Risk

Risk

Son dakika risk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan risk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını risk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Risk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan risk gelişmeleri de dahil olmak üzere 16.885 risk haberi bulunmuştur. Tüm risk haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Çevre için Yapay Zeka Konferansı” İstanbul’da düzenlenecek
“Çevre için Yapay Zeka Konferansı” İstanbul’da düzenlenecekTürkiye Bilişim Vakfı Başlangıç Noktası platformu (Be Node) ve 2024 Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi Geoffrey Hinton'un kurduğu Vector Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen “Çevre için Yapay Zeka Konferansı (AI for Climate Summit)” 4 Kasım’da İstanbul Modern’de gerçekleşecek.
22.10.2024Yaşam
Asya borsalarında karışık seyir
Asya borsalarında karışık seyirAsya borsalarında karışık bir seyir izleniyor.
22.10.2024Ekonomi
NBA’de yeni sezon başlıyor! Türkiye’nin en yüksek oranları, canlı yayınlar ve çok daha fazlası Misli’de!
NBA’de yeni sezon başlıyor! Türkiye’nin en yüksek oranları, canlı yayınlar ve çok daha fazlası Misli’de!Basketbol severler için uykusuz geceler başlıyor… NBA’de 2024-25 sezonu bu gece oynanacak maçlar ile start alıyor. 79. sezonun oynanacağı ligde normal sezonda her takım yine 82 maç oynayacak. 30 takımın yer aldığı ligde normal sezonun 13 Nisan 2025 tarihinde bitmesi planlanıyor. 15 ile 18 Nisan arasında Play-off’a kalacak son takımların belirleneceği Play-in turnuvası oynanacak. 19 Nisan’da başlayacak olan Play-off maçları sonrasında haziran ayında oynanacak NBA finalleriyle şampiyon belli olacak.
22.10.2024İddaa
Bakan Vedat Işıkhan: Alçak örgütün devletimize verdiği zararları unutmayacağız
Bakan Vedat Işıkhan: Alçak örgütün devletimize verdiği zararları unutmayacağızÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümü, Yenidoğan Çetesi ve emeklilik hakkında değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücret hakkında gelen soruya cevap veren Işıkhan, yaşam standardı ve ekonomik istikrar vurgusu yaptı.
21.10.2024Gündem
Maliye enflasyon düzeltmesine yönelik geniş kapsamlı denetim başlattı
Maliye enflasyon düzeltmesine yönelik geniş kapsamlı denetim başlattıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon düzeltmesi yapan mükelleflerin, bilançoları üzerinde yapılan analizlerde riskli olduğu değerlendirilenlerin izaha davet edileceğini bildirdi.
21.10.2024Ekonomi
4 milyar liralık kayıt dışı saat ticareti ortaya çıktı! Bakan Şimşek: Mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz
4 milyar liralık kayıt dışı saat ticareti ortaya çıktı! Bakan Şimşek: Mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruzHazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), kayıt dışı saat ticaretiyle uğraşan mükellefleri tek tek tespit ederek, 2023-2024 döneminde 4 milyar liralık kayıt dışı ticareti ortaya çıkardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergide adalet ve etkinlik sözü verdik, bu söz doğrultusunda kayıt dışı ekonomiyle mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisiyiz" dedi.
20.10.2024Ekonomi
Galatasaray, Antalyaspor deplasmanında 3 puan arayacak
Galatasaray, Antalyaspor deplasmanında 3 puan arayacakMilli ara sonrasında Süper Lig heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Ligin 9. haftasında 22 puana sahip lider Galatasaray, Alex de Souza yönetiminde 8 maç sonunda 8 puan toplayabilen Antalyaspor’a konuk oluyor. Bugün saat 19.00’de Corendon Airlines Park Antalya Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı Ali Şansalan yönetecek.
19.10.2024İddaa
Türkiye Varlık Fonu'nun sukuk ihracına rekor talep
Türkiye Varlık Fonu'nun sukuk ihracına rekor talepTürkiye Varlık Fonu'nun (TVF) 14-16 Ekim'de Londra'da yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından 5 yıl 3 ay vadeli, yüzde 6,95 getiri oranlı 750 milyon dolar tutarındaki sukuk ihracına rekor talep geldiği bildirildi.
18.10.2024Ekonomi
Sezonda 3 kez alınan mahsul teke düştü! İklim değişikliği coğrafi işaretli ürünlerin geleceğini tehdit ediyor:
Sezonda 3 kez alınan mahsul teke düştü! İklim değişikliği coğrafi işaretli ürünlerin geleceğini tehdit ediyor:Uzmanlar, iklim değişikliği nedeniyle yaşanan kuraklık ve aşırı hava olaylarının hayvansal ve tarımsal üretimde verimi ve kaliteyi düşürdüğünü, coğrafi işaretli ürünlerin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.
17.10.2024Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Banka böylelikle, üst üste 7'inci toplantısında da haftalık gösterge repo faizinde değişikliğe gitmedi.
17.10.2024Ekonomi
İlaç takibine yapay zeka destekli "e-Denetim" geliyor
İlaç takibine yapay zeka destekli "e-Denetim" geliyorSağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), ilaçlar, tıbbi cihazlar, özel tıbbi amaçlı gıdalar, biyosidal ve kozmetik ürünlerin takibine ilişkin yapay zeka destekli elektronik denetim (e-Denetim) sistemini hayata geçirecek.
17.10.2024Gündem
Türkiye sosyal risk haritası çıkarılacak! Mahalle mahalle şiddet mağduru, risk altındakiler bilinecek
Türkiye sosyal risk haritası çıkarılacak! Mahalle mahalle şiddet mağduru, risk altındakiler bilinecekTürkiye genelinde Sosyal Risk Haritası oluşturulacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ‘Sosyal risk haritası ile mahalle mahalle, hane hane, kaç engelli, kaç yaşlı, kaç suça sürüklenmiş çocuk, kaç şiddet mağduru veya şiddet riski altında olan kadın var, hepsi haritalanacak’ dedi.
16.10.2024Gündem
MHP lideri Bahçeli: Uzattığımız el yanlış anlaşılmasın
MHP lideri Bahçeli: Uzattığımız el yanlış anlaşılmasınMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. "DEM Parti'ye uzattığım el yanlış yorumlanmasın" diyen Bahçeli, "DEM Parti’nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır" ifadelerini kullandı.
15.10.2024Gündem
MİT'ten Afrika'da El Kaide operasyonu! Terörist  Ahmet Baykara yakalandı
MİT'ten Afrika'da El Kaide operasyonu! Terörist Ahmet Baykara yakalandıMİT, Suriye’deki TSK üslerine yönelik terör saldırısı yaptığı tespit edilen terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykara’yı Afrika'da düzenlediği operasyonla yakaladı.
15.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: İlk 4 maddeyle ilgili tartışma yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: İlk 4 maddeyle ilgili tartışma yokCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili partimizin ve Cumhur ittifakının herhangi sorununun olmadığını, ilk 4 madde üzerinden yapılan tartışmaların sürece katkısı olmadığını ifade etmek istiyorum" dedi.
14.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı başladıCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
14.10.2024Gündem
Kabine bugün toplanıyor! İşte gündemdeki konular
Kabine bugün toplanıyor! İşte gündemdeki konularCumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin yoğun gündemle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe’de toplanması bekleniyor.
14.10.2024Ekonomi
Köfteci Yusuf 'helal belgesi' aldı mı? Yetkili kurumdan açıklama geldi
Köfteci Yusuf 'helal belgesi' aldı mı? Yetkili kurumdan açıklama geldiHelal Akreditasyon Kurumu (HAK), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından numune alma ve analiz işlemlerinin gerçekleştirildiği tarihte Köfteci Yusuf'un, HAK akreditasyonu ile düzenlenmiş herhangi bir belgesi bulunmadığını bildirdi.
13.10.2024Gündem
İsrail tankları BM üssüne girdi: 15 barış gücü askeri yaralandı
İsrail tankları BM üssüne girdi: 15 barış gücü askeri yaralandıİsrail ordusuna ait 2 tank Lübnan’daki Birlemiş Milletler (BM) Barış Gücü üssüne güç kullanarak girdi. BM durumu 'şoke edici bir ihlal' olarak tanımladı ve İsrail'den izahat istediklerini duyurdu.
13.10.2024Gündem
Maliye'den büyük şirketlere denetim hazırlığı! Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirket izaha davet edilecek
Maliye'den büyük şirketlere denetim hazırlığı! Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirket izaha davet edilecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) ülke genelinde büyük şirketlere yönelik yoğun bir denetim programına hazırlandığını belirterek, "Vergide adalet ve etkinlik ilkemiz çerçevesinde sahada büyük şirketlere yönelik çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Dürüst mükellefin her zaman yanında olurken çok kazanan ancak az vergi ödeyen mükellefin de takibini bırakmıyoruz." diye konuştu.
13.10.2024Ekonomi
Adanalı genç girişimci diş çürükleri için erken tanı kiti geliştirdi: Seri üretim hedefliyor
Adanalı genç girişimci diş çürükleri için erken tanı kiti geliştirdi: Seri üretim hedefliyor Biyomedikal mühendisi 24 yaşındaki Merve Nur Şahin, tükürükle 5 dakikada diş çürüklerinin risk seviyesiyle ilgili bilgi veren erken tanı kitiyle seri üretime geçmeyi hedefliyor.
12.10.2024Adana
IMF, üyelerinin borçlanma maliyetini azaltacak
IMF, üyelerinin borçlanma maliyetini azaltacakUluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, IMF'nin üyelerinin borçlanma maliyetlerini yıllık yaklaşık 1,2 milyar dolar azaltacak önlemleri onayladığını bildirdi.
12.10.2024Dünya
Dünyayı bu hafta şiddetli bir Güneş fırtınası vuracak
Dünyayı bu hafta şiddetli bir Güneş fırtınası vuracakABD’li yetkililere göre, Güneş’ten kopan dev bir plazma topu ve beraberindeki manyetik alan bu sabahtan itibaren Dünya'ya çarparak farklı yerlerden görünebilecek görülebilecek auroralara neden olabilir.
10.10.2024Dünya
Bakan Bayraktar açıkladı: Elektrik ve doğal gaza yılbaşına kadar zam yok
Bakan Bayraktar açıkladı: Elektrik ve doğal gaza yılbaşına kadar zam yokEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, yılbaşına kadar elektrik ve doğal gaza zam olmayacağını açıkladı.
8.10.2024Ekonomi
Dünya nehirleri 30 yılın en hızlı kuruma oranına ulaştı
Dünya nehirleri 30 yılın en hızlı kuruma oranına ulaştıDünya Meteoroloji Örgütü (WMO), suyun iklim değişikliğinin habercisi olduğunu belirterek acil önlem çağrısında bulundu. 2023 yılında nehirler, son 30 yılın en hızlı kuruma oranına ulaştı ve küresel su kaynakları risk altına girdi.
8.10.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Risk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki risk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.