Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Son dakika Prof. Dr. Nevzat Tarhan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Prof. Dr. Nevzat Tarhan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prof. dr. nevzat tarhan gelişmeleri de dahil olmak üzere 20 prof. dr. nevzat tarhan haberi bulunmuştur. Tüm prof. dr. nevzat tarhan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından öfkeye 10 saniyelik çözüm!
Uzmanından öfkeye 10 saniyelik çözüm! Öfkenin insani bir duygu ve herkesin içinde öfke bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, önemli olanın öfkenin öğütülmesi olduğunu söyledi. Öfkeyi öğütebilmeyi başaran kişilerin bu durumu kazanıma, enerjiye dönüştürülebileceğini kaydeden Prof. Dr. Tarhan, öfke durumunda 10 saniye mola verebilmenin de öfke kontrolünde iyi bir yöntem olduğunu hatırlattı. Kadına karşı şiddette öfke kontrolü eğitiminin önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Tarhan, “Hapis buradaki son çare olmalı. Bu kişilere özellikle empati konusunda eğitim verilmesi lazım. Hapis çözüm değil, iyileştirme çözüm.” ifadelerini kullandı.
29.03.2022 Sağlık
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var!
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var! Beslenmenin psikolojik yönüne dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme tercihlerinin ruh sağlığı üzerindeki etkilerine işaret etti. Bağırsak sağlığının önemini vurgulayan Tarhan, “Bağırsaklar beyindeki serotoninin fabrikası gibi çalışıyor. Beyin gibi fonksiyon yapmıyor ama beyine malzeme üretiyor. Beynin yakıtını bağırsak hazırlıyor.” dedi. Prof. Dr. Tarhan “Beynin temel yakıtının sağlıksız olması ve beslenme hataları ile ileri yaşlarda obezite ve Alzheimer arasında nedensellik bağı var.” uyarısında bulundu.
5.03.2022 Sağlık
Mükemmeliyetçilikte sınır ne olmalı?
Mükemmeliyetçilikte sınır ne olmalı? İnsanın hayat ve akademik başarısında önemli bir yeri ve katkısı olan mükemmelliyetçilik, kişiye ne zaman zarar veriyor? Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sağlıksız olan ve denge gözetilmeyen mükemmelliyetçiliğin kişide başta sağlık problemleri olmak üzere hayatının diğer alanlarında da pek çok olumsuzluğa davetiye çıkardığına dikkat çekti. Prof. Dr. Tarhan’a göre, sağlıklı mükemmelliyetçilikte kişi olumluya odaklanırken; sağlıksız olanda kendisini suçlar, utanç duyar ve kendini değersiz görür. Tarhan, sağlıksız mükemmelliyetçiliğin modern yaşamın yan etkilerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.
24.10.2021 Sağlık
Güven duygusu ve eleştiriye açık olma pozitif liderliği getiriyor!
Güven duygusu ve eleştiriye açık olma pozitif liderliği getiriyor! Pozitif liderlikte olması gerekenlerden birinin takım çalışmasının önemine inanmak olduğunu belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bu çağın liderliğinde 21. Yüzyıl becerilerinin de bulunması gerekir. 21. yüzyıl becerileri, liderlik kavramını değiştirdi. Bu becerilerden biri, takım çalışmasına yatkınlıktır. Takım çalışması bu zamanda çok önemli. Bu çağ, bireysel dehanın çağı değil, takımsal dehanın çağı.”dedi. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, pozitif liderlikte güven duygusu oluşturma, iyi ilişkiler kurma, eleştiriye açık olma gibi özelliklerin de bulunduğunu söyledi. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, pozitif liderlik kavramına ilişkin değerlendirmede bulundu.
2.10.2021 Sağlık
Anne-çocuk arasındaki bağımlı ilişki okul fobisine yol açıyor!
Anne-çocuk arasındaki bağımlı ilişki okul fobisine yol açıyor! Okula uyum sürecinin her çocukta farklı şekilde olabileceğini belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, okula uyumda bireyselleşmenin önemini vurguladı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 3 yaşından itibaren çocuğun bireyselleşmeye başladığını, bu dönemin anne tarafından mutlaka desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Çocukla anne ilişkisinin bağımlı olması halinde çocukta özgüven eksikliğinin ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bu durum ilerleyen dönemde okula uyum sürecini etkileyebilir ve okul fobisi ortaya çıkabilir” uyarısında bulundu. Tarhan, çocuğun sosyal ve duygusal becerilerinin gelişimi için de 3 yaşından itibaren çocuğun okula gönderilmesini tavsiye etti.
13.09.2021 Sağlık
Duyguları yönetmenin 3 etkili yolu!
Duyguları yönetmenin 3 etkili yolu! Bireysel ilişkilerden toplum hayatına kadar pek çok iletişimi yakından etkileyen duyguların yönetilmesinin mümkün olduğunu belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Nörobilimde duyguların yönetilmesinde ilk adım öz bilinç yani kendini tanımaktır. İkinci adım özyönetimdir. Psikolojik kaynaklarını yönetebilmektir. Üçüncü adım sosyal bilinçtir. Empati ve ilişki yönetimi yapmak vardır.” dedi. Duygulara yatırımın önemine işaret eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bunu bir havuza benzetebiliriz. Havuz ne kadar büyükse ‘Senin sermayen o kadar büyük’ demektir. Ancak o havuzun temiz suyla beslenmesi gerekir. Her insanın içinde iyicil ve kötücül duygular vardır. İyicil duyguları güçlü tutmak ve onu beslemek gerekiyor. Kötücül duyguları da eğitmemiz lazım.” dedi.
20.06.2021 Sağlık
Mükemmel olmak isterken hayatı kaçırmayın!
Mükemmel olmak isterken hayatı kaçırmayın! Bireyin karar verirken bazen hatalar yapabileceğini de belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Hatalar bizim içindir. Hatalarımız aslında büyümemizin, yaptığımız işin daha iyi olmasının bir parçasıdır. O yüzden hata yapmaktan korkmamak gerekiyor. Hata yapmaktan korkan insanlar ne yaparlar biliyor musunuz? Hiçbir şey yapmama hatası yaparlar. O küçük hatayı yapmamaktan korkarken daha büyük bir hata yaparlar” dedi.
19.05.2021 Sağlık
Müzik beyin fonksiyonlarını geliştiriyor
Müzik beyin fonksiyonlarını geliştiriyor Üsküdar Üniversitesi Müzik Terapi Uygulama ve Araştırma Merkezi- MÜTEM’de yapılan araştırmalarda müziğin tüm psikolojik rahatsızlıklarda beyin kimyasallarını ortaya çıkararak beynin fonksiyonlarını geliştirdiği tespit edildi...
28.07.2015 Sağlık
'Hepsi problemli'
'Hepsi problemli' Ünlü profesörden çarpıcı açıklama
16.12.2014 Magazin
Tercihlerde ideal ve gerçeklik kriterine dikkat
Tercihlerde ideal ve gerçeklik kriterine dikkat İnsan ve toplum bilimleri alanında önemli çalışma ve yayınları bulunan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan, tercihler öncesinde öğrenci, rehber öğretmen ve velilere bu süreçte dikkat edilmesi gerekenler konusunda çok önemli hatırlatmalarda bulunuyor.
2.07.2014 Eğitim
'Mutlu evliliğin formülü Hürrem'de'
'Mutlu evliliğin formülü Hürrem'de' Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan şaşırtan Hürrem önerisi
29.09.2021 Gündem
Müftülük'ten ailelere öneri: Eşinize saldırı hakkı tanıyın
Müftülük'ten ailelere öneri: Eşinize saldırı hakkı tanıyın Bursa Müftülüğü'nün internet sitesinde eşlere birbirlerini daha iyi anlamaları için yaptığı öneriler arasında 'eşlerin birbirlerine saldırı hakkını kullanması' da sayıldı
24.09.2011 Yaşam
Demanslı hastalarda anti-depresan tartışması
Demanslı hastalarda anti-depresan tartışması İngiltere’de gerçekleştirilen ilginç araştırma
13.08.2011 Yaşam
Ordudan atılanlar ne diyor?
Ordudan atılanlar ne diyor? Kimimiz kahrından intihar etti, kimimiz üç kuruşa muhtaç oldu
29.09.2021 Gündem
Teflon adam
Teflon adam Ünlü Psikiyatri uzmanı Prof.Dr. Nevzat Tarhan yorumladı: Kendisi yanmaz ama başkalarını yakar...
29.09.2021 Gündem
İstanbul'da bu ilçelere elektrik verilmeyecek!
İstanbul'da bu ilçelere elektrik verilmeyecek! İstanbul'da bazı ilçelerde bugün elektrik kesintisi uygulanacak...
4.06.2016 Yaşam
Devlet çatısı altında bir ilk!
Devlet çatısı altında bir ilk! Devlet çatısı altında ilk kez Said Nursi konulu sempozyum düzenlendi...
29.09.2021 Gündem
İşte AKP'nin listesi!
İşte AKP'nin listesi! AK Parti'nin 81 ilde gösterdiği vekil adaylarının listesi açıklandı. Ağır toplar Doğu ve Güneydoğu illerinden aday gösterilirken, sahil bölgelerde de güçlü isimler yer aldı.
11.04.2011 Siyaset
İşte AKP'nin  tam liste  İstanbul adayları
İşte AKP'nin tam liste İstanbul adayları Tam liste 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerde istanbul da aday adayı olarak AK Parti il başkanlığına başvuru yapanların tam listesi: (Genel merkez başvuruları ve taşra başvuruları bu listede bulunmamaktadır bu listeler daha sonra yayınlanacaktır...
29.09.2021 Gündem
İşte AKP'nin İstanbul aday adayları
İşte AKP'nin İstanbul aday adayları 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerde istanbul da aday adayı olarak AKP il başkanlığımıza başvuru yapanların tam listesi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prof. dr. nevzat tarhan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.