Petrol Keşfi

Petrol Keşfi

Son dakika Petrol keşfi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Petrol keşfi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Petrol keşfi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Petrol Keşfi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan petrol keşfi gelişmeleri de dahil olmak üzere 135 petrol keşfi haberi bulunmuştur. Tüm petrol keşfi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Şırnak Gabar’da keşfedilen petrol sahasına ilişkin “Astsubayımız Esma Çevik ve şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ın adını verdiğimiz iki sahada, 2024 yılı petrol üretimi hedefi 100 bin varil” dedi.
14.12.2023 Ekonomi
Petrol heyecanı! Adeta her yerden fışkırıyor
Petrol heyecanı! Adeta her yerden fışkırıyor Türkiye için sevindiren gelişme. Yeni petrol keşfi müjdesi haberi geldi. Sivas’ın Suşehri ilçesine bağlı Karacaören köyünün yüksek kesimlerinde adeta her yerden çıkan esrarengiz sıvının petrole işaret olabileceği düşünülüyor.
13.11.2023 Ekonomi
Enerjide bağımsız Türkiye hedefi! Gabar'da günlük 25 bin varil petrol üretimine ulaşıldı
Enerjide bağımsız Türkiye hedefi! Gabar'da günlük 25 bin varil petrol üretimine ulaşıldı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nca (TPAO), Şırnak'ın Gabar Dağı'nda bulunan petrol sahasında günlük 25 bin varil petrol üretimine ulaşıldığı bildirildi.
23.10.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan: Bugünkü Türkiye'nin harcında hükümetin 21 yıllık alın teri ve emeği var
Bakan Işıkhan: Bugünkü Türkiye'nin harcında hükümetin 21 yıllık alın teri ve emeği var Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Hiç kuşkusuz bugünkü Türkiye’nin harcında hükümetimizin 21 yıllık alın teri ve emeği var. Milletimizin desteği, dünyada yüreği bizlerle atan milyonlarca insanın duaları var. Ülkemizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlamak için daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli, şehir şehir, ilçe ilçe büyümeliyiz. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda bölgemizin bütün sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz” dedi.
26.06.2023 Ekonomi
Yeni petrol keşfi müjdesi! Müjdeli haber geldi: Milyar dolar değerinde
Yeni petrol keşfi müjdesi! Müjdeli haber geldi: Milyar dolar değerinde Türkiye için sevindiren gelişme. Yeni petrol keşfi müjdesi haberi geldi. Şırnak'ta, Gabar ve Cudi dağlarında keşfedilen petrol rezervlerinin ardından şimdi de o bölgede petrol arama çalışmaları başlatıldı. 'Gabar-Cudi' petrolünde günlük çıkarılan varil sayısı 15 bine dayanırken yeni bölgede petrol için düğmeye basıldı. İşte haberin detayları...
16.06.2023 Ekonomi
Gabar'dan bir müjde daha geldi! Şırnak Valisi: Artezyen kuyusundan petrol çıktı
Gabar'dan bir müjde daha geldi! Şırnak Valisi: Artezyen kuyusundan petrol çıktı Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şehit Esma Çevik petrol sahasında çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Dün de çok şükür artezyen dediğimiz bir su kuyusundan çıkan su derecesinde, çok yoğun petrol çıktı. Bu bizim için çok sevindirici. Kuyunun tespit çalışmaları daha yeni aşamadadır. Rakam verme şansımız yok ama mevcut kuyuların 4-5 hatta 10 katı büyüklüğünde bir kuyu" dedi.
26.05.2023 Ekonomi
Doğu Karadeniz'de petrol sondajı heyecanı
Doğu Karadeniz'de petrol sondajı heyecanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, Doğu Karadeniz’de petrol keşfi için arama ve sondaj çalışmaları başlatılacağını açıklaması, bölgede heyecan yarattı. Sondaj gemisinin, Trabzon-Rize açıklarında faaliyet göstermesi beklenirken Jeoloji Mühendisi Dr. Kemal Akdağ, "Karadeniz’de gözüken emare, petrolün varlığını gösteriyor. Sismik çalışmalar sonunda sondaj sonrasında da üretim çalışmaları başlar” dedi.
25.05.2023 Vatan TV
Doğu Karadeniz'de petrol sondajı heyecanı
Doğu Karadeniz'de petrol sondajı heyecanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, Doğu Karadeniz’de petrol keşfi için arama ve sondaj çalışmaları başlatılacağını açıklaması, bölgede heyecan yarattı. Sondaj gemisinin, Trabzon-Rize açıklarında faaliyet göstermesi beklenirken Jeoloji Mühendisi Dr. Kemal Akdağ, "Karadeniz’de gözüken emare, petrolün varlığını gösteriyor. Sismik çalışmalar sonunda sondaj sonrasında da üretim çalışmaları başlar” dedi.
25.05.2023 Gündem
Yeni petrol keşfi için düğmeye basıldı! TPAO’nun hedefi 200 sondaj
Yeni petrol keşfi için düğmeye basıldı! TPAO’nun hedefi 200 sondaj TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, yıllık 6.1 milyar dolarlık ciroya sahip ortaklığın, önümüzdeki dönemde petrol sondajlarına devam edeceğini belirtti. Güneydoğu Anadolu illerindeki kaynaklara yoğunlaşıldığını ama Manisa, Erzurum gibi illerde de kuyular kazıldığını söyleyen Bilgin, “2023’te karada 200 sondaj yapmayı planlıyoruz. Bunların 20’si Şırnak’ta olacak” diye konuştu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, bu yıl karada 200 Sondaj yapmayı hedeflediklerini belirtti. Bilgin, “Sadece Şırnak’ta 20 tane sondaj kulesi planlıyoruz” dedi.
9.05.2023 Ekonomi
Gabar petrolü akmaya başladı! Günlük 1200 varil petrol üretimi yapılıyor
Gabar petrolü akmaya başladı! Günlük 1200 varil petrol üretimi yapılıyor Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfinin yapıldığı yer Gabar Dağı'nın zirvesindeki Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Petrol Sahası kapılarını açtı. CNN TÜRK ekibinden Ahmet Türkeş ve Melih Baytürk, hem Gabar petrolünü hem de bölgedeki çalışmaları yerinde görüntüledi.
7.05.2023 Ekonomi
Yeni anayasanın şifreleri belli oldu! Halk vetosu ve referandum talep etme hakkı
Yeni anayasanın şifreleri belli oldu! Halk vetosu ve referandum talep etme hakkı Cumhurbaşkanlığı’nda yürütülen ve mevcut politika kurullarının faaliyetleri ve hedeflerini içeren çalışmada, seçimlerden sonra gündeme gelmesi beklenen “yeni anayasanın” şifreleri de yer aldı.
5.05.2023 Gündem
Petrol keşfi müjdesi! Bir şehrin kaderini değiştirdi: 70-80 milyar dolarlık büyüklük
Petrol keşfi müjdesi! Bir şehrin kaderini değiştirdi: 70-80 milyar dolarlık büyüklük Petrol keşfi müjdesi gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. Gabar’da keşfedilen yeni petrol sahası Türkiye'ye büyük gelir sağlayacak. Şehit Aybüke Yalçın adı verilen yeni kuyunun ekonomik büyüklüğü belli oldu. İşte haberin detayları...
5.05.2023 Ekonomi
TPAO açıkladı, yeni petrol keşfi müjdesi: Potansiyel yüksek
TPAO açıkladı, yeni petrol keşfi müjdesi: Potansiyel yüksek Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan (TPAO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu Cudi-Gabar'da bulunan petrolle ilgili yapılan açıklamada, "Türkiye'de kara alanlarında şimdiye kadar yapılan en büyük keşif olma özelliğindeki sahanın yerinde petrol miktarı yaklaşık 1 milyar varil olarak hesaplanmakta olup petrol arama-üretim sektörü açısından bakir bir bölge olan Cudi-Gabar bölgesinde yeni keşif potansiyeli de yüksektir” denildi.
4.05.2023 Ekonomi
Terörden temizlenen Gabar'da petrol fışkırdı! Her gün yeni bir rezerv keşfediliyor
Terörden temizlenen Gabar'da petrol fışkırdı! Her gün yeni bir rezerv keşfediliyor Şırnak’ın Gabar Dağının terörden temizlenmesinin ardında petrol aramaları hızlandı. Bölgede yapılan sismik ve sondaj çalışmaları sonrası her gün yeni bir rezerv keşfediliyor.
3.05.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez: Terörden temizlediğimiz topraklardan bereket fışkırıyor
Bakan Dönmez: Terörden temizlediğimiz topraklardan bereket fışkırıyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gabar bölgesinde günlük 100 bin varil petrol üretecek rezerv tespit edildiğini hatırlatarak, “Cudi’de, bir zamanlar teröristlerin cirit attığı o dağlarda, oralardan terörü sildik. Kökünü kazıdık. Dağlardan, taşlardan terörü temizledik. Allah’a hamd olsun topraklarımızdan bereket fışkırıyor şimdi” dedi.
3.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Gabar' mesajı: Yaptığımız hamlelerle bu kirli tezgâhı bozuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Gabar' mesajı: Yaptığımız hamlelerle bu kirli tezgâhı bozuyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dün tarihimizin en büyük petrol rezervini Cudi Gabar’da keşfetmenin sevincini milletimizle paylaştık. Bir dönem teröristlerin gezdiği dağlarımızdan artık yüreklerimizi yakan haberler değil, müjdeler geliyor" dedi. Erdoğan, "Biz yaptığımız hamlelerle işte bu oyunu, işte bu kirli tezgâhı bozuyoruz" dedi.
3.05.2023 Gündem
Yeni petrol keşfi Türkiye'nin ihtiyacını karşılar mı? CNN Türk'te uzman isim yanıtladı
Yeni petrol keşfi Türkiye'nin ihtiyacını karşılar mı? CNN Türk'te uzman isim yanıtladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Cudi, Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol bulduk." dedi. Güvenlik Politikları Uzmanı Mete Yarar CNN TÜRK'te günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol rezervini değerlendirdi. Yarar, "Şu an Türkiye'de 80 bin varil petrol üretiyor, Türkiye günlük olarak 800 bin varil petrol tüketiyor. Türkiye'nin yüzde 20 ihtiyacını karşılacak bir miktardan bahsediyoruz. Cari açığın azalması için önemli bir keşif." dedi.
2.05.2023 Ekonomi
Tahsil edilen faturalar iptal edilecek! EPDK Başkanı'ndan ücretsiz doğal gaz açıklaması
Tahsil edilen faturalar iptal edilecek! EPDK Başkanı'ndan ücretsiz doğal gaz açıklaması Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ücretsiz doğal gaz ve indirimli gaz ile ilgili açıklamalarda bulundu.
1.05.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez: Gabar petrol kuyularındaki ilk değerlendirmeler olumlu
Bakan Dönmez: Gabar petrol kuyularındaki ilk değerlendirmeler olumlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Adana ve Şırnak’ta bulunan petrol keşiflerini hatırlatarak, Gabar bölgesinde yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Bakan Dönmez, “İki ay kadar öncede orada sondaj çalışmalarına başlamıştı ekibimiz. An itibarı ile sondaj çalışmalarımız. kuyu değerlendirme çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İlk değerlendirmeler olumlu ama arkadaşlardan son bilgilendirmeleri bekliyoruz” dedi.
1.05.2023 Ekonomi
Bir ilimizde daha petrol heyecanı: 38 noktada sızıntı, gaz çıkışı var
Bir ilimizde daha petrol heyecanı: 38 noktada sızıntı, gaz çıkışı var Bir ilimizden daha petrol haberi geldi. Bölge halkı heyecanlı haberle umutlandı. 1989'da bir şirket tarafından gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde petrol yok diye kapatılan kuyulardan gaz sızmaları vatandaşlara petrol umudu verdi. Prof. Dr. Ergün Yaşar'da bölgede yaklaşık olarak 38 noktada petrol sızıntısı gaz çıkışlarının bulunduğunu tespit ettiklerini açıkladı. İşte haberin detayları...
31.01.2023 Gündem
Petrol keşfi için çalışmalar başladı!
Petrol keşfi için çalışmalar başladı! Bir ile piyango vurdu. GABAR Dağı'ndan sonra Şırnak-Siirt kara yolu üzerindeki Namaz Dağı bölgesinde de 'Şırnak-1 Üretim ve Tespit Kuyusu'nda sondaj çalışmaları başladı.
17.01.2023 Ekonomi
Bir petrol haberi daha! CNN Türk bölgeye girdi: Büyük bir müjde daha vermeye hazırlanıyoruz
Bir petrol haberi daha! CNN Türk bölgeye girdi: Büyük bir müjde daha vermeye hazırlanıyoruz Türkiye Petrolleri Anonim Ortalıklığı (TPAO), Şırnak Güneydoğu Anadolu Bölgesi Gabar Dağı Şehit Esma Çevik-1 Kuyusunda önemli bir petrol keşfi yaptı. Tesiste kuyulardan günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılırken ileride günlük üretimin 10 bin varil olması hedefleniyor. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, petrol rezervinin bulunduğu Gabar'da petrol sahasındaki son durumu aktardı. TPAO Arama Bölge Sorumlusu Tuğba Özdağan ise "Büyük bir müjde daha vermeye hazırlanıyoruz" dedi.
5.01.2023 Ekonomi
'Thodex'in sahibi Fatih Özer için iade kararı
'Thodex'in sahibi Fatih Özer için iade kararı Arnavutluk'ta yakalanan 'Thodex' firmasının sahibi Faruk Fatih Özer'in, Türkiye'ye iade kararı temyiz mahkemesince uygun bulundu.
1.01.2023 Gündem
Petrol keşfi! Tarihi anlar böyle görüntülendi
Petrol keşfi! Tarihi anlar böyle görüntülendi Şırnak'ta, terörden arındırılan Gabar Dağı'ndaki petrol rezervinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılıyor. 2 kuyunun daha faaliyete girmesi ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması hedefleniyor. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ise petrol rezervinin bulunduğu Gabar'da petrol kuyusunda son durumu paylaştı.
1.01.2023 Gündem
Gabar'da büyük sevinç! Petrol keşfi sonrası arazi fiyatları katlandı
Gabar'da büyük sevinç! Petrol keşfi sonrası arazi fiyatları katlandı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, Şırnak İl sınırlarında Gabar Dağı’nda petrol keşfi gerçekleştirdi. Kayaboyun köyü muhtarı Hakan Vural bölgedeki son gelişmeleri anlattı.
15.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Petrol Keşfi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki petrol keşfi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.