Sıcak Hava Dalgası

Sıcak Hava Dalgası

Son dakika sıcak hava dalgası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sıcak hava dalgası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sıcak hava dalgası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıcak Hava Dalgası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıcak hava dalgası gelişmeleri de dahil olmak üzere 279 sıcak hava dalgası haberi bulunmuştur. Tüm sıcak hava dalgası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşanırken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla. Hepimizin bu iklim krizi durumuna alışması lazım” diyerek uyarıda bulundu.
16.04.2024 Adana
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Sıcak hava dalgası etkisini artıracak
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Sıcak hava dalgası etkisini artıracak Meteoroloji hava tahminleri açıkladı. 18 ağustos Cuma günü Marmara Denizi'nde fırtına bekleniyor. Diğer yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, sıcak havaların diğer illerde devam edeceğini belirtti. Bugün hava nasıl olacak? Yağışlar ne zaman gelecek? Havalar serinleyecek mi? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Meteoroloji hava durumu tahminleri ve uyarıları...
19.08.2023 Gündem
Kuzey Kıbrıs'ta yol projesine BM Barış Gücü askerleri müdahale etti Türk askerleri harekete geçti
Kuzey Kıbrıs'ta yol projesine BM Barış Gücü askerleri müdahale etti Türk askerleri harekete geçti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engellemek isteyen BM Barış Gücü Askerleri ile Türk askerleri arasında gerginlik yaşandı. Alana yerleştirdiği beton bloklar dozer yardımıyla kaldırıldı. Bu esnada BM Barış Gücü askerleri ile KKTC güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. O anlar kameralara yansıdı.
18.08.2023 Dünya
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Sosyal medyada gündem oldu, O market için harekete geçildi
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Sosyal medyada gündem oldu, O market için harekete geçildi Sosyal medyada domateslerin kasa kasa çöpe atıldığı görüntüler bir andan gündem oldu. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, domateslerin çöpe döküldüğüne dair sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından gerekli inceleme ve denetimleri gerçekleştirdi. Markette incelemelerde bulunan İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı.
18.08.2023 Yaşam
Meteoroloji'den kavurucu sıcaklık alarmı! İstanbul, Ankara dahil 81 ili vuracak
Meteoroloji'den kavurucu sıcaklık alarmı! İstanbul, Ankara dahil 81 ili vuracak Meteoroloji'den son dakika sıcaklık alarmı geldi! İstanbul, Ankara dahil 81 ili kavuracak. Hava sıcaklıkları hiç görüşmeyen seviyelere çıkacak. Türkiye genelinde hissedilen yüksek sıcaklıklar geri döndü. Mısır ve Libya tarafından gelen sıcak hava dalgası, özellikle Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerini etkileyecek. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 10 derece üstüne çıkacağını belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta illerde görülmesi beklenen hava tahmin raporunu açıkladı. Meteoroloji verilerine göre Türkiye’de görülmüş en yüksek sıcaklık, dün Hatay’ın Hassa ilçesinde 50 dereceyle kırıldı. İşte hava durumuyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
15.08.2023 Yaşam
'Eyyam-ı Bahur'gitti, daha sıcağı geliyor! Termometreler 40 dereceyi geçecek, yeni sıcaklık uyarısı geldi
'Eyyam-ı Bahur'gitti, daha sıcağı geliyor! Termometreler 40 dereceyi geçecek, yeni sıcaklık uyarısı geldi Hava sıcaklıkları ile ilgili yeni açıklama geldi. Kavurucu sıcaklar geliyor. Geçen hafta etkisini yitiren 'Eyyam-ı Bahur' sıcaklarının yerini bu hafta Basra'dan gelen sıcak hava dalgası alıyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'Bu yıl bugüne kadar ki en uzun sıcak hava dalgası. Kuma yumurta koysanız, 5 dakikada pişer. Bu nedenle dışarı çıkmayın.' dedi. Sıcaklık mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Termometreler Ankara'da 39, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 45 dereceyi gösterecek. ucu sıcaklar geliyor. Çok sayıda kentte sıcaklık alarmı verildi. Vatandaşlar dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıldı.
14.08.2023 Gündem
Meteoroloji'den yağmur alarmı! İstanbul dahil 10 ili vuracak, iki gün sürecek
Meteoroloji'den yağmur alarmı! İstanbul dahil 10 ili vuracak, iki gün sürecek Meteoroloji'den son dakika yağmur alarmı geldi. Kuvvetli sağanak yağış geliyor. Salı ve çarşamba günleri sürecek olan yağış İstanbul dahil çok sayıda ili vuracak. Sıcaklıklar düşecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'Bu yıl bugüne kadar ki en uzun sıcak hava dalgası. Kuma yumurta koysanız, 5 dakikada pişer. Bu nedenle dışarı çıkmayın.' dedi. Peki önümüzdeki günlerde hava durumu nasıl olacak? İşte hava durumuyla ilgili son dakika tüm detaylar...
14.08.2023 Yaşam
Serinlemek isterken sağlığınızdan olmayın! 'Kronik hale gelebilir'
Serinlemek isterken sağlığınızdan olmayın! 'Kronik hale gelebilir' Türkiye'yi ve dünyayı etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle klima kullanımı bir hayli arttı. Ancak beraberinde birçok hastalığa da davetiye çıkaran klimalar ile ilgili Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emine Bukan Arıca, “Özellikle yaz aylarında oldukça sık yaşanan kas tutulmalarının ve spazmların nedeni genellikle yanlış klima kullanımı oluyor” diyerek uyarılarda bulundu.
14.08.2023 Sağlık
Meteoroloji'den son dakika alarmı! Kuvvetli yağış sonrası kavurucu sıcaklar geliyor! Meteoroloji alarm verdi
Meteoroloji'den son dakika alarmı! Kuvvetli yağış sonrası kavurucu sıcaklar geliyor! Meteoroloji alarm verdi Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni sıcak hava alarmı geldi. Kuvvetli yağış sonrası Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkili olacak. Düşen hava sıcaklıkları yeniden mevsim normallerinin üstüne çıkacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya'nın kuzey ve doğu, Eskişehir'in kuzey ve batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İşte hava durumuyla ilgili tüm detaylar...
12.08.2023 Yaşam
Eyyam-ı Bahur’dan sonra yeni şiddetli sıcak hava dalgası kapıda! Meteoroloji illeri tek tek açıkladı, Hafta sonu plan yapanlar dikkat! İşte havaların serinleyeceği tarih
Eyyam-ı Bahur’dan sonra yeni şiddetli sıcak hava dalgası kapıda! Meteoroloji illeri tek tek açıkladı, Hafta sonu plan yapanlar dikkat! İşte havaların serinleyeceği tarih Şiddetli sıcaklar artarak devam edecek, El Nino ve Eyyam-ı Bahur’dan sonra yeni bir kavurucu sıcak hava dalgası ülkeye giriş yapacak. Hafta sonu plan yapacaklar dikkat, Meteoroloji illeri tek tek açıkladı. Hava sıcaklıkları aniden artacak, İstanbul, Ankara ve İzmir için son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde, “Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Ordu, Artvin, Ardahan, Ağrı çevreleri ile Iğdır'ın güney, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor” denildi. Peki bugün havalar nasıl olacak? Hafta sonu hava durumu ne olacak? Havalar serinleyecek mi? İşte son hava durumu raporunun detayları...
4.08.2023 Gündem
Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor?
Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre Türkiye’de hafta başından itibaren hava sıcaklıkları artacak. Çarşamba gününden itibaren ise yurdun genelinde çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da adlandırılan "eyyam-ı bahur"un etkisine girecek. Meteorolojinin yaptığı açıklama sonrası Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.07.2023 Gündem
Kavurucu sıcaklarla ilgili yeni açıklama: Bunlar daha iyi günlerimiz
Kavurucu sıcaklarla ilgili yeni açıklama: Bunlar daha iyi günlerimiz Kavurucu sıcaklarla ilgili son dakika uyarısı! Sıcak hava dalgalarının tıpkı sel ve taşkın gibi doğal afet olarak değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin acil çağrı yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, “Bunlar daha oldukça iyi günlerimiz” diyerek sıcakların ulaşacağı dereceyi ve büyük artışın nedenlerini tek tek anlattı.
28.07.2023 Yaşam
Bunaltıcı sıcaklar bitiyor mu? Meteorolojiden sevindiren açıklama
Bunaltıcı sıcaklar bitiyor mu? Meteorolojiden sevindiren açıklama Tüm dünyayı etkisi altına alan sıcak hava dalgası bu hafta Türkiye'yi de kavurdu. Sıcaklık rekorlarının kırıldığı bu günlerde meteorolojiden sevindiren haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı rapora göre yurdun çeşitli yerlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinde ilerleyecek, bazı şehirlerde yer yer sağanak yağışlar etkili olacak.
28.07.2023 Gündem
Uzmanından sıcak havalar için korkutan uyarı: İçtiğimiz sulara dikkat!
Uzmanından sıcak havalar için korkutan uyarı: İçtiğimiz sulara dikkat! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan Sepetçigil, özellikle çocukların araç içerisinde bırakılmaması gerektiğini belirterek, sıcaklık havalara karşı şapka takıp, beyaz renkli ince kıyafetlerin giyilmesi gerektiğini söyledi.
27.07.2023 Sağlık
Türkiye'nin en zehirli yılanı yakaladığı kargayı böyle yedi!
Türkiye'nin en zehirli yılanı yakaladığı kargayı böyle yedi! Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde kaydedilen görüntülerde Türkiye'nin en zehirli yılanı olarak bilinen engerek yılanının, kargayı yediği anlar kameralara yansıdı.
26.07.2023 Yaşam
Diş ağrısı sandı ama delirten hastalık çıktı! Hayatı kabusa döndü: Yüzümü koparıp atmak istiyorum
Diş ağrısı sandı ama delirten hastalık çıktı! Hayatı kabusa döndü: Yüzümü koparıp atmak istiyorum Diş ağrısı sandı ama bambaşka bir hastalık çıktı! Halk arasında delirten hastalık olarak biliniyor, hayatı kabusa çeviriyor. Antalya'da 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Feride Kandan'ın, yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılara neden olan 'Trigeminal Nevralji' nedeniyle hayatı altüst oldu. Kandan, “Yüzümün sağ tarafından nefret ediyorum, koparıp atmak istiyorum" dedi.
26.07.2023 Yaşam
Yeni sıcak hava dalgası geldi, 120 bin yılın rekoru kırıldı! Uzmanlardan kritik uyarı geldi
Yeni sıcak hava dalgası geldi, 120 bin yılın rekoru kırıldı! Uzmanlardan kritik uyarı geldi Geçtiğimiz haftalarda hava sıcaklıkları rekor kırdı. 120 bin yılın en sıcak Temmuz ayını geçirdiğimiz bu günlerde uzmanlar ruh sağlığına da dikkat edilmesi konusunda uyarıyor. Sıcak havaların uyku problemlerini artırırken, birçok psikolojik sorunu da beraberinde getirdiği açıklandı. Öte yandan sıcak havadan bunalan kişilerin klima kullanımına yönelmesi de klima kaynaklı hastalıklara davetiye çıkarıyor.
26.07.2023 Yaşam
Klimalardaki büyük tehlike: Yanlış kullanımı ciddi sonuçlara yol açıyor
Klimalardaki büyük tehlike: Yanlış kullanımı ciddi sonuçlara yol açıyor Türkiye'yi ve dünyayı etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle klima kullanımı bir hayli arttı. Ancak beraberinde birçok hastalığa da davetiye çıkaran klimalar ile ilgili Doç. Dr. Emin Gemcioğlu, yüz felci vakalarında artış olabileceğini açıkladı.
28.07.2023 Yaşam
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! Rekor sıcaklıklar görülecek, tarih verildi
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! Rekor sıcaklıklar görülecek, tarih verildi Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası Türkiye'yi kavurdu. Hissedilen sıcaklıklar gölgede bile vatandaşları bunaltıyor. Öte yandan hava sıcaklıklarıyla ilgili yeni bir alarm verildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, 26 Temmuz tarihi işaret ederek yeni rekor sıcaklıkların görüleceğini ifade etti.
22.07.2023 Gündem
Meteoroloji'den son dakika sıcaklık duyurusu! 400 bin yılın sıcağı mı geliyor? İşte en çok etkilenecek iller
Meteoroloji'den son dakika sıcaklık duyurusu! 400 bin yılın sıcağı mı geliyor? İşte en çok etkilenecek iller Meteoroloji'den hava durumuyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Meteoroloji hava durumuyla ilgili il il bilgi verdi. Geçtiğimiz haftalarda hava sıcaklıkları tarihi rekorlar kırdı. Üçüncü sıcak hava dalgası da yolda. 400 bin yılın sıcağı mı geliyor, aşırı sıcak hava dalgasında yeni dalga ne zaman gelecek? Prof. Dr. Orhan Şen, CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Sıcak hava dalgasından en çok etkilenecek illeri harita üzerinden gösteren Şen, "Salı günü ise öğleden sonra şimdiye kadar gördüğümüz iki sıcak hava dalgasından daha sıcak hava dalgası gelecek." dedi.
21.07.2023 Gündem
Havalar daha da ısınacak! Meteoroloji’den son dakika uyarısı geldi: Rekor için tarih verildi, iller tek tek açıklandı
Havalar daha da ısınacak! Meteoroloji’den son dakika uyarısı geldi: Rekor için tarih verildi, iller tek tek açıklandı Kavurucu sıcaklar tüm Türkiye’yi tesiri altına aldı. Yurdun özellikle güneyi ve doğusu tam anlamıyla yanıyor. Meteoroloji, Sağlık Bakanlığı ve uzmanlardan art arda uyarılar geldi. Yeni sıcak hava dalgası ülkeye giriş yapıyor, kuvvetli sıcakların başlayacağı tarih açıklandı. Kavurucu sıcaklar devam ederken sağanak yağmur beklentisi de oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı iller için yağmur müjdesi verdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Bu sıcaklar bitmeyecek. Bu sene büyük ihtimalle Eylül 15'e kadar bu aşırı sıcaklar devam edecek gibi görünüyor" diye konuştu. Peki hangi illerde yağış var, sıcaklar ne zaman düşecek? İşte son hava durumu tahminleri...
19.07.2023 Gündem
Meteoroloji’den son dakika aşırı sıcak uyarısı! Marmara’da alarm verildi, 4 güne dikkat: Bu 5 grup sakın dışarı çıkmasın
Meteoroloji’den son dakika aşırı sıcak uyarısı! Marmara’da alarm verildi, 4 güne dikkat: Bu 5 grup sakın dışarı çıkmasın Meteoroloji’den kavurucu sıcaklarla ilgili son dakika açıklaması! Yağışlar dönecek mi? İller tek tek açıklandı, kritik uyarılar art arda geldi. Yeni sıcak hava dalgası ülkeye giriş yapıyor, hava sıcakları mevsim normallerini alt üst edecek. Marmara Denizi için alarm verildi. Uzman isim korkutan gerçeği açıkladı ve 4 günü dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Hemen ardından ise aşırı sıcaklara karşı özellikle 5 grubu uyardı. Kavurucu sıcaklar devam ederken sağanak yağmur beklentisi de oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağmur müjdesi verdi. Peki hangi illerde yağış var, sıcaklar ne zaman düşecek? İşte son hava durumu tahminleri...
18.07.2023 Gündem
Araç lastikleriyle ilgili hayati uyarı geldi! Büyük tehlike oluşturuyor
Araç lastikleriyle ilgili hayati uyarı geldi! Büyük tehlike oluşturuyor Ülke genelinde yaşanan sıcak hava dalgası hayatı olumsuz etkilerken, oto lastikçilerden uyarılar geldi. Vatandaşların kesik ya da bitmiş lastiklerle yola çıkmamalarını gerektiğini belirten oto lastikçiler, sıcakta genleşen lastiklerin kazalara neden olduğunu söylüyor. Ortalama bir lastiğin ömrü ise 50 bin kilometre oluyor.
17.07.2023 Gündem
Türkiye'nin en sıcak yerleri belli oldu
Türkiye'nin en sıcak yerleri belli oldu Hava sıcaklıkları bunaltıyor. Antalya'nın Kaş ilçesi ile Muğla'nın Köyceğiz ilçesi, 45,9 derece ile Türkiye'nin en sıcak yeri oldu.
16.07.2023 Gündem
Alaska'da  deprem! Tsunami alarmı verildi
Alaska'da deprem! Tsunami alarmı verildi Alaska’da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.
16.07.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sıcak Hava Dalgası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıcak hava dalgası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.