Rusya Savunma Bakanlığı

Rusya Savunma Bakanlığı

Son dakika Rusya Savunma Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Rusya Savunma Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Rusya Savunma Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rusya Savunma Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rusya savunma bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.656 rusya savunma bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm rusya savunma bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rus askeri nakliye uçağı düştü, onlarca ölü var
Rus askeri nakliye uçağı düştü, onlarca ölü var   Rusya’nın Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, bugün Korocha ilçesinde bir uçağın düştüğünü ve kurtulan olmadığını açıkladı. Uçakta esir değişimi için taşınan 65 Ukraynalı savaş esirinin olduğu açıklandı.
24.01.2024 Dünya
Ukrayna ve Rusya arasında esir takası: Toplam 478 esir ülkesine döndü
Ukrayna ve Rusya arasında esir takası: Toplam 478 esir ülkesine döndü Ukrayna ve Rusya arasında 24 Şubat 2022’den bu yana en büyük esir takası dün akşam gerçekleşti. 230 Ukraynalı esir ve 248 Rus esir ülkesine döndü.
4.01.2024 Dünya
Rusya: Belgorod’a saldırı engellendi, 12 roket imha edildi
Rusya: Belgorod’a saldırı engellendi, 12 roket imha edildi Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Belgorod bölgesine yönelik saldırısının engellendiğini, 12 roketin havada imha edildiğini duyurdu. Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, bölgede yaşayanlara yaptığı uyarıda, “Patlamamış mühimmat parçaları ve diğer tehlikeli nesneler bölgenin tamamına düşebilir. Şüpheli bir nesne bulduysanız, ona dokunmayın, hareket ettirmeyin, yaklaşmayın” dedi.
3.01.2024 Dünya
Ukrayna’dan Rusya’ya füze saldırısı: 10 ölü
Ukrayna’dan Rusya’ya füze saldırısı: 10 ölü Ukrayna tarafından Rusya'nın Belgorod şehrine düzenlenen füze saldırısında 10 kişi hayatını kaybederken, 45 kişi yaralandı.
30.12.2023 Dünya
Kırım'da Rusya'yı şok eden saldırı! Ukrayna: Karadeniz Filosu komutanı öldürüldü
Kırım'da Rusya'yı şok eden saldırı! Ukrayna: Karadeniz Filosu komutanı öldürüldü Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaşta sıcak gelişmeler yaşanıyor. Rus topraklarına ve Kırım'a dron ve füze saldırısı gerçekleştiren Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Karadeniz Filosu Komutanı Viktor Sokolov'un geçtiğimiz hafta Kırım’da düzenlenen saldırıda öldürüldüğü belirtildi.
25.09.2023 Dünya
Rusya'dan Karabağ açıklaması: Ermeni güçler silahlarını teslim etti
Rusya'dan Karabağ açıklaması: Ermeni güçler silahlarını teslim etti Rusya Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçıların 6 zırhlı araç ve 800'den fazla silahı teslim ettiğini açıkladı.
22.09.2023 Dünya
'Karton uçak' savaşta ilk kez kullanıldı! Radardan kaçabiliyor, fiyatı uygun, kurulumu basit...
'Karton uçak' savaşta ilk kez kullanıldı! Radardan kaçabiliyor, fiyatı uygun, kurulumu basit... Ukrayna Güvenlik Servisi Rusya'nın Kursk havaalanına düzenlenen saldırıda 'karton drone'ların kullanıldığını duyurdu. Söz konusu saldırıda 5 Rus savaş uçağının vurulduğu öğrenilirken, analistler 'karton uçak' adı verilen droneların Ukrayna için uygun maliyetli bir seçenek olduğunu belirtiyor.
30.08.2023 Dünya
Türk gemisine Rus askerlerden silahlı baskın! Görüntüler ortaya çıktı
Türk gemisine Rus askerlerden silahlı baskın! Görüntüler ortaya çıktı Rus ordusu Pazar günü Karadeniz’de Ukrayna’nın İzmail limanına sefer yapan kuru yük gemisi ‘Sukru Okan’ı hedef aldı ve uyarı ateşinde bulundu. Daha sonra gemiyi durduran Rus ordusu düzenlediği baskının görüntülerini yayınladı.
15.08.2023 Dünya
Rusya'ya bir şok daha! Bu kez tankeri vurdular
Rusya'ya bir şok daha! Bu kez tankeri vurdular Dün Rus donanmasına saldırı düzenleyen Ukrayna Kuvvetleri bugün de insansız hava araçları ile Rusya'ya ait kimyasal bir tankeri vurdu. Rusya tankerde maddi hasar meydana geldiğini duyururken Kırım Köprüsü'nde trafik bir süre durdu.
5.08.2023 Dünya
Rus savaş gemisi Karadeniz'de vuruldu
Rus savaş gemisi Karadeniz'de vuruldu Ukrayna'daki Rus işgali sürerken, Kiev'in Rusya topraklarına düzenlediği saldırılar da hızlandı. Ukrayna son olarak Rusya'nın donanmasını İDA'larla hedef aldı.
4.08.2023 Dünya
Rusya'nın hamlesine Ukrayna'dan karşılık! Savaş sahnesi daha da kızışacak
Rusya'nın hamlesine Ukrayna'dan karşılık! Savaş sahnesi daha da kızışacak Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Karadeniz Havzası'nda Rusya limanlarına ve Rusya'nın geçici işgali altındaki Ukrayna topraklarında bulunan Ukrayna limanlarına doğru seyreden tüm gemiler askeri kargo taşıyan gemiler olarak değerlendirilecek.” ifadelerine yer verildi.
20.07.2023 Dünya
Rus Savunma Bakanlığı'ndan flaş açıklama! Potansiyel düşman olarak değerlendirilecek
Rus Savunma Bakanlığı'ndan flaş açıklama! Potansiyel düşman olarak değerlendirilecek Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Karadeniz Girişimi'nin işlerliğinin sona ermesi ve deniz insani koridorunun kapatılması nedeniyle 20 Temmuz 2023 saat 00:00'dan (TSİ) itibaren Karadeniz Havzası'nda Ukrayna limanlarına seyreden tüm gemiler potansiyel askeri kargo taşıyıcıları olarak değerlendirilecek” ifadelerine yer verildi.
19.07.2023 Dünya
Putin, Kırım Köprüsü'ne düzenlene saldırıyı “terör saldırısı” olarak yorumladı
Putin, Kırım Köprüsü'ne düzenlene saldırıyı “terör saldırısı” olarak yorumladı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü’ne düzenlenen saldırıyı “terör saldırısı” olarak yorumladı.
17.07.2023 Dünya
Putin'den Wagner komutanlarına teşekkür: Ya Rusya Savunma Bakanlığı ile kontrat imzalayacaklar ya da Belarus'a gidecekler
Putin'den Wagner komutanlarına teşekkür: Ya Rusya Savunma Bakanlığı ile kontrat imzalayacaklar ya da Belarus'a gidecekler Wagner krizinden günler sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ulusa sesleniş konuşması yaptı Putin, "Wagner güçlerinin çoğu vatansever kişiler, silahlı isyan her ne şekilde olursa olsun bastırılacaktı. Belarus'a gitmek isteyen Wagner üyelerine söz veriyorum, sözümü tutacağım" açıklamasını yaptı.
26.06.2023 Dünya
Putin'den yeni açıklama: Önceliğimiz Ukrayna harekatı
Putin'den yeni açıklama: Önceliğimiz Ukrayna harekatı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner ile anlaşma sonrası yaptığı ilk açıklamada, "Önceliğimiz Ukrayna'daki harekat" dedi.
25.06.2023 Dünya
Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin'den Rusya’ya misilleme: Cezalandırılacaklar
Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin'den Rusya’ya misilleme: Cezalandırılacaklar Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak" dedi. Rusya Savunma Bakanlığı, Yevgeny Prigojin’in Rusya’nın füze saldırısı düzenlediği iddialarını reddetti. Rostov şehri sokaklarında Wagner birliklerinin askeri araçları ilerlerken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, darbe iddiaları hakkında "Devlet Başkanı Vladimir Putin, Prigojin ile ilgili meydana gelen tüm olaylar hakkında bilgilendirilmiştir. Gerekli tedbirler alınıyor" açıklamasını yaparken Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), “Prigojin’in açıklamaları ve eylemleri Rusya topraklarında bir iç savaş başlatma çağrısıdır” yorumunda bulundu.
23.06.2023 Dünya
Rusya’dan NATO tatbikatına misilleme
Rusya’dan NATO tatbikatına misilleme NATO'nun Baltık Denizi'nde başlattığı tatbikata misilleme olarak Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Baltık Denizi’nde 15 Haziran'a kadar sürecek tatbikat başlattığını duyurdu.
5.06.2023 Dünya
Rusya: Türk Akım'ı ve Mavi Akım'ı koruyan Rus gemisi saldırıya uğradı
Rusya: Türk Akım'ı ve Mavi Akım'ı koruyan Rus gemisi saldırıya uğradı Rusya Savunma Bakanlığı Telegram üzerinden yaptığı açıklama ile Ukrayna'nın TürkAkım ve Mavi Akım'ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisine saldırdığını duyurdu.
24.05.2023 Dünya
Ukrayna, Rus füzelerini düşürünce fiyaskonun faturası mühendislere kesildi
Ukrayna, Rus füzelerini düşürünce fiyaskonun faturası mühendislere kesildi Ukrayna hava savunmasının son olarak dünkü Rus füze yağmurunu önlemeyi başarması Moskova’da suçlu arayışı başlattı. Kiev 30 füzeden 29’unu havada imha ettiklerini açıklarken Rusya’da 3 mühendis tutuklandı.
19.05.2023 Gündem
Rusya, roketatar sistemleriyle Ukrayna depolarını vurdu
Rusya, roketatar sistemleriyle Ukrayna depolarını vurdu Rusya Savunma Bakanlığı, Smerç roketatar sistemleriyle Ukrayna’ya ait stratejik noktaların ve cephane depolarının vurulduğunu duyurdu.
15.05.2023 Gündem
Rusya’dan hipersonik füze denemesi
Rusya’dan hipersonik füze denemesi Rusya Savunma Bakanlığı, Japon Denizi’nde (Doğu Denizi) iki savaş gemisiyle hipsersonik füze denemesi yapıldığını duyurdu.
28.03.2023 Dünya
Rus bombardıman uçaklarından 7 saatlik uçuş
Rus bombardıman uçaklarından 7 saatlik uçuş Rusya Savunma Bakanlığı, iki Tu-95ms tipi stratejik bombardıman ve füze taşıyıcı uçağın Japon Denizi’nde (Doğu Denizi) 7 saatlik rutin uçuş gerçekleştirdiğini duyurdu.
21.03.2023 Dünya
Karadeniz'de sıcak saatler... Rusya ve ABD karşı karşıya geldi! Dikkat çeken Türkiye detayı
Karadeniz'de sıcak saatler... Rusya ve ABD karşı karşıya geldi! Dikkat çeken Türkiye detayı Rusya’ya ait Su-27 savaş uçağının önleme yaptığı sırada çarptığı ABD’ye ait MQ-9 Reaper tipi insansız hava aracı (İHA) Karadeniz’e düştü. Bölgedeki tansiyonun zirveye çıkmasına neden olan olay sonrası ABD basını Washington'un Türkiye'nin iznine ihtiyaç duyacağını yazdı
15.03.2023 Dünya
Putin: Her şey plana göre ilerliyor
Putin: Her şey plana göre ilerliyor Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katıldığı bir televizyon programında Rusya'nın Ukrayna'da sürdüğü askeri operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Her şey Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay'ın planına göre ilerliyor" dedi.
15.01.2023 Dünya
Ukrayna savaşının gidişatından memnun olmayan Rusya'dan flaş hamle!
Ukrayna savaşının gidişatından memnun olmayan Rusya'dan flaş hamle! Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un Ukrayna'daki birlikleri komuta etmek üzere görevlendirildiği duyuruldu.
11.01.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Rusya Savunma Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rusya savunma bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.