik eden ağrılarla belirti gösteriyor. Her yaş grubunda görülebilen sinir sıkışması hakkında uyarılarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, tedavi yöntemlerini anlattı.
30.11.2021 Sağlık
Bacakta ağrı artıyorsa dikkat! Bu hastalıkların işareti olabilir!
Bacakta ağrı artıyorsa dikkat! Bu hastalıkların işareti olabilir! Bacağın herhangi bir yerindeki ağrı, yaşam kalitesini etkileyerek rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Belli bir harekete bağlı olarak bacakta ağrı artıyorsa ve hareket kısıtlılığına sebep olabilir. Bu durumun ciddi sağlık sorunlarının işareti olabileceğinin altını çizen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, bacak ağrısı nedenleri ve tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
16.11.2021 Sağlık
Uzun süre telefon kullananlar dikkat!
Uzun süre telefon kullananlar dikkat! Ellerde görülen ağrılı sinir sıkışmasının birçok hastalığın habercisi olabileceğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Bekir Ünal, “Ellerde, kollarda görülen ağrı, uyuşma, karıncalanma ve yorgunluk gibi şikayetlerle polikliniklere başvuran hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Karpal tünel sendromu, kubital tünel sendromu ve radial tünel sendromuna bağlı çeşitli hastalıklar gelişebilir. Özellikle akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasına bağlı olarak dirseklerin uzun süre kapalı kalması parmaklarda uyuşmaya sebep olabiliyor” dedi.
10.11.2021 Sağlık
Als hastalığı nedir, neden olur? Als hastalığı ile karıştırılan hastalıklar nelerdir?
Als hastalığı nedir, neden olur? Als hastalığı ile karıştırılan hastalıklar nelerdir? Amyotrofik lateral skleroz (ALS), beyni ve omuriliği etkileyen dejeneratif bir hastalıktır. İstemli kasların kontrolünün kaybına neden olan kronik bir hastalık olan ALS, konuşmayı, yutmayı ve uzuv hareketlerini kontrol eden sinirleri etkiler. Peki, Als hastalığı nedir, neden olur? Als hastalığı ile karıştırılan hastalıklar nelerdir? İşte ALS hakkında bilmeniz gerekenler...
16.02.2022 Sağlık
Evden çalışma hangi ortopedik sorunları ortaya çıkardı?
Evden çalışma hangi ortopedik sorunları ortaya çıkardı? Pandemi ile hayatımıza giren evden çalışma ortopedik sağlık sorunlarına sebep oldu. Gerekli önlemlerin alınmaması sonucu ciddi sorunlara yol açabileceğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya önerilerini sizin için derledi.
14.04.2021 Sağlık
Evden çalışma ortopedik sorunlara zemin hazırlıyor!
Evden çalışma ortopedik sorunlara zemin hazırlıyor! Evden çalışanların birçoğunda boyun ve sırt ağrısı saptandığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Meriç, “Mesai saati kavramının kaybolması ve uzun süre dizüstü veya masaüstü bilgisayarda uygun olmayan bir çalışma ortamı ortopedik rahatsızlıklara davetiye çıkarıyor” diye konuştu.
1.03.2021 Sağlık
Nöroloji uzmanından yüz felci uyarısı
Nöroloji uzmanından yüz felci uyarısı Nöroloji Uzmanı Dr. Aysun Hatice Akça Karpuzoğlu, soğuk havaların yüz felcini tetiklediğini belirterek, yüz felcinden korunmak için atkı, bere ve maskenin mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi.
20.12.2020 Sağlık
Dirsekte oluşan sinir sıkışmasına ilişkin açıklama
Dirsekte oluşan sinir sıkışmasına ilişkin açıklama Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, Dr. Berrin Akpınar, Dirsekte Sinir Sıkışması (Kübital Tünel Sendromu) hakkında bilgi verdi.
16.12.2020 Sağlık
Pandemi sürecinde ortaya çıktı! Bu rahatsızlığa dikkat
Pandemi sürecinde ortaya çıktı! Bu rahatsızlığa dikkat Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sedit Kıvanç Muratlı, pandemi sürecinde ortaya çıkan fizyolojik rahatsızlıklarla ilgili önemli bilgiler aktardı. Yeni tip korona virüs (Covid-19) sürecinde cep telefonu kullanımının büyük oranda arttığı gözlenirken, beraberinde getirdiği fizyolojik rahatsızlıklar da dikkatlerden kaçmadı.
9.07.2020 Sağlık
Ofislerde omurgamıza 60 kilo yük biniyor!
Ofislerde omurgamıza 60 kilo yük biniyor! Pandemi süresince uzun süre evde kalmak vatandaşları da hareketsiz bıraktı. Yeni normal ile birlikte ofislerde de hareketsiz kalmamak için fizyoterapist Gülşah Konakoğlu’ndan iş yeri yogası önerisi geldi. Hareketsiz kalmanın omurgaya 60 kilogram yük bindirdiğini dile getiren Konakoğlu, “Günde saat başında belli bir yoga akışı ya da esneme egzersizlerini uygulayabiliriz. 5 dakika yapıp işimize devam edebiliriz” dedi.
1.07.2020 Sağlık
Baldırlarda oluşan ağrılara dikkat!
Baldırlarda oluşan ağrılara dikkat! Prof. Dr. Turan Uslu, baldırlarda oluşan ağrılara dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu ve ağrı oluşturan bazı nedenleri sıraladı.
15.04.2020 Sağlık
Emg Nedir? Nasıl çekilir? Emg testi nasıl yapılmalı?
Emg Nedir? Nasıl çekilir? Emg testi nasıl yapılmalı? Vücuttaki sinirlerin, sinir köklerinin ve kasların elektriksel yöntem ile izlenmesidir. Kişiye fazla rahatsızlık vermeyecek düzeyde doğrusal olan elektrik akımı kullanılır. Bu sayede sinirlerin, kasların ve sinir köklerinin elektrik iletme işlevinin ölçülmesi sağlanır.
16.02.2022 Sağlık
Boyun fıtığı neden olur? Nasıl tedavi edilir?
Boyun fıtığı neden olur? Nasıl tedavi edilir? Modern yaşam koşulları bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken diğer yandan bazı sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Gittikçe artan ağrı yakınmaları bu sorunların başında gelmektedir. Boyun fıtığı nasıl oluşur? Boyun fıtığında ne gibi değişiklikler olur? Boyun fıtığı belirtileri nelerdir? Konuyla ilgili Algoloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci önemli açıklamalarda bulundu.
25.02.2020 Sağlık
Bel Fıtığı neden olur? Nasıl tedavi edilir?
Bel Fıtığı neden olur? Nasıl tedavi edilir? Her insan yaşamının bir döneminde mutlaka karşılaştığı bel ağrısı ile ilgili Algoloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Nurrettin Lüleci bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Bel fıtığıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar neler? Bel fıtığı nasıl tedavi edilir? İşte detaylar…
25.02.2020 Sağlık
Çocuklarda omurga ağrıları yüzde 40 oranında arttı
Çocuklarda omurga ağrıları yüzde 40 oranında arttı Çocuklarda küçük yaşlarda cep telefonu ve tablet kullanımı omurgada şekil bozukluklarına, skolyoza ve ağrılara neden oluyor. Yapılan bir araştırmaya göre teknolojik cihaz kullanımının artmasıyla son 2 yılda çocuklarda omurga ağrıları için doktora başvurma oranı yüzde 40 arttı.
31.12.2019 Sağlık
Bacak bacak üstüne atarken bir daha düşünün!
Bacak bacak üstüne atarken bir daha düşünün! Op.Dr. Kerem Bıkmaz, bacak bacak üstüne atmanın sinir sıkışması yaptığını söyledi.
12.12.2019 Sağlık
Ağrılar bu hastalığın habercisi olabilir
Ağrılar bu hastalığın habercisi olabilir Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özler, "Kemik ağrısı, sinir sıkışması, topuk ağrısı gibi şikayetlerin altında endokrin hastalıklar yatabilir." ifadelerini kullandı.
4.12.2019 Sağlık
Yürümeyi bildiğinize emin misiniz?
Yürümeyi bildiğinize emin misiniz? Peki ya doğru kalkıp doğru oturduğunuz konusunda kendinize ne kadar güveniyorsunuz? Eğer sürekli bel ağrıları yaşıyor, kambur durmaktan şikayet ediyor ve kaslarınızın güçsüzleştiğini hissediyorsanız bu soruları cevaplarken bir kez daha düşünmelisiniz. Çünkü tüm bu şikayetlerinizin sebebi duruş bozukluğu, duruş bozukluğunun arkasında ise yanlış duruş alışkanlıkları olabilir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şenay Şıldır, duruş bozuklukları hakkında önemli bilgiler veriyor.
15.05.2019 Sağlık
El ve ayaklardaki uyuşmalar o hastalığın habercisi
El ve ayaklardaki uyuşmalar o hastalığın habercisi Genetik kökenli nadir hastalıklardan biri olan transtiretin ilişkili ailevi amiloid polinöropatisinin (TTR-FAP) el ve ayaklarda ilerleyen uyuşmalara yol açan Prof. Dr. Sevim Özdamar, buna eşlik eden kalp hastalığı, nedeni bilinmeyen tansiyon düşmeleri, böbrek hastalığı, cinsel fonksiyon bozukluğu olan hastaların TTR-FAP açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti ve etkili tedavi için erken teşhisin büyük önem taşıdığını vurguladı.
11.06.2018 Sağlık
Ayakkabı alırken bu kriterlere dikkat!
Ayakkabı alırken bu kriterlere dikkat! Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, doğru ayakkabı seçimine dikkat çekerek, ayağa olmayan ayakkabıların sinir sıkışmalarına neden olduğunu, bunun da ağrı ve uyuşmalara yol açtığını söyledi
30.04.2018 Sağlık
Soğuk havada 'yüz felci riski' uyarısı!
Soğuk havada 'yüz felci riski' uyarısı! Yrd. Doç. Dr. Fatih Mutlu, soğuk hava ve rüzgarın yüz felcine neden olabileceğini belirterek, "Şiddetli rüzgara maruz kalmamaya ve rüzgarlı havada korunaklı bir şekilde dışarı çıkmaya özen gösterilmeli" dedi.
24.01.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sinir Sıkışması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sinir sıkışması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.