Sigortasız İşçi

Sigortasız İşçi

Son dakika sigortasız işçi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sigortasız işçi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sigortasız işçi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sigortasız İşçi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sigortasız işçi gelişmeleri de dahil olmak üzere 210 sigortasız işçi haberi bulunmuştur. Tüm sigortasız işçi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyle ilgili açıklama yaptı. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Bakan Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.
1.11.2023 Ekonomi
Okul müdürü ile ilgili skandal iddia!
Okul müdürü ile ilgili skandal iddia! Antalya'da, ilkokul müdürü O.A. hakkında, satın alınması zorunlu tutulan kaynak kitaplardan elde edilen gelirle makam odasını yenilettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Eşi ve kızını ÖSYM sınavlarında görevlendirdiği, sigortasız işçi çalıştırdığı da iddia edilen müdür hakkında soruşturma açıldı.
30.08.2022 Gündem
SGK'ya hemen başvurun! Sosyal Güvenlik Kurumu bildirim sonrası harekete geçiyor, e-Devlet'ten kontrol edin ve...
SGK'ya hemen başvurun! Sosyal Güvenlik Kurumu bildirim sonrası harekete geçiyor, e-Devlet'ten kontrol edin ve... SGK'lı milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Pek çok kişi farkında değil. Ancak e-Devlet üzerinden kontrol edildiğinde ortaya çıkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na telefon, ,internet ya da dilekçe yolu ile müracaat edilebiliyor. Başvuru sonrası SGK işlem başlatıyor. İşveren için cezai yaptırımı bulunuyor. Sigortasız işçi çalıştırmak yasak olsa da bazı işverenler prim ödemekten kurtulmak için bu yola başvurabiliyor. SGK'ya başvuru yapılması halinde, işverenin kayıtdışı personel çalıştırdığının kanıtlanması durumunda ceza yükümlülüğü doğuyor. Bunun dışında sigorta primlerinin eksik ödenmesi, çalışana mobbing uygulanması, eksik ücret, hasız yere iş akdinin sonlandırılması gibi durumlarda çalışan yasalardan kaynaklanan haklarını kullanabilir. İşte SSK'lı işçilerin hak kaybı yaşadıklarında yapması gerekenler...
17.01.2022 Çalışan Hakları
Sosyal Güvenlik Kurumu'na anında bildirim gitti! İptal kararı geldi, emsal niteliğinde
Sosyal Güvenlik Kurumu'na anında bildirim gitti! İptal kararı geldi, emsal niteliğinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na olay anında haber veriliyor. SGK tarafından yapılan inceleme sonucunda ceza kesiliyor. 2021 itibarı ile uygulanan ortak çalışma sonucunda pek çok kişi ceza ödedi. Ancak SGK cezası ile ilgili emsal niteliğinde bir karar verildi. İzmir'de bir medikal firmasına sigortasız işçi çalıştırmaktan 11 bin 89 lira ceza kesildi. Duruma anlam veremeyen firma yetkilileri, araçlarının bir çalışanları tarafından başkasına verildiğini, bu kişinin trafik cezası yediğini ve bu sırada şirkette çalışmadığının belirlenmesi ile SGK'ya haber verildiğini öğrendi. Bu kişi ile bağlantılarının olmadığını kanıtlayan firma, mahkemeye başvurarak cezayı iptal ettirdi.
13.01.2022 Gündem
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Hepsi için geçerli! Maaşlar artıyor
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Hepsi için geçerli! Maaşlar artıyor SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı'na tabi olarak çalışan kişileri kapsıyor. Maaş artışı sağlanıyor. Pek çok kişi haberdar değil. Günümüz şartlarında emekli maaşı ile geçimini sağlamakta zorluk çeken vatandaşlar, emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ediyor. Ancak bu süreçte işverenler emekli çalışanları 'sigortasız işçi' olarak görüyor ve cezası olmasına rağmen sigorta primleri ödenmeden çalıştırılıyor. Ancak emekli işçilerin sigortalı çalışmasında önemli faydalar bulunuyor. Bu şekilde çalışan emekli işçiler, çalışmayı sona erdirip yeniden emeklilik dilekçesi verdiklerinde emekli aylıkları, ödedikleri primler dikkate alınarak tekrar hesaplanıyor. Çalıştıkları süreye ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bildirilen kazançlarına göre emekli aylıkları artıyor.
8.12.2021 Çalışma Hayatı
SGK borç çıkarıyor! Emekli olamazsınız, maaşlarınız düşer! Sakın bunu yapmayın
SGK borç çıkarıyor! Emekli olamazsınız, maaşlarınız düşer! Sakın bunu yapmayın Emekli olamazsınız, olsanız bile maaşlarınız düşük olur. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Sakın bunu yapmayın. Emeklilik açısından büyük mağduriyete sebep oluyor. Sigortasız çalışmak işçiler açısından olumsuz etki yaratırken, işveren açısından da ilerde dava açılması halinde borç sürprizi ile karşı karşıya kalmasına yol açıyor. Ödenmeyen primlerden, limited şirketi sonradan devralan ortak da sorumlu tutuluyor. İşçi hizmet tespit davası açıyor, kazanması halinde SGK işverene ödenmeyen primler için borç çıkarıyor. Peki sigortasız işçi çalıştıranların karşılaşabileceği riskler neler? İşte detaylar...
16.09.2021 Ekonomi
Para ödeniyor! SGK hesaplıyor, işveren karşılıyor
Para ödeniyor! SGK hesaplıyor, işveren karşılıyor Milyonlarca çalışan ve işveren için geçerli. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hesaplanıp işverenden tahsil ediliyor. Türkiye'deki üç çalışandan biri sigortasız olarak çalışıyor. Sigortasız işçi işyerinde çalışırken kaza geçirirse sigortalı işçilere sağlanan haklardan yararlanıyor. Engelli hale gelen işçiye sürekli iş göremezlik geliri, ölümü halinde ise ailesine aylık bağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) sigortasız işçi için yaptığı ve yapacağı tüm ödemeler ile aylık ve gelirler, kazada hiçbir kusuru olmasa dahi onu çalıştıran işverenden tahsil ediliyor.
31.08.2021 Ekonomi
O görüntüler sosyal medyada tepki çekti! Bakanlık harekete geçti
O görüntüler sosyal medyada tepki çekti! Bakanlık harekete geçti Ataşehir Sebze ve Meyve Halinde kasalarda bulunan sebzeleri çöpe atan yabancı uyruklu kişi, sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi, iş yeri sahibine ise para cezası uygulandı.
28.08.2021 Gündem
Asgari ücret desteği! Geriye dönük olarak da uygulanacak
Asgari ücret desteği! Geriye dönük olarak da uygulanacak Asgari ücret desteği geliyor. Detaylar netleşti. Her bir asgari ücretli için 75 TL ödenecek. Ocaktan itibaren geçerli kabul edilecek. Asgari ücret desteğinin 2021 yılında da uygulanmasına ilişkin yasal düzenleme TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. İşçi başına günlük 2.50 TL, aylık 75 TL tutarındaki destek ocak ayından geçerli olacak. Önceki aylara ait birikmiş destek tutarları da işletmelerin ödemeleri gereken primlerden topluca mahsup edilecek.
15.07.2021 Ekonomi
Kredi müjdesi! 6 ay geri ödemesiz, 100 bin lira...
Kredi müjdesi! 6 ay geri ödemesiz, 100 bin lira... Kredi ile ilgili işverene müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Bayramdan sonra başlıyor. Ucuz kredinin detayları belli oldu. İşverene 500 bin liraya kadar kredi verilecek. Kredinin 6 ay geri ödemesiz 3 yıl vadeli olacağı ifade edildi. İstihdamla ilişkin SGK primleri de faizden düşülecek. Böylece kredinin faizlerini büyük oranda devlet üstlenmiş olacak.
12.05.2021 Ekonomi
Kredi müjdesi! 6 ay geri ödemesiz 2 yıl vadeli, 100 bin lira...
Kredi müjdesi! 6 ay geri ödemesiz 2 yıl vadeli, 100 bin lira... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren düzenleme. Kredi müjdesi geldi. 6 ay geri ödemesiz 2 yıl vadeli, 100 bin liraya kadar kredi için hükümet düğmeye bastı ve Meclis'e sunuldu. Sağlanan destekten mart ayındaki işçi sayısı 50’nin altında olan işletmeler yararlanacak. Özel sektör işyeri KOBİ’lerin son 12 aylık dönemde çalıştırdıkları ortalama işçi sayısına ilave olarak 1 Temmuz 2021 – 30 Haziran 2022 tarihleri arasında yeni işe alacakları işçiler için 12 ay süreyle asgari ücret üzerinden ödenen sosyal güvenlik ve işsizlik sigortası primlerinin işçi ve işveren payları, bu işletmelerin kamu bankalarından 30 Haziran 2022 tarihine kadar kullanacakları kredi faizlerinden mahsup edilecek. Kamuya ait kurum ve kuruluşlara ait işyerleri ile kamudan alınan ihalelere istinaden yapılan alım ve yapım işlerine ilişkin işyerleri yararlanamayacak. Ayrıca, emekli işçiler ile yurt dışında çalışanlar için de destek verilmeyecek.
11.05.2021 Ekonomi
Asgari ücret ile birlikte artacak! Başvuru için son günler, aylık...
Asgari ücret ile birlikte artacak! Başvuru için son günler, aylık... İşçi - işveren milyonları ilgilendiriyor. Başvuran alıyor. Destekten yararlanmak için son 20 gün. Asgari ücret ile birlikte o da artıyor. Milyonlarca çalışan ve işveren asgari ücret zammının ne kadar olacağını merak ediyor. Asgari ücret zammı görüşmeleri devam ederken işe dönüş seferberliğine de son 20 gün kaldı. İşten çıkarılanları işe alan işverene Türkiye İş Kurumu tarafından 1.324 lira destek sağlanırken, yeni yıldaki asgari ücret zammı doğrultusunda destek tutarları da artacak. İşte detaylar…
13.12.2020 Ekonomi
SGK genelge yayımladı! Milyonlara güzel haber
SGK genelge yayımladı! Milyonlara güzel haber Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) genelge yayımlayarak, 1 Ocak 2019 – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında işten çıkartılan sigortalı veya sigortasız işçiler ile halen sigortasız çalıştırdığı işçileri işe alarak sigorta girişi yaptıran işverenlere sağlanacak desteğe ilişkin ayrıntılara açıklık getirdi. SGK ayrıca söz konusu işçileri 31 Aralık 2020 tarihine kadar işe alacak işverene, işçi başına günlük 44.15 TL olmak üzere, aylık 1324.50 TL’ye kadar işe dönüş desteği sağlanacak. SGK tarafından yayımlanan genelgeye göre, işveren işe aldığı işçileri ücretsiz izne ayırmak zorunda kalırsa, işçilere aylık 1168 TL nakdi ücret desteği verilecek. Söz konusu tarihler arasında işten çıkartılmış işçinin işe dönüş başvurusu işverence kabul edilmezse, işçiye ayda 1030 TL destek sağlanacak. Destek ödemeleri, işten çıkarma yasağı süresince devam edecek.
1.12.2020 Çalışma Hayatı
Süre uzatıldı, resmiyet kazandı! Çalışanlar...
Süre uzatıldı, resmiyet kazandı! Çalışanlar... Milyonlarca çalışan ve işvereni ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Süre uzatıldı. Çalışma dünyasının en çok yararlandığı desteklerden. Çeşitli kriterlerdeki kişileri istihdam eden işletmeler prim desteği alıyor.
18.11.2020 Ekonomi
Yüz binleri ilgilendiren güzel haber! Aylık 1.324 TL ödenecek ve...
Yüz binleri ilgilendiren güzel haber! Aylık 1.324 TL ödenecek ve... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren büyük fırsat. Güzel haber geldi. Aylık kişi başı 1.324 TL ödenecek. Kanun teklifi yasalaştığında işveren, sigortasız işçi çalıştırırken Ocak 2019’dan sonra işten çıkartılan veya mevcut sigortasız işçisini işe alıp sigorta girişini yaptırırsa cezai sorumluluktan kurtulacak. İşverenlere günlük 44.15 TL prim teşviki verilecek. Aylık teşvik tutarı ise 1.324 TL olacak. Teşvik, işten çıkarma yasağı süresince devam edecek. İşçi başına sağlanan bu destekten yabancılar ile emeklilik ve yaşlılık aylığı almakta olanları çalıştıranlar yararlanamayacak.
12.11.2020 Çalışma Hayatı
EYT'lilere kötü haber! Emekli aylığı...
EYT'lilere kötü haber! Emekli aylığı... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Bunu yapan çalışanlar zararlı çıkıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar(EYT), yaş şartına bakılmaksızın emekli olmak istiyor. Henüz EYT'de son durum ile ilgili bir değişiklik gündemde yok. Fakat çalışma hayatına devam eden EYT'lilerin göz ardı ettiği bir konu var. Emekli maaşlarının düşmemesi için sigortasız olarak çalışan EYT'liler, yasal olarak tanınan hiçbir haktan faydalanamıyor.
21.10.2020 Emekli
Sigortasız işçi çalıştıran işverene teşvik! Sigortasız işçisini sigortalı yapana destek yolda!
Sigortasız işçi çalıştıran işverene teşvik! Sigortasız işçisini sigortalı yapana destek yolda! Milyonlarca kişi sigortasız çalıştırılıyor. İşçinin birçok hakkı gasp ediliyor. Hükümet bu konuda harekete geçti. Kaçak işçilikle mücadelede yeni bir dönem başlattı. Artık istihdam paketinde, sigortasız işçi çalıştırmış veya çalıştıran işverene, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında önemli bir destek geliyor. Halen sigortasız çalıştırdığı veya 1 Ocak 2019 tarihinden sonra işten çıkardığı sigortasız işçisini işe alan işverene işçiyle barışma fırsatı verilecek. İşte, sigortasız ve işsiz kalan işçisini işe alan işverene verilecek destek ve şartları!
20.10.2020 Çalışan Hakları
Emeklilik primleri ödenmeyecek, Meclis'e sunulurken değişti, yaş sınırı kaldırıldı...
Emeklilik primleri ödenmeyecek, Meclis'e sunulurken değişti, yaş sınırı kaldırıldı... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemede çok önemli değişiklik yapıldı. Yaş sınırı kaldırıldı. Emeklilik primlerinin ödenmesi de taslaktan çıkarıldı. Meclis'e sunulan düzenlemede tam zamanlı çalışmadan kısmi zamanlı çalışmaya geçenlerin çalışmadıkları sürelere ilişkin emeklilik primlerinin devletçe karşılanması öngörülüyordu. TBMM’ye sunulan yeni teklifte bu kısım yer almadı. Kısmi zamanlı çalışanlar, ne kadar çalışırlarsa sadece o günler emekliliklerine sayılacak. Perşembe günü Meclis'te görüşülmesi beklenen yasa taslağında yaş sınırı kaldırıldı. Taslak metinde sadece 50 yaşın üzerindekiler için öngörülen vergi istisnasının kapsamı genişletildi.
20.10.2020 Ekonomi
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Meclis'e sunuldu, süre uzatılıyor...
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Meclis'e sunuldu, süre uzatılıyor... Hükümet harekete geçti ve Meclis'e sunuldu milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Kısa çalışma süresi uzatılıyor. Hizmet sözleşmesi 01.01.2019-17.04.2020 tarihleri arasındaki dönemde sona erenler ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmeksizin çalışanların en son çalıştıkları işyerlerine başvurmaları ve bu işverenler tarafından fiilen çalıştırılmaları halinde bu sigortalılar için işverenlere her ay Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödeyecekleri tüm primlerden mahsup edilmek üzere günlük 41,15TL destek verilmesi öngörülüyor. İşte yeni düzenlemenin detayları...
20.10.2020 Çalışan Hakları
Maaşınızı yükseltebilirsiniz! Yapmanız gereken...
Maaşınızı yükseltebilirsiniz! Yapmanız gereken... Çalışma hayatındaki herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Maaşlarınızı yükseltebilirsiniz. Bunu yapanın alacağı aylık yükseliyor. İş yaşamına başlayan herkes emeklilik hayali kuruyor. Emeklilik zamanı yaklaşınca da 'ne kadar emekli maaşı alırım' diye araştırmalar başlıyor. Emekli maaşını yükseltmek mümkün. Emekli maaşını etkileyen birinci etken kaç yıl çalışarak emekliliğe hak kazandığınızdır. Yani 15 yıl çalışarak yaşlılık aylığı mı alacaksınız yoksa 20 yıl ve üzeri çalışarak emekli mi olacaksınız. Alınacak emekli maaşını etkileyen diğer bir etken ise çalışırken ödenen prim miktarı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenen prim ne kadar yüksek olursa emeklilikte alınan maaş da o kadar yüksek olur. Emekli maaşını yükseltmek için yapmanız gerekenler ise haberimizde....
7.10.2020 Ekonomi
Sigortasız çalıştırılanlar hizmet tespiti için kaç yıl içinde dava açabilir?
Sigortasız çalıştırılanlar hizmet tespiti için kaç yıl içinde dava açabilir? Çalışma hayatının en büyük sorunlarından birisi ise kayıtdışı istihdam. Türkiye'de her 100 kişiden 34'ü sigortasız çalışıyor. Yani 9.9 milyon kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) kaydı yok. Sigortasız işçi çalıştırmanın cezasının arttırılmasına rağmen işverenlerin sigortasız işçi çalıştırması hem ekonomi hem de çalışanlar açısından büyük zarara neden oluyor. Kayıtdışı çalışmanın, işçiler açısından da olumsuz sonuçları var. İşçiler, sigortasız çalıştırıldıkları dönem boyunca, sosyal güvenlik haklarından ve devlet destekli sağlıktan mahrum kalıyor. Aynı zamanda işten çıkarıldıklarında da işsizlik maaşından da faydalanamıyorlar. SGK’nın işçi şikayetlerine göre işlem yapabilmesi için ise işçilerin işten çıkmamış olmaları gerekiyor. Ancak işten çıkarıldıktan sonra da tespit dava sürecine de dikkat etmek gerekiyor. Peki, Sigortasız çalıştırılanlar hizmet tespiti için kaç yıl içinde dava açabilir? İşte hizmet tespit davasında dikkat etmeniz gerekenler...
23.09.2020 Çalışan Hakları
Asgari ücretlinin maaş hakkı nedir? Asgari ücretlinin hakları nelerdir? (Sigorta, tazminat, izin, dinlenme ve işe dönüş hakkı)
Asgari ücretlinin maaş hakkı nedir? Asgari ücretlinin hakları nelerdir? (Sigorta, tazminat, izin, dinlenme ve işe dönüş hakkı) Asgari ücretle çalışan herkesin İş Kanunu kapsamına alınmış bazı hakları vardır. En temel hakları ise maaş, sigorta, tazminat, izin, dinlenme ve işe dönüş haklarıdır. Peki 4857 sayılı kanun kapsamında olan asgari ücretlinin hakları nelerdir? Asgari ücretlinin maaş hakkı nedir? İşte detaylar…
21.02.2020 Çalışan Hakları
Asgari ücretlinin hakları nelerdir? (Maaş, sigorta, tazminat, izin, dinlenme ve işe dönüş hakkı)
Asgari ücretlinin hakları nelerdir? (Maaş, sigorta, tazminat, izin, dinlenme ve işe dönüş hakkı) Asgari ücret, bir insanın beslenme, barınma, giyim, ısınma, ulaşım gibi en temel ihtiyaçlarını karşılamasına yetecek şekilde düzenlenen en düşük ücret anlamına gelir. Asgari ücretle çalışması fark etmeksizin her çalışanın İş Kanunu kapsamına alınmış bazı hakları vardır. Maaş, sigorta, tazminat, izin, dinlenme ve işe dönüş hakkı Asgari ücretlinin İş Kanunu kapsamına alınan haklarından en temelleridir. 4857 sayılı kanun kapsamında olan asgari ücretlinin hakları nelerdir?
12.02.2020 Çalışan Hakları
Ne zaman emekli olurum? Çalıştığım süreyi  SGK’ya nasıl ispat ederim?
Ne zaman emekli olurum? Çalıştığım süreyi SGK’ya nasıl ispat ederim? Bütün çalışanlar ve işverenler için geçerli. Çalışanlarını SGK’ya bildirmeyen işveren yanar. Bunun tespit edilmesi halinde sigortasız işçi çalıştıran işveren hem ağır bir ceza öder hem de bütün teşvikleri geri alınır.
13.12.2019 Ekonomi
Asgari ücrette yeni gelişme! Kıdem, izin, fazla mesai ve işe dönüş...
Asgari ücrette yeni gelişme! Kıdem, izin, fazla mesai ve işe dönüş... Asgari ücret pazarlığı için sayılı günler kaldı. Merak edilen zam tutarı görüşmeler sonucunda ortaya çıkacak. Peki asgari ücretle çalışan 8.5 milyon kişinin maaş dışındaki hakları neler? İşte bütün detayları...
26.11.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sigortasız İşçi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sigortasız işçi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.