Pankreas

Pankreas

Son dakika pankreas haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pankreas ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pankreas haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pankreas

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pankreas gelişmeleri de dahil olmak üzere 861 pankreas haberi bulunmuştur. Tüm pankreas haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor'
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor' TÜRK Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, görülme sıklığı 3'ncü sırada yer alan kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Kalınbağırsakta erken evre bir kanser çok belirti vermeyebilir. Ancak ailede birinci derece yakınlarınızda erken yaşta kalınbağırsak kanseri tanısı almış birisi varsa sizin de o kişinin tanı konduğu yaştan 5 yıl önce bir araştırılmanız lazım" dedi.
22.03.2024 Adana
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi Kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türk Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, kalınbağırsakta erken evre bir çok belirti vermeyebileceğini vurguladı.
22.03.2024 Gündem
Fenerbahçe'den Tanyeli'ye jest! 'Moralimi yerlerden göklere çıkardınız'
Fenerbahçe'den Tanyeli'ye jest! 'Moralimi yerlerden göklere çıkardınız' Pankreas kanseriyle mücadele eden oryantal Tanyeli'ye Fenerbahçe Spor Kulübü tüm takım futbolcularının imzaladığı forma gönderdi. O anları yayımlayan Tanyeli, yaşadığı mutluluğu; "Moralimi yerlerden göklere çıkardınız. Çok duygulandım, çok teşekkür ederim" sözleriyle dile getirdi.
18.03.2024 Magazin
Tanyeli Avustralya’daki evini kapatıp eski sitesine geri döndü! Renk tercihleri dikkat çekiyor
Tanyeli Avustralya’daki evini kapatıp eski sitesine geri döndü! Renk tercihleri dikkat çekiyor Kanal D ekranlarında yayınlanan 'Evrim Akın ile Ev Gezmesi'nin son konuğu, pankreas kanserine yakalandıktan sonra Avustralya’daki evini kapatıp Türkiye’ye yerleşen Tanyeli oldu. 2000'lerin başında oturduğu siteye yıllar sonra geri dönen Tanyeli, oturduğu evin pozitif enerjisine inanıyor.
25.02.2024 Magazin
Tanyeli tedavisi için toplanan paraya "O rakama ‘oh’ derdim"
Tanyeli tedavisi için toplanan paraya "O rakama ‘oh’ derdim" Pankreas kanseriyle mücadele eden Tanyeli, sanatçı dostlarının düzenlediği moral gecesinde tedavisi için 1.5 milyon lira toplandığı iddiasına yanıt verdi. Tanyeli, “Maalesef o rakamlar yok. Olsaydı ‘oh’ derdim, başka bir şey demezdim" dedi.
22.02.2024 Magazin
Tanyeli hastalığını anlattı: Doktorlar zamanla yarıştığımı söylüyor
Tanyeli hastalığını anlattı: Doktorlar zamanla yarıştığımı söylüyor Geçtiğimiz sene kansere yakalanan Tanyeli, Müge Dağıstanlı ve Yelda Kırçuval'ın sunumuyla ekranlara gelen 'Aramızda Kalmasın' programına katıldı. Hastalığından ve yaşadıklarından bahseden Tanyeli'nin açıklamaları üzerine; Kırçuval gözyaşlarını tutamadı.
21.02.2024 Magazin
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Best Model Türkiye'nin kurucusu Erkan Özerman hayatını kaybetti
Best Model Türkiye'nin kurucusu Erkan Özerman hayatını kaybetti Best Model of Turkey Kurucu Başkanı, prodüktör, organizatör ve sanatçı menajeri Erkan Özerman hayatını kaybetti. Ünlü organizatör, bir süredir hastanede kanser tedavisi görüyordu.
13.02.2024 Magazin
Tanyeli hastalık sürecini anlattı! ‘Öğrendiler artık sır kalmadı’
Tanyeli hastalık sürecini anlattı! ‘Öğrendiler artık sır kalmadı’ Bir süredir pankreas kanseriyle savaşan Tanyeli, tedavisinin ilk aşamasını Türkiye'de tamamladıktan sonra ameliyat olmak için Küba'yı seçti. Kendisi için düzenlenen moral gecesinde konuşan Tanyeli, hastalık sürecini anlattı. 10 parça müzayede ürününden toplamda 500 TL değerinde satış yapılarak katkıda bulunuldu.
13.02.2024 Magazin
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide ağrısı karaciğer, üst bağırsak, safra kesesi ya da pankreas ile bağlantılı bir hastalık nedeni ile ortaya çıkabilir. Sindirim güçlüğü, bağırsak problemleri ve gaz da mide ağrısına neden olabilir.
7.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Tanyeli ameliyat oldu! İlk açıklama geldi: Kim derdi ki zehir bize şifa olacak
Tanyeli ameliyat oldu! İlk açıklama geldi: Kim derdi ki zehir bize şifa olacak Eşi ile birlikte Avusturya'da yaşayan Tanyeli'ye geçtiğimiz mayıs ayında pankreas kanseri teşhisi konulmuş; ünlü dansöz vakit kaybetmeden tedaviye başlamıştı.
30.11.2023 Magazin
Tanyeli hastaneden paylaştı! 'Ameliyata hazırım'
Tanyeli hastaneden paylaştı! 'Ameliyata hazırım' Pankreas kanseriyle savaşan Tanyeli, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdiği Instagram hesabından yaptığı paylaşımda bugün ameliyat olacağını duyurdu.
28.11.2023 Magazin
Kanser tedavisi için Küba'ya giden Tanyeli son sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi
Kanser tedavisi için Küba'ya giden Tanyeli son sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi Bir süredir pankreas kanseriyle savaşan Tanyeli, tedavisinin ilk aşamasını Türkiye'de tamamlamıştı. Tedavisinin devamı için Küba'ya giden ünlü isim, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla sağlık durumu hakkında takipçilerine bilgi verdi.
16.11.2023 Magazin
Hakan Altun, Zara, Haluk Levent Tanyeli’nin hastane masraflarını kapatmıştı! Oryantal Zara ile bir araya geldi!
Hakan Altun, Zara, Haluk Levent Tanyeli’nin hastane masraflarını kapatmıştı! Oryantal Zara ile bir araya geldi! Pankreas kanseriyle savaşan Tanyeli, tedavisinin ilk aşamasını Türkiye'de tamamladı. Tedavisinin devamı için önümüzdeki günlerde Küba'ya gidecek olan ünlü ismin yakın arkadaşları Zara, Hakan Altun ve Haluk Levent; dansçının İstanbul'da tedavi gördüğü hastanenin masraflarını kapatmıştı. Tanyeli, büyük jestin ardından Zara ile bir araya geldi.
20.10.2023 Magazin
Tanyeli tedavi için Küba'ya gidiyor! Masraflarını karşılayacak isimler dikkat çekti
Tanyeli tedavi için Küba'ya gidiyor! Masraflarını karşılayacak isimler dikkat çekti Pankreas kanseriyle mücadele eden Tanyeli’nin Türkiye’deki tedavi süresi sona erdi. Tanyeli’nin önümüzdeki günlerde tedavisine devam etmesi için Küba’ya gidecek. Masraflarını ise sanatçı arkadaşları karşılayacak.
19.10.2023 Magazin
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği Yanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023 Sağlık
Tanyeli kanser tedavisine Küba’da devam edecek!
Tanyeli kanser tedavisine Küba’da devam edecek! Pankreas kanseriyle mücadele eden Tanyeli’nin Türkiye’deki tedavi süresi sona erdi. Tanyeli’nin önümüzdeki günlerde tedavisine devam etmesi için Küba’ya gideceği bildirildi.
14.10.2023 Magazin
İnsülin seviyesini anında düşürüyor! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli
İnsülin seviyesini anında düşürüyor! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli Pankreas, salgıladığı insülin hormonu sayesinde kan şekerini düzenleyerek sağlıklı bir yaşam sürmenizi olanaklı kılıyor. Fakat tip 2 diyabet hastası kişilerde, bu hormonun işlevi düzensizleştiği için kandaki şeker oranında da yoğun yükselmeler ortaya çıkıyor. Tedavi edilmediği durumlarda ise hastanın hayatını tehlikeye sokacak ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Fakat bunun için doğru tedavi ile birlikte sağlıklı beslenme gibi yaşam değişiklikleri de bu sorunla mücadele etmenizi sağlayacaktır. İşte bu hastalığa karşı koymak için ihtiyaç duyabileceğiniz bitki çayı...
1.10.2023 Sağlık
Tanyeli acı haberi sosyal medyadan paylaştı
Tanyeli acı haberi sosyal medyadan paylaştı Pankreas kanseriyle mücadele eden Tanyeli, abisinden gelen acı haberle sarsıldı.
29.09.2023 Magazin
Tanyeli podyuma çıktı! İtalyan basınında büyük yankı buldu
Tanyeli podyuma çıktı! İtalyan basınında büyük yankı buldu Pankreas kanseriyle mücadele eden Tanyeli, Türk tasarımcı Yağmur Özer'in Milano Fashion Week’teki defilesinde podyuma çıktı.
24.09.2023 Magazin
Kanser tedavisi görüyordu: Tanyeli son halini paylaştı
Kanser tedavisi görüyordu: Tanyeli son halini paylaştı Tesadüfen pankreas kanseri olduğunu öğrenen Tanyeli, tedavi için hastaneye yatmıştı. Geçtiğimiz haftalarda saçlarına veda eden Tanyeli şimdi ise enerji toplamak için çıktığı tatilde son halini yayınladı.
30.08.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Pankreas ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pankreas haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.