SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde...
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde... Para ödenmiyor! İsteyen herkes yararlanabiliyor. Başvuru yapılması gerekiyor. Emekliler SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu olarak çalışanlar için önemli bir fırsat oluşturuyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. 5 gün detayı dikkat çekiyor. Birçok sağlık hizmetine para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bulunduğu kentte kaplıca bulunmayan kişilerin yol masraflarını da SGK ödüyor.
28.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK tarafından ödeniyor! Başvurmayan parasını alamıyor, süresi...
SGK tarafından ödeniyor! Başvurmayan parasını alamıyor, süresi... SGK'dan olan alacaklar ile ilgili önemli bir detay pek çok kişinin gözünden kaçıyor. Başvuru yapmayanların hakkı yanıyor. O süreyi kaçıranlar paralarını alamıyor. 5 yıllık zamanaşımından önce Sosyal Güvenlik Kurumu'na müracaata bulunmak gerekiyor. İstifa eden, hizmet borçlanması yapan, emekli olan birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Emekli ikramiyesi ile ilgili kritik detay ortaya çıktı. SGK'dan ikramiye alma hakkı olanların 5 yıllık süresi bulunuyor. Bu sürenin sonunda dava açılması durumunda bile ikramiye hakkının doğması beklenmiyor.
14.02.2022 Uzmana Sor
Emekli olamaz, aylık alamazsınız! Ücretsiz tedavi olamazsınız, ailenize para ödenmez! Sakın bunu yapmayın...
Emekli olamaz, aylık alamazsınız! Ücretsiz tedavi olamazsınız, ailenize para ödenmez! Sakın bunu yapmayın... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Sakın bunu yapmayın. Hayatınızdan çalmayın. ‘300 lira – 500 lira fazla ver, sigortamı yapma’ demeyin. Sigortasız çalışırsanız emekli olamazsınız, siz ve aileniz aylık alamaz, ücretsiz tedavi olamazsınız. Birçok kişi, tabiri caiz ise yaş kemale erdiğinde SGK’nın kapısını aşındırıyor. Ancak 300 – 500 günle emekli olmayı bir kenara bırakalım eşine dul, çocuklarına yetim aylığı bile bırakamayacağını öğrendiğinde iş işten çoktan geçmiş oluyor.