Sema Turan

Sema Turan

Son dakika Sema Turan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sema Turan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sema Turan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sema Turan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sema turan gelişmeleri de dahil olmak üzere 102 sema turan haberi bulunmuştur. Tüm sema turan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ankara Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım yüzde 90 dolu
Ankara Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım yüzde 90 dolu Türkiye'nin en büyük hastanelerinden Ankara Şehir Hastanesi'nde son dönemde artan viral salgın hastalıklar nedeniyle yoğun bakımlarda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Hastanenin Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan, 250 yataktan oluşan genel yoğun bakımda doluluk oranının yüzde 90 seviyesinde olduğunu söyleyerek, "Çoklu viral etkenlerle mücadele ediyoruz. Aynı anda hem influenza pozitifliği, hem Covid-19 pozitifliği olan hastalarımız var" dedi.
18.01.2024 Gündem
Koronavirüs vaka artışına ilişkin Bilim Kurulu Üyesi Turan'dan 'eylül' uyarısı!
Koronavirüs vaka artışına ilişkin Bilim Kurulu Üyesi Turan'dan 'eylül' uyarısı! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, 'Haftalık Koronavirüs Tablosu'ndaki vaka sayısı artışına ilişkin, "Şu anda yavaş bir artış söz konusu. Belki 2-3 hafta sonra eylül gibi bu sayılar artabilir ancak aşı varken bu pikin daha yavaş bir seyirle yükseleceği düşüncesindeyim" dedi.
16.08.2022 Gündem
Koronavirüs salgını yeniden hortladı! Korkutan uyarı geldi: Hipertansiyonu, diyabeti, kalp ve damar...
Koronavirüs salgını yeniden hortladı! Korkutan uyarı geldi: Hipertansiyonu, diyabeti, kalp ve damar... Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan, yaz tatili ve Kurban Bayramı'nın etkisiyle koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığını belirterek, "Geçtiğimiz haftaya göre yoğun bakım yatak ve servis yatak sayımızı yüzde 30 oranında artırdık" dedi.
4.08.2022 Ekonomi
Bilim Kurulu üyesi Turan'dan 'hatırlatma dozu' uyarısı
Bilim Kurulu üyesi Turan'dan 'hatırlatma dozu' uyarısı Covid-19 vaka sayısı 57 bin 113'e yükselirken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, kısıtlamaların şu anda gündemde olmadığını söyledi. Turan, vaka sayılarının servislere ve yoğun bakıma yansımadığını belirterek, "Hatırlatma dozu çok önemli. Yaz sonuna doğru hatırlatma dozlarının tamamlanmış olması gerekir" dedi.
5.07.2022 Sağlık
Pandeminin lokomotifi hastanede 120 koronavirüs hastası kaldı
Pandeminin lokomotifi hastanede 120 koronavirüs hastası kaldı Koronavirüs salgını sürecinde lokomotif görevi üstlenen ve hastalığın pik yaptığı dönemde 1000'den fazla Covid-19 hastası bulunan Ankara Şehir Hastanesi'nde 30'u yoğun bakımda olmak üzere toplam 120 kişi kaldı.
24.05.2022 Sağlık
Bilim Kurulu, 5 haftadır toplanmıyordu! Açıklama geldi
Bilim Kurulu, 5 haftadır toplanmıyordu! Açıklama geldi Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, son toplantısını 2 Mart'ta yaptıktan sonra Covid-19 vaka sayılarının düşüş trendine girmesiyle birlikte 5 haftadır toplanmadı. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan, "En son 2 Mart’ta toplandık. Ama şu anda aktif olarak toplanmayı gerektirir ya da karar almayı gerektirir bir durumun olmadığını söyleyebilirim" dedi.
7.04.2022 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Tekrarlayan aşılamalar gerekebilir
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Tekrarlayan aşılamalar gerekebilir Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Omicron varyantının hafife alınmaması gerektiğini belirterek, "O yüzden aşılama süreci 'evet oldum ve bitti' diyebileceğiniz bir süreç değil. Çünkü virüs değişiyor. Sizin bağışıklık sisteminiz gün geçtikçe azalıyor antikor açısından. O yüzden tekrarlayan aşılamalar gerekebilir" dedi.
14.02.2022 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Omicron, ek hastalıkların etkisini artırıyor
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Omicron, ek hastalıkların etkisini artırıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Omicron varyantının kronik rahatsızlıkların etkisini artırdığını söyledi. Turan, "Omicron'da Delta varyantına göre farklı bir hasta profili ile karşı karşıyayız. Ek hastalığı olan yaşlı hastalar aşı dozlarını tamamlamadıysa Omicron'la enfekte olabiliyor ve bu enfekte oluşun getirdiği en önemli sıkıntı altta yatan hastalıkların kötüleşiyor olması" dedi.
11.02.2022 Gündem
'Omicron'un hastaneye yansıması nasıl? Bilim Kurulu üyesi Turan açıkladı
'Omicron'un hastaneye yansıması nasıl? Bilim Kurulu üyesi Turan açıkladı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Covid-19'da 'Omicron' varyantı ile vaka artışının bekledikleri durum olduğunu söyleyerek, "Asıl mesele 'Omicron'un hastalık yapma şiddetinin ne olacağı meselesi. Şu an hastaneye ve yoğun bakıma yansıma, geçmiş piklerde olduğu gibi değil. Daha az oranda hastane ve yoğun bakım yatışı görülüyor" dedi.
12.01.2022 Gündem
Omicron ile ilgili flaş uyarı! 3 aşı olsanız bile...
Omicron ile ilgili flaş uyarı! 3 aşı olsanız bile... Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan, "Mevcut aşıların 'Omicron' varyantı karşısında etkinliği daha düşük. Tam aşılı olunmasına rağmen 'Omicron' gibi birtakım varyantların aşıdan kaçma ihtimali de var" dedi.
31.12.2021 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Turan: 2 aydır yoğun bakım ihtiyacında artış yok
Bilim Kurulu Üyesi Turan: 2 aydır yoğun bakım ihtiyacında artış yok Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Covid-19'da vaka sayılarının artmasına karşı ek tedbir alınıp alınmayacağına ilişkin, "Sağlık sistemimizin vaka artışları karşısındaki durumu çok önemli. Son 2 aydır hastane ve yoğun bakım ihtiyacı konusunda artış söz konusu değil" dedi.
29.12.2021 Gündem
Üniversiteler kapanacak mı? Bilim kurulu üyesi duyurdu
Üniversiteler kapanacak mı? Bilim kurulu üyesi duyurdu Milyonlarca üniversite öğrencisi merak ediyordu. 'Üniversiteler kapanacak mı?' sorusu cevabını buldu. Prof. Dr. Turan, kısıtlama konusunun ise Bilim Kurulu'nda gündeme gelmediğini ve kısıtlamaya gitmek istemediklerini belirterek, "Aşılama hızının artarak devam etmesi ve insanların kendi bireysel önlemlerine dikkat etmesi bu noktada çok önemli. Bu ikisi çok iyi yapılırsa başka şeye gerek kalmayacaktır" dedi.
16.10.2021 Eğitim
Yasaklar geri mi geliyor? Yeni yasak ve tedbir kararı alınır mı? Bilim Kurulu Üyesi açıkladı!
Yasaklar geri mi geliyor? Yeni yasak ve tedbir kararı alınır mı? Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Sema Turan, yaptığı açıklamada, artan vaka sayıları ve ölüm oranlarını değerlendirdi. Peki, Yasaklar gelecek mi? Yasak ve tedbirler geri mi geliyor?
23.09.2021 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Artış devam ederse her türlü önlemi konuşuruz
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Artış devam ederse her türlü önlemi konuşuruz Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, vaka sayısındaki artışın devam etmesi halinde her türlü önlemin konuşulabileceğini belirterek, "Toplu bir takım önlemler almak istemiyoruz ama eğer şiddet bu şekilde devam ederse bu her zaman önemli bir konu olarak gündemimizde olacak. Bu aslında tamamen aşılama ile ilişkili. Aşılanan, 2 dozunu olmuş birey sayısı artıkça alınacak önlemlerde buna bağlı olarak azaltılabilir. O yüzden vaka sayısı artmaya devam ederse sırasıyla, tüm dünyada olduğu gibi bizde her türlü önlemi konuşmaya başlarız. Ama şu aşamada önceliğimiz aşılama. Aşılama konusunda hassasiyet istiyoruz dedi.
22.09.2021 Gündem
Yoğun bakımlardaki hastaların çoğu aşısız!
Yoğun bakımlardaki hastaların çoğu aşısız! Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, yoğun bakımdaki hastaların çoğunu, 'aşı olmayanlar'ın oluşturduğunu ve bu hastaların aşı olmadıkları için de pişmanlık duyduğunu söyledi.
8.08.2021 Sağlık
Okulların açılması öncesi flaş karar! 12-15 yaş arası...
Okulların açılması öncesi flaş karar! 12-15 yaş arası... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının başlayacağı 6 Eylül öncesinde aşı yaşını risk grubundakiler için 12, diğerleri için 15 yaşa kadar indirme konusunda karar alınacağını açıkladı. Turan, "Hedefimiz okulları açmak. İlk etapta 15 yaşa kadar 12-15 yaş arasında da yüksek riskli grubu aşılama planı var. Bu konuda net karar alınacak yakın zamanda" dedi.
7.08.2021 Eğitim
'Tek doz ile yeterli koruyuculuğu sağlamak mümkün değil'
'Tek doz ile yeterli koruyuculuğu sağlamak mümkün değil' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, kişilerin aşı ile oluşabilecek yan etkilere yönelik korkusuna ilişkin, "Eğer hastalığı geçirirseniz hastalığa bağlı oluşacak hasarların riski aşıya göre 6 kat daha fazla. Biz bunları yarar-zarar oranını çok iyi düşünerek aslında öneriyoruz. Halkımız eminim bu konuda duyarlılık gösterecektir. Kendisine en uygun olanı seçecektir, diye düşünüyorum. Tek doz aşılama, aşı şemasında yerini almış bir aşılama durumu değil. Tek doz aşılama ile yeterli koruyuculuğu sağlamak da mümkün değil. O nedenle aşı şemasına uyulmak zorunda." dedi.
2.08.2021 Sağlık
'Yoğun bakımdaki Covid-19 hastalarının yüzde 80'i aşısız'
'Yoğun bakımdaki Covid-19 hastalarının yüzde 80'i aşısız' Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan, yoğun bakımda tedavi gören Covid-19 hastalarının yüzde 80'inin aşısız olduğunu söyledi.
31.07.2021 Sağlık
'Kısıtlamaların tamamen kalkması aşılamaya bağlı'
'Kısıtlamaların tamamen kalkması aşılamaya bağlı' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, kısıtlamaların tamamen kaldırılmasının etkin aşılamaya bağlı olduğunu söyledi. Turan, "Şu an pek çok kısıtlama ortadan kalktı. Kısıtlamaların tamamen kaldırılması, eş zamanlı aşılama sürecinin devam etmesiyle de ilişkili. Etkin aşılama yapılırsa yaz sonunda yani eylül ayında ortaya çıkma ihtimali olabilecek hasta sayısı artışının önüne geçilmiş olunur" dedi.
9.06.2021 Sağlık
Sokağa çıkma yasakları ile ilgili yeni gelişme! Kimse beklemiyordu, bambaşka bir süreç...
Sokağa çıkma yasakları ile ilgili yeni gelişme! Kimse beklemiyordu, bambaşka bir süreç... Tüm Türkiye sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını beklerken gelen haberler ile bambaşka bir sürece girildi. Kritik süre başladı. 4 haftanın sonunda belli olacak. Koronavirüs mücadelesinde vaka sayısının düşmemesi ve mutant virüsle ilgili gelişmeler, yeni planlama ve çalışmaları gündeme getirdi. Vaka sayısındaki artışı önlemek için bölgesel yasakların getirilmesi planlanıyor. Mutant virüsün vaka sayısındaki etkisinin görülmesi için de 4 hafta gerektiği belirtiliyor.
10.02.2021 Gündem
Sokağa çıkma yasakları ile ilgili flaş gelişme! Kötü haber geldi...
Sokağa çıkma yasakları ile ilgili flaş gelişme! Kötü haber geldi... Türkiye'de herkes sokağa çıkma yasaklarının kalkmasını bekliyor. Peş peşe açıklamalar geliyor. Bilim kurulu üyeleri ise büyük tehlikeye dikkat çekiyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, "Aşılama ve uzun süre izolasyonda kalmanın vermiş olduğu sıkıntı, aşılamanın vermiş olduğu rehavet ile maske, mesafe ve hijyen kurallarının ihmal edilmesi özellikle o beklediğimiz üçüncü dalganın oluşmasına neden olabilir" dedi. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye'de mutasyonlu virüsün görüldüğü şehirlerde yeni kısıtlamaları düşünmek gerektiğini söyledi.
6.02.2021 Gündem
Mutasyonlu virüs nedir? Mutasyonlu virüs belirtileri nelerdir, Türkiye’de kaç ilde, kaç kişide var?
Mutasyonlu virüs nedir? Mutasyonlu virüs belirtileri nelerdir, Türkiye’de kaç ilde, kaç kişide var? İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonlu virüs, Türkiye’de de birçok ile sıçradı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta yaptığı açıklamada mutasyonlu virüsün 17 kentte görüldüğünü duyurmuştu. Virüs bir haftada 6 kente daha sıçradı. Doç. Dr. Sema Turan, mutasyonlu virüs görülen kent sayısının 23’e yükseldiğini açıkladı. Mutasyon virüsün görüldüğü yerler, Doç. Dr. Sema Turan tarafından yapılan açıklamanın ardından merak edilirken, Mutasyonlu virüs nedir? Mutasyonlu virüs belirtileri nelerdir, Türkiye’de kaç ilde var? gibi sorulara yanıt arayanlar da arttı.
5.02.2021 Gündem
23 ilde mutasyonlu virüs alarmı!
23 ilde mutasyonlu virüs alarmı! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, mutasyonlu virüsün görüldüğü il sayısının 23'e yükseldiğini söyledi. Prof. Dr. Turan, "Son günlerde özellikle İngiltere’deki görüntüler bu virüsün yarattığı hastalığın da şiddetinin oldukça yüksek olduğu şeklinde. Bu da şu anlama geliyor ki bireylerin hastaneye, yoğun bakıma ihtiyaç duyma oranları artabilir. Bu nedenle dikkatli olmak zorundayız. Mutasyonel virüsün yayılmaması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor" dedi.
4.02.2021 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Alarm durumunda olmaya devam etmeliyiz
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Alarm durumunda olmaya devam etmeliyiz Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, ''Henüz kısıtlamaları gevşetmeye başlamamalıyız. Çünkü bu mutasyonlu virüsün ülkede ne kadar hızla yayılıp yayılmayacağını bilmiyoruz. O nedenle alarm durumunda olmaya devam etmek durumundayız" dedi.
3.02.2021 Gündem
'Aşılanmak, hastalığın bulaşmayacağı anlamına gelmez'
'Aşılanmak, hastalığın bulaşmayacağı anlamına gelmez' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, "Aşıyı yaptıktan sonra kişiler bu virüsle karşılaşırsa hastalık çok hafif geçecek, beklentimiz bu yönde. Aşılamadaki temel amaç da bu zaten; bağışıklamayı sağlamak ve hastalık şiddetini azaltmak. Bireyler 'aşılandık' diye rahatlığa düşmemeli. Çünkü aşılanmış olmak hastalığı bulaştırmayacakları anlamına gelmez" dedi.
7.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sema Turan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sema turan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.