Prototip

Prototip

Son dakika Prototip haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Prototip ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Prototip haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prototip

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prototip gelişmeleri de dahil olmak üzere 731 prototip haberi bulunmuştur. Tüm prototip haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti Bayraktar TB3 adım adım geliyor. 2. Prototip 4. Uçuş testi de başarıyla tamamlandı.
4.04.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı! Selçuk Bayraktar paylaştı: Türk Havacılığının Altın Çağı
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı! Selçuk Bayraktar paylaştı: Türk Havacılığının Altın Çağı Bayraktar TB3 Orta İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Testini başarıyla tamamladı. Gelişmeyi Selçuk Bayraktar duyurdu.
30.03.2024 Gündem
Bayraktar TB3'ün 2. prototipi gökyüzüyle buluştu
Bayraktar TB3'ün 2. prototipi gökyüzüyle buluştu Bayraktar TB3 2. Prototip İlk Uçuş Testini başarıyla tamamladı.
24.03.2024 Gündem
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü “Boji Üretim Fabrikası” açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesinde de tasarım çalışmalarında son aşamaya geldik” dedi.
13.03.2024 Ekonomi
Turizm Teknolojileri Yarışması TEKNOFEST’te
Turizm Teknolojileri Yarışması TEKNOFEST’te T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Turizm Teknolojileri Yarışmasında katılımcılardan zengin kültür, turizm imkânlarını ve faaliyetlerini akıllı, yenilikçi bilgi teknolojilerinden faydalanarak tanıtacakları çalışmalar bekleniyor.
19.02.2024 Yaşam
Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda son başvuru tarihi 20 Şubat
Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda son başvuru tarihi 20 Şubat Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek ve son başvuru tarihi 20 Şubat olan Eğitim Teknolojileri Yarışması’na Türkiye ve yurtdışında öğrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ve mezunlar katılabilecek. Yarışmaya ayrıca olup ayrıca mezun seviyesinde firmalar veya girişimler de takım veya bireysel olarak başvuru yapabilecek.
15.01.2024 Bilim ve Teknoloji
NASA, sessiz süpersonik uçağını tanıttı
NASA, sessiz süpersonik uçağını tanıttı ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), dün ticari uçuşlarında kullanmak üzere sessiz süpersonik uçağını tanıttı. NASA, uçağın ses hızından 1.4 kat hızlı uçacağını, uçağın ABD'deki şehirler üzerinde uçarak test edeceğini ifade etti.
13.01.2024 Dünya
Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması TEKNOFEST’te
Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması TEKNOFEST’te TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması için başvurular başladı.
4.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Bakan Uraloğlu: 'Yeni Sakarya' milli elektrikli tren setinde seri üretime geçtik
Bakan Uraloğlu: 'Yeni Sakarya' milli elektrikli tren setinde seri üretime geçtik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ülkemizin saatte 160 kilometre hıza sahip 'Yeni Sakarya' ismini verdiğimiz ilk milli ve yerli elektrikli tren seti projemizde, 2 prototip (ilk örnek) seti tamamlayarak hizmete sunduk. Seri üretime başladık" dedi.
3.01.2024 Ekonomi
TEKNOFEST 27 Eylül’de İzmir’de
TEKNOFEST 27 Eylül’de İzmir’de Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü ve son durağı olan İzmir’de teknoloji severlerle buluşmaya hazırlanıyor.  TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanında 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
14.09.2023 Bilim ve Teknoloji
ÖSYM Başkanı Ersoy: Tüm Türkiye’ye e-Sınav’ı yayacağız
ÖSYM Başkanı Ersoy: Tüm Türkiye’ye e-Sınav’ı yayacağız ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, şu an Türkiye’nin 4 bölgesinde e-Sınav yapılabildiğini belirterek, "Hedefimiz şu anda 4 bölgede olan bu sınavları inşallah Türkiye'nin tüm bölgelerinde yapmak ve sınav kapasitemizi öncelikle 10 bin aday şeklinde oluşturmak. Bundan da nihai hedefimiz kağıt tabanlı sınavdan bilgisayar tabanlı sınava geçmek. Tüm Türkiye’ye bu e-Sınav’ı yayacağız" dedi.
9.09.2023 Gündem
Vekillerden Togg’a tam not! Varank: Togg Türkiye'nin gurur projesi
Vekillerden Togg’a tam not! Varank: Togg Türkiye'nin gurur projesi TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Türkiye’nin Otomobili Togg’un Bursa Gemlik’te bulunan teknoloji kampüsüne teknik bir inceleme gezisi yaptı. Komisyon Başkanı Mustafa Varank ve beraberindeki milletvekilleri Togg CEO’su Gürcan Karakaş’tan brifing aldı, fabrikada incelemelerde bulundu, ardından da Togg’un direksiyonuna geçti. Türkiye yollarında boy göstermeye başlayan Togg T10X, hem sürüş performansı hem de teknolojik özellikleriyle vekillerden tam not aldı.
5.09.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRASAŞ’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milli Hızlı Tren ile ilgili son gelişmeleri paylaşan Uraloğlu, “Milli Elektrikli Trenimizden sonra Milli Hızlı Trenimizi de yapıyoruz. İşletme hızı 225 km olan Milli Hızlı Trenimizde tasarım çalışmalarımızı yüzde 90 oranında tamamladık. İlk prototip montajına 2024 yılı başında başlamayı planlıyoruz. 8 araçlı tren setine sahip olacak bu milli hızlı trenimizi de 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
22.07.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı: Milli hızlı tren 2025'te taşımacılığa kazandırılacak
Bakan Uraloğlu açıkladı: Milli hızlı tren 2025'te taşımacılığa kazandırılacak Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail’de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İşletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren tasarım çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah, 8 araçlı tren setine sahip olacak bu milli hızlı trenimizi de 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.
21.06.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Milli Hızlı Trenimizi 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz
Bakan Uraloğlu: Milli Hızlı Trenimizi 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz  Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail’de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İşletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren tasarım çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah, 8 araçlı tren setine sahip olacak bu milli hızlı trenimizi de 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.
21.06.2023 Ekonomi
Cayrokopter nedir? Helikopter de değil uçak da: Cayrokopter nasıl çalışır ve ne için kullanılır, tarihi nedir?
Cayrokopter nedir? Helikopter de değil uçak da: Cayrokopter nasıl çalışır ve ne için kullanılır, tarihi nedir? Muğla’da motor arızası nedeniyle tarlaya zorunlu iniş yapan cayrokopterin ağaçlara çarpması sonucu yaralanan sanatçı Mustafa Sandal’ın eşi Melis Sütşurup Sandal (34) ile Pilot Sinan Yılmaz (47) hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Söz konusu olay sonrası vatandaşlar cayrokopterin ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki, Cayrokopter nedir?
16.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kacır’dan 450 milyon dolarlık finansman müjdesi
Bakan Kacır’dan 450 milyon dolarlık finansman müjdesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Bankası ile hayata geçirdikleri "Türkiye Yeşil Sanayi Projesi" ile 450 milyon dolarlık finansmanı sanayiciler, KOBİ'ler ve teknoloji girişimlerine sunacaklarını açıkladı.
12.06.2023 Ekonomi
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar: TEKNOFEST'i tebrik edeceğine 'ABD'li şirkete veririm' diyor
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar: TEKNOFEST'i tebrik edeceğine 'ABD'li şirkete veririm' diyor Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, canlı yayında yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı sözlerine tepki gösteren Bayraktar, "TEKNOFEST'in ilk gününde 'Tebrik ederim' demek yerine 'Biz Atatürk Havalimanı'nı ABD'li bir şirkete tahsis edeceğiz' ne demek. Cumhurbaşkanımız çıksa 'Bir Türk şirketine tahsis ettim' dese, ne derler? Burayı peşkeş çekiyor derler. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması normal mi?" ifadelerini kullandı.
28.04.2023 Gündem
Milli elektrikli tren, TCDD’ye teslim edilip Sakarya Garı’na hareket etti
Milli elektrikli tren, TCDD’ye teslim edilip Sakarya Garı’na hareket etti Sakarya'da ilk yerli ve milli elektrikli tren, TCDD’ye teslim edilip Sakarya Garı’na hareket etti. Programa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Gururla belirtmek istiyorum ki; ülkemiz artık hızlı tren ve yüksek hızlı trenlerini kendisi üretebilecek duruma gelmiştir. Ülkemizin eşsiz coğrafi konumundan da yararlanarak, lojistikte küresel ve bölgesel bir merkez haline gelmek, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ışığında karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu ve haberleşme ağımızı ekonomik, etkin, verimli, emniyetli, çevreye duyarlı ve afetlere dayanıklı şekilde daha da geliştirmek, temel önceliğimizdir" dedi.
27.04.2023 Gündem
Deprem sonrası düşük bütçeli hızlı kurulabilen yaşam alanı üretildi
Deprem sonrası düşük bütçeli hızlı kurulabilen yaşam alanı üretildi Deprem sonrası ortaya çıkan barınma sorununa çözüm için harekete geçen Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyelerince üretilen hızlı kurulabilen yaşam üniteleri deprem bölgesine gönderilmeye başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan EDU Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Didem Akyol, “Geliştirilen yaşama birimi mevcut konteynerlar ile kıyaslandığında daha düşük bütçe ile üretilebiliyor. Yaşam biriminin en önemli avantajı ise sökülüp takılabilir olması ve bu nedenle taşıma maliyetini düşürmesi.” diye konuştu.
5.04.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak ne zaman uçacak? İsmail Demir önemli soruları yanıtladı
Milli Muharip Uçak ne zaman uçacak? İsmail Demir önemli soruları yanıtladı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, savunma sanayi projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demir, Milli Muharip Uçak'a çeşitli sistemlerin entegre edildiğini, uçağın testlerini tamamlaması sonrasında uçuşa hazır olacağını belirtti.
4.04.2023 Gündem
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Demir, Gökbey'in göreve hazırlandığının altını çizerek, Gökbey'in yerli motorla bu yıl teslim edileceğini açıkladı.
25.03.2023 Ekonomi
Google'dan yeni karar! Satışı durduruldu
Google'dan yeni karar! Satışı durduruldu 2013'te tanıtılan, 2015'te iptal edilen ve 2017'de iş odaklı bir "kurumsal sürüm" olarak geri getirilen artırılmış gerçeklik başlığı Google Glass'ı hatırlayanlar için Google'ın nihayet bu sürümü sonlandırmaya karar vermesi şaşırtıcı olabilir.
21.03.2023 Bilim ve Teknoloji
NASA yeni ‘uzay kıyafetini’ tanıttı
NASA yeni ‘uzay kıyafetini’ tanıttı Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), planlanan Artemis III Ay misyonu kapsamında Apollo’da kullanılan kıyafetlerden daha modern, esnek ve kadınlar için daha uygun olduğu belirtilen uzay kıyafetini tanıttı.
16.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Teknoloji tutkunu öğretmen deprem sensörü üretti, artçıda testi başarılı oldu
Teknoloji tutkunu öğretmen deprem sensörü üretti, artçıda testi başarılı oldu Diyarbakır’da görev yapan okul öncesi öğretmeni Fatih Korkmaz, bölgede yaşanan depremlerin ardından bir deprem sensörü üretti. Cihazı ilk artçı depremde başarılı olan Korkmaz, patent almak için çalışmalara başladı.
16.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Prototip ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prototip haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.