Patara

Patara

Son dakika patara haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan patara ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını patara haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Patara

haberleri sayfasında son dakika yaşanan patara gelişmeleri de dahil olmak üzere 91 patara haberi bulunmuştur. Tüm patara haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları'nın son durağı Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti oldu. Gezi, İş Sanat Antik Sahne kapsamında Nysa tiyatrosunda sahnelenen "Ben Anadolu" oyunu ile taçlandı.
14.07.2023 Kültür Sanat
Türkiye’nin tarihi zenginlikleri gün yüzüne çıkartılıyor
Türkiye’nin tarihi zenginlikleri gün yüzüne çıkartılıyor “Türkiye’de Bu Yıl Gerçekleştirilecek Arkeolojik Kazı ve Araştırmaların Sayısı Yıl Sonunda 750’ye Ulaşacak"“Türkiye’de Bu Yıl Gerçekleştirilecek Arkeolojik Kazı ve Araştırmaların Sayısı Yıl Sonunda 750’ye Ulaşacak"
8.07.2023 Kültür Sanat
Antalya turizmine 2022 dopingi; Yüzde 48 artış, 13.4 milyon turist
Antalya turizmine 2022 dopingi; Yüzde 48 artış, 13.4 milyon turist Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 2022'de kenti hava yoluyla 13 milyon 432 bin 593 turistin ziyaret ettiğini açıkladı. Vali Yazıcı, aralık ayında ise 'rekorlar yılı' 2019'un aralık ayı rakamlarının aşıldığını belirtti.
3.01.2023 Gündem
Likya Uygarlığı bu müzede sergileniyor
Likya Uygarlığı bu müzede sergileniyor Antalya'nın Demre ilçesindeki Likya Uygarlıkları Müzesi, Likya Birliği kentlerinden çıkarılan tarihi eserlerle Likya uygarlığını bugüne taşıyor. Binası da tarihi kalıntı olan müze, dünyada farkındalık yaratan müzelerden biri. Aynı zamanda önündeki Noel Baba Kuş Cenneti ile iç içe olması da müzenin farkındalığını artırıyor.
15.07.2022 Kültür Sanat
Tarihi yeniden yazdıracak keşif! Tam 2 bin 100 yıllık...
Tarihi yeniden yazdıracak keşif! Tam 2 bin 100 yıllık... Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Fatih Onur başkanlığındaki ekip, Likya-Karya sınır bölgesinin tarihini yeniden yazdıracak 2 bin 100 yıllık yazıt buldu. Prof. Dr. Onur, "Bu yazıt o bölgedeki tarihi bilgilerimizi değiştirecek, bütün Likya ve Karya ilişkisini yeniden gözden geçirmemizi gerektirecek" dedi.
30.04.2022 Gündem
MİT tespit etti, Jandarma yakaladı! 88 kaçak göçmen...
MİT tespit etti, Jandarma yakaladı! 88 kaçak göçmen... Antalya’nın Kaş ilçesinde güvenlik güçlerinin ortak operasyonunda, 88 kaçak göçmen yakalandı.
20.02.2022 Gündem
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı müze ve ören yerlerine ilişkin, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİM), 2021 yılı ziyaretçi verileri belli oldu. Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerine yönelik listede ilk 15'te, birinci sırada Konya Mevlana Müzesi yer aldı.
17.01.2022 Kültür Sanat
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından "Boğaziçi" ve "Patara"  açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından "Boğaziçi" ve "Patara" açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, bugün bir gazetede, "Boğaziçinde SİT oyunu" ve "Patara'ya yeni kılıf" başlığıyla yer alan iddialara ilişkin açıklama yapıldı.
12.09.2021 Gündem
Antalya'ya gidecekler dikkat! Satışlar kapandı
Antalya'ya gidecekler dikkat! Satışlar kapandı Tatile çıkacaklar dikkat! Satışlar 20 gün öncesinden kapandı. Fiyatlar 20 bin euroya kadar çıkıyor. Ama boş yer yok. Gelen geri dönüyor. Pandemi kısıtlamalarının ardından ilk tatil fırsatı olan 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle Akdeniz ve Ege sahillerinde birçok otel tamamen doldu. Bayramda Türkiye genelinde 10 milyon kişi ve 10 milyar TL'lik seyahat ekonomisi bekleniyor. Turizm kenti Antalya'da Kaş, nüfusunun 6 katını ağırlayacak. Nüfuslarının 7-8 katına çıkacak Olimpos-Adrasan-Çıralı bölgesinde çadır bile kuracak yer kalmazken, Konyaaltı'nda ise oteller satışları 20 gün önce durdurdu.
18.07.2021 Ekonomi
Kaş Kaymakamlığı'ndan Patara kumsalı açıklaması
Kaş Kaymakamlığı'ndan Patara kumsalı açıklaması Kaş Kaymakamlığı, "Patara kumsalından kamyonlarla izinsiz kum alındığı ve bununla ilgili zabıt tutan muhafaza memurunun görevden alındığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
11.07.2021 Gündem
Günlük fiyatı 7 bin TL! Talep yüzde 30 arttı
Günlük fiyatı 7 bin TL! Talep yüzde 30 arttı Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tatil anlayışları ile planlarında da değişikliği beraberinde getirdi. Salgın nedeniyle otel gibi kalabalık ortamlara girmek istemeyenler, havuzlu villa ve yat gibi kişiye özel tatillere yönelirken, bu rezervasyonlarda doluluk şimdiden yüzde 60'lara ulaştı, yazın yüzde 100'ü bulması bekleniyor.
14.04.2021 Ekonomi
Patara Telsiz İstasyonu, postane olarak da kullanılmış
Patara Telsiz İstasyonu, postane olarak da kullanılmış Antalya'nın Kaş ilçesindeki Osmanlı'nın ilk telsiz istasyonu olan Patara Telsiz İstasyonu'nun postane olarak kullanıldığına dair damga ortaya çıktı. Damganın fotoğrafını paylaşan Patara Antik Kenti Kazıları Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, "Telsiz Telgraf İstasyonumuz postane olarak da işlev vermiş" dedi.
16.03.2021 Yaşam
Dünyanın gözü Türkiye'de! Turizmde yeni hamle...
Dünyanın gözü Türkiye'de! Turizmde yeni hamle... Türkiye turizmi koronavirüs salgını boyunca ‘Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’ gibi hamlelerle dünyada dikkatleri üzerine topladı. Türkiye şimdi de dijital turizm fuarı hamlesini yaptı. İzmir‘deki dijital fuar yeni normalde turizme yol haritası çizilmesini sağlayacak. Yabancıların ilgi gösterdiği fuar yaza dair önemli ipuçları verecek...
20.02.2021 Ekonomi
Bakan duyurdu! Tarih belli oldu
Bakan duyurdu! Tarih belli oldu Pandemi sürecindevaka sayılarının azalması ile birlikte birçok kişi turizm sektörünün ne zaman açılacağını merak ediyordu. Bakan Ersoy tarih verdi. Ersoy, "Etkinlikler mart ayı itibariyle başlayabilir. Turizm sezonunun nisanda başlayacağını umuyoruz” açıklamasını yaptı.
12.01.2021 Ekonomi
Bakan Kurum: Türkiye’yi yeşil ağlarla örüyoruz
Bakan Kurum: Türkiye’yi yeşil ağlarla örüyoruz Kocaeli'nin Derince ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak olan Millet Bahçesi konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Şehirlerimizi, doğal alanlarımızı korurken, bir taraftan da ekolojik koridorlarımızla millet bahçelerimizle şehirlerimizde yeşil alanlarımızı ve doğal korunan alanlarımızı artırıyor, 2023'ün, 2053'ün, 2071'in Türkiye'sini yeşil ağlarla örüyoruz." dedi.
26.12.2020 Gündem
Antalya'da endişelendiren görüntü! 'Hepsi sersemleşmiş ve kendinde değil'
Antalya'da endişelendiren görüntü! 'Hepsi sersemleşmiş ve kendinde değil' Antalya'nın Kaş ilçesindeki dünyaca ünlü Patara Plajı'nda çok sayıda yavru balık, kıyıya vurdu. Dalgalarla kıyıya vuran balıklar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
23.12.2020 Yaşam
Dikkat çeken Antalya ayrıntısı! Leonardo da Vinci'nin günlüğünde...
Dikkat çeken Antalya ayrıntısı! Leonardo da Vinci'nin günlüğünde... Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Nihat Dipova, ressamlığının yanı sıra, iyi bir mühendis ve jeolog da olan Leonardo da Vinci'nin Antalya'ya geldiğinde, burada meydana gelen bir tsunamiyi günlüğüne not ettiğini anlattı. Prof. Dr. Dipova, Da Vinci’nin günlüğünde, Antalya'da büyük bir deprem olduğu ve denizin çekilerek dipteki yarığın görüldüğü, bu işlemin 3 saat kadar sürdüğünü yazdığını aktardı.
7.12.2020 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan 'Büyük Cumhuriyet Konseri'
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan 'Büyük Cumhuriyet Konseri' Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın “Büyük Cumhuriyet Konseri” İstiklâl Marşı ile başladı. Konsere ışık gösterileri eşlik etti.
29.10.2020 Gündem
Antalya'da korkutan anlar! Hortum çıktı
Antalya'da korkutan anlar! Hortum çıktı Antalya'nın Patara sahili açıklarında sabah saatlerinde hortum oluştu. Hortum, Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık tarafından görüntülendi.
29.10.2020 Yaşam
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru! Detaylar belli oldu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru! Detaylar belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anıtkabir ziyareti ile başlayıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tebrikleri kabulüyle devam edecek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, İletişim Başkanlığınca koordine edilen bir dizi özel konser ve program da gerçekleştirilecek.
28.10.2020 Gündem
Radyo D deniz kirliliğine dikkat çekiyor!
Radyo D deniz kirliliğine dikkat çekiyor! Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle farkındalık yaratmayı amaçlayan Radyo D, denizlerimizin temizliği ve deniz canlılarının yaşamını önemsiyor.
22.08.2020 Televizyon
Tedavi edilen caretta carettalar doğal yaşam alanlarına bırakıldı
Tedavi edilen caretta carettalar doğal yaşam alanlarına bırakıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un davetlisi olarak Antalya'nın Kaş ilçesinde katıldığı Patara Deniz Kaplumbağaları Koruma ve İzleme Programı'nda, tedavileri tamamlandıktan sonra çip takılan caretta carettaları denize bıraktı.
20.08.2020 Yaşam
Emine Erdoğan ve Bakan Kurum kaplumbağaları denize uğurladı
Emine Erdoğan ve Bakan Kurum kaplumbağaları denize uğurladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalyanın Kaş ilçesinde tedavisi tamamlanıp, takip için çip takılan 4 deniz kaplumbağasını denize uğurladı.
19.08.2020 Siyaset
Patara Plajı'nda 5 binden fazla yavru kaplumbağa denizle buluştu
Patara Plajı'nda 5 binden fazla yavru kaplumbağa denizle buluştu Deniz kaplumbağalarının Türkiye'deki en önemli 22 yuvalama ve üreme alanından önde gelenlerinden biri olan Antalya Kaş ilçesindeki Patara Plajı'nda yavrular, Akdeniz'in mavi suları buluşmaya başladı. Bu sezonda Patara Plajı'nda tüm zamanların yuva rekoru kırıldı. Şu ana kadar tespit edilen 426 yuvadan, şu ana kadar 5 binden fazla yavru denize gönderildi. Bu sezon rakamın 20 bini bulması bekleniyor.
8.08.2020 Gündem
Bakan Kurum: 4 bin 775 kilometre bisiklet yolu yapacağız
Bakan Kurum: 4 bin 775 kilometre bisiklet yolu yapacağız Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2023 yılına kadar ülke genelinde 4 bin 775 kilometre bisiklet yolu yapacaklarını bildirdi.
3.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Patara ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki patara haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.