Remdesivir

Remdesivir

Son dakika Remdesivir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Remdesivir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Remdesivir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Remdesivir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan remdesivir gelişmeleri de dahil olmak üzere 40 remdesivir haberi bulunmuştur. Tüm remdesivir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim Kurulu üyesinden 'favipiravir' açıklaması! 'İlacı kullanmış olanlar...'
Bilim Kurulu üyesinden 'favipiravir' açıklaması! 'İlacı kullanmış olanlar...' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid 19 hastalarında kullanılan "favipiravir" etken maddeli antiviral ilaçla ilgili bilim dünyasının merakla beklediği PRESECO çalışmasının sonuçlarını yorumladı. Faz 3 çalışmasında ilacın erken dönemde verilse dahi iyileşmeyi hızlandırmadığı gösterildi. Prof. Dr. Yavuz, ilacın Türkiye'de de Kovid tedavi protokolünden çıkarılacağını tahmin ettiğini söyledi.  Yavuz, "Bu ilaç vücutta birikip herhangi bir şekilde istenmeyen bir sonuca yol açabilecek bir ilaç değil" dedi. 
20.11.2021 Gündem
Favipiravir etkisiz çıktı! Favipiravir etken madde nedir, yan etkileri nelerdir? Korona tedavisinde ilacı kullananlara ne olacak?
Favipiravir etkisiz çıktı! Favipiravir etken madde nedir, yan etkileri nelerdir? Korona tedavisinde ilacı kullananlara ne olacak? Covid-19 tedavisinde kullanılan Favipiravir'in etkisiz olduğu ortaya çıkmıştı. Prof. Dr. Yavuz, şimdiye dek corona tedavisinde bu ilacı kullanmış olan hastaların endişeye kapılmaması gerektiğini söyledi. Peki, Favipiravir etken madde nedir, yan etkileri nelerdir? Korona tedavisinde ilacı kullananlara ne olacak?
20.11.2021 Sağlık
Avrupa İlaç  Ajansı resmen onayladı! İşte koronavirüse karşı o iki ilaç
Avrupa İlaç Ajansı resmen onayladı! İşte koronavirüse karşı o iki ilaç Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tedavisi için "Ronapreve" ve "Regkirona" adlı iki monoklonal antikor ilacın onaylanmasını tavsiye etti.
11.11.2021 Dünya
Molnupiravir nedir, fiyatı nedir? Onaylanan Covid hapı Molnupiravir hangi ülkenin, Türkiye’de var mı?
Molnupiravir nedir, fiyatı nedir? Onaylanan Covid hapı Molnupiravir hangi ülkenin, Türkiye’de var mı? ABD merkezli ilaç şirketi Merck & Co tarafından geliştirilen ve ağızdan alınan Molnupiravir hapının corona virüsüne yakalananlarda ölüm veya hastaneye yatış riskini yaklaşık yüzde 50 oranında azalttığı belirtilmişti. İngiltere, Covid hapına kullanım onayı veren ilk ülke oldu. Peki, Molnupiravir nedir, fiyatı ne kadar? Onaylanan Covid hapı Molnupiravir hangi ülkenin, Türkiye’de var mı?
4.11.2021 Gündem
Kanada'da İsoquercetin'den koronavirüs ilacı üretilecek
Kanada'da İsoquercetin'den koronavirüs ilacı üretilecek Kanada'da isoquercetinin koronavirüse karşı klinik denemelerinin birinci fazı başarıyla tamamlandı. İkinci faz çalışmaları Kanada Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Türkiye’de de quercetin molekülünden yaklaşık 5 kat daha fazla gelişmiş biyoemilim ve yaklaşık 18 kat daha fazla biyoyararlanıma sahip isoquercetin üretimine başlandığı duyurulmuştu.
28.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Romatizmal eklem iltihabı ilacı Kovid-19'a  karşı kullanımı onaylandı
Romatizmal eklem iltihabı ilacı Kovid-19'a karşı kullanımı onaylandı Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı romatizmal eklem iltihabı ilacı "Baricitinib" haplarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılmasını onayladı.
11.05.2021 Sağlık
Hidroksiklorokin ilacı Covid-19 rehberinden çıkarıldı
Hidroksiklorokin ilacı Covid-19 rehberinden çıkarıldı Sağlık Bakanlığı, Covid-19 tedavi rehberinden koronavirüs tedavisinde kullanılan hidroksiklorokin etken maddeli ilacı çıkardı.
8.05.2021 Sağlık
Koronavirüse karşı yeni ilaç! onaylandı
Koronavirüse karşı yeni ilaç! onaylandı Japoya'da, ABD'li bir ilaç firması tarafından üretilen romatizmal eklem iltihabı ilacı "Baricitinib" corona virüs tedavisinde kullanılmak üzere onaylandı.
24.04.2021 Dünya
“Kuersetin, kronik hastalıklarla mücadelede de önemli rol oynar”
“Kuersetin, kronik hastalıklarla mücadelede de önemli rol oynar” Kuersetinin, birçok meyve, sebze ve tohumda bulunan doğal bir pigment olduğunu kaydeden Doç. Dr. Ümit Savaşçı, “Kuersetinin, diyette en bol bulunan antioksidanlardan biridir. Vücudunuzun kronik hastalıklarla bağlantılı olan serbest radikal hasarıyla savaşmasına yardımcı olmada önemli bir rol oynar” dedi.
26.03.2021 Sağlık
"Kovid-19 ilaçları değil hastalığın kendisi kalp krizine neden olabiliyor"
"Kovid-19 ilaçları değil hastalığın kendisi kalp krizine neden olabiliyor" Prof. Dr. Azap, Kovid-19 tedavisinde kullanılan ilaçların kalp krizine yol açtığı iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Tersine hastalığın kendisi damarların tıkanmasına ve kalp krizi, inme gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor." dedi.
28.12.2020 Sağlık
Prof. Dr. Çilingiroğlu, Covid-19 tedavisinin bulunduğunu iddia etti
Prof. Dr. Çilingiroğlu, Covid-19 tedavisinin bulunduğunu iddia etti Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedavisinin bulunduğunu iddia etti.
1.11.2020 Sağlık
Remdesivir nedir? FDA onaylı ilk koronavirüs ilaçı Remdesivir ne için kullanılır, virüsten ölümleri engelliyor mu?
Remdesivir nedir? FDA onaylı ilk koronavirüs ilaçı Remdesivir ne için kullanılır, virüsten ölümleri engelliyor mu? Corona virüs (Covid-19) tedavisinde kullanılmak üzere ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) onay alan ilk ilaç remdesivir oldu. Mayıs ayında acil durum kullanımı alan ilacın durumu ağır hastalarda kullanılması tavsiye ediliyor. Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Remdesivir ilacı koronavirüs ölümlerini engelliyor mu?
17.11.2020 Gündem
Koronavirüste flaş gelişme! Tedavi için ilk defa bir ilaç onaylandı
Koronavirüste flaş gelişme! Tedavi için ilk defa bir ilaç onaylandı ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Kovid-19 tedavisinde kullanılmak üzere ilk defa Veklury (Remdesivir) isimli virüs kırıcı ilaca onay verdi.
23.10.2020 Dünya
'O ilaç alerji ve astımda da kullanılıyor'
'O ilaç alerji ve astımda da kullanılıyor' Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus’un, Kovid-19 tedavisinde sadece ‘Deksametazon’ isimli ilacın durumu şiddetli olan hastalarda etkili olduğunu açıklamasını değerlendiren Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Ferhat Çekmez, haberin umut verici olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çekmez, ilacın romatizmal problemler, bazı cilt hastalıkları, şiddetli alerjik rahatsızlıklar ve astım gibi hastalıklarda kullanıldığını belirtti.
20.10.2020 Sağlık
Japonya'da Covid-19'a karşı yeni ilaç umudu
Japonya'da Covid-19'a karşı yeni ilaç umudu Covid-19'un potansiyel tedavi yöntemi olarak görülen Japonya üretimi antiviral ilaç Avigan'ın corona virüs tedavisinde kullanılabilmesi için gerekli yasal izin başvurusu yapıldı.
17.10.2020 Bilim ve Teknoloji
DSÖ duyurdu! İşte korona tedavisinde etkili olan tek ilaç
DSÖ duyurdu! İşte korona tedavisinde etkili olan tek ilaç Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılan ilaçlar arasında sadece "Deksametazon" isimli ilacın, durumu şiddetli olan hastalarda etkili olduğunu bildirdi.
16.10.2020 Dünya
'Remdesivir' alan Kovid-19 hastaların daha hızlı iyileştiği teyit edildi
'Remdesivir' alan Kovid-19 hastaların daha hızlı iyileştiği teyit edildi ABD'de yürütülen bir araştırmayla antiviral ilaç "Remdesivir" alan yeni tip corona virüs (Kovid-19) hastalarının "plasebo" alan hastalara kıyasla daha hızlı iyileştiği teyit edildi.
13.10.2020 Sağlık
ABD Başkanı Trump: Hastaneden bugün taburcu olacağım
ABD Başkanı Trump: Hastaneden bugün taburcu olacağım ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 tedavisi gördüğü Walter Reed Askeri Hastanesi'nden bugün taburcu olacağını açıkladı.
5.10.2020 Dünya
Beklenen haber geldi! Corona virüsü öldüren madde bulundu
Beklenen haber geldi! Corona virüsü öldüren madde bulundu İngiliz ordusu bünyesindeki araştırma birimi, sinek ilaçlarında kullanılan Citriodiol maddesinin dünyayı etkisi altına alan corona virüsü yok etmede başarılı olduğunu duyurdu.
26.08.2020 Dünya
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş corona virüs kararı!
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş corona virüs kararı! Sağlık Bakanlığınca güncellenen Erişkin Hasta Tedavi Rehberine göre, yeni tip corona virüste (Kovid-19) yatarak tedavi uygulaması gerekmeyen vaka ve yakın temaslılarına filyasyon ekipleri tarafından uygun görülmesi halinde ilaç tedavisi düzenlenebileceği belirtildi.
4.08.2020 Gündem
Mel Gibson’un geçen nisanda koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı
Mel Gibson’un geçen nisanda koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı Oscarlı ünlü aktör Mel Gibson’un (64), Nisan ayında koronavirüse yakalandığı ve bir hafta tedavi gördüğü ortaya çıktı. Gibson’ın tedavisinde Remdesivir ilacının kullanıldığı açıklandı.
24.07.2020 Magazin
Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Corona tedavisinde işe yarıyor mu?
Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Corona tedavisinde işe yarıyor mu? Corona virüs tedavisinde kullanılan "Remdesivir" adlı ilacın neredeyse dünyadaki tüm stoğunun ABD yönetimi tarafından satın alındığı bildirildi. İngiliz The Guardian gazetesinde yer alam habere göre, Trump yönetimi yaklaşık 500 bin doz "Remdesivir" satın aldı. Bu ilacı üreten firmanın Temmuz ayı kapasitesinin tamamına, Ağustos ve Eylül üretim kapasitesinin de yüzde 90'ına denk geliyor. Gazetenin iddiasına göre, ilaca ihtiyaç duyan diğer dünya ülkeleri ilaca üç ay boyunca ulaşamayacak. Peki, Remdesivir nedir, ne için kullanılır?
1.07.2020 Gündem
Hindistan, "Remdevisir"in acil durumlarda Kovid-19 tedavisinde  kullanılmasını onayladı
Hindistan, "Remdevisir"in acil durumlarda Kovid-19 tedavisinde kullanılmasını onayladı Hindistan'da durumu ağır yeni tip corona virüs (Kovid-19) hastaları için ABD'li Gilead Sciences ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir" adlı antiviral ilacın kullanımının onaylandığı bildirildi.
2.06.2020 Dünya
Trump'ın kullandığı ilaçla ilgili flaş iddia!
Trump'ın kullandığı ilaçla ilgili flaş iddia! ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni tip corona virüsten (covid-19) korunmak için kullanmaya başladığını açıkladığı "Hidroksiklorokin" isimli ilacın kalp hastalığı riskini artırdığı bildirildi.
22.05.2020 Dünya
'Remdesivir' için üretim anlaşması imzalandı
'Remdesivir' için üretim anlaşması imzalandı ABD'li ilaç firması Gilead Sciences, 4 Hindistan ve 1 Pakistan firmasıyla yeni tip koronavirüs tedavisi için ürettiği "Remdesivir" adlı antiviral ilacın üretimi ve dağıtımında anlaştı.
13.05.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Remdesivir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki remdesivir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.