Sgk Emekli

Sgk Emekli

Son dakika SGK emekli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK emekli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK emekli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Emekli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk emekli gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.783 sgk emekli haberi bulunmuştur. Tüm sgk emekli haberleri aşağıda listelenmiştir.
SSK emekli maaşı hesaplama – Ne kadar maaş alırım? uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu…
SSK emekli maaşı hesaplama – Ne kadar maaş alırım? uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu… Emekli maaşı hesaplama ekranı ve robotu SSK ve BAĞKUR'lu vatandaşların gündeminde yer almayı sürdürüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2023'te Aralık 2022 ile Haziran 2023 arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar maaş zammı yapıldı. Temmuz emekli maaşı zammı yüzde 25'e yükseldi. Buna göre 2,7 milyon memur emeklisi ve 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarını zamlı aldı. En düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı bu dönemde 7.500 TL olarak uygulanacak. Emekli olmayı planlayanlar ise söz konusu gelişmeler ardından emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını araştırmaya başladı. İşte uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu…
5.08.2023 Emekli
Emekli maaşı hesaplama 2023 (uyg.sgk.gov.tr) SGK robotu ile 4A, 4B, 4C emekli maaşı nasıl hesaplanır, emekli maaşı ne kadar alırım? Emekli maaşı hesaplama tablosu
Emekli maaşı hesaplama 2023 (uyg.sgk.gov.tr) SGK robotu ile 4A, 4B, 4C emekli maaşı nasıl hesaplanır, emekli maaşı ne kadar alırım? Emekli maaşı hesaplama tablosu Emekli maaşı hesaplama formülü, robotu, tablosu, emeklilik maaşı hesabı yapacak kişilerin gündeminde olmayı sürdürüyor. Emeklilere zam beklenirken, emekli maaşı hesaplama pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Memur ve emeklilerin Ocak ve Temmuz ayında yapılan maaş artışları bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar olurken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak 2023'te Aralık 2022 ile Haziran 2023 arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar artış alıyor. 2023 Ocak ile emekli aylıklarına yüzde 30 zam yapıldı, şimdi gözler temmuz zammına çevrildi. Peki, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı ne kadar alırım, emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte Emekli maaşı hesaplama robotu…
19.06.2023 Emekli
SGK hepsini iptal etti, paraları geri isteyecek! Sahte olduğu anlaşıldı!
SGK hepsini iptal etti, paraları geri isteyecek! Sahte olduğu anlaşıldı! SGK harekete geçti ve tek tek tespit edilip hepsi iptal edildi. Emekli olabilmek ve sigortanın sunduğu sağlık desteklerinden ücretsiz yararlanmak için çalışmadığı halde sigortalı olarak gösterilen "hayalet çalışanlara" yönelik denetimler arttırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçen yıl yapılan denetimlerde, 3 bin 230 iş yerinin sahte olduğu belirlenirken, bu tabela iş yerlerinin çalışanı olarak gösterilen 106 bin kişinin sigortalılığı iptal edildi. Ödenen emekli aylıkları, iş göremezlik ödenekleri, analık ve emzirme ödenekleri ile sağlık kuruluşlarında yapılan sağlık harcamalarının tamamı faiziyle beraber geri iadesi talep edilecek.
21.09.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilik iptal ediliyor, aylıklar faizi ile hemen geri alınıyor! e-Devlet'ten bakın, bu harfler yazıyorsa...
Emeklilik iptal ediliyor, aylıklar faizi ile hemen geri alınıyor! e-Devlet'ten bakın, bu harfler yazıyorsa... Emekli maaşları ve sigorta ile ilgili flaş detay! Emekli aylıkları kesiliyor, paralar gecikme zammı ve cezasıyla birlikte geri alınıyor. SGK harf kodları kullanarak tek tek tespit ediyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli uyarı geldi. e-Devlet'ten hizmet dökümünüze bakıp mutlaka kontrol edin. Bu harfleri görüyorsanız emekliliğiniz ya da sigortanız iptal olabilir. Çalışmadığı halde kendini bir iş yerinde çalışıyor olarak göstererek emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için SGK sıkı denetim uyguluyor. Tespit edildiği takdirde sigorta anında iptal ediliyor. Eğer emekli maaşı bağlanmışsa kesiliyor ve faiziyle birlikte para geri alınıyor. Peki hangi harf kodu ne anlama geliyor? İşte detaylar...
11.05.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş açıklama, 11 Mart'tan itibaren...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş açıklama, 11 Mart'tan itibaren... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmen duyurdu. SGK, kovid salgını boyunca, 11 Mart 2020 tarihinden bu yana vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza attı. Bu süreçte covid-19 vakalarına yönelik tanı ve tedavi hizmetlerini "acil hal” kapsamına alarak tanı ve tedavilerden ilave ücret almadı. Kronik hastalığı olanların ve yüksek risk grubunda bulunan vatandaşlarımızın ilaç ve tıbbi malzeme bedelini karşıladı. Reçete ve rapor süresi bitenlerin ilaca erişimi sorunsuz şekilde devam etti. Sigortalıların geçici iş göremezlik ödemelerini ortalama 7 gün içerisinde tamamlanırken, piyasayı rahatlatmak adına işverenlerin prim ödemeleri ertelendi. Yaklaşık 1 milyon 300 bin işverenin 40 milyar TL’ye yakın prim ödemesi 6 ay süreyle ertelendi. En düşük emekli aylığı bin 500 liraya çıkarıldı. Ayrıca 76 yaş üzeri emeklilerin istemeleri halinde emekli aylıklarının evlerinde ödenmesi sağlandı. Geçmiş yıllarda ortalama 6 ayda emekli aylığı bağlanırken bu süreçte ortalama 11 gün içerisinde bağlanmaya başlandı. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini bayramdan önce ödendi.
11.03.2022 Ekonomi
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde...
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde... Para ödenmiyor! İsteyen herkes yararlanabiliyor. Başvuru yapılması gerekiyor. Emekliler SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu olarak çalışanlar için önemli bir fırsat oluşturuyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. 5 gün detayı dikkat çekiyor. Birçok sağlık hizmetine para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bulunduğu kentte kaplıca bulunmayan kişilerin yol masraflarını da SGK ödüyor.
28.02.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilik hesabı ile ilgili flaş detay! Tarih öne çekilmiyor, yaş ve prim...
Emeklilik hesabı ile ilgili flaş detay! Tarih öne çekilmiyor, yaş ve prim... Emeklilik hayali kuranlara kötü haber geldi. Hesapladığınız tarihten daha geç emekli olabilirsiniz. Emeklilik süresinin belirlenmesinde temel etken işe başlama tarihi. Pek çok kişi emeklilik yılını yanlış hesaplıyor. Özellikle işe başlamadan staj yapanlar bu süreyi işe başlama tarihi olarak kabul ediyor. Ancak burada önemli bir detay bulunuyor, yasalara göre durum farklı. İşte staj sigortası ve emeklilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
2.02.2022 Uzmana Sor
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, yapmayan sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor, hemen e-Devlet'ten...
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, yapmayan sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor, hemen e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Birçok kişi farkında değil. Hemen kontrol edilip güncelleme yapılması gerekiyor. SGK'dan yapılan açıklamada isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden kontrol edip gerekli işlemleri yapabileceği duyuruldu. Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmetleri ile ilgili yaptığı açıklamada güncel adres bilgisi eksik olanların sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağını bu nedenle vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden ya da nüfus müdürlüklerinden adres bilgilerini kontrol ederek gerekli güncellemeleri yapması gerektiği bildirildi.
1.02.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilik ile ilgili SGK'dan son dakika açıklaması! Yüz binlerce kişi...
Emeklilik ile ilgili SGK'dan son dakika açıklaması! Yüz binlerce kişi... Emeklilik ile ilgili açıklama SGK'dan geldi ve belli oldu. Yıllar boyunca çalışan milyonlarca kişinin en büyük hayali emekli olmak. Sosyal Güvenlik Kurumu 2021 yılı için emeklilik verilerini paylaştı. Buna göre 2021 yılında 810 bin kişi daha hayalini kurduğu emekliliğe kavuştu. Türkiye’de toplam emekli sayısı 13 milyon 644 bin kişiye ulaşmış oldu.
1.02.2022 Emekli
SGK'dan iki genelge birden! Resmen duyuruldu, tamamen değişiyor, emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri...
SGK'dan iki genelge birden! Resmen duyuruldu, tamamen değişiyor, emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Yeni yıl ile birlikte tamamen değişti. SGK iki genelge yayımlayarak yeni uygulamalar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Emekli ikramiyesi ile ilgili yeni bir dönem başlıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri dışında yetim aylığı alanları da kapsıyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, aylıklarını artık hafta sonunda da çekebilecekler. Bayram ikramiyesi alan emeklilerin ölümü veya durum değişikliğinden dolayı mirasçılarına ya da hak sahiplerine borç çıkartma uygulamasına son verilecek. Ayrıca yetim aylığı alan kız çocuğunun evlenmesi gibi durum değişikliği halinde ödenen ikramiye geri alınmayacak.
13.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Yüz binlerce kişi için tarih verildi
SGK resmen duyurdu! Yüz binlerce kişi için tarih verildi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) harekete geçti ve son durum ile ilgili bilgileri paylaştı. Bir milyondan fazla kişiyi kapsıyor. Özellikle Bağ-Kur'lular için kritik öneme sahip. Son gün 1 Kasım olarak belirlendi. Yapılandırma sürecinde sona geliniyor. Borçlarından kurtulmak isteyenler başvuruda bulunarak faiz indirimi ve taksit avantajından yararlanıyor.
6.10.2021 Ekonomi
SGK harekete geçti ve değişti! Emeklilik için 55 yaş kararı...
SGK harekete geçti ve değişti! Emeklilik için 55 yaş kararı... SGK harekete geçti ve değişti. Emekli olmak isteyen yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK tespit ediyor. 55 yaş ve az prim günüyle erken emekliliğe yönelik yapılan düzenleme sayesinde vatandaşlar daha erken emekli olma imkanına sahip oluyor. Çeşitli sebeplerle (bilişsel yaşlanma ile fizyolojik ve psikolojik yaşlanma hali) daha erken yaşlanan kişilere SGK'nın tespitinin ardından emekli maaşı bağlanıyor. Bunun için de bazı şartlar bulunuyor. Öte yandan erken yaşlanması nedeniyle tarafına yaşlılık aylığı bağlananlara günden dolayı eksiltme de yapılmıyor.
6.10.2021 Ekonomi
Emeklilikte yaş şartı yok, az primle erken emeklilik mümkün, SGK tespit ediyor...
Emeklilikte yaş şartı yok, az primle erken emeklilik mümkün, SGK tespit ediyor... SGK tespit ediyor, emeklilikte yaş şartı yok. Az primle erken emekli olmak mümkün. Emekli olmak isteyen, çeşitli hastalık ve engellilik durumu bulunan çok sayıda kişi nasıl tarihin daha öne çekileceğini araştırıyor. Normal emeklilikte yaş şartı ve belirli bir süre prim ile sigortalılık şartları bulunuyor ancak malulen emeklilikte bu şartlar son derece az. Hatta yaş şartı bile yok. SGK mevzuatta yeni düzenlemeler yaptı. Detaylar tek tek açıklandı. İşte tüm detaylar...
2.10.2021 Emekli
SGK'dan hemen yazı almazsanız paranız yanar! Bu süre içinde...
SGK'dan hemen yazı almazsanız paranız yanar! Bu süre içinde... Çalışan milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Para ödeniyor ancak bunun için SGK'dan yazı alınması gerekiyor. Önemli bir karar verildi. SGK'dan yazıyı alırken süre detayı burada önem taşıyor. Yazının önce alınması durumunda talepte bulunabiliyor ancak o süreden sonra alınırsa hak kaybediliyor. Prim günü tamamlandıktan sonra emeklilik şartlarını yaş dışında yerine getiren işçiler için kıdem tazminatı ile ilgili Yargıtay'dan yeni bir karar geldi. Çalışan işten ayrılmadan önce SGK’dan yazı alarak işverene sundu ancak kıdem tazminatı alamadı ve dava açtı. İşte sürecin ve kararın tüm detayları...
7.04.2021 Ekonomi
SGK genelge yayımladı! Emeklilik kararı, resmen duyuruldu...
SGK genelge yayımladı! Emeklilik kararı, resmen duyuruldu... SGK milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren genelge yayımladı ve resmen duyuruldu. Emeklilikle ilgili önemli bir açıklama geldi. Emeklilik dilekçesi vermek için işten ayrılmayı zorunlu kılan hüküm iptal edilmişti. SGK bu kararın ardından konuya açıklık getirerek bir genelge yayımladı. Genelgede bir maddedeki düzenlemenin iptal edildiği ancak 'yaşlılık aylıklarından yararlanabilmek için çalışanın işten ayrılması ve yazılı istekte bulunması şarttır' maddesi ile ilgili böyle bir iptal kararının olmadığı vurgulandı. Eski uygulama devam edecek. Peki çalıştığı işten ayrılmadan emekli aylığı bağlatmak isteyenler dilekçeyi ne zaman verecek? İşte emeklilik, emekli aylığı, emeklilik dilekçesi ile ilgili merak edilenler...
25.03.2021 Ekonomi
Emekli aylığı ile ilgili flaş karar! Faizi ile geri alınıyor
Emekli aylığı ile ilgili flaş karar! Faizi ile geri alınıyor Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor. Ödenen para faizi ile geri alınıyor. Danıştay'dan emekli maaşı ile ilgili flaş karar! Para iadesi yapılması gerekiyor. Faizi ile birlikte alınan aylık geri ödeniyor. Emekli aylıkları peşin olarak ödeniyor. Emekli aylığını aldıktan sonra ölen kişilerin hak sahipleri, aylığı iade etmek zorunda olup olmadıklarını merak ediyorlar. Emekli Sandığı’nda aylıklar üçer aylık dönemler halinde ödendiği için, memur emeklilerinin hak sahipleri geçmişteki uygulama farklılıklarından dolayı daha fazla tereddüt yaşıyorlar.
18.03.2021 Emekli
Erken emeklilik fırsatı! SGK’lı, Bağ-Kur’lu, memur...
Erken emeklilik fırsatı! SGK’lı, Bağ-Kur’lu, memur... Yüz binlerce kişi için güzel haber. 6 yıl erken emekli olma imkanı sunuluyor. SGK’lı, Bağ-Kur’lu, memur fark etmiyor. Hepsi yararlanabiliyor. Erken emeklilik fırsatından yararlanmak için başvuru yapılması gerekiyor. Çalışmaya başlayan birçok kişi belirli bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Erken yaşta emekli olmak isteyenler için ise bazı imkanlar bulunuyor. 6 yıla kadar erken emekli olunabiliyor. Bu haktan yararlanabilmek için ise 3 kriterin sağlanmış olması gerekiyor. İş hayatında kadınların daha fazla yer almasını sağlamak için bazı kolaylıklar sağlanıyor. Özellikle anne olan kadınlar için sunulan en önemli fırsatlardan biri erken emeklilik imkanı. Bu haktan evlat edinen kadınlar da yararlanabiliyor. Kadınlara 6 yıl erken emekli olma fırsatı tanınıyor.
21.02.2021 Ekonomi
Emekli ve memura zam! 2 bin 946  lira...
Emekli ve memura zam! 2 bin 946 lira... SSK ve Bağ-Kur emeklisi ile memura, memur emeklisine, yaşlıya ve engelliye zam yolu açıldı. Ocak ayında yapılacak maaş zamları enflasyon tahminlerinin ardından belli oldu. 18.3 milyon emekli, memur, yaşlı ve engelliye zam göründü. Emekli maaşları bilindiği üzere her yıl Ocak ve Temmuz ayında zamlanıyor. Zam ise 6 aylık enflasyon oranına göre şekilleniyor. Memur emeklilerinin zam oranı da toplu sözleşmeye göre yapılıyor. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisine % 5.68, memura, memur emeklisine, yaşlıya, engelliye % 4.68 zam göründü. Peki, SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve memurların maaşları ne kadar olacak? Ocak ayı emekli zammı ne kadar? En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar olacak? İşte memur ve emekli maaş zam oranları...
26.10.2020 Gündem
Emekliye müjde! Bugün hesaplara yatıyor
Emekliye müjde! Bugün hesaplara yatıyor Emeklilere yapılan ocakta yapılan zammın ardından, ek ödeme dahil maaşı bin liranın altında olan 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına yeni artış devreye girdi. Emeklilere en az ödeme bin liraya çıktı. Zamlı maaşlar bugünden itibaren hesaplara yatmaya başlıyor.
18.02.2019 Ekonomi
Zamlı emekli maaşları ne zaman alınmaya başlanacak?
Zamlı emekli maaşları ne zaman alınmaya başlanacak? Yeni yılda emekli maaşları zamlandı. Milyonlarca emekli, 3 Ocak'ta açıklanan enflasyon rakamının ardından emekli maaşı zamlarının belli olmasıyla bekledikleri habere kavuştu. Şimdi akıllardaki soru ise zamlı emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatmaya başlayacağı.
9.01.2019 Emekli
Emeklilik maaşı nasıl hesaplanır? Emekli maaşı hesaplama robotu
Emeklilik maaşı nasıl hesaplanır? Emekli maaşı hesaplama robotu Vatandaşlar, uzun çalışma hayatından sonra emekliye ayrılıp biraz olsun rahat edecekleri günü iple çekiyor. Ancak emeklilik kişinin gelirinde düşüşe sebep olduğu için, vatandaşlar emekli olduklarında tam olarak ne kadar maaş alacaklarını merak ediyor. Emeklilik maaşı hesaplama robotu ise ne kadar emekli maaşı alacağım diye düşünenlerin imdadına koşuyor. İşte emekli maaşı hesaplamak için en kolay yol!
9.01.2019 Emekli
Emekli Maaşı Sorgulama ve Maaş Kesintileri Öğrenme
Emekli Maaşı Sorgulama ve Maaş Kesintileri Öğrenme Maaşınızdan hangi kesintilerin yapıldığını öğrenmek için emekli maaşı sorgulama yapmanız gerekmektedir. Emekli maaşı sorgulama hizmetlerin E Devlet üzerindeki emekli maaşı sorgulama hizmeti ile yapabilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
SGK resmen duyurdu! Emeklilik bekleyenlere güzel haber, artık e-Devlet'ten yapılacak
SGK resmen duyurdu! Emeklilik bekleyenlere güzel haber, artık e-Devlet'ten yapılacak Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yeni bir açıklama yapıldı. SGK tarafından yapılan açıklama emekli olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Artık e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Emekli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk emekli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.