Prostat büyümesinin 9 önemli belirtisi
Prostat büyümesinin 9 önemli belirtisi  Üroloğu Doç. Dr. Bülent Altunoluk, prostat büyümesi ve tedavisi hakkında bilgiler verdi.
22.03.2022 Sağlık
Prostat büyümesinde HOLEP tedavisi!
Prostat büyümesinde HOLEP tedavisi! Prostat her erkekte bulunan bir organdır. Yaşla birlikte değişen oranlarda büyümeye başlamaktadır, özellikle 50 yaş üstü erkeklerin yarısında görülen bu durum, prostat kanserinden farklı olup, iyi huylu prostat büyümesi olarak adlandırılır. Prostat büyümesi hastaların yaşam kalitesini bozarak sosyal hayattan soyutlayabiliyor. Gece defalarca idrar çıkarak uykusuz kalan, sürekli olarak idrara çıkma ihtiyacı olan ve idrar kaçırma şikayeti olan hastaların normal yaşamı durma noktasına gelebiliyor. Ayrıca bu durum sıklıkla cinsel sorunları beraberinde getiriyor. Tüm bu sorunlar hastalarda içinden çıkılması zor bir psikolojik çöküntüye neden olabiliyor.
16.10.2021 Sağlık
Prostat büyümesiyle ilgili bilinmesi gerekenler
Prostat büyümesiyle ilgili bilinmesi gerekenler Prostat büyümesine dair bilgi veren Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Prostat büyümesi her erkekte 40 yaşından sonra meydana gelir. 60 yaşın üzerindekilerin yarısında prostat büyümesi şikayet yaratacak seviyededir. Dönemsel olarak ürolojik muayene ve PSA kontrolleri yaptırmak prostat büyümesini erken dönemde saptar. Özellikle ailesinde prostat hastalığı olanların kontrollerini aksatmaması gerekir” dedi.
14.07.2021 Sağlık
Prostat kanserinde akıllı tanı yöntemi!
Prostat kanserinde akıllı tanı yöntemi! Prostat kanseri evresine göre farklı belirtiler görülen ve erkenlerde en sık karşılaşılan kanser türlerindendendir. Prostat kanserinin kesin tanısı biyopsi ile konuluyor. Füzyon Prostat Biyopsi yöntemi sayesinde kanser vakalar kısa sürede saptanabiliyor. Üroloji uzmanı Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca, prostat kanseri ve füzyon prostat biyopsi işlemini anlattı.
11.07.2021 Sağlık