Sıcak Hava Balonu

Sıcak Hava Balonu

Son dakika sıcak hava balonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sıcak hava balonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sıcak hava balonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıcak Hava Balonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıcak hava balonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 62 sıcak hava balonu haberi bulunmuştur. Tüm sıcak hava balonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gökyüzünde cumhuriyet coşkusu
Gökyüzünde cumhuriyet coşkusu Kapadokya’da sıcak hava balonları Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile havalandı. Gün doğumu ile birlikte 152 sıcak hava balonu gökyüzünde görsel şölen oluşturdu.
29.10.2023 Gündem
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere iki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 11 şehirde düzenlenecek. Festivallerin ilk durağı, Kapadokya olacak. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 5 Ağustos’ta “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali” ile başlayacak.
2.08.2023 Kültür Sanat
Kapadokya'da 1 saatlik balon turu 100 eurodan başlıyor
Kapadokya'da 1 saatlik balon turu 100 eurodan başlıyor Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde 1 saatlik sıcak hava balonu turu 100 eurodan başlıyor. Sıcak hava balonu işletmecisi Halis Aydoğdu, "Değişik uçuş tiplerine ve sepetlerdeki uçuşlara göre fiyatlar 200 euroya kadar çıkabiliyor. 20, 24 ve 28 kişilik sepetler 1 saatlik veya 75 dakikalık uçuşlar halinde gerçekleştiriliyor” dedi. Bölgeyi gezmeye gelen yerli turistler ise balon fiyatlarının çok yüksek olduğunu, bu nedenle binemediklerini söyledi.
28.06.2023 Yaşam
Balayındaki çiftin otel odasındaki sır ölümü! Balon turu için gelmeyince ortaya çıktı
Balayındaki çiftin otel odasındaki sır ölümü! Balon turu için gelmeyince ortaya çıktı Balayını geçirmek için Nevşehir'in Ürgüp ilçesine gelen yeni evli çift, kaldıkları otel odasında ölü bulundu.
14.03.2023 Yaşam
Kapadokya'da balon kazasında 2 kişi ölmüştü! Pilot hakkında flaş karar
Kapadokya'da balon kazasında 2 kişi ölmüştü! Pilot hakkında flaş karar Kapadokya'da sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu 2 turist hayatını kaybetti, 3 turist de yaralandı. Sıcak hava balonu pilotu hakkında mahkemece karar verildi.
19.10.2022 Yaşam
Nevşehir'de balon sert iniş yaptı: 2 ölü, 3 yaralı
Nevşehir'de balon sert iniş yaptı: 2 ölü, 3 yaralı Nevşehir'de rüzgar nedeniyle sert iniş yapan sıcak hava balonundaki turistlerden 2'si hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı.
18.10.2022 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu: 2022’nin ilk 6 ayında 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık
Bakan Karaismailoğlu: 2022’nin ilk 6 ayında 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık   Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde düzenlenen '3'üncü Uluslararası Kapadokya Balon Festivali'ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizde 2022 yılının ilk 6 ayında; Kapadokya, Pamukkale, Çat ve Soğanlı bölgelerinde toplamda 450 pilot ve 313 balon ile birlikte 14 bin 166 uçuş gerçekleştirdik. Bu uçuşlarla 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık. Taşınan balon yolcusu sayımız 3 kattan fazla arttı. Eğitim uçuşlarımız da bin 681’den, 2 bin 681’e yükseldi” dedi.
24.07.2022 Siyaset
Balonlar, Türk bayrakları ve Ömer Halisdemir posteriyle havalandı
Balonlar, Türk bayrakları ve Ömer Halisdemir posteriyle havalandı Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin 6'ncı yıldönümünde sıcak hava balonları, Türk bayrakları ve şehit Ömer Halisdemir posteriyle havalandı.
15.07.2022 Gündem
Sıcak hava balonu caddeye acil iniş yaptı! 12 kişiyi taşıyordu
Sıcak hava balonu caddeye acil iniş yaptı! 12 kişiyi taşıyordu Avustralya’nın Melbourne kentinde içinde 12 kişinin bulunduğu sıcak hava balonu caddedeki evlerin arasına iniş yaptı.
20.04.2022 Dünya
Tanesi 100 bin euro! Artık yüzde 100 yerli üretilecek
Tanesi 100 bin euro! Artık yüzde 100 yerli üretilecek Tanesi 100 bin euro, yerli üretim için harekete geçildi. Turizme büyük katkısı var, göz yüzünü süslüyor. Kapadokya'da sıcak hava balonu üretimi yapan firmalar, yüzde 100 yerli üretim için kolları sıvadı. Ürgüp ilçesi ve Ortahisar beldesinde sıcak hava balonu üretim merkezlerindeki hummalı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.
22.10.2021 Ekonomi
Türkiye'den büyük başarı! İlk kez yurt dışına ihraç edildi
Türkiye'den büyük başarı! İlk kez yurt dışına ihraç edildi Nevşehir - Kapadokya Bölgesi'nde faaliyet gösteren yerli firma Pasha Balloons Üretimi A.Ş. ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)arasındaki çalışmalar sonucunda yerli üretim iki model sıcak hava balonu, sivil havacılıkta kullanılmak üzere ilk kez yurt dışına Ruanda'ya ihraç edildi.
24.06.2021 Ekonomi
Balon turları başladı mı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı! Kapadokya'da balon turları ne kadar?
Balon turları başladı mı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı! Kapadokya'da balon turları ne kadar? Balon turları ne zaman başlayacak? Balon turları başladı mı? soruları normalleşme adımlarının atıldığı 1 Haziran’dan beri merak ediliyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kovid-19 salgını nedeniyle durdurulan sıcak hava balon turlarının, 22 Ağustos itibarıyla koronavirüs tedbirleri uygulanması şartıyla tekrar başlatılacağını duyurdu. İşte Balon turları hakkındaki detaylar…
20.08.2020 Gündem
Sıcak hava balon uçuşları 22 Ağustos'ta başlıyor
Sıcak hava balon uçuşları 22 Ağustos'ta başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kovid-19 salgını nedeniyle durdurulan sıcak hava balon turlarının, 22 Ağustos itibariyle corona virüs tedbirleri ile tekrar başlatılacağını duyurdu. Bakan Karaismailoğlu, her yıl ortalama 600 binin üzerinde turistin kullandığı balon uçuşlarında uyulacak kuralların bir genelge haline getirildiğini belirterek, “Balonların uçuşu öncesinde, uçuş sırasında ve uçuşun sonrasında alınacak tüm tedbirlerle ilgili Sağlık Bakanlığı ve uluslararası kuruluşların belirlediği ölçüde düzenlemeler yapıldı” dedi.
20.08.2020 Gündem
Kapadokya'da sıcak hava balonu turları 1 Ekim'e ertelendi
Kapadokya'da sıcak hava balonu turları 1 Ekim'e ertelendi Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde corona virüs nedeniyle bir süredir ara verilen ve daha önce 1 Temmuz'da başlayacağı duyurulan sıcak hava balonu turları, tedbirler kapsamında 1 Ekim'e ertelendi.
30.06.2020 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu'ndan flaş açıklama! '6 ay içinde kullanılabilecek'
Bakan Karaismailoğlu'ndan flaş açıklama! '6 ay içinde kullanılabilecek' Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu bilet iadeleri ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Karaismailoğlu vatandaşların isterse biletlerini açığa alarak 6 ay içerisinde kullanabileceklerini, isterlerse de uçuşlar başladıktan sonra iki ay içerisinde bilet ücretlerini alabileceklerini söyledi.
21.04.2020 Ekonomi
Bu hafta 7 film vizyona girecek!
Bu hafta 7 film vizyona girecek! Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 1'i yerli 7 film vizyona girecek.
5.12.2019 Kültür Sanat
Bakan Varank, Türkiye’nin ilk yerli balonu ile Kapadokya’da uçtu
Bakan Varank, Türkiye’nin ilk yerli balonu ile Kapadokya’da uçtu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir’de üretimine başlanılan Türkiye’nin ilk yerli ve milli sıcak hava balonu ile Kapadokya semalarında uçtu.
18.11.2019 Gündem
Balonlar 9 ilde daha havalanacak
Balonlar 9 ilde daha havalanacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM), sıcak hava balon taşımacılığının Nevşehir-Kapadokya'nın yanı sıra Burdur-Bucak, Denizli-Pamukkale, Adana-Kozan, Bitlis-Ahlat, Ankara-Polatlı, Afyonkarahisar-İhsaniye, Eskişehir-Seyitgazi, Samsun-Bafra, Aksaray-Ihlara'da da yapılabileceği belirlendi.
27.09.2018 Ekonomi
Balon endeksi kendine geldi
Balon endeksi kendine geldi Türkiye turizmi kriz döneminde düşük fiyat politikasına geçmiş, fiyatlar neredeyse yarı yarıya düşürülmüştü. Yabancı turistin hızlı geri dönmesi ile birlikte, aktivitelere olan talep patlaması ücretleri kriz öncesi dönemin de üzerine çıkardı
28.04.2018 Ekonomi
Kapadokya’nın balon turizmi KKTC’ye taşındı
Kapadokya’nın balon turizmi KKTC’ye taşındı Her yıl binlerce kişinin uçmak için akın ettiği Kapadokya’ya yüksekten bakıp hayran bırakan sıcak hava balonları şimdi KKTC’de.
18.08.2017 Arşiv
Meteoroloji'den 'kuvvetli' uyarı! Hava durumu...
Meteoroloji'den 'kuvvetli' uyarı! Hava durumu... Meteoroloji'den hava durumu uyarısı geldi. İstanbul'da bugün hava güneşli ancak yarından itibaren yağışlar bekleniyor. 5 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Sıcaklıklarda 2-3 derece azalma beklenen bölgede, rüzgarın yağış sırasında kuvvetli esmesi öngörülüyor. İl il hava durumu...
29.09.2021 Gündem
Pilot ‘iniş normal mi maceralı mı olsun’ dedi
Pilot ‘iniş normal mi maceralı mı olsun’ dedi Nevşehir’de, elektrik direğine çarparak düşen balondaki yolcuların savcılık ifadeleri tamamlandı. Savcılık, pilotun serbest bırakılmasına itiraz etti. Pilotun düşmeden önce balondaki bir kadına inişin nasıl olmasını istediğini sorduğu belirtildi
14.04.2017 Yaşam
Kapadokya'da balon düştü: 1 ölü ve yaralılar var
Kapadokya'da balon düştü: 1 ölü ve yaralılar var Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme bölgesinde sabah saatlerinde havalanan 1 balon, Ortahisar kasabasında düştü. Kaza sonucu 1 kişi öldü.
9.04.2017 Yaşam
Ters rüzgarda sert iniş: 41 yaralı
Ters rüzgarda sert iniş: 41 yaralı Kapadokya’da ters rüzgar nedeniyle 3 sıcak hava balonu Ürgüp, Sofular Köyü yakınlarında sert iniş yaptı. Şans eseri kaza ucuz atlatılırken uzmanlar “Pilotaj hatası yok, nadir görülen ‘hava patlaması’ kazaya neden oldu” dedi
14.03.2017 Yaşam
Nevşehir'de balonlar sert iniş yaptı! 41 yaralı var.
Nevşehir'de balonlar sert iniş yaptı! 41 yaralı var. Sabah saatlerinde kalkış yaptığı öğrenilen iki sıcak hava balonu sert iniş yaptı. Yere düşen balonlar içerisinde bulunan çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenilirken, olayın ardından bölgeye arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.
14.03.2017 Haber

Benzer Haber Etiketleri

Sıcak Hava Balonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıcak hava balonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.