Sanayi Üretim

Sanayi Üretim

Son dakika sanayi üretim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sanayi üretim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sanayi üretim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sanayi Üretim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sanayi üretim gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.995 sanayi üretim haberi bulunmuştur. Tüm sanayi üretim haberleri aşağıda listelenmiştir.
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yapıyoruz. Şöyle bir hedefimiz var. İstanbul'da sanayi arsası satın almak artık çok kolay değil. Var olan çok pahalı. Biz bütün Trakya'yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgeleri'ni canlı izleyen, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar tarih verdi! Doğal gaz merkezinde plan şekilleniyor
Bakan Bayraktar tarih verdi! Doğal gaz merkezinde plan şekilleniyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği İstanbul Finans Merkezi’nde bir enerji ve ticaret borsası oluşturmak istiyoruz. Burada enerji ve maden ticareti yapılacak. Ayrıca İstanbul Finans Merkezi’nde bir uluslararası ticaret platformu kurabiliriz. Bu da tüm taraflara, ticaret yapanlara, aracılara ve diğer paydaşlara büyük fırsatlar ve teşvikler sunabilir. Ortaklarımızla yoğun bir şekilde çalışmamız halinde bunu 2024 yılı içerisinde oluşturabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
1.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, "Yumuşak bir geçiş süreci için sadeleşme politikasının kademeli olmasına karar verilmiştir" denildi.
3.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
Sanayi üretimi yıllık yüzde 4,5 arttı
Sanayi üretimi yıllık yüzde 4,5 arttı Sanayi üretimi Ocak'ta aylık bazda yüzde 1,9, yıllık bazda 4,5 artış gösterdi.
10.03.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: Sanayide çarklar hızla dönmeye devam ediyor
Bakan Nebati: Sanayide çarklar hızla dönmeye devam ediyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Dün verisi açıklanan istihdamdaki artışın ardından sanayi üretimindeki yükseliş, Türkiye Ekonomi Modelinin çıktılarını bizlere göstermeye devam etmektedir" dedi.
13.12.2022 Ekonomi
Sanayi üretimi verileri açıklandı
Sanayi üretimi verileri açıklandı Sanayi üretim endeksi ekimde aylık bazda yüzde 2,4, yıllık bazda yüzde 2,5 arttı.
13.12.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez: Yıllık kömür üretimimiz 1 ile 1.5 milyon ton arasında
Bakan Dönmez: Yıllık kömür üretimimiz 1 ile 1.5 milyon ton arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin kömür rezervleri açısından son derece zengin ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Son keşiflerle birlikte yaklaşık 20 milyar ton kömürümüz var. Linyit ve taşkömürü. Bunun 1,5 milyar tonu bu havzadaki taşkömürü ve son derece kaliteli kömürden bahsediyoruz. Ama yıllık üretimimiz 1 milyon ila 1,5 milyon ton arasında değişiyor. Bu şekilde baktığımızda burayı bin yılda bitiremezsiniz” dedi.
20.09.2022 Ekonomi
Sanayi üretimi aylık yüzde 6,2 azaldı
Sanayi üretimi aylık yüzde 6,2 azaldı Sanayi üretimi Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 6,2 oranında azalış gösterdi.
13.09.2022 Ekonomi
Sanayi üretimi açıklandı
Sanayi üretimi açıklandı TÜİK sanayi üretimi rakamlarını açıkladı. Sanayi üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 oranında artış gösterdi. Yıllık ise yüzde 8,5 arttı
12.08.2022 Ekonomi
15 Temmuz’un Türkiye'ye faturası ağır oldu!
15 Temmuz’un Türkiye'ye faturası ağır oldu! Üzerinden altı yıl geçen hain girişimin ülkemize doğrudan zararı 158 milyar doları bulurken, FETÖ’cüler, dolaylı olarak toplamda 350 milyar dolarlık derin bir yara açtı.
15.07.2022 Gündem
Bakan Nebati sanayi üretimi rakamlarını değerlendirdi
Bakan Nebati sanayi üretimi rakamlarını değerlendirdi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sanayi üretimi rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
14.07.2022 Ekonomi
Sanayi üretimi yıllık yüzde 9,1 arttı
Sanayi üretimi yıllık yüzde 9,1 arttı Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayı sanayi üretim endeksini açıkladı. Sanayi üretimi Mayıs ayında yıllık yüzde 9,1 aylık yüzde 0,5 arttı.
14.07.2022 Ekonomi
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, haziran ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artarak 23,4 milyar dolar olduğunu söyledi. Bakan Muş, "Memnuniyetle belirtmek isterim ki bu rakam, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Böylelikle, 2022 yılının ilk altı ayının tamamında, en yüksek aylık ihracat değerine ulaştık ve altıda altı yaptık" dedi.
2.07.2022 Ekonomi
Sanayi üretim endeksi yıllık yüzde 10,8 arttı
Sanayi üretim endeksi yıllık yüzde 10,8 arttı Sanayi üretim endeksi, nisan ayında aylık bazda değişim göstermezken, yıllık bazda yüzde 10,8 artış kaydetti.
13.06.2022 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan: Enflasyonu kalıcı olarak düşürmekte kararlıyız
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan: Enflasyonu kalıcı olarak düşürmekte kararlıyız AK Parti İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Ekonomi Buluşmaları programında konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, enflasyonun tüm dünyanın sorunu olduğunu söyleyerek enflasyonu kalıcı olarak düşürmekte kararlı olduklarını vurguladı. Bu yıl turizm gelirlerinde artış beklediklerini belirten Gürcan, 20 milyon ton buğday rekoltesi beklediklerini ve kıtlık olmayacağını vurguladı. Gürcan, "Şu anda tüm dünyanın gözü Türkiyede. Türkiyeden ithalat yapmak için tüm dünya sanayicilerimizin kapsını aşındırıyor. Bunu gayet iyi biliyoruz" dedi.
6.06.2022 Ekonomi
Kılıçdaroğlu: Demirtaş'ın, Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız
Kılıçdaroğlu: Demirtaş'ın, Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Düşüncesinden dolayı hiç kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız; Selahattin Demirtaş'ın, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız. Devletin adaletle erdemle bilgi ve birikimle yönetilmesini istiyorsanız bize katılacaksınız. Toplumun her kesiminin kucaklanmasını istiyorsanız bize katılacaksanız. Biz sizin partiniziz, sizin için çalışıyor, sizin için emek harcıyoruz" dedi.
28.05.2022 Siyaset
Sanayi üretimi verileri açıklandı
Sanayi üretimi verileri açıklandı Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılı Mart ayı Sanayi Üretim Endeksi verisini açıkladı. Sanayi üretimi mart ayında yıllık yüzde 9,6 artarken, aylık olarak yüzde 1,8 azaldı.
13.05.2022 Ekonomi
Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Fiyatlardaki balon sönecek
Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Fiyatlardaki balon sönecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı sona erdi. Toplantı 1 saat 45 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan, "Belirsizliğin yol açtığı tereddütler ortadan kalktıkça ürün arzının yeniden dengeye oturacağını, fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz. İş başı eğitim kapsamında mevcut çalışanların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay kapsamında sosyal prim desteklerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak. 2B arazi satışlarıyla ilgili başvuru ve ödeme sürecini de 31 Aralık'a kadar uzatma kararı aldık. Çiftçilerimizi ecrimizi bedelinin 10 yıl süreyle kiralama imkanı getirdiğimiz taşınmazlar için başvuru sürecini kaldırıyoruz." dedi.
12.04.2022 Gündem
Sanayi üretimi yüzde 13,3 arttı
Sanayi üretimi yüzde 13,3 arttı Sanayi üretimi Şubat ayında yıllık yüzde 13,3, aylık yüzde 4,4 arttı.
12.04.2022 Ekonomi
Ocak ayı sanayi üretimi açıklandı
Ocak ayı sanayi üretimi açıklandı Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayına ilişkin sanayi üretimi verilerini açıkladı. Sanayi üretimi ocak ayında yıllık bazda yüzde 7,6 artış sağladı.
11.03.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar ve altın açıklaması!
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar ve altın açıklaması! Merkez Bankası'ndan son dakika açıklaması! Merkez Bankası toplam rezervleri 18 Şubat ile biten haftada 837 milyon dolar azaldı. Öte yandan Merkez Bankası PPK özet metninde “Enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumları, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmeleri etkili olmaktadır” denildi.
24.02.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Yükselişte küresel artışlar etkili oldu
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Yükselişte küresel artışlar etkili oldu Merkez Bankası son dakika enflasyon açıklaması! Merkez Bankası PPK özet metninde “Enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumları, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmeleri etkili olmaktadır” denildi.
24.02.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Faiz, döviz kuru, enflasyon açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Faiz, döviz kuru, enflasyon açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Engelli Memur Ataması programına katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden Allah'ın izniyle kurtaracağız. Faiz, döviz kuru, enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız" dedi.
17.02.2022 Siyaset
Sanayi üretimi yıllık yüzde 14,4 arttı
Sanayi üretimi yıllık yüzde 14,4 arttı Sanayi üretimi Aralık ayında yıllık bazda yüzde 14,4 artış sağladı.
11.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sanayi Üretim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sanayi üretim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.