Sıcak Hava Uyarısı

Sıcak Hava Uyarısı

Son dakika Sıcak hava uyarısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sıcak hava uyarısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sıcak hava uyarısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıcak Hava Uyarısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıcak hava uyarısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 244 sıcak hava uyarısı haberi bulunmuştur. Tüm sıcak hava uyarısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
26 Temmuz 2023 hava durumu | 26 Temmuz sıcaklık uyarısı nedir, İstanbul bugün kaç derece? Bugün İstanbul'da hava durumu nasıl, kaç derece olacak? İstanbul hava durumu 26 Temmuz
26 Temmuz 2023 hava durumu | 26 Temmuz sıcaklık uyarısı nedir, İstanbul bugün kaç derece? Bugün İstanbul'da hava durumu nasıl, kaç derece olacak? İstanbul hava durumu 26 Temmuz Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın sıcak hava dalgasına bağlı olarak, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerde 2-6 derece üzerine çıkmasının beklendiğini açıkladı. Sıcak hava dalgasının perşembe günü akşam saatlerinden itibaren Batı ve Kuzey kesimlerden başlayarak etkisini kaybedeceğini belirtildi. Bugün bu senenin rekor sıcaklıklarının ölçüleceğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen, öğle saatlerinde hava sıcaklığının İstanbul'da 42 dereceyi göreceğini belirtti. Peki, İstanbul bugün kaç derece? Bugün İstanbul'da hava durumu nasıl, kaç derece olacak? İşte İstanbul 26 Temmuz 2023 hava durumu ile 26 Temmuz sıcaklık uyarısı…
26.07.2023 Gündem
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor Dahiliye Uzman Dr. Pelin Köprücü Arslan, "Sıcak çarpmasında genellikle şu belirtileri görüyoruz. Yüksek ateş, kuru ve kızarık cilt, kalp atım hızında artış, baş dönmesi, baş ağrısı ve hatta komaya kadar giden hastalarımız olabiliyor. Ciddi bir organ hasarına da neden olabiliyor ve ölüme kadar giden hasta sonuçlarını görebiliyoruz" dedi.
24.07.2023 Sağlık
Dünya Meteoroloji Örgütü haritayla bölge bölge uyardı: Sıcaklıklar rekor kırabilir
Dünya Meteoroloji Örgütü haritayla bölge bölge uyardı: Sıcaklıklar rekor kırabilir Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), ABD, Akdeniz, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Asya’da sıcaklık değerlerinin yakından takip edildiğini ve bu bölgelerde sıcaklık rekorları görülebileceğini duyurdu.
18.07.2023 Dünya
Sağlık Bakanlığı'ndan 'sıcak hava' uyarısı
Sağlık Bakanlığı'ndan 'sıcak hava' uyarısı Sağlık Bakanlığı tarafından, 'Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın' uyarısı yapıldı.
14.07.2023 Gündem
Kalp hastalarına sıcak hava uyarısı
Kalp hastalarına sıcak hava uyarısı Son günlerde Avrupa’yı etkisi altına alan hava sıcaklıkları, bazı bölgelerde ulusal acil durum ilan edilmesine neden oldu. Uzmanlar, yaz aylarının bugüne kadar rüzgârın etkisiyle serin geçtiğini fakat önümüzdeki günlerde Avrupa’da görülen sıcaklıkların Türkiye’de de hissedileceğini belirtiyor. Özellikle Marmara ve Ege bölgesinde kendini hissettirecek sıcak hava, nem ile birleşince kronik kalp hastaları için ciddi tehlike oluşturabilecek.
22.07.2022 Sağlık
Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? Bayram tatilinde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler!
Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? Bayram tatilinde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler! Kurban Bayramı ile birlikte hamilelerin beslenmesi de önem taşıyor. Etin hazırlanma ve pişirilme koşullarının önemli olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, anne adaylarının Kurban Bayramı’nda nelere dikkat etmesi gerektiği ile merak edilenleri anlattı. Peki, Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? İşte detaylar…
8.07.2022 Sağlık
Erbaş, Maldivler İslam İşleri Bakanı ile bir araya geldi
Erbaş, Maldivler İslam İşleri Bakanı ile bir araya geldi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Maldivler İslam İşleri Bakanı Ahmed Zahir ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.
26.05.2022 Gündem
Eylem ve etkinlikler o tarihe kadar yasaklandı! Bursa Valiliği duyurdu
Eylem ve etkinlikler o tarihe kadar yasaklandı! Bursa Valiliği duyurdu Bursa Valiliği, provakatif eylemlerin önüne geçilebilmesi için 27 Mayıs 2022 saat 00.01’den 02 Haziran 2022 saat 23.59’a kadar 7 gün eylem ve etkinliklerin yasak olduğunu açıkladı.
26.05.2022 Gündem
Van Valisi Balcı: Bu yılın sonuna kadar İran sınırına 150 kilometre duvar örülecek
Van Valisi Balcı: Bu yılın sonuna kadar İran sınırına 150 kilometre duvar örülecek Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesinde yasa dışı geçişlerin engellenmesi için geçen yıl başlatılan modüler beton duvar çalışmaları devam ediyor. Yeni Van'ın Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, sınır hattının Çaldıran kısmında şu ana kadar 40 kilometre duvar örüldüğünü, bu yılın sonuna kadar ise 150 kilometrelik bölümün bitirileceğini söyledi.
26.05.2022 Gündem
Aşırı sıcak hava uyarısı! Resmen kavrulacağız, Meteoroloji son dakika duyurdu, 40 derece görülecek, gün ve saat...
Aşırı sıcak hava uyarısı! Resmen kavrulacağız, Meteoroloji son dakika duyurdu, 40 derece görülecek, gün ve saat... Aşırı sıcak hava dalgası geliyor. MGM son dakika haritalı olarak paylaştı. Vatandaşlar 40 dereceyi bulacak hava sıcaklıklarıyla ilgili uyarıldı. Gün ve saat verildi. O saatlerde dışarıya çıkılmaması önerisinde bulunuldu. Çetin geçen kış aylarının ardından soğuk havanın yurdu terk etmemesi mayıs ayının son günlerine doğru bile kar haberlerinin gelmesi vatandaşları endişelendirdi. Ancak hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönüyor ve ardından aşırı sıcaklar başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 40 derece sıcaklığın etkili olacağı illeri tek tek açıkladı. İşte sıcak hava dalgası ile ilgili detaylar...
26.05.2022 Gündem
Isparta'daki elektrik kesintisine ceza! EPDK açıkladı: Abonelere tazminat ödenecek
Isparta'daki elektrik kesintisine ceza! EPDK açıkladı: Abonelere tazminat ödenecek EPDK, Isparta'da yaşanan kesintiler için elektrik dağıtım şirketine toplam 15 milyon 583 bin 459 lira tazminat cezası verdi. Tutar, tüketicilere ödenecek.
26.05.2022 Gündem
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Çok kuvvetli geliyor, aniden değişecek, flaş uyarı...
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Çok kuvvetli geliyor, aniden değişecek, flaş uyarı... Meteoroloji'den flaş açıklama! Çok kuvvetli geliyor. Harita paylaşıldı. Yeniden başlıyor. Hava bir anda değişecek. İstanbul için uyarı yapıldı. Pazartesi gününden itibaren güneşli hava yerine sağanak yağışa bırakıyor. Öte yandan sıcak havalar gelecek hafta ortasına kadar etkisini sürdürmeye devam edecek. Sıcaklık 8 dereceye kadar artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden uyarı geldi.
27.08.2021 Gündem
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor, günlerce sürecek, flaş uyarı...
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor, günlerce sürecek, flaş uyarı... Meteoroloji'den flaş açıklama! Günlerce sürecek, yeniden başlıyor. Uyarılar peş peşe geldi. Cumartesi günü başlıyor pazar günü de devam edecek. Çok kuvvetli geliyor, harita paylaşıldı. Sıcak hava ve sağanak uyarıları art arda yapıldı. Cumartesi ve pazar onlarca ilde kuvvetli sağanak bekleniyor. Öte yandan bugün için sıcak hava uyarısı yapıldı. Sıcaklıklar 4-8 dereceye kadar artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden de son açıklama geldi.
4.08.2021 Gündem
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Günlerce sürecek, tamamen değişiyor ve...
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Günlerce sürecek, tamamen değişiyor ve... Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Uyarılar peş peşe geliyor. Cumartesiden itibaren çarşambaya kadar etkisini daha fazla hissettirecek. Yeni sıcak hava dalgası geliyor. Sıcaklık İstanbul'da 35 dereceyi geçecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden de son açıklama geldi. Bugün ve önümüzdeki günlerde bazı illerde sağanak yağış etkili olacak.
29.07.2021 Gündem
Kalp yetmezliği hastalarına bayramda sıcak hava uyarısı
Kalp yetmezliği hastalarına bayramda sıcak hava uyarısı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, özellikle kalp yetmezliği gibi sağlık problemi olan hastalarda yüksek hava sıcaklığının ani ölüm, felç ve kalp krizine neden olabileceğini söyledi. Sıcaklığın neden olduğu sıvı kaybının pıhtı oluşumunu tetiklediğine dikkat çeken Çağlıyan, hayati bir durum olmadıkça öğle sıcağında dışarı çıkılmaması gerektiğini vurguladı.
20.07.2021 Sağlık
Kalp yetmezliği hastalarına bayramda sıcak hava uyarısı
Kalp yetmezliği hastalarına bayramda sıcak hava uyarısı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, özellikle kalp yetmezliği gibi sağlık problemi olan hastalarda yüksek hava sıcaklığının ani ölüm, felç ve kalp krizine neden olabileceğini söyledi. Sıcaklığın neden olduğu sıvı kaybının pıhtı oluşumunu tetiklediğine dikkat çeken Çağlıyan, hayati bir durum olmadıkça öğle sıcağında dışarı çıkılmaması gerektiğini vurguladı.
19.07.2021 Sağlık
Bugün hava nasıl olacak? Bölge bölge uyarı geldi: Sıcaklıklar 12 derece artıyor!
Bugün hava nasıl olacak? Bölge bölge uyarı geldi: Sıcaklıklar 12 derece artıyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 3 Eylül hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre sıcaklıkların Güneydoğu Anadolu’da 8 ila 12 derece arasında Marmara’nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’da ise 3 ila 6 derece arasında mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Ağrı, Van ve Hakkari illerinin doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.
3.09.2020 Yaşam
Sarı kod nedir? Meteoroloji sarı kod uyarısı yaptı! Sarı kod uyarısı ne demek?
Sarı kod nedir? Meteoroloji sarı kod uyarısı yaptı! Sarı kod uyarısı ne demek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 il hariç hafta sonu 75 il için sıcak hava uyarısı yayınladı. Hava sıcaklıkları 8 derece artarken, 11:00 ile 16:00 saatleri arası dışarı çıkmayın uyarısı geldi. Sarı kod nedir? Meteoroloji Sarı kod uyarısı ne demek?
29.08.2020 Gündem
Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı geldi! O saatlerde dışarı çıkmayın...
Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı geldi! O saatlerde dışarı çıkmayın... Meteoroloji'den gelen bilgilere göre Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. İstanbul Valiliği de vatandaşlara çağrı yaparak sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 16.00 saatleri arasında yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşları sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
28.08.2020 Gündem
Meteoroloji'den 8 il için kritik sıcak hava uyarısı
Meteoroloji'den 8 il için kritik sıcak hava uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden haftasonu 8 il için sıcak hava uyarısı yapıldı. Mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtilen hava sıcaklığının 4 ila 8 derece artacağı kaydedildi. Yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunanların temkinli olmaları istendi.
27.08.2020 Yaşam
Kalp hastalarına 'sıcak hava' uyarısı
Kalp hastalarına 'sıcak hava' uyarısı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Şerafettin Demir, sıcak havalarda kalp krizi vakalarında artış olduğunu belirtip, kalp hastalarını uyararak, hafif gıda ve bol su tüketimi önerisinde bulundu.
14.07.2020 Sağlık
Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı
Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Bayburt ve Artvin çevreleri, Rize'nin iç kesimleri ile Van ve Hakkari'nin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Türkiye'nin genelinde ise sıcak hava etkisini arttıracak.
3.07.2020 Yaşam
Hafta sonu hava nasıl olacak? Güneş çarpmasından nasıl korunulur? Hafta sonu sokağa çıkacak yaşlılar dikkat!
Hafta sonu hava nasıl olacak? Güneş çarpmasından nasıl korunulur? Hafta sonu sokağa çıkacak yaşlılar dikkat! Meteroloji bu hafta sonu için sıcak hava uyarısı yaptı. Meteoroloji hava sıcaklığının mevsim normallerinin 9 ila 13 derece üzerinde seyredeceği ve uzun yıllar Mayıs ayında kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerini yer yer aşabileceği uyarısında bulundu. Özellikle bu hafta sonu sokağa çıkma izni bulunan 65 yaş üstü için de uyarı yaptı. Peki, Hafta sonu hava nasıl olacak? Güneş çarpmasından nasıl korunulur? Hafta sonu sokağa çıkacak yaşlıların dikkat etmesi gerekenler...
15.05.2020 Gündem
Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı: Mevsim normallerinin üstüne çıkacak
Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı: Mevsim normallerinin üstüne çıkacak Meteoroloji'den yapılan açıklamada, önümüzdeki iki günlük süreçte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerine çıkacağı belirtilerek, dikkatli olunması uyarısı yapıldı. Ardından ise yağış geliyor!
13.08.2019 Gündem
Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı: O bölgelerde 4 derece artacak
Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı: O bölgelerde 4 derece artacak Hava sıcaklıklarının yarın kuzey ve iç kesimlerde 2-4 derece artması bekleniyor.
8.08.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sıcak Hava Uyarısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıcak hava uyarısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.