Reflü atağını 10 dakikada bitiren tüyo* Yatakta yakalandıysanız bunu yapın!
Reflü atağını 10 dakikada bitiren tüyo* Yatakta yakalandıysanız bunu yapın! Reflü, yaşam kalitesinin yanısıra uyku kalitesini de olunmsuz etkileyen hastalıktır. Midede yer alan yiyecek ve asitlerin yemek borusuna kaçması sonucu ortaya çıkar. Reflünün belirtilerini yok etmenin tüyosu var. Ancak bunun için 10 dakika ayırın.
4.01.2024 Yaşam
Bebeklerde reflü belirtilerini azaltmak için 10 ipucu!
Bebeklerde reflü belirtilerini azaltmak için 10 ipucu! Bebeklerde oldukça sık görülen reflü belirtilerinin azaltılmasında ebeveynlerin alacağı önlemler oldukça önemli. Özellikle annelerin doğru emzirme ve yatırma pozisyonları ile sağlıklı beslenme gibi konularda bilinçli olmalarının çok önemli olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemal Akpınar, “Bebeğinizi emzirdikten sonra bir miktar kusması doğaldır. Fizyolojik reflü olarak tanımlanan bu durumun reflü hastalığıyla karıştırmamak için bebekteki belirtilerin çok iyi gözlenmesi gerekir. Bebeğiniz sık sık kusuyorsa, beslenmeyi reddediyorsa, kilo alamıyorsa, huzursuzsa ve uykusuzsa en kısa sürede doktorunuza başvurun” açıklamasında bulundu.
9.06.2021 Sağlık
Ramazan’da reflü şikayetlerini azaltacak 7 öneri
Ramazan’da reflü şikayetlerini azaltacak 7 öneri Ramazan ayı ile birlikte reflü şikayetleri de arttı. Uzun süren oruç süresi nedeniyle açlık süresinin uzaması reflüyü tetikliyor ve gün boyu karın ağrısı, müde ekşimesi, öksürük ve mide bulantısı ile kendini gösteriyor. Uzmanlar reflüyi kontrol altına alabilmek için bazı tedbirlerin alınmasını ve tedavi sürecinin geciktirilmeden yapılmasını tavsiye ediyor. Gastroentereloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplan tedavi edilmediğinde reflünün yemek borusu hasarına ve ilerleyen dönemde kansere yol açabileceği konusunda uyardı.
26.04.2021 Ramazan
Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip!
Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip! Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip. Reflü, göğüste ağrı veya mide ekşimesi gibi rahatsızlıklara neden olabilen bir durumdur. Reflü, mide asitlerinin yemek borusuna geri aktığı bir sindirim sorunudur ve genellikle mide ekşimesi olarak bilinen yanma hissine neden olabilir. Reflü uzun süre tedavi edilmezse, ülsere yol açabilir. Reflü şikayetlerini hafife almamak gerektiği konusunda uyaran Prof. Dr. Hasan Batırel reflü nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilmeniz gerekenleri anlattı.
28.01.2021 Sağlık