Ramazanda Sağlıklı Beslenme

Ramazanda Sağlıklı Beslenme

Son dakika ramazanda sağlıklı beslenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ramazanda sağlıklı beslenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ramazanda sağlıklı beslenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ramazanda sağlıklı beslenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 150 ramazanda sağlıklı beslenme haberi bulunmuştur. Tüm ramazanda sağlıklı beslenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazan’da 6 sağlıklı beslenme önerisi
Ramazan’da 6 sağlıklı beslenme önerisi Ramazan ayında oruç tutmanın sağlık açısından da faydaları var. Fakat bu faydayı görebilmek için süreci iyi yönetmek gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bunun için öncelikle herhangi bir sağlık problemimiz olmamalı, sahurda mutlaka bir öğün yapmalıyız, iftarda ağır ve dengesiz beslenmemeliyiz” dedi.
17.04.2021 Ramazan
Ramazanda hamileler ve emziren anneler nasıl beslenmeli? Sağlıklı beslenme için 5 öneri
Ramazanda hamileler ve emziren anneler nasıl beslenmeli? Sağlıklı beslenme için 5 öneri Oruç ibadetini yerine getirmek isteyen hamileler ile emziren annelerin, corona virüs salgını da göz önüne alındığında, beslenmelerine her zamankinden daha fazla dikkat etmeleri büyük önem taşıyor. Oruç tutmak isteyen anne adayları ile emziren annelerin öncelikle doktorlarına danışmaları gerekiyor. Peki, Hamileler ve emziren anneler nasıl beslenmeli? İşte hamileler ve emziren anneler için oruç tutarken hem yeterli ve dengeli beslenmelerini hem de bağışıklıklarını güçlendirerek bebeklerinin gelişimini desteklemelerini sağlayacak beslenme önerileri…
29.04.2020 Ramazan
Sahurda ve iftarda nasıl beslenmeli? Ramazanda sağlıklı beslenme tüyoları!
Sahurda ve iftarda nasıl beslenmeli? Ramazanda sağlıklı beslenme tüyoları! Ramazan ayı ile birlikte yeme düzenindeki değişiklik uzun süren açlık kan şekerinde ani düşmelere neden olabilir. Yorgunluk ve uyku hali şikayetleri azaltmak için mutlaka sahura kalkılmalı ve günlük alınması gereken besin öğelerinin önemli kısmı karşılanmalıdır. Peki, Ramazan ayında sahurda ve iftarda nasıl beslenmeli? Sahur öğününde hangi besinler tüketilmelidir? İftarda hangi besinleri tercih etmeliyiz? Ramazanda neden kilo alınır? Kimler oruç tutmamalıdır? Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Derya Fidan, Ramazan ayı beslenmesine dair merak edilenleri anlattı.
26.04.2020 Ramazan
"Besin değeri düşük  yiyeceklerden kaçınılmalı"
"Besin değeri düşük yiyeceklerden kaçınılmalı" Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Sönmez, ramazanda masada toplanan kişilerin yiyebileceklerinden çok daha fazlasının konulduğu iftar sofralarının yeme dürtüsünü arttıracağını belirterek, "Bu durum sindirim sorunlarına ve kilo almaya neden olacaktır. Bunu önlemek için iftar sofralarının olabildiğince sade kurulması ve besin değeri düşük gereksiz yiyeceklerden kaçınılması uygun olur." dedi.
7.05.2019 Ramazan
Orucumuzu nelerle açmamalıyız?
Orucumuzu nelerle açmamalıyız? Türkiye Endoskopik ve Laparoskopik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ersoy uyardı; "Demli çay kahve ve asitli içecekle oruç açmayın"
17.05.2018 Arşiv
Ramazan'da hangi besin nasıl tüketilmeli?
Ramazan'da hangi besin nasıl tüketilmeli? Ramazan'a özel 30 güne 30 önemli öneri
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Ramazan'da enerjiyi koruyacak besinler
Ramazan'da enerjiyi koruyacak besinler Ramazan'ın yaz aylarına denk gelmesi bitkinliğe ve konsantrasyon eksikliğine neden olabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Gizem Bahçıvan Ramazan'da enerjiyi korunmak için tüketilmesi gereken 12 besini anlattı.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Ramazan'da sağlıklı beslenme için ipuçları
Ramazan'da sağlıklı beslenme için ipuçları Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Nilay Coşkun, iftardan sahura kadar yediğimiz yiyeceklerin niteliğinin, miktarının ve alışkanlıklarımızın bu süreçteki dayanıklılığımızı doğrudan etkilediğini belirtiyor.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Ramazan'da ağız ve diş sağlığı
Ramazan'da ağız ve diş sağlığı Med. Dent. İbrahim Edhem Mahrebel, Ramazan ayında ağız ve diş sağlığının koruması için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
17.05.2018 Arşiv
Süt ve süt ürünleri tok tutuyor
Süt ve süt ürünleri tok tutuyor Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, süt ve süt ürünlerinin tok tuttuğunu söyleyerek sağlıklı Ramazan için süt tüketmeyi önerdi.
17.05.2018 Arşiv
2-3 litre su tüketilmeli!
2-3 litre su tüketilmeli! Normalde 2 litre olan su ihtiyacı yaz aylarında 3 litreye çıkıyor. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger kaybedilen sıvıları yeterli su tüketimiyle yerine koymanın sağlığımız açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.
17.05.2018 Arşiv
İftarda acı ve baharat ülser yapıyor!
İftarda acı ve baharat ülser yapıyor! İftarda baharatlı ve acılı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Engin Türkmen, aksi takdirde önce gastrit, daha sonra ise ülser gibi hastalıklarla karşı karşıya kalınabileceği uyarısında bulunuyor.
17.05.2018 Arşiv
Orucunuzu meyve suyuyla açın
Orucunuzu meyve suyuyla açın Uzmanlar, iftarı meyve suyuyla açmanın da uzun süren açlıktan sonra düşen kan şekerini kısa sürede yükselteceğini belirtiyor.
17.05.2018 Arşiv
Ramazan'da susamamak için ne yapmalı?
Ramazan'da susamamak için ne yapmalı? Yemek.com kavurucu sıcaklarda oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenleri, Ramazan'da susamamak için sofralardan uzak tutulması ve mutlaka yenmesi gerekenleri derledi.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Bel çevresinde yağlanma yapıyor
Bel çevresinde yağlanma yapıyor Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Kolukırık “Gün içerisinde yavaşlayan metabolizmaya iftarla beraber yağlı ve kalorili besinleri yüklemek, besinlerin vücutta yağ olarak depolanmasını sağlar.“ dedi.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
İftar ve sahuru öğünlere bölün
İftar ve sahuru öğünlere bölün Beslenme Uzmanları Nilhan Esim ve Seniha Selen Acar, metabolizmayı yavaşlatmadan oruç ve beslenmeyi yönetebilmek için; neyi, ne zaman ve hangi ölçüde yemeniz gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Günde bir avuç pikan cevizi
Günde bir avuç pikan cevizi Günde ortalama 100 gram tüketilen pikan cevizinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Yapılan araştırmalara göre, pikan cevizi ağaç yemişleri içerisinde en yüksek antioksidan değere sahip.
17.05.2018 Arşiv
Ramazan'da susuz kalmamak için öneriler
Ramazan'da susuz kalmamak için öneriler Waternet Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, suyun yerini başka hiçbir içeceğin tutmayacağının altını çiziyor.
17.05.2018 Arşiv
Ramazan'da formda kalmanın püf noktaları
Ramazan'da formda kalmanın püf noktaları Ramazan'da değişen beslenme şekli ve düzeni bünyemizi doğrudan etkilerken bu etkileri en aza indirmenin yolları nelerdir? Beslenme Uzmanı Şebnem Demir, Ramazan ayı için formda kalmanın püf noktalarını aktardı.
17.05.2018 Arşiv
İftar ve sahuru ikiye bölün
İftar ve sahuru ikiye bölün Uzman Diyetisyen ve Bariatrik Beslenme Uzmanı Nazlı Acar, iftar ve sahur öğünlerinde tek seferde çok yemek yerine ara vererek ikişer öğün yemeyi tavsiye ediyor.
17.05.2018 Arşiv
Ramazan'da beslenme nasıl olmalı?
Ramazan'da beslenme nasıl olmalı? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Evnur Saray oruç tutanlara Ramazan'da sağlıklı beslenme üzerine önemli bilgiler verdi.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Oruç tutarken sağlığınızdan olmayın!
Oruç tutarken sağlığınızdan olmayın! Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Binnur Şimşek “Ramazan’da yeterli ve dengeli beslenmemek ve beraberinde gelen hareketsizlik sonucunda hızla kilo alma riski ile karşı karşıya kalabiliriz." dedi.
17.05.2018 Ramazan
Ramazan ayında beslenme nasıl olmalı?
Ramazan ayında beslenme nasıl olmalı? Ramazan ayında beslenme nasıl olmalı? Ramazan'da neler yemeliyiz, neler yememeliyiz? Diyetisyen Deniz Tığlı Ramazan'da sağlıklı beslenme üzerine önemli bilgiler verdi.
17.05.2018 Arşiv
Oruç tutarken çok fazla uyumayın!
Oruç tutarken çok fazla uyumayın! Diyetisyen Özlem Araz, Ramazan’ı zinde geçirmek isteyenler için sağlıklı beslenme tavsiyeleri verdi.
17.05.2018 Ramazan
Yazın rahat oruç tumak için öneriler
Yazın rahat oruç tumak için öneriler Ramazan yaz dönemine denk gelince oruç tutmak biraz daha zorlaşıyor. Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel yaz aylarında rahat oruç tutmanın püf noktalarını anlattı.
17.05.2018 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Ramazanda Sağlıklı Beslenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ramazanda sağlıklı beslenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.