Reflü Nedir

Reflü Nedir

Son dakika Reflü nedir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Reflü nedir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Reflü nedir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Reflü Nedir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan reflü nedir gelişmeleri de dahil olmak üzere 34 reflü nedir haberi bulunmuştur. Tüm reflü nedir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Reflü Nasıl Geçer? Reflü Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Reflü Nasıl Geçer? Reflü Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Reflünün geçmesi için hastalara genellikle yaşam tarzlarını değiştirmeleri önerilir. Az ve sık sık yemek yedikten sonra uzanmamak ve gazlı içecekler tüketmemek reflünün hafiflemesini sağlayabilir.
8.01.2024 Sağlık
Ramazan’da reflü şikayetlerini azaltacak 7 öneri
Ramazan’da reflü şikayetlerini azaltacak 7 öneri Ramazan ayı ile birlikte reflü şikayetleri de arttı. Uzun süren oruç süresi nedeniyle açlık süresinin uzaması reflüyü tetikliyor ve gün boyu karın ağrısı, müde ekşimesi, öksürük ve mide bulantısı ile kendini gösteriyor. Uzmanlar reflüyi kontrol altına alabilmek için bazı tedbirlerin alınmasını ve tedavi sürecinin geciktirilmeden yapılmasını tavsiye ediyor. Gastroentereloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplan tedavi edilmediğinde reflünün yemek borusu hasarına ve ilerleyen dönemde kansere yol açabileceği konusunda uyardı.
26.04.2021 Ramazan
Reflü hastalarına ramazan uyarısı
Reflü hastalarına ramazan uyarısı Ramazanda uzun süreli açlık ve özellikle akşam yemeğine aşırı yüklenme, reflüyü tetikleyebiliyor ya da var olan şikayetlerde artışa yol açabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek reflü hastalarına önerilerde bulundu.
14.04.2021 Sağlık
Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip!
Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip! Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip. Reflü, göğüste ağrı veya mide ekşimesi gibi rahatsızlıklara neden olabilen bir durumdur. Reflü, mide asitlerinin yemek borusuna geri aktığı bir sindirim sorunudur ve genellikle mide ekşimesi olarak bilinen yanma hissine neden olabilir. Reflü uzun süre tedavi edilmezse, ülsere yol açabilir. Reflü şikayetlerini hafife almamak gerektiği konusunda uyaran Prof. Dr. Hasan Batırel reflü nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilmeniz gerekenleri anlattı.
28.01.2021 Sağlık
Kansere neden olan sinsi tehlike: Reflü
Kansere neden olan sinsi tehlike: Reflü Gastroenteroloji Uzmanı Uz. Dr. Fatih Yüksel Işıksal reflü hastalarının uzak durması gereken yiyecekleri açıklayarak, gelecekte tehlikeli olabilecek hastalıklara karşı önemli açıklamalarda bulundu.
1.01.2020 Sağlık
Reflü hastalarına uyarı! Bunları yapmayın...
Reflü hastalarına uyarı! Bunları yapmayın... Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, uzun zaman tedavi edilmeyen reflünün, yemek borusu ve gırtlak kanserinin gelişmesine zemin hazırladığına dikkat çekti.
21.08.2017 Sağlık
Reflüyü dikkate alın!
Reflüyü dikkate alın! Tedavi edilmemiş veya geç kalınmış Reflü hastalığının, mide ve yemek borusunda kansere yol açabileceği belirtildi...
11.04.2015 Sağlık
‘Reflün mü var derdin var’ demeyin!
‘Reflün mü var derdin var’ demeyin! Hamilelik süresince bazı geçici rahatsızlıklar görülür. Bunlardan biri de hamilelik reflüsü. Tabii anne adayının hamilelikten önce de böyle bir şikayeti olabilir. Ama gerekli önlemler alındığında hamilelik dönemi reflüsü sandığınızdan daha hafif atlatılabilir.
15.05.2013 Arşiv
´Reflüyseniz nane, çikolata ve domatesten uzak durun´
´Reflüyseniz nane, çikolata ve domatesten uzak durun´ Reflüsü olanlar yatağının başını 20 cm kaldırsın!
29.10.2010 Arşiv
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır?
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır? Çocuk hastalıkları söz konusu olduğunda hızlı müdahale kadar, doğru branşa gitmek etkili tedavi için çok önemlidir. Genelde ‘Çocuk hastalıkları’ bölümü ile ‘Çocuk Cerrahisi’ bölümünün karıştırılması hastalık teşhisi için zaman kaybı olabileceğinden ebeveynlere doğru yönlendirici bilgi vermek çok değerli. Çocuk Cerrahisi bölümünden Op. Dr. Mustafa Okumuş ‘Çocuk cerrahisi bölümünün uzmanlık alanları’ hakkında merak edilenleri cevapladı.
16.03.2022 Sağlık
Uykusuzluk cinsel fonksiyon bozukluğuna neden oluyor!
Uykusuzluk cinsel fonksiyon bozukluğuna neden oluyor! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde hızla artmaya devam eden uyku apnesi, kalp hastalığı, reflü, cinsel fonksiyon bozukluğu ve beyin kanaması gibi birçok hastalığa neden olmakla birlikte yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Özellikle orta ve şiddetli apne varlığında depresyon sık görülen bir belirtidir. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal uyku bozukluğunu anlattı.
7.08.2021 Sağlık
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü | Down Sendromu nedir? En güzel Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları!
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü | Down Sendromu nedir? En güzel Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları! Türkiye'de yılda yaklaşık bin canlı doğumda 1 Down Sendromlu bebek dünyaya geliyor. Down Sendromu, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunmasıyla ortaya çıkan hastalık değil, genetik bir durum. 21 Mart tarihi Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan edildi. 21 Down Sendromu Farkındalık Günü'nde pek çok kişi Down Sendromlu bireyler ile ilgili farkındalik oluşturmak amacıyla bugüne özel sözleri ve mesajları paylaşıyor ve Down Sendromu ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, Down Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Down Sendromu kromozom sayısı kaç? İşte Down Sendromu ile ilgili tüm bilgiler ve en güzel 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları...
21.03.2021 Gündem
Bulimia nervoza nedir? Bulimia nervoza hastalığı belirtileri ve nedenler nelerdir? Bulimiya nervozanın olası sonuçları ve tedavisi!
Bulimia nervoza nedir? Bulimia nervoza hastalığı belirtileri ve nedenler nelerdir? Bulimiya nervozanın olası sonuçları ve tedavisi! Sosyal medya fenomeni Duygu Özarslan’ın aldığı kilolarla gündem oldu ve Instagramda paylaştığı bikinili pozlarında oynadığı ve gerçekleri yansıtmadığı için çokça eleştirildi. Bir Twitter kullanıcısının "Olay Duygu Özaslan’ın kilo almış olması değil, olay şuan olduğu halini kabullenip sevmek yerine kendi görmek istediği hali yansıtmak, insanları kandırmak. insanlar lanse edilen “mükemmel” vücutları görüp kendini sorguluyor, aç bırakıyor, sağlığını kaybediyor..." eleştirisi ise binlerce beğeni aldı. Çıkan haberler sonrası ise Duygu Özarslan bir açıklama yaptı ve Bulimiya nervoza hastalığı nedeniyle kilo aldığını belirtti. Peki, Bulimiya nervoza nedir? Bulimia nervoza belirtileri nelerdir? Bulimiya nervozanın olası sonuçları…
8.07.2020 Gündem
'Çocukluk çağında görülen öksürükleri önemseyin'
'Çocukluk çağında görülen öksürükleri önemseyin' Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Tuba Özdemir, “Kronik öksürük çocukluk çağında yaygın olarak gözleniyor. 1-6 yaş arasındaki okul öncesi çocuklarda görülme sıklığı yüzde 5-7 iken, 7-14 yaş arasındaki daha büyük çocuklarda yüzde 12-15 arasında gözleniyor” dedi.
13.05.2020 Sağlık
Sığla yağının faydaları - Sığla yağı ne işe yarar?
Sığla yağının faydaları - Sığla yağı ne işe yarar? Sığla yağı günümüzde parfüm sektöründe yoğun olarak kullanılan bitkisel ürünler arasında yer almaktadır. Kendine has aroması ve ağır bir kokusu bulunur. Peki, Sığla yağı ne işe yarar?
16.02.2022 Yaşam
Çocukları bekleyen tehlike
Çocukları bekleyen tehlike Çocukların hassas bağışıklık sistemi, yaz aylarında da hastalıklarla karşı karşıya kalabilir. Özellikle de havuz sezonunun açılmasıyla birlikte idrar yolu enfeksiyonları artış göstermektedir. Ancak ebeveynlerin idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili bilmedikleri tehlikeli bir gerçek vardır. O da, bu hastalığın böbrek reflüsü ile ilişkili olabileceğidir.
19.07.2019 Sağlık
Aman dikkat! Reflü, gastrit ve ülseri birbirine karıştırmayın
Aman dikkat! Reflü, gastrit ve ülseri birbirine karıştırmayın İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, sindirim sistemi denince akla gelen hastalıkların başında gelen reflü, gastrit ve ülserin çoğu zaman, hastalar tarafından birbiriyle karıştırıldığını belirtti.
14.12.2018 Sağlık
Ramazan Bayramı ne zaman kutlanacak? Bayram tatili kaç gün sürecek?
Ramazan Bayramı ne zaman kutlanacak? Bayram tatili kaç gün sürecek? Müslüman alemi için önemli bir yere sahip olan Ramazan ayının son günlerine gelindi. Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte Ramazan Bayramı kutlanacak. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın birinci günü 25 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Peki bayram tatili kaç gün sürecek?
29.09.2021 Gündem
Ağız kokusunun sebebi olabilir!
Ağız kokusunun sebebi olabilir! Opr. Dr. Erkam Tülübaş, reflü hastalarına yeme-içme konusunda önemli uyarılarda bulundu ve ekledi, ‘Ağız kokunuz bile reflü olabilir.’ dedi.
25.10.2016 Sağlık
Uykusuz kalan asabi ve yorgun oluyor
Uykusuz kalan asabi ve yorgun oluyor Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op...
3.02.2016 Sağlık
Ses sağlığı için bu önerilere dikkat!
Ses sağlığı için bu önerilere dikkat! Kişinin iletişim kurmasında ve kendini ifade etmesinde önemli bir yeri olan ses sağlığının korunması için uzmanlar önemli tavsiyelerde bulunuyor: Sigara ve alkolden uzak durun, bol su tüketin ve bağırmayın! Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç...
25.01.2016 Sağlık
Modern tıpta tamamlayıcı yöntem
Modern tıpta tamamlayıcı yöntem İzmir Bornova ve İstanbul Göztepe’de bulunan Biorezonans merkezinden Dr. Sinan Akkurt, modern tıpta çare bulunmakta zorlanılan rahatsızlıklara yardımcı olan biorezonans yöntemi hakkında bilgiler verdi.
10.12.2015 Magazin
Kış aylarında kalbe dikkat!
Kış aylarında kalbe dikkat! Soğuk havalar yaşanan kalp rahatsızlıklarını da artırıyor...
26.10.2015 Sağlık
Ağız kokusunun sebebi...
Ağız kokusunun sebebi... Klinik34 Diş Hekimlerinden Dt...
12.10.2015 Sağlık
Hayat boyu ilaç mı kullanacaksınız?
Hayat boyu ilaç mı kullanacaksınız? Astım rahatsızlığı nedir? Korunmak için neler yapmak gerekir? Nasıl tedavi edilir; tamamen iyileşmek mümkün mü? Pek çok insanın yaşamını zorlaştıran bir hastalık olan astımla ilgili merak edilenleri Şişli Florence Nightingale Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nden Doç...
7.05.2015 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Reflü Nedir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki reflü nedir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.