Refah

Refah

Son dakika refah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan refah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını refah haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Refah

haberleri sayfasında son dakika yaşanan refah gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.789 refah haberi bulunmuştur. Tüm refah haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğiz
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğizTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Bundan sonraki aylarda ciddi bir azalış trendi göreceğiz enflasyonda. Vatandaşımızın hayat pahalılığı sıkıntılarının gerilemesini göreceğiz." dedi. Bakan Bolat otomobil piyasası ile ilgili detayları da anlattı.
23.07.2024Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi! Kalıcı refah ve fiyat istikrarı vurgusu yapıldı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi! Kalıcı refah ve fiyat istikrarı vurgusu yapıldıCumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Toplantısı sonrası yapılan açıklamada "Programımızın nihai amacı sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeye ulaşmak, fiyat istikrarının tesisi ile kalıcı refah artışını sağlamaktır. Bu süreçte, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini kapsayan kalkınma odaklı politikalarımızla istihdam sağlamaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.
23.07.2024Ekonomi
Gazze'de katliam yapan İsrail Yemen'e saldırdı
Gazze'de katliam yapan İsrail Yemen'e saldırdıGazze'de 7 Ekim'den beri katliamlarına devam eden İsrail'i dün Husiler İHA ve balistik füzeyle vurdu. Saldırı sonrası yerel medya İran'ın vekil güçlerinin 5 bin İHA'lık devasa bir saldırı için geri sayıma geçtiğini bildirdi. Yemen'e peş peşe saldırılar gerçekleşti. Yemen saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu.
20.07.2024Dünya
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında Türk donanmasından gövde gösterisi
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında Türk donanmasından gövde gösterisiKıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlama törenleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya geldi. KKTC'deki kutlama törenlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılıyor. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni düzenlendi. Törende, 2 Bayraktar AKINCI TİHA da uçuş gerçekleştirdi. Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan paraşütçü komandoları temsilen paraşütle atlarken, Bayraktar İHA ve helikopterler tören alanı üzerinde uçuş gerçekleştirdi.
20.07.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: 250 binden fazla emekli şehirlerarası otobüste indirimli bilet kullandı
Bakan Uraloğlu açıkladı: 250 binden fazla emekli şehirlerarası otobüste indirimli bilet kullandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 353 binden fazla emeklinin demiryolu, şehirlerarası otobüsler ve havayolu seyahatlerinde indirimli bilet imkanından yararlandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı, bölgesel ve anahat tren biletlerinde yüzde 10 emekli indiriminden faydalanan vatandaşların sayısının 98 bin 200’e ulaştığını belirterek, şehirlerarası otobüs kullanarak seyahat eden 250 bini aşkın emeklinin ise yüzde 20 indirimden yararlandığını söyledi. Bakan Uraloğlu, havayolunda ise yurt içi ve yurt dışı indirimli uçuşlardan 5 bin 145 emeklinin faydalandığını toplamda 353 binden fazla emeklinin tren, otobüs ve uçak gibi ulaşım hizmetlerinden indirimli bilet kullandığını açıkladı.
18.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: İşgalciye eyvallah etmek bu milletin kitabında yazmaz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: İşgalciye eyvallah etmek bu milletin kitabında yazmazTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Siyasi görüşü ne olursa olsun, fikriyatı, hayat tarzı ne olursa olsun birlik ve beraberliğin her şeyi önünde olduğunu bu millet, 15 Temmuz gecesi büyük bir bedel ödeyerek ortaya koymuştur. O gece ortaya koyduğumuz en önemli kazanımlardan birisi de demokrasiye sahip çıkabilme ruhudur” dedi.
15.07.2024Gündem
Bakan Kurum Adana'da konuştu! "Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz"
Bakan Kurum Adana'da konuştu! "Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şu ana kadar toplamda 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Yıl sonuna kadar toplamda en az 200 bin konutu teslim edeceğiz" dedi.
14.07.2024Adana
İsrail'den Gazze'de yeni katliam! Güvenli alan vuruldu: en az 70 can kaybı
İsrail'den Gazze'de yeni katliam! Güvenli alan vuruldu: en az 70 can kaybıGazze'deki Sivil Savunma Birimi'ne göre İsrail’in “güvenli olduğunu” iddia ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda en az 71 kişi öldü, yaralı sayısının da 289 olduğu bildirildi.
13.07.2024Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyızCumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de düzenlenen NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümü törenleri dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD'de ile yapılan F-16 savaş uçağı anlaşmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Bizim burada önceliğimiz F-16 talebimizin karşılanması. Parasal ilişkileri pek gündeme almak istemiyoruz. Çünkü biz F-35 üzerinden zaten ödememizi yaptık. Son görüşmede ABD Başkanı Biden “3-4 hafta içerisinde F-16 sorununu çözeceğim” dedi." ifadelerini kullandı. Suriye ile ilişkiler ve Esed ile görüşme konusunda da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışişleri Bakanım şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Şu ana kadar bu süreç olumlu istikamette gelişti. Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak. Temenni ediyorum ki yakın bir zamanda somut adımları da atarız." diye konuştu. Terörle mücadeleye ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, "Irak ziyaretimizden sonra Irak yönetiminde ilk defa PKK ile mücadele konusunda sahada çok somut adımlar atıldığını gördük. Erbil yönetiminin iş birliği memnuniyet verici. Irak’ta Süleymaniye yönetimi ile Erbil yönetimi arasındaki gerilim de devam ediyor. Süleymaniye yönetimi PKK ile aralarına mesafe koymadıkça bizim Süleymaniye'ye karşı tavrımızda bir değişiklik olmayacak. Hava sahasına yönelik ambargo devam edecek." dedi
12.07.2024Gündem
Ordu'da fındıkta taban fiyat beklentisi 160 TL
Ordu'da fındıkta taban fiyat beklentisi 160 TLOrdu'da bir kilogram fındığın maliyeti, taban fiyat beklentisi ve fındık toplama işinde çalışacak işçilerin günlük yevmiyesi açıklandı.
12.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Srebrenitsa'yı unutmayacağız ve unutturmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Srebrenitsa'yı unutmayacağız ve unutturmayacağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa soykırımının insanlık tarihine kapkara bir leke olarak geçtiğini vurgulayarak, "Benzer bir mezalimin dünyanın hiçbir yerinde tekrar yaşanmaması için Srebrenitsa'yı unutmayacağız ve unutturmayacağız." dedi.
11.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan, burada aile fotoğrafı çektirdi.
10.07.2024Gündem
Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyonu düşüreceğiz, gelir dağılımını iyileştireceğiz
Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyonu düşüreceğiz, gelir dağılımını iyileştireceğizHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz" dedi.
10.07.2024Ekonomi
TÜİK Başkanı'ndan enflasyon hesaplama açıklaması
TÜİK Başkanı'ndan enflasyon hesaplama açıklamasıTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) hesaplamalarında enflasyon sepetindeki madde fiyatlarının neden açıklanmadığı, diğer kuruluşlarca yayımlanan endeksler ile farklılıklar, fiyat artışlarına etki eden faktörler gibi konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
9.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş daha yeni başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş daha yeni başladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlar hakkında konuşan Erdoğan, "Biz bu oyunları da, nasıl bozacağımızı da çok iyi biliriz. Alçakça bir hadise üzerinden kaos planlayanlara da, istismarlara da müsaade etmeyiz." dedi. Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir. Sayın Putin Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir." ifadelerini kullandı. Ekonomi ile ilgili adımların olumlu sonuçlar verdiğini belirten Erdoğan, "Programımız çalışıyor. Enflasyonda düşüş daha yeni başladı. Hızlanarak devam edecek." mesajını verdi. Ayrıca Erdoğan, UEFA'nın Merih Demiral için başlattığı soruşturmaya yönelik gerekli adımların atıldığını ve cumartesi günü Hollanda maçına gitme kararı aldığını açıkladı.
5.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki yıkıntılar meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki yıkıntılar meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdırKazakistan'ın başkenti Astana'da "Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24. Devlet Başkanları Zirvesi" başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana’da Şanghay İşbirliği Örgütü Genişletilmiş Oturumu'nda yaptığı konuşmada "Gazze'de 16 binden fazla masum çocuğun altında can verdiği yıkıntılar, esasen meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdır. İsrail'in durdurulması, kalıcı ateşkesi kabul etmeye zorlanması lazım, bunun için de İsrail yönetimi üzerindeki baskının artırılarak sürdürülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
4.07.2024Gündem
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Dezenflasyon süreci başladı
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Dezenflasyon süreci başladıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabı X'ten açıklamalarda bulundu.
3.07.2024Ekonomi
Emekli maaşları ne kadar olacak (Temmuz 2024), emekli enflasyon farkı ne kadar oldu? Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?
Emekli maaşları ne kadar olacak (Temmuz 2024), emekli enflasyon farkı ne kadar oldu? Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?TÜİK haziran ayı enflasyon ardından emekli maaş zammı enflasyon farkı hesaplandı. 4A, 4B, 4C SGK, BağKur ve emekli sandığı maaş zammında tablo netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere refah payı verilmesiyle ilgili bir çalışma olmadığını söyledi. Peki, emekli maaşları ne kadar olacak?
Milli Savunma Bakanı Güler'den Suriye'deki provokasyonlara yönelik açıklama
Milli Savunma Bakanı Güler'den Suriye'deki provokasyonlara yönelik açıklamaMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin katılımı ile yurt içindeki ve sınır ötesindeki birlik komutanlarıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi.
2.07.2024Gündem
Milli Savunma Bakanı Güler: Kamu düzenini bozma girişimleri devletimizin birimleriyle başarısız kılınacaktır
Milli Savunma Bakanı Güler: Kamu düzenini bozma girişimleri devletimizin birimleriyle başarısız kılınacaktırMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin katılımı ile yurt içindeki ve sınır ötesindeki birlik komutanlarıyla video konferans toplantısı gerçekleştirdi. Güler, "Sığınmacı konusu dikkatle izleniyor. Türkiye'ye karşı bazı unsurların kamu düzenini bozma girişimleri, devletimizin birimleriyle gösterdiği özverili çaba sayesinde başarısız kılınacaktır" dedi.
2.07.2024Gündem
Bakan Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğiz
Bakan Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğizHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.. Bakan Şimşek "Ekip çalışması bu noktada daha önceden mevzuat çalışması yapılmış, uygulamada etkinlikti. Gri listeye girmek kolay, çıkması zor. Monaca gri listeye alındı. AB üyesi olup da listede olan ülkeler var" dedi. Şimşek asgari ücrete ilişkin olarak "Bize benzer ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" dedi. Şimşek vergi konusuna ilişkin olarak "Biz az kazanandan mümkün olduğunca en az vergiyi almak için sistem uygulayacağız. Çok kazananları uyarıyorum, vergiden kaçınma cezalarını artıracağız" dedi.
1.07.2024Ekonomi
Emekli ve memur milyonlar nefesini tuttu! Zam oranı ortaya çıktı! İşte en düşük emekli ve memur maaşı
Emekli ve memur milyonlar nefesini tuttu! Zam oranı ortaya çıktı! İşte en düşük emekli ve memur maaşıMemur ve emekli milyonlarca kişi nefesini tuttu. Memur ve emeklilerin yeni zam oranlarının belli olmasına iki gün kaldı. Çarşamba günü enflasyon rakamları belli olacak. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere refah payı verilmesiyle ilgili bir çalışma olmadığını söyledi. Peki son açıklamaların ardından zam oranları ne olacak. En düşük emekli maaşı için en güçlü tahmin ne? İşte detaylar...
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması!
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması!Asgari ücret zammı ile ilgili yeni açıklama geldi. Milyonlarca asgari ücretli bekliyordu. Bakan Işıkhan net konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette artışın olmayacağını açıkladı.
Emekli maaş zam oranları belli oldu! TCMB son rakamı açıkladı
Emekli maaş zam oranları belli oldu! TCMB son rakamı açıkladıTemmuz 2024 emekli zammı 10 gün içinde belli olacak. SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ve kök maaş zammı olmak üzere 2 düzenleme yapılacak. 6 aylık enflasyon ile emekli maaş zammı netleşecek. Bundan sonra refah payı masaya yatırılacak. Bütçe disiplini ve 'Ücret artışı-Enflasyon artışı' sarmalından çıkış en öncelikli gündem. Öte yandan emekliye zam oranı sonrası ek ödeme hesaplanacak.
24.06.2024Ekonomi
Emekli ve memura enflasyon payı, kök ücret ve refah payı müjdesi! Rakam ve oran ortaya çıktı
Emekli ve memura enflasyon payı, kök ücret ve refah payı müjdesi! Rakam ve oran ortaya çıktıMilyonlarca memur ve emeklinin yeni dönem zamlı maaşlarının belli olmasına sayılı günler kaldı. 3 Temmuz’da TÜİK haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Merkez Bankası anketine göre haziran ayı enflasyon tahmini belli oldu. SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı emeklileri Temmuz ayı maaş senaryolarını yakından takip ediyor. 16 milyon emekli "Emekli maaşı ne kadar olacak?" sorusuna kitlendi. Öte yandan emekli ve memura, kök ücret, refah payı ve enflasyon farkı müjdesi verildi. Peki, emekli ve memur maaşları ne kadar olacak, yüzde kaç zam yapılacak? İşte yeni maaşlar için tablo

Benzer Haber Etiketleri

Refah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki refah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.