Sağlıklı Oruç

Sağlıklı Oruç

Son dakika sağlıklı oruç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sağlıklı oruç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sağlıklı oruç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlıklı Oruç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlıklı oruç gelişmeleri de dahil olmak üzere 553 sağlıklı oruç haberi bulunmuştur. Tüm sağlıklı oruç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda sahursuz oruç tutmayın uyarısı
Ramazanda sahursuz oruç tutmayın uyarısı Hatay'da Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen, sağlıklı bir Ramazan geçirebilmek için mutlaka sahur yapılması gerektiğini söyledi.
13.03.2024 Gündem
Ramazan ayı, karaciğer detoksu için fırsat
Ramazan ayı, karaciğer detoksu için fırsat Ramazan ayında tüketilen gıdalara bağlı kilo değişimleri yaşandığını kaydeden Prof. Dr. Onur Yaprak, “Eğer ramazan ayında uygun beslenirsek bu ayı kilo vermek, kolesterolümüzü düşürmek ve karaciğerimizde detoks sağlamak için bir fırsata dönüştürebiliriz. Kalorinin yüzde 40 ila 50’si karbonhidratlardan oluşmalı. Karbonhidratlar düşük glisemik indekse sahip yüksek lif içeren cinsten olmalı, proteinler kalorinin yüzde 20 ila 30’unu oluşturmalıdır” dedi.
20.04.2021 Sağlık
Bağışıklığı güçlü tutacak örnek iftar ve sahur menüleri!
Bağışıklığı güçlü tutacak örnek iftar ve sahur menüleri! Uzmanlar uyarıyor. Bilinçsizce yapılan iftar ve sahurun bağışıklık sistemimizin çökmesine neden olabilir. 15-16 saate kadar süren uzun oruç süreleri pek çok kişide halsizlik, yorgunluk, unutkanlık, dikkatsizlik, dalgınlığa neden oluyor. Uzmanlar ramazanda 1 ay dengesiz beslenmenin ileride diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, yüksek tansiyon ve kronik kabızlık gibi birçok sağlık problemine neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki, Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz? Sahurda ve iftarda ne yemeliyiz? Diyetisyen Bilgen Tanyel, bağışıklığı güçlü tutacak örnek iftar ve sahur menüleri hakkında bilgi verdi.
16.04.2021 Ramazan
Ramazan ayında orucu rahat ve kolay geçirmek için pratik ipuçları
Ramazan ayında orucu rahat ve kolay geçirmek için pratik ipuçları Ramazan ayı, dünyanın her yerinden Müslümanlar için yılın en özel ayıdır. Ramazan ayı müslümanların dinleriyle daha derin bağ kurduğu, kendileri üzerine düşündükleri, birlik ve beraberlik ayıdır. Gelenekler farklılaşsa da Ramazan ayında oruç tutmak ortak ibadettir. Biz de Ramazan ayı boyunca oruç tutacaklar için basit ipuçlarını derledik. İşte, Ramazan ayında güvenle oruç tutmak için pratik ipuçları...
11.04.2021 Ramazan
Doğru beslenerek kilonuzu koruyun
Doğru beslenerek kilonuzu koruyun Değişen beslenme alışkanlıklarının her bireyin kilo durumuna farklı yansıdığına dikkat çeken Özel Hayat Hastanesi Diyetisyeni Ezgi Yaşar, Ramazan ayı sonunda bazı kişilerin kilo aldığının, bazılarının ise kilo verdiğinin gözlemlendiğini söyledi. Dyt. Yaşar bu durumun kişinin Ramazan ayındaki beslenme şekliyle alakalı olduğunu ifade etti.
13.05.2020 Sağlık
Hurma yemeniz için 8 neden! İftardan 1-1.5 saat sonra tüketirseniz…
Hurma yemeniz için 8 neden! İftardan 1-1.5 saat sonra tüketirseniz… Ramazan sofralarının vazgeçilmez iftariyeliklerinden olan hurma, lezzetli olmasının yanı sıra zengin içeriğiyle tam bir şifa deposu! Orucun, karbonhidrat içeriği yüksek, küçük hacimde yüksek enerji sağlayan hurmayla açılması, boşalan karbonhidrat depolarının hızla yenilenmesine, gün içinde en çok arzulanan besin olan tatlı isteğinin baskılanmasına ve böylelikle iştah kontrolünün sağlanmasına yardımcı olabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Demet Cerit, ancak özellikle kan şekeriyle ilgili problem yaşayan kişilerin orucunu hurma gibi şeker içeriği yüksek bir besin yerine su veya zeytinle açmalarının kan şekerindeki ani yükselmelerin önüne geçmek adına daha sağlıklı olacağına dikkat çekiyor.
1.05.2020 Ramazan
Oruç tutmanın sağlığa faydaları
Oruç tutmanın sağlığa faydaları Oruç tutmanın sağlığa faydalarıyla ilgili bilgiler veren Kaliteli Yaşam Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Haluk Saçaklı, İnsan vücudu aç kalınca zayıf ve hastalıklı hücrelerin içindeki gereksiz parçacıkları yok etme programı keşfedildi. 3 günlük oruçtan sonra vücudun bağışıklık mekanizması akyuvar oluşumunu tetikliyor.Vücudumuz bağışıklık sistemimizin tamamını yeniliyor dedi.
1.05.2020 Sağlık
"Kilogram başına en az 0,3 mililitre su alınması gerek"
"Kilogram başına en az 0,3 mililitre su alınması gerek" Diyetisyen Nilşah Karakurt, "Özellikle sıcak havalarda terleme ile sıvı kaybı başladığı için sıvı elektrolit kaybı ve dehidratasyonun önüne geçmek için kilogram başına en az 0,3 mililitre su alınması gerekir" dedi.
12.05.2019 Ramazan
Kompostoya tarçın, yemeğe kimyon katın
Kompostoya tarçın, yemeğe kimyon katın İftarda hızlı ve tıka basa yemek yemenin hazımsızlığa yol açtığını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Yolcu, “Yemeklerinizi yavaş yiyin. Kompostolarınızı şeker yerine tarçın çubuğu kullanarak tatlandırın. Kimyon sindirimi rahatlattığı için az miktarda da olsa iftar sofralarınızda kullanmaya özen gösterin” dedi.
8.05.2019 Ramazan
Sağlıklı oruç için 10 öneri!
Sağlıklı oruç için 10 öneri! Ramazanda, günlük 3 ana öğün olan beslenme düzeni, 2 ana öğüne düşüyor. Uzun süreli açlık, iftar ve sonrasında yüksek kalorili besinlere eğilimi artırıyor. Beslenme şekillerindeki bu değişim, mide ve bağırsak sorunlarına neden olabiliyor. Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Özlem Tay, sağlıklı bir ramazan ayı geçirebilmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
16.05.2018 Ramazan
Sağlıklı Ramazan beslenmesi nasıl olmalı?
Sağlıklı Ramazan beslenmesi nasıl olmalı? Oruç tutarken sağlığımızı korumanın yolları nelerdir?
17.05.2018 Arşiv
Sağlıklı oruç tutmak için 14 altın öneri
Sağlıklı oruç tutmak için 14 altın öneri Kolayca uygulanabilecek birkaç tavsiyeyle, Ramazan’ın geri kalan günlerinde orucunuzu sağlıklı bir şekilde tutmanız mümkün. İşte Şişli Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Dyt Tuba Kayan Tapan’ın 14 altın önerisi.
10.06.2017 Arşiv
Sağlıklı oruç için 3 püf noktası
Sağlıklı oruç için 3 püf noktası Uzmanlar oruçluyken kan şekerini dengelemenin, sağlıklı bir şekilde oruç tutabilmek için sahurda bir takım püf noktalara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Oruç ile bedeni güçlendirebilirsiniz
Oruç ile bedeni güçlendirebilirsiniz Ramazan boyunca oruç tutarak çok sağlıklı bir beslenme şeklini sürdürmek mümkün
17.05.2018 Arşiv
Kahveden vazgeçemeyenler dikkat!
Kahveden vazgeçemeyenler dikkat! Ramazan boyunca kahve tüketimini dengelemeyi unutmayın
17.05.2018 Arşiv
Adım adım Ramazan'da beslenme rehberi
Adım adım Ramazan'da beslenme rehberi 17 saatlik açlığı sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni ile geçirmenin yolları
17.05.2018 Arşiv
Ramazan ayında sağlıklı beslenme
Ramazan ayında sağlıklı beslenme Ramazan’a sayılı günler kala beslenmenizde de birçok değişiklik söz konusu olacak. Diyetisyen Nil Şahin, bu süreçte yeme alışkanlıklarınızda nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlattı...
10.05.2017 Sağlık
Kalp hastaları oruç tutabilir mi?
Kalp hastaları oruç tutabilir mi? Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, kalp hastaları için hayati önem taşıyan uyarılarda bulundu.
17.05.2018 Arşiv
Sahur yapmamak baş ağrısına sebep oluyor!
Sahur yapmamak baş ağrısına sebep oluyor! Ramazanı olabildiğince sağlıklı geçirmek için yapılması gerekilen sadece iftarla yetinmemek ve sahur yapmaya özen göstermek. Sahura kalkmak aç kalınan sürenin kısalmasına ve metabolizmanın dengelenmesine sebep oluyor. Uzman diyetisten Sibel Mumcu sahurun önemini belirtti.
17.05.2018 Ramazan Haberleri
Ramazan'da keçi sütü için!
Ramazan'da keçi sütü için! Oruç tutarken sağlıklı beslenme metabolizmanın dengesinin korunması açısından çok önemli. Uzmanlar yaz aylarına denk gelen Ramazan aylarında daha rahat ve sağlıklı oruç tutmak için keçi sütünü öneriyor. Keçi sütünün besin değerleri diğer süt çeşitlerine göre daha yüksek olduğu için özellikle sahurda tüketildiğinde uzun süre tok tutuyor.
17.05.2018 Ramazan Haberleri
İftarda yoğurt yerine ayran için
İftarda yoğurt yerine ayran için Beslenme ve Diyet Uzmanı Serra Arslan, sıcaklara denk gelen Ramazan ayında sağlıklı oruç tutmanın yollarını anlattı.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Sıcak günlerde sağlıklı oruç tutmanın püf noktaları
Sıcak günlerde sağlıklı oruç tutmanın püf noktaları Ramazan ayında normal beslenme düzeni bozuluyor, iftar ve sahur ile öğün sayısı sınırlanıyor. Sıcak ve uzun günlere denk gelen Ramazan ayında oruç tutanların sağlıklarına da dikkat etmesi gerekiyor.
3.06.2016 Sağlık
Sağlıklı oruç için dikkat!
Sağlıklı oruç için dikkat! Ramazan’da sahur ve iftar arasındaki sürenin uzunluğu ve hava sıcaklıkları nedeniyle oruç tutan kişiler bazı sağlık sorunları yaşayabiliyor. Prof. Dr. Birsel Kavaklı, sağlıklı bir oruç için önemli bilgiler verdi.
17.05.2018 Arşiv
Sağlıklı oruç için bunlara dikkat edin
Sağlıklı oruç için bunlara dikkat edin Ramazan’da sahur ve iftar arasındaki sürenin uzunluğu ve artan hava sıcaklıkları nedeniyle oruç tutan kişiler, özellikle ilk günlerde zorlanabiliyor...
1.06.2016 Sağlık
Sahura mutlaka kalkın!
Sahura mutlaka kalkın! Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Diyetisyeni Filiz Parlatır, Ramazan ayında daha sağlıklı oruç tutulabilmesi için mutlaka sahura kalkılması gerektiğini söyledi...
16.05.2018 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Sağlıklı Oruç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlıklı oruç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.