Sarı Humma

Sarı Humma

Son dakika sarı humma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sarı humma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sarı humma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sarı Humma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sarı humma gelişmeleri de dahil olmak üzere 38 sarı humma haberi bulunmuştur. Tüm sarı humma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk Sivrisinekler genellikle çiçek ve bitkilerin su ve özleriyle beslenmelerine rağmen özellikle de dişi sivrisinekler üremek için kana ihtiyaç duyar. Kan emmek için soktuklarında ise salgıladıkları bir madde o bölgede kaşıntıya, beraberinde de kızarıklığa neden olur. Bu ısırıklar başlangıçta basit görülse de sıtma, sarı humma, Batı Nil Ateşi gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever de sivrisinek ısırığı nedeniyle bulaşan hastalıkların ciddi nörolojik komplikasyonlara, hamileyseniz doğum kusurlarına hatta ölüme davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti ve korunmak için sivrisinek kovucu spreylerin kullanımına yönelik bilgi verdi.
27.08.2023 Sağlık
Korkutan uyarı geldi: Bildiğimiz sineklerden değil! Hastalıkları bulaştırıyor
Korkutan uyarı geldi: Bildiğimiz sineklerden değil! Hastalıkları bulaştırıyor Türkiye'de ilk olarak Edirne'de tespit edilip daha sonra Türkiye'ye yayılan Asya kaplan sivrisineğine karşı uzmanlardan korkutan uyarı geldi. Zika, sarı humma ile Batı Nil gibi hastalıkları bulaştıran bu sinek özellikle kıyı kesimlerde hızla çoğalmaya başladı.
28.07.2023 Yaşam
AEDES sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? AEDES sivrisineği nedir, nasıldır, farkı ne?
AEDES sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? AEDES sivrisineği nedir, nasıldır, farkı ne? İstanbul'da son günlerde ZİKA virüsü taşıyabilen AEDES sineklerinde artış yaşanıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Midilli, insanlara hastalık bulaştırma ihtimali yüksek olan AEDES sinekleri ile ilgili uyarılarda bulunarak bu sinekler için ilaçlamanın da çözüm olmadığı dile getirdi. Peki, AEDES sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? AEDES sivrisineği nedir, nasıldır, farkı ne?
3.08.2022 Sağlık
Montrö 9. madde nedir? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir, Montreux Boğazlar Sözleşmesi 9. Madde ne anlama geliyor?
Montrö 9. madde nedir? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir, Montreux Boğazlar Sözleşmesi 9. Madde ne anlama geliyor? Litvanya, NATO anlaşmasının 4'üncü maddesinin uygulamaya geçirilmesini resmi olarak talep etti. NATO'nun 4. maddesinde "Taraflardan herhangi biri, taraflardan birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman, tüm taraflar birlikte danışmalarda bulunacaklardır" ifadeleri yer alıyor. Maddenin uygulanması NATO üyelerinin Rusya ve Ukrayna savaşında daha net bir tutum benimsemesine neden olması demek. Öte yandan Ukrayna 9. Madde temelinde Türkiye'den resmi bir talepte bulundu. Peki, Montrö 9. madde nedir, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin 9. Maddesi ne anlama geliyor, uygulanırsa ne olur? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir?
25.02.2022 Gündem
THY 1000 kabin memuru alacak! THY personel alımı için süreç başlıyor!
THY 1000 kabin memuru alacak! THY personel alımı için süreç başlıyor! Uluslararası havayolu şirketlerinin binlerce çalışanın işine son verdiği koronavirüs döneminde tüm çalışanların istihdamını korumayı başaran Türk Hava Yolları (THY) 1000 yeni kabin memuru istihdam jedeceğini açıkladı. Peki, THY personel alımı başvuruları ne zaman? İşte THY kabin memuru alımı başvuru şartları…
5.02.2022 Personel Alımı
Canlı aşı nedir? Canlı aşı Omicron varyantında etkili mi? İşte Rusya Devlet Başkanı Putin'in canlı aşı açıklaması!
Canlı aşı nedir? Canlı aşı Omicron varyantında etkili mi? İşte Rusya Devlet Başkanı Putin'in canlı aşı açıklaması! Tüm dünyada 2 yıla yakın bir süredir koronavirüs ile mücadele devam ederken, yeni varyantlar ile ilgili endişeyer de git gide artıyor. Bilim insanları yeni ortaya çıkan Omicron varyantı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Dünya devi ilaç şirketleri yeni varyant omicron ile ilgili peş peşe açıklamalar yayınlarken en dikkat çekici açıklama Rusya Devlet Başkanı Putin'den geldi. Gözler, Putin’in açıkladığı canlı aşı iddasında… Ezber bozan açıklamalarıyla gündem olan Putin, korkmak için erken olduğunu, yeni varyant Omicron’un'Canlı aşı' olduğunu vurgulaması dikkatleri çekti. Peki, Canlı aşı nedir? Canlı aşı bağışıklığı güçlendiriyor mu? Canlı aşı koronavirüsten koruyor mu? Canlı aşı Omicron’dan koruyor mu? İşte canlı aşı ile ilgili tüm merak edilenler…
8.12.2021 Sağlık
Omicron varyantıyla ilgili Putin'den şok açıklama: 'Canlı aşı'
Omicron varyantıyla ilgili Putin'den şok açıklama: 'Canlı aşı' Koronavirüsle mücadelenin tüm dünyada güçlü bir şekilde devam ettiği şu günlerde, Omicron mutasyonu endişe yaratmaya devam ediyor. DSÖ tarafından 'endişe verici' kategorisine alınan varyantla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ezber bozan bir açıklama geldi. Putin'in 'canlı aşı' sözleri ise gündem oldu.
8.12.2021 Dünya
Ateş, ishal, kusma, baş ağrısı! Ölümcül! Bu belirtileri gösterenler...
Ateş, ishal, kusma, baş ağrısı! Ölümcül! Bu belirtileri gösterenler... Sivrisineklerle bulaşan Batı Nil virüsü, sarıhumma ve dang ateşine dikkati çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Havaların hala mevsim normallerinin üzerinde sıcak seyretmesi nedeniyle sivrisineklerin hastalık bulaştırma riski devam ediyor. Bazı bilim adamları tarafından Büyük İskender’in ölüm nedeni olarak görülen Batı Nil virüsü almış yaklaşık her 5 kişiden 1’inde ateşle beraber ishal, kusma, eklem ağrıları, baş ağrısı, vücut ağrıları veya döküntü gibi diğer belirtiler gelişebilir” dedi.
6.09.2021 Sağlık
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat!
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat! Böcekler, keneler, arılar, sivrisinekler... Yaz mevsiminde doğada daha fazla zaman geçirmemiz nedeniyle böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Türleri, zehirli olup olmadıkları ve bireyde alerjik reaksiyon gelişip gelişmediği, böcek sokması sonrasında ortaya çıkan semptomların türü ile şiddetini belirliyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor.
28.08.2021 Sağlık
Sineklerden korunurken cildinizi riske atmayın
Sineklerden korunurken cildinizi riske atmayın Sivrisinek alerjisi olan kişilerde ve çocuklarda sinek kovucu ürünler kullanılırken dikkatli olunması gerektiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Tuğba Doruk, “Çocuklar ellerini ağızlarına ve gözlerine sık götürdüklerinden dolayı bu ürünlerde dikkatli olunması gerekmektedir. Sinek kovucunun etiketinde çocuklara uygulanabilir olduğu yazmalı ve mutlaka EPA (Çevre Koruma Ajansı) onaylı olmalı. 3 yaşın altındaki çocuklara Limon okaliptüs yağı çeşitleri kullanılmamalı” dedi.
25.08.2021 Sağlık
Asya kaplan sivrisineği İstanbul'a yerleşti!
Asya kaplan sivrisineği İstanbul'a yerleşti! Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak ortaya çıkan yangın, sel, kuraklık risklerinin yanı sıra halk sağlığı için önemli bir tehdit daha kapıya dayandı. Uzmanlar, alerjik reaksiyonlar başta olmak üzere Dang Ateşi, Batı Nil, Sarı Humma, Zika ve Chikungunya virüslerine neden olan “Asya kaplan sivrisineği” türünün, İstanbul’un yerleşik türleri arasına girdiğini açıkladı.
21.08.2021 Gündem
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir!
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir! Yaz aylarında böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor. Acil Tıp Uzmanı Dr. Veysel Balcı, yaz aylarında en sık görülen böcek sokmalarını anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
10.08.2021 Sağlık
Sivrisinek alarmı! İstanbul, İzmir, Bursa... Çok tehlikeli
Sivrisinek alarmı! İstanbul, İzmir, Bursa... Çok tehlikeli Böcekler konusunda uzman bilim insanları, son zamanlarda İstanbul'da görülmeye başlayan Asya Kaplan Sivrisineği'nin, seller ve yıllık toplam yağış miktarları dikkate alındığında Karadeniz Bölgesi'nde de ciddi bir tehdit haline gelme potansiyelinin bulunduğunu bildirdi.
24.07.2021 Yaşam
İklim değişikliğinde tehlike çanları! Böyle giderse hepsi yok olacak
İklim değişikliğinde tehlike çanları! Böyle giderse hepsi yok olacak İklim değişikliği tüyler ürpertici boyutlara ulaştı! Giderek artan küresel sıcaklıklar, geri dönülmez sonuçlar doğurabilir. Endişelendiren tabloya ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "2050 yılına kadar küresel sıcaklık artışının +1,5 derece olması halinde, kentsel alanlarda yaşayan 350 milyon kişinin daha su kıtlığına maruz kalacağı değerlendiriliyor” dedi. Birpınar, artışın +2-3 derede olması halinde ise kara ve deniz canlı türlerinin en az yüzde 54'ünün bu yüzyılda yok olacağını söyledi.
23.07.2021 Gündem
Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığı nasıl geçer?
Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığı nasıl geçer? İstanbul ve Kocaeli'nde görülen ve sarı humma, zika ve Batı Nil virüsü enfeksiyonu gibi çok sayıda hastalığı taşıyabilen Asya Kaplan Sivrisineğinden pek çok kişi etkilendi. Hastanelerin acil servislerine başvurular arttı. Son yıllarda yayılım alanlarının genişlemesiyle birlikte insanları da hedef almaya başladılar. Ayrıca yapay çevrelere de yumurtlayabiliyorlar, bu da onların yayılımını hızlandırıyor. Bu tür insanlarda aşırı alerjik reaksiyonlara ve ısırdığı bölgede aşırı kaşıntı ve ödem gibi şikayetlere neden oluyor. Peki, Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığı nasıl geçer? Sivrisinek ısırırsa ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler...
19.07.2021 Sağlık
İnsandan insana virüs bulaştırıyor, ölüme sebep oluyor! Korona değil...
İnsandan insana virüs bulaştırıyor, ölüme sebep oluyor! Korona değil... Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sivrisinek sayılarındaki artışa dikkat çekti. Satar, "Sivrisinekler kanımızı emerler ve insandan insana virüs bulaştırırlar. Sivrisinekler koronavirüs bulaştırmaz, sarı humma, Batı Nil, dang gibi ölüme sebep olan virüsleri bulaştırır. Ancak Ayrıca hayvan kaynaklı ölümlerde de ilk sırayı alırlar. Kış aylarında metruk evleri, kanalizasyonları, foseptikleri, sivrisineklerin larvalarını bırakmamaları için ilaçlamak önemlidir. Bu mücadele ile sivrisineklerin 4'te 3'ünü yok etmiş oluruz" dedi.
15.02.2021 Gündem
'Aşı pasaportu' tartışma yarattı!
'Aşı pasaportu' tartışma yarattı! Aşı pasaportu konusu tartışmalara yol alçı. Aşı pasaportu uygulamasına göre aşı yoluyla ya da hastalığı geçirerek koronavirüs bağışıklığı kazanan ve bunu belgeleyen kişiler ek haklara sahip olabilir ya da bazı kısıtlamalardan muaf tutulabilir.
20.12.2020 Dünya
'Gizemli hastalık' kabusu! Ne olduğu ortaya çıktı
'Gizemli hastalık' kabusu! Ne olduğu ortaya çıktı Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Delta eyaletinde bir haftada "gizemli hastalık"tan ölümlerin nedeninin sarı humma olduğu bildirildi.
6.11.2020 Dünya
Asya Kaplan Sivrisineği'ne karşı biyolojik mücadele çalışmaları başladı
Asya Kaplan Sivrisineği'ne karşı biyolojik mücadele çalışmaları başladı Son yıllarda Türkiye’de de görülmeye başlanan ve sarı humma, zika, Batı Nil virüsü enfeksiyonu gibi çok sayıda hastalığı taşıyabilen Asya Kaplan Sivrisineği’ne karşı, Boğaziçi Üniversitesi tarafından biyopestitit çalışmaları başladı. Çalışmalar sonucunda kimyasal ilaçlara karşı direnç kazanan Asya Kaplan Sivirisineği’ne biyolojik yöntemlerle çözüm aranacak.
5.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Asya Kaplanı Sivrisineği nedir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığının zararları nelerdir, hangi hastalığa yol açıyor?
Asya Kaplanı Sivrisineği nedir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığının zararları nelerdir, hangi hastalığa yol açıyor? Sarı humma, zika ve Batı Nil virüsü enfeksiyonu gibi çok sayıda hastalığı taşıyabilen Asya Kaplan Sivrisineği, Marmara ve Karedeniz bölgesinde yaşayanları tehdit ediyor. Ölümcül sineğin insan üzerindeki etkilerini inceleyen uzmanlar aşı çalışmalarına başladı. 100 istilacı hayvan arasında yer alan hızlı yayılma özelliği ile bilinen Asya Sivrisine hakkında merak edilenler...
28.09.2020 Gündem
İstanbul'u istila ettiler! Hastalık bulaştırıyor
İstanbul'u istila ettiler! Hastalık bulaştırıyor Sıtma, Dang Humması, Batı Nil Virüsü gibi pek çok hastalığı taşıdığı bilinen sivrisineklerden sonra, şimdi de İstanbul için ‘Asya Kaplan Sivrisineği’ türüne dikkat çekildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kerem Öter, son üç yıldır İstanbul’da Beykoz, Sarıyer, Zeytinburnu ve Arnavutköy’de görülen bu sivrisinek için, “Oldukça istilacı bir tür. Açıkhava otururken gün içerisinde sizi çok rahatsız ediyor. Diğer sivrisineklere göre çok daha fazla saldırgan. Bunların yanı sıra naklettikleri rahatsızlıklar da var" dedi.
22.09.2020 Yaşam
Genetiği değiştirilmiş 750 milyon sivrisinek doğaya salınacak
Genetiği değiştirilmiş 750 milyon sivrisinek doğaya salınacak Florida'da yetkililer, hastalık taşıyan yerel türlerin yok edilmesi amacıyla, genetiği değiştirilmiş 750 milyon sivrisineğin doğaya salınması projesine onay verdi.
21.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Sarı Humma hastalığı nedir? Sarı humma aşısı var mı? Sarı humma virüsü Sarı Humma belirtileri…
Sarı Humma hastalığı nedir? Sarı humma aşısı var mı? Sarı humma virüsü Sarı Humma belirtileri… Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Güney Sudan’ın güneyinde sarı humma salgınının başladığını duyurdu. DSÖ tarafından yapılan açıklamada, Uganda sınırındaki Kajo Keji bölgesinde 2 vakanın görüldüğü belirtilerek, buradaki halkın hastalığa karşı bağışıklığının bulunmadığı ifade edildi. DSÖ tarafından yapılan açıklamanın ardından Sarı humma nedir? Sarı humma hastalığı daha önce var mıydı? Sarı humma virüsü aşısı var mı?
14.04.2020 Gündem
Güney Sudan'ın güneyinde sarı humma salgını başladı
Güney Sudan'ın güneyinde sarı humma salgını başladı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Güney Sudan’ın güneyinde sarı humma salgınının başladığını duyurdu.
14.04.2020 Sağlık
Ebola virüsü nedir? Nasıl bulaşır?
Ebola virüsü nedir? Nasıl bulaşır? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika’da binlerce insanın ölümüne yol açan Ebola virüsüne karşı geliştirilen aşıya ilk kez onay verdi. Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ), yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD’li ilaç şirketi Merck tarafından geliştirilen ve Ervebo adını taşıyan ebola aşısı, DSÖ’nün kalite, güvenlik ve fayda standartlarını taşıyor. Peki, Ebola Virüsü nedir? Ebola virüsü bulaşıcı mı?
13.11.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sarı Humma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sarı humma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.