Para Politikası Kurulu

Para Politikası Kurulu

Son dakika para politikası kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan para politikası kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını para politikası kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Para Politikası Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan para politikası kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.361 para politikası kurulu haberi bulunmuştur. Tüm para politikası kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı Mevduat faizlerinin bir yılda ikiye katladığını, yüzde 110’dan fazla arttığını ifade eden Hesapkurdu Bankacılık İş Geliştirme Yöneticisi Orhun Çağlar Atilla, bazı bankaların üç aylık vadeli güncel mevduat faiz oranının yüzde 58’e dayandığını açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın ve dolarda sürpriz gelişme
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın ve dolarda sürpriz gelişme Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. Piyasalardan faiz kararına ilk tepki geldi. İşte dolar ve altında son durum...
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?  Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı)
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı) Dolar, altın, borsa ve banka mevduat faizi yatırımcıları tarafından merakla beklenen mart ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesinde ekonomistler, politika faiziyle ilgili beklentilerini açıklamıştı. Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Türkiye ekonomisini yakından takip eden yatırımcılar tarafından beklenen kritik faiz kararıyla birlikte güncel piyasa verileri takip ediliyor
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararındaydı. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ikinci kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, sürpriz bir kararla politika faizinde 500 baz puan artırıma giderek, faizi yüzde 50 seviyesine çekti.
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ilk kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı.
22.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Yarın saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
21.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası yeni faiz kararını açıklayacak! Beklentiler ortaya çıktı
Merkez Bankası yeni faiz kararını açıklayacak! Beklentiler ortaya çıktı Merkez Bankası başkan değişikliğinin ardından bu hafta gözler faiz kararında olacak. 3 Şubat tarihinde Merkez Bankası başkanlığına getirilen Fatih Karahan’ın başkan olarak katılacağı ilk Para Politikası Kurulu (PPK) perşembe günü yapılacak. Piyasada genel beklenti ise politika faizinin sabit bırakılacağı yönünde.
19.02.2024 Ekonomi
2024 Ocak ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanıyor? Yılın ilk FED faiz kararı tahmini nedir?
2024 Ocak ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanıyor? Yılın ilk FED faiz kararı tahmini nedir? 2024 yılının ilk FED faiz kararı, ABD Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısının ardından Fed Başkanı Jerome Powell tarafından açıklanacak. Piyasalara yön verecek olan Ocak ayı FED faiz kararının sabit bırakılmasına kesin gözüyle bakılıyor. "2024 Ocak FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED faiz beklentisi ne yönde?"
31.01.2024 Ekonomi
Zorunlu karşılık oranlarında değişiklik Resmi Gazete'de
Zorunlu karşılık oranlarında değişiklik Resmi Gazete'de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca (TCMB) kur korumalı hesaplar için zorunlu karşılık oranının, 6 aya kadar vadede yüzde 30'dan yüzde 25'e indirilmesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.
29.01.2024 Ekonomi
ATSO Başkanı Ali Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz”
ATSO Başkanı Ali Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz” Faiz artışlarında sona gelindiğine dikkat çeken Başkan Ali Bahar “Bu ay yapılan 250 puanlık faiz artışı bizim de beklentimiz dâhilinde gerçekleşti ancak faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz” dedi.
26.01.2024 Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 45 seviyesine çıkardı.
25.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! İşte piyasanın tahmini
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! İşte piyasanın tahmini Ekonomide haftanın en önemli bekleyişi sona eriyor. Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak. Peki piyasadaki tahminler neler? İşte detaylar...
25.01.2024 Ekonomi
Yılın ilk faiz kararı yarın açıklanacak
Yılın ilk faiz kararı yarın açıklanacak Ekonomide haftanın en önemli bekleyişi sona eriyor. Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını yarın açıklayacak.
24.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını perşembe günü açıklayacak
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını perşembe günü açıklayacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yeni yılın ilk faiz kararını perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 42,5 seviyesine yükseltmişti.
23.01.2024 Ekonomi
Yılın ilk faiz kararı: Ocak ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Yılın ilk faiz kararı: Ocak ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ocak ayının sonuna doğru yaklaşırken Merkez Bankası'nın faiz kararı da merakla bekleniyor. Para Politikası Kurulu yeni yılın ilk faiz kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak. Peki, Merkez Bankası ocak ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta?
22.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Ocak faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ocak faiz kararı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?
Merkez Bankası Ocak faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ocak faiz kararı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? Merkez Bankası Ocak faiz kararı ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı merak ediliyor. Para Politikası Kurulu Toplantısı ilgililerin, yatırımcıların gündeminde yerini aldı. Geçtiğimiz ay faiz kararında yaşanan yükseklikle yüzde 42,5 seviyesine çıkmıştı. Peki TCMB Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?
13.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası 2024 para politikasını açıkladı! Flaş döviz detayı
Merkez Bankası 2024 para politikasını açıkladı! Flaş döviz detayı TCMB'den yapılan açıklamada, "2024'te de piyasa koşulları elverdiği müddetçe rezerv biriktirilmesi yönündeki stratejiye devam edilecek" denildi.
29.12.2023 Gündem
Altına faiz etkisi! Gram, çeyrek altında yeni zirve için tarih verildi
Altına faiz etkisi! Gram, çeyrek altında yeni zirve için tarih verildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5 seviyesine çıkardı. Peki bu durumdan piyasalar nasıl etkilendi? Gram altında 2 bin lira seviyesi ne zaman aşılır? İşte detaylar...
23.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı sonrası oranlar değişti! Mevduat faizleri zirveyi gördü, 32-46-92 günlük faiz getirisi kaç TL?
Merkez Bankası faiz kararı sonrası oranlar değişti! Mevduat faizleri zirveyi gördü, 32-46-92 günlük faiz getirisi kaç TL? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aralık ayı politika faizini açıkladı. TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 40,00'tan yüzde 42,50'ye yükseltildi. Kredi kartı faizleri artacak mı? sorusu da bu gelişmenin ardından gündeme geldi. Merkez Bankası’ndan kredi kartı faiz oranları ile ilgili açıklama geldi. Öte yandan Son yıllarda Türk Lirası (TL) mevduat hesaplarına verilen faiz oranlarında yaşanan artış, yatırımcılar arasında büyük bir ilgi uyandırıyor. İşte güncel mevduat faiz oranları...
21.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkardı.
21.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası yılın son faiz kararını verecek
Merkez Bankası yılın son faiz kararını verecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu yılın son faiz kararını Perşembe günü açıklayacak.
19.12.2023 Ekonomi
FED kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, FED toplantısı saat kaçta? FED faiz beklentisi Aralık 2023
FED kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, FED toplantısı saat kaçta? FED faiz beklentisi Aralık 2023 FED Aralık ayı faiz kararı için sorgulamalar arttı. Analistler FED'in faiz değişikliğine gitmeyeceğini düşünürken, gözler FED Başkanı Jarome Powell’in faiz kararı açıklamasına çevrildi. Peki, FED kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, FED toplantısı saat kaçta? FED faiz beklentisi Aralık 2023
12.12.2023 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili yeni gelişme
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili yeni gelişme Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredi kartı faizleri ile ilgili yeni gelişme! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizi 2.5 puanlık beklentinin üstünde 5 puan (500 baz puan) artırarak yüzde 35’ten 40’a çıkardı. Böylece faizler son 6 ayda aralıksız artmış oldu. Her faiz artışında kart faizleri de yükseliyordu. Fakat bu sefer faiz artışıyla kart faizi 1 Ocak tarihine kadar değişmeyecek ve yüzde 3.66 olarak sabit kalacak. Gecikme faizi de yılbaşına kadar yüzde 3.96 olarak uygulanacak.
24.11.2023 Ekonomi
Banka mevduat faizleri ne kadar oldu? Banka faiz oranları açıklandı mı, banka mevduat faizleri düştü mü, yükselecek mi?
Banka mevduat faizleri ne kadar oldu? Banka faiz oranları açıklandı mı, banka mevduat faizleri düştü mü, yükselecek mi? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı. Merkez Bankası kredi kartı faizleri ile ilgili önemli bir karar aldı. Peki, Banka mevduat faizleri ne kadar oldu? Banka faiz oranları açıklandı mı, banka mevduat faizleri düştü mü, yükselecek mi?
23.11.2023 Finans
Merkez faiz oranını 500 baz puan artırdı! Karar vatandaşın cebine nasıl yansıyacak?
Merkez faiz oranını 500 baz puan artırdı! Karar vatandaşın cebine nasıl yansıyacak? Piyasaların beklediği faiz kararını Merkez Bankası açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı. Peki bu karar vatandaşa nasıl yansıyacak? İşte detaylar...
23.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Para Politikası Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki para politikası kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.