Gazete Vatan Logo

Canlı aşı nedir? Canlı aşı Omicron varyantında etkili mi? İşte Rusya Devlet Başkanı Putin'in canlı aşı açıklaması!

Tüm dünyada 2 yıla yakın bir süredir koronavirüs ile mücadele devam ederken, yeni varyantlar ile ilgili endişeyer de git gide artıyor. Bilim insanları yeni ortaya çıkan Omicron varyantı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Dünya devi ilaç şirketleri yeni varyant omicron ile ilgili peş peşe açıklamalar yayınlarken en dikkat çekici açıklama Rusya Devlet Başkanı Putin'den geldi. Gözler, Putin’in açıkladığı canlı aşı iddasında… Ezber bozan açıklamalarıyla gündem olan Putin, korkmak için erken olduğunu, yeni varyant Omicron’un'Canlı aşı' olduğunu vurgulaması dikkatleri çekti. Peki, Canlı aşı nedir? Canlı aşı bağışıklığı güçlendiriyor mu? Canlı aşı koronavirüsten koruyor mu? Canlı aşı Omicron’dan koruyor mu? İşte canlı aşı ile ilgili tüm merak edilenler…

Canlı aşı nedir? Canlı aşı Omicron varyantında etkili mi? İşte Rusya Devlet Başkanı Putin'in canlı aşı açıklaması!

Yaklaşık 2 yıldır süren koronavirüs mücadelesinde, yeni varyantlar endişeye neden oluyor. Yeni ortaya çıkan Omicron varyantının diğer varyantlara göre daha bulaşıcı olduğunun açıklanmasıyla ülkeler de önemlerini almaya başladı. İlaç devleri de yeni varyant Omicron ile ilgili geliştirilecek aşılarla ilgili peş peşe açıklama yapıyor. Ancak Omicron virüsü ile ilgili en dikkat çeken açıklama Rusya Devlet Başkanı Putin'den geldi.

PUTİN’İN CANLI AŞI AÇIKLAMASI!

Omicron hakkında konuşan Putin'in 'canlı aşı' sözleri gündem oldu.

Dünya 2019'dan beri Wuhan'da ortaya çıkan koronavirüsün (Kovid-19) pençesinde.

Çeyrek milyardan fazla insana bulaşan virüs son günlerde Omicron Varyantı ile gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor.

Yeni varyant ile ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözleri ise kısa sürede gündem oldu.

Rus lider Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 'endişe verici' kategorisine alınan varyanttan korkmak için erken olduğunu belirtti.

Putin açıklamasında 'O kadar da öldürücü olmadığını söylüyorlar. Hatta bazı uzmanlar buna canlı aşı diyor' ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

CANLI AŞI NEDİR?

Canlı aşılar, belirli bir hastalığın koruyucu antikorlar üretecek bir bağışıklık tepkisini tetiklemesine neden olan, ancak bir kişiyi hasta edecek kadar güçlü olmayan, zayıflatılmış bir virüs formuna ev sahipliği yaparlar. Örneğin kızamık, kabakulak ve sarı humma aşıları zayıflatılmış virüs içerir.

Öte yandan Omicron salgınının merkez üssü olan Gauteng eyaletinin Tshwane ilçesindeki hastanelerde 166 hasta üzerinde yapılan araştırma, hastaların ağırlıklı olarak pandeminin birinci ve ikinci dalgalarında hastaneye yatırılanlardan daha genç olduğunu ve oksijene ihtiyaç duyma olasılıklarının daha düşük olduğunu gösteriyor.