Rahim Kanseri

Rahim Kanseri

Son dakika rahim kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rahim kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rahim kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rahim Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rahim kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 530 rahim kanseri haberi bulunmuştur. Tüm rahim kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Togg'dan dikkat çeken adım! Yeni model geliyor
Togg'dan dikkat çeken adım! Yeni model geliyor Türkiye'nin son yıllarda yaptığı dev hamlelerin başında gelen yerli otomobil Togg'a olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgi karşısında Togg'un Bursa Gemlik Fabrikası'ndan dikkat çeken bir adım atıldı. Togg Otomobil Fabrikası vitesi yükselterek 2 vardiya düzeninde üretim yapmaya başladı. Yıl sonuna kadar 26 bin 565 aracın sahiplerine teslimatı hedeflenirken, merakla beklenen sedan modelinin de 2024 yılında tanıtımının yapılması öngörülüyor.
23.09.2023 Ekonomi
Menopoz sonrası kanamalara dikkat: Rahim kanseri belirtisi olabilir
Menopoz sonrası kanamalara dikkat: Rahim kanseri belirtisi olabilir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Dolanbay, menopoz sonrası gelişebilecek kanamaların rahim kanserinin bir belirtisi olabileceğini belirterek, “Erken tanı konulursa jinekolojik kanserlerin tedaviye çok iyi yanıt verdiği unutulmamalı” dedi.
23.09.2023 Sağlık
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık
27 yaşında hayatını kaybetmişti! Jade Goody'nin oğlu Bobby Jack Brazier: Annemi özlemiyorum
27 yaşında hayatını kaybetmişti! Jade Goody'nin oğlu Bobby Jack Brazier: Annemi özlemiyorum 2009 yılında rahim kanseri nedeniyle yaşamını yitiren İngiliz TV yıldızı Jade Goody'nin büyük oğlu Bobby Jack Brazier, annesiyle geçirdiği beş yıl hakkında hissettiklerini açıkladı.
9.04.2022 Magazin
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın!
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın! En sık görülen kadın hastalıkları arasında yumurtalık kisti, çikolata kisti, miyom, adet düzensizliği, rahim ve rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri, idrar kaçırma, HPV bulunuyor. Ciddi hastalıklara maruz kalan tüm kadınların, en doğru ve güvenilir yöntemlerle tedavisinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ateş Karateke ve Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, kadın hastalıkları ve kanserleri hakkında bilgi verdi.
22.03.2022 Sağlık
Rahim ağzı kanserinin tespiti için test kiti
Rahim ağzı kanserinin tespiti için test kiti Ankara'da Hacettepe Üniversitesi, kadınların evde rahim ağzı kanseri testi yapabilmesi için kit geliştirdi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gültekin, "İnce çubuk olan test kitinin doğruluk oranı yüzde 98. Kadınlarımız jinekoloji masasına yatmadan evde rahim ağzı kanseri testi yapabilecek" dedi.
15.03.2022 Sağlık
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali! Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
2.02.2022 Sağlık
Fazla kilo ve obezite tetikliyor! Risk artıyor!
Fazla kilo ve obezite tetikliyor! Risk artıyor! Fazla kiloların kalp damar sistemi, sindirim, solunum, bağışıklık sistemi gibi pek çok sistemi etkilediğini belirten uzmanlar, obezitenin vücudumuzdaki pek çok hormonal sistem ve hücre yapısını da etkileyerek bazı kanser risklerini artırdığına ve pek çok kanserin gelişmesini tetikleyebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, tanı konulan tüm kadın kanserlerinin yüzde 50’sinin, tüm erkek kanserlerinin yüzde 25’inin şişmanlık ve obezite ile ilişkili olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, kanser riskini azaltmak için ideal kiloya erişilmesini, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi ve düzenli egzersiz yapılmasını tavsiye ediyor.
2.02.2022 Sağlık
ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması
 ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması ABD’de yaşayan Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Semir Beyaz, ‘Irklara Dayalı İnsan Endometrium Hücre Atlası Projesi’ ile rahmin yüzeyini kaplayan endometrium hücresinin gizemini çözecek. Kanser hastalarının her gün kendilerine sordukları ‘Neden ben kanser oldum?’ sorusunun yanıtını bulabilmek için bu soruyu kendine sorduğunu söyleyen Dr. Beyaz, bu çalışmanın bilim dünyasının boynunun borcu olduğunu belirtti.
20.12.2021 Sağlık
Anne olmayı engelliyor! Her 5 kadından birinde var!
Anne olmayı engelliyor! Her 5 kadından birinde var! Rahmin düz kas tabakasından kaynaklanan iyi huylu tümörler olan miyomlar, doğurganlık çağındaki kadınlarda oldukça sık rastlanan bir hastalık. Öyle ki ülkemizde her 5 kadından birinde, çapı ufak veya büyük, az ya da çok sayıda ‘miyom’ tespit ediliyor! Vücuttaki östrojen seviyelerinin daha yüksek olması nedeniyle sıklıkla üreme çağındaki 18-45 yaş grubundaki kadınlarda görülen miyomlar, rahim alınması operasyonlarının en sık nedenini oluşturuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya miyomda tedavi yöntemlerini anlattı.
5.12.2021 Sağlık
Kadın kanserinde hayat kurtaran öneriler
Kadın kanserinde hayat kurtaran öneriler Ülkemizde meme kanserinden sonra en yaygın görülen kadın kanserlerinde ihmal edilen bazı belirtiler aksine yaşamsal önem taşıyor. Ülkemizde her yıl 5 bine yakın kadına rahim kanseri, yaklaşık 3 bin kadına yumurtalık kanseri, 1.500 kadına da rahim ağzı kanseri tanısı konuyor. Ancak çoğunlukla bu kanserler belirti vermeden sinsice ilerlediği için, çoğu kişi de ya korkudan ya da ihmalkarlıktan düzenli kontrollerini yaptırmadığı için ne yazık ki ileri evreye ulaşmış oluyor. Oysa ölümcül kadın kanserleri düzenli rutin kontroller ve testler ile erken teşhis edilirse tedavi edilebiliyor.
8.09.2021 Sağlık
İlerleyen yaşlarda kadınların dikkat etmesi gereken 6 kural
İlerleyen yaşlarda kadınların dikkat etmesi gereken 6 kural Kadınlar 40’lı yaşlarından sonra birçok fizyolojik değişim yaşıyor. Bu değişimlerle birlikte bazı sağlık problemlerini işaret eden belirtiler de ortaya çıkabiliyor. Menopoz sürecinde östrojen oranı değiştiği için miyomlarda ve poliplerde artış, adet düzensizliklerine neden olan kistler ve rahim ağzı kanseri belirtilerinde artış yaşanabiliyor. İlerleyen yaşlarda kadınların jinekolojik kontrollerini ihmal etmemesi önem taşıyor. Gerekli tetkikleri hastalıklar baş göstermeden yaptırmak hayat kurtarabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Timur Uğurlu ileri yaştaki kadınların jinekolojik açıdan dikkat etmesi gerekenleri anlattı.
4.09.2021 Sağlık
Jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajları
Jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajları Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajlarını sizler için anlattı.
1.09.2021 Sağlık
Gebelik rahim kanseri riskini azaltıyor
Gebelik rahim kanseri riskini azaltıyor Avustralya’da bulunan tıbbi araştırma enstitüsü, jinekolojik kanserler grubu tarafından gerçekleştirilen çalışmanın sonuçlarını değerlendiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, "17 bin rahim kanseri hastasının geçmişi incelenmiş ve burada gebelik geçiren kişilerde rahim içi (endometrium) kanserine rastlanma olasılığı yüzde 40 oranında düşük bulunmuş" dedi.
31.08.2021 Sağlık
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek!
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek! Amerika’da yayınlanan yeni bir rapora göre, daha önce kanser tanısı almış 1.5 milyon kanser hastasının uzun süreli takibinde, bu bireylerin ilerleyen yıllarda farklı bir kanser tanısı alma ihtimalinin sağlıklı bireylere göre daha yüksek olduğu rapor edildi. Raporda en büyük risk faktörünün sigara içilmeye devam edilmesi ve kilolu olunması olarak gözlendi. Ayrıca Erkeklerin sağlıklı bireylere kıyasla ikincil bir farklı kanser geliştirme ihtimalinin yüzde 11 daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
24.08.2021 Sağlık
Diyabet kanser riskini artırıyor!
Diyabet kanser riskini artırıyor! Yapılan araştırmalara göre diyabetli hastalarda kanserin görülme sıklığı diyabetik olmayanlara göre daha yüksektir. Diyabet yani şeker hastalığı özellikle meme, kolon, pankreas, karaciğer ve rahim kanseri riskinin artmasına sebep oluyor. Diyabetik hastalarda kanserin yüksek görülmesinin başlıca nedenleri yaş, cinsiyet, obezite, sigara, diyet, fiziksel inaktivite ve alkol tüketimi gibi ortak risk faktörlerin her iki hastalık grubunda bulunmasıdır. Hiperglisemi (şeker yüksekliği), insulin-benzeri büyüme faktörleri ve insulin direnci-hiperinsulinemi kanser ve diyabet arasındaki ilişkiyi gösteren en önemli biyolojik mekanizmalardır.
18.08.2021 Sağlık
Kadınlarda polikistik over sendromu belirtileri ne?
Kadınlarda polikistik over sendromu belirtileri ne? Kadınlarda doğurganlığı etkileyen Polikistik Over Sendromu (PKOS) hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok farklı hastalığa da zemin hazırlıyor. Polikistik Over Sendromu, başlangıç döneminde belirti vermese de zaman içerisinde birtakım semptomlar ile kendini göstermeye başlar. Polikistik Over Sendromu ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer hastalığın erken dönemde teşhis edilmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor.
1.08.2021 Sağlık
Kadınlarda Polikistik Over Sendromuna dikkat!
Kadınlarda Polikistik Over Sendromuna dikkat! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer konu hakkında önemli bilgiler verdi.
30.07.2021 Sağlık
Aile hekimliklerinde yeni dönem! Milyonlarca kişiye sağlık taraması yapılacak!
Aile hekimliklerinde yeni dönem! Milyonlarca kişiye sağlık taraması yapılacak! Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu. Yeni dönem başlıyor. Aile hekimliklerinde yeni uygulama başlıyor. Zorunlu olan uygulama ile vatandaşlar aile hekimleri tarafından tek tek aranacak ve SMS ile aile sağlığı merkezlerine davet edilecek. Hipertansiyon, diyabet, obezite, kalp-damar hastalıkları ile kanser ve yaşlıların tüm aile hekimliklerinde izlem taramalarına alınacak. Zorunlu uygulama kapsamında her hekim, vatandaşları telefon arayarak ya da SMS aracılığıyla aile hekimliğine davet edecek. 30-65 yaş arası kadınların rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerin kalınbağırsak kanseri taramasının yapılacak. 18 yaşından büyükler, yılda en az bir kez kan basıncı ölçümü için aile sağlığı merkezlerine davet edilecek. 40 yaş ve üstü, başvuru sebebinden bağımsız olarak bir kez kardiyovasküler risk değerlendirmesine alınacak, böylelikle 10 yıllık zaman diliminde ölümcül koroner kalp hastalığı, inme ve geçici iskemik atak geçirme riskleri hesaplanacak. 65 yaşını aşmış her kişinin de yılda en az bir kez fiziksel muayene ve laboratuvar incelemeleri gerçekleştirilecek.
24.07.2021 Gündem
Yanlış tedavi uygulanan kadın Türkiye’de sağlığına kavuştu
Yanlış tedavi uygulanan kadın Türkiye’de sağlığına kavuştu Bosna Hersek’te yanlış tedavi uygulanan 44 yaşındaki Ermina Gracanin, Türkiye’de sağlığına kavuştu. Rahim kanseri teşhisi konan Gracanin, "Kendi ülkemde karın bölgemde oluşan yaranın kangren olduğunu söylediler. Türkiye’de hemen hastalığımın teşhisi konuldu" dedi.
28.06.2021 Sağlık
Endoskopik cerrahinin sağladığı 8 avantaj
Endoskopik cerrahinin sağladığı 8 avantaj Jinekolojik rahatsızlıklar, cinsel yaşamdan çocuk sahibi olma isteğine kadar kadınlar için önem taşıyan birçok konuyu olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle tedavi sürecindeki cerrahi işlem kararı kadınları oldukça endişelendiriyor. Sürecin yaşam kalitesini en az etkileyecek şekilde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu noktada günümüzde artık açık cerrahi yöntemler yerini, birçok avantaj barındıran endoskopik yani kapalı cerrahi yöntemlere bırakıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Şal, jinekolojik hastalıklarda laparoskopik, robotik ve histeroskopik cerrahinin avantajları hakkında bilgi verdi.
24.06.2021 Sağlık
Gülay Sezer ameliyattan önce vasiyetini hazırladı
Gülay Sezer ameliyattan önce vasiyetini hazırladı Daha önce birer yıl arayla mesane ve böbrek tümörü ameliyatı geçiren Gülay Sezer'e, tatil için gittiği Bodrum'da rahim kanseri teşhisi konmuştu. 'Cesaretin Var mı Aşka' parçasıyla 90'lı yıllara damga vuran 51 yaşındaki şarkıcı, sağlık durumu hakkında bilgi verirken, vasiyeti konusunda çarpıcıa bir açıklama yaptı.
12.06.2021 Magazin
Cinsel ilişki sırasında ağrı varsa dikkat! Kanser belirtisi olabilir!
Cinsel ilişki sırasında ağrı varsa dikkat! Kanser belirtisi olabilir! Kadın üreme organlarını ilgilendiren tüm kanserler halk arasında rahim kanseri olarak adlandırılır. Gelişmiş ülkelerde en sık görülen kanser türü olan rahim kanseri 100 kadından yaklaşık 3'ünde görülüyor. Rahim kanseri gelişen hastaların çoğunluğunu da menopoz dönemindeki kadınlar oluşturuyor. Adet döneminin erken yaşta başlaması ve menopoza geç yaşta girilmesi, östrojen hormonuna daha fazla maruz kalınmasına yol açarak rahim kanseri riskini arttırdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer, obezite veya şişmanlığın risk faktörlerini artırdığını dikkat çekiyor. Karında şişkinlik, cinsel ilişki sırasında ağrı, sebepsiz kilo kaybı durumların gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Meral Sönmezer rahim kanseri belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
25.05.2021 Sağlık
Her gün şekerli içecek içen kadınlarda risk yüzde 32 artıyor!
Her gün şekerli içecek içen kadınlarda risk yüzde 32 artıyor! Her gün 350 mililitre şekerli gıda tüketen kadınlarda bağırsak kanseri riskinin yüzde 32 arttığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Ebru Karcı, “Obezite hastası olan kadınlarda kansere yakalanma riski 4 kat daha fazla” dedi.
22.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Rahim Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rahim kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.