Oyder

Oyder

Son dakika OYDER haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan OYDER ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını OYDER haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oyder

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oyder gelişmeleri de dahil olmak üzere 80 oyder haberi bulunmuştur. Tüm oyder haberleri aşağıda listelenmiştir.
Araba satışında yeni dönem başlıyor! Fiyatları bayi belirleyemeyecek
Araba satışında yeni dönem başlıyor! Fiyatları bayi belirleyemeyecek Araba fiyatları ile iligli son dakika açıklaması geldi. Sıfır araç satışında yeni dönem başlıyor. Fiyatlar üretici firma tarafından belirlenecek. Sıfır araç satışında bayilerin rolü değişiyor, yüksek maliyetli yeni plaza yatırımlarının sonuna yaklaşılıyor. Avrupa’da birçok markanın geçtiği ‘online’ satış döneminin ilk örnekleri 2023 itibarıyla Türkiye’de de görülecek. Başta Togg olmak üzere Tesla ve Mercedes-Benz tüketicilerin karşısına farklı satış modelleriyle çıkacak. Bayilerin ise gelecekte teslimat, satış sonrası hizmetler, dijital servislerin satışı, mobilite hizmetleri gibi servislerden yüksek gelirler elde etmesi bekleniyor.
5.12.2022 Ekonomi
Fırsatçılarda büyük panik! İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı oto galerileri harekete geçirdi...
Fırsatçılarda büyük panik! İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı oto galerileri harekete geçirdi... İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlaması fırsatçıları panikletti. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un ikinci el araç piyasasındaki fahiş fiyatların önüne geçmek için şirketlere ‘6 ay ve 6 bin kilometre’ sınırlaması getirileceğini açıklamasının ardından galeriler ellerindeki sıfır kilometre araçları apar topar satışa çıkarmaya başladı. Bakan Muş’un açıklama yaptığı 10 Ağustos tarihinden 13 Ağustos tarihine kadar olan sürede ilana konulan 2022 model araç sayısı ortalama yüzde 30 arttı.
15.08.2022 Ekonomi
Araç aksesuarlarındaki ÖTV değişti
Araç aksesuarlarındaki ÖTV değişti Yeni tebliğ ile aracın ilk tescilinden sonra yapılacak mal ve hizmetlerin satışı ÖTV matrahına dahil edilmeyecek
26.07.2022 Otomobil
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş gelişme! Bir haftada rekor zam!
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş gelişme! Bir haftada rekor zam! Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili bir iyi bir de kötü haber geldi. Araba fiyatlarına döviz kuru artışı sebebiyle 1 haftada 35 bin lira zam geldi. Zamların oran olarak yüzde 10 civarı olduğu ifade edildi. Honda’da fiyatlar geçen hafta yüzde 3-4 artarken, Fiat, Nissan ve Renault’da da benzer artışlar yaşandı. Birkaç örnek vermek gerekirse, önceki hafta 313 bin TL olan Renault Clio’nun baz versiyonunun (Joy 1.0 Sce 65 bg) liste fiyatı, geçen hafta 327 bin 900 TL olarak güncellendi. Yapılan zamlar sonrası vergi dilimi değişen bazı modellerde zam oranı çok yüksek oldu. Renault Taliant’ın baz versiyonunun fiyatı geçen hafta 31 bin TL zamlanarak 355 bin TL’ye çıktı. Önceki hafta 593 bin 700 TL olan Honda Civic’in (1.5L VTEC Turbo Eco-Premium) fiyatı, 35 bin TL zamlanarak geçen hafta 629 bin 400 TL’ye çıktı. Öte yandan arabalarda kullanılan ve az üretimi sebebiyle araba fiyatlarının yükselmesine ön ayak olan paladyum yerine platin kullanılmaya başlanması araba fiyatlarının biraz aşağı çekmesi tahmin ediliyor. İşte araba fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
27.05.2022 Ekonomi
İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İkinci el arabada yeni dönem! Bayiler harekete geçiyor
İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İkinci el arabada yeni dönem! Bayiler harekete geçiyor İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili yeni dönem! İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) Nisan ayında göreve gelen yeni başkanı Dr. Altuğ Erciş, otomotiv sektöründeki güncel gelişmeler hakkında ilk kez konuştu. Sektörün birçok olumsuz gelişmeyle karşı karşıya kaldığını ve gelişmelerin bayilerin ikinci el araç satışlarına yönelmesi gerekliliğini ortaya çıkardığını vurgulayan Erciş, "Yetkili satıcılık sistemini ayakta tutmak için ABD ve Avrupa’da olduğu gibi ikinci el satışlarını kendi bünyemizde yapmalıyız. Avrupa’da bayilerin toplam satışlarının yüzde 48’i ikinci el iken, ülkemizde ise bu oran yüzde 2 seviyesinde" dedi. Erciş, otomobillere uygulanan vergi sistemi hakkında da konuşarak, "ÖTV matrahlarının güncellenmesi, yetkili satıcıların ve halkımızın en büyük beklentisidir" dedi. Öte yandan Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar nisanda bir önceki aya göre yüzde 29, fiyatlar da ortalamada yüzde 4 arttı.
23.05.2022 Ekonomi
Araba alım-satımında yeni dönem! Tamamen değişiyor, tarih verildi
Araba alım-satımında yeni dönem! Tamamen değişiyor, tarih verildi Araba piyasası ile ilgili son dakika açıklaması! Araba alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tarih verilerek detaylar paylaşıldı: Büyük değişiklik yaşanacak. Pandemi döneminde hızlanan teknoloji kullanımı araç alım satımı için de yeni dönemin kapılarını araladı. Geçtiğimiz 2 yılda otomotiv sektöründe denenen online satış uygulamasını hem yetkili satıcılar hemde kullanıcılar sevdi. Yerli otomobil Togg'da da araç alım satımı için online satış döneminin geçerli olması beklenirken, uygulamanın yıllara sari bir şekilde yaygınlaşması bekleniyor. Öte yandan araba sahibi olmak isteyenler fiyatları yakından takip ediyor. Sıfır araçlarda kur ve maliyet artışı kaynaklı fiyat artışları nedeniyle tüketiciler artık daha küçük otomobilleri tercih ediyor. Öyle ki, ‘B segmenti’ diye tabir edilen küçük sınıftaki otomobillerin satışlardaki payı son iki yılda yüzde 97 oranında arttı.
11.04.2022 Ekonomi
Trafik cezaları ile ilgili flaş karar! Arabası olan herkesin ilgilendiriyor
Trafik cezaları ile ilgili flaş karar! Arabası olan herkesin ilgilendiriyor Arabası olan herkesin ilgilendiren flaş trafik cezası kararı! İtiraz hakkı doğuyor, bunu yapan trafik polisinin kestiği ceza geçersiz sayılıyor. Muğla’nın Bodrum ilçesinde motosikletiyle karıştığı kaza sonrası alkolmetreye üflemeyi reddeden, hastanede yapılan kan testinde 2,46 promil alkollü çıkan Ali Z.'ye 3 bin 836 TL para cezası kesilip, ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu. Bodrum 2'nci Sulh Ceza Hakimliği, Emniyet'in koronavirüs genelgesini gerekçe gösterip, çektiği görüntülerle alkol testi yapılmak istendiği sırada polislerde eldiven ve siperlik bulunmadığını belgeleyerek itirazda bulunan Ali Z.'nin cezasını iptal etti.
11.03.2022 Gündem
Sektör 2022'ye belirsizlikle başladı!
Sektör 2022'ye belirsizlikle başladı! Sektör, tedarik sorunlarından dolayı 2022'de araç satış öngörüsü veremiyor. Ancak 2021'e göre daralma öngörülüyor.
10.01.2022 Otomobil
Çip krizi ne zaman bitecek? Otomotivde çip krizinde son durum ne?
Çip krizi ne zaman bitecek? Otomotivde çip krizinde son durum ne? Koronavirüs pandemisinin başından beri otomotiv sektörü, oldukça çalkantılı bir süreç geçirdi. Kapanmalar, yasaklar derken yaşanan çip krizi de hem araç bulmayı zorlaştırdı hem de sektörde satışları düşürdü. Çip krizi nedeniyle otomobil sektöründe durağan bir dönem yaşanırken 2022 yılında da krizin çözümlenip çözümlenmeyeceği merak konusu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Turgay Mersin dünyadaki çip krizini ve otomotiv sektörünü değerlendirdi. Peki, Çip krizi ne zaman bitecek? Otomotivde çip krizinde son durum ne? Çip krizi 2022 yılında devam edecek mi? İşte detaylar…
10.01.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarına zam geliyor! Tarih verildi, geri dönüşü yok, şu anki fiyatlar tarih olacak, hem sıfır hem de ikinci el...
Araba fiyatlarına zam geliyor! Tarih verildi, geri dönüşü yok, şu anki fiyatlar tarih olacak, hem sıfır hem de ikinci el... Araba almayı planlayan herkesi ilgilendiriyor. Uzun süredir devam eden çip krizi nedeni ile yaşanan tedarik sorunu fiyatlara da yansıdı. Sıfır ve ikinci el araba fiyatları yükselişini sürdürüyor. Yüksek fiyatlarla araba alacaklar ise istedikleri marka ve modeli bulmakta zorlanıyor. Otomobilde de stokçular devrede. Al-satçılar ucuza aldıkları arabaları ikinci el orak sıfırdan daha yüksek fiyatlara satmaya başladı. Stokçuluk sadece kişisel düzeyde kalmadı. Otomobil piyasasında yabancı sermaye grupları da devreye girdi. Otomotivde çip ve kur bahanesiyle oluşturulan krizde, ikinci el piyasasında faaliyet gösteren dev sermayeli yabancı şirketler de büyük rol oynuyor. Bu firmalar Türkiye’nin dört bir yanından TIR’larla topladıkları araçları, sıfırından bile pahalıya satıyor. Araba fiyatları yeni yılla birlikte nasıl bir seyir izleyecek? Sıfır ve ikinci el araba almak isteyenlere kötü haber geldi. Önümüzdeki sürecekte fiyatların düşmeyeceği, sıfır araçlarda ocak ayı itibarı ile yapılacak zammın ikinci ele de yansıyacağı açıklandı. Araba fiyatları için kritik tarih verildi. Bu tarih sonrası hem sıfır hem de ikinci el araba fiyatlarında çok ciddi artış yaşanacak.
19.12.2021 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el arabada büyük skandal! Zam üstüne zam geliyor! Rant kapısına dönüştü
Sıfır ve ikinci el arabada büyük skandal! Zam üstüne zam geliyor! Rant kapısına dönüştü Araba fiyatlarıyla ile ilgili flaş gelişme! Araba fiyatlarının yükselmesinin sebebi belli oldu. Çip krizi nedeniyle arzı giderek azalan ve kura bağlı olarak fiyatı sürekli artan otomobil, en cazip yatırım araçlarından biri haline geldi. Memuru, emeklisi, esnafı para kazanmak için oto alım-satımına yöneldi. Bu kişiler, bayilerin sipariş listesine adını yazdırıyor, teslimat sırası geldiğinde ise sıfır otomobili piyasa değerinin üzerinde satarak kâr etmeye çalışıyor.
15.11.2021 Ekonomi
Araba fiyatları düşer mi? 2. el araba fiyatları ne zaman düşecek? Sektörden kritik uyarı!
Araba fiyatları düşer mi? 2. el araba fiyatları ne zaman düşecek? Sektörden kritik uyarı! Çip krizi, tedarik sorunu ve ÖTV gibi nedenlerle araba fiyatları yükselmeye devam ediyor. Pandeminin başından bari yaşanan kriz daha da derinleşti. Araba fiyatlarındaki önlenemez yükseliş piyasayı da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle tüm dünyada yaşanan çip krizi ikinci el araç fiyatlarının da artmasına neden oluyor. Peki, Araba fiyatları artacak mı? İkinci el araba fiyatlarına zam gelir mi? Araba fiyatları düşer mi? 2. el araba fiyatları ne zaman düşecek? İşte otomobil piyasasında son durum…
13.11.2021 Ekonomi
Araba alacaklara iki kötü haber birden! Hem sıfır hem de ikinci el için geçerli, 2 ay...
Araba alacaklara iki kötü haber birden! Hem sıfır hem de ikinci el için geçerli, 2 ay... Araba alacakları çok yakından ilgilendiriyor. Araba piyasası ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Sıfır araçlardan sonra ikinci el arabalara da sıçrıyor. OYDER Başkanı Turgay Mersin yaptığı açıklamada, "Stoktaki araç, eğer müşterinin ihtiyacını görüyorsa onu almaya çalışıyor. Karşılanmayı bekleyen taleplerin süresi modele göre değişiyor. 2 ay, 3 ay ve bazen 1 ay ertelenebiliyor bu talepler. Özellikle C segment araçlarda bulunurluk sıkıntısı daha fazla. Birinci eldeki bulunurluk sıkıntısından dolayı da 2. ele talep artıyor. Talep artışı da fiyatları tetikliyor doğal olarak." dedi.
24.10.2021 Otomobil
1.5 milyon araç satışı olursa yatırımcı gelir
1.5 milyon araç satışı olursa yatırımcı gelir Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Turgay Mersin, üretimde Avrupa’da ilk beş içinde yer alan Türkiye’nin ilk üç sırayı zorlaması ve yeni yabancı yatırımcıyı çekmesi için iç pazarın 1,5 milyon adet satışlara ulaşması gerektiğini söyledi.
25.07.2021 Otomobil
Araba fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Kampanaya ve faiz desteği...
Araba fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Kampanaya ve faiz desteği... Araba alacakları ilgilendiriyor! Araba fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama! OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Mersin, tüketicilerin araç fiyatlarındaki yükseliş konusundaki şikayetlerine değinirken, şunları kaydetti: "Tüketici, günün sonunda cepten çıkan paraya bakıyor. Dolayısıyla çok da haksız değiller. Ama şunu iyi bilmeleri lazım ki tamamen kurla beraber ve ÖTV'den kaynaklı oluşan fiyat artışının etkisi var. Yoksa hiçbir distribütör olduğu yerde zam yapmıyor ve bazı araçların ÖTV matrahına takılmasından dolayı, bir yüksek matraha geçince dolayısıyla araç fiyatları da yükselmiş oluyor. ÖTV'de yüzde 50'den yüzde 80'e geçtiği zaman bir araç 150 bin TL'ye satılırken, fiyat 300 binlere çıkıyor. Araca zam gelmiyor aslında. Arka planda ÖTV ve kur var. Örneğin, bir aracı 129 bin 999 TL'ye aldığınız zaman 235 bin TL'ye mal oluyor, 130 bin 1 TL'lik fatura kestiğiniz zaman araba 275 bin TL'ye çıkıyor. O arabaya o ay 1.000-2 bin TL zam geldiği zaman aslında 40 bin TL olarak yansıyor." ifadelerini kullandı.
20.06.2021 Ekonomi
İkinci el arabada fiyatlar düştü! Fırsatı kaçırmayın
İkinci el arabada fiyatlar düştü! Fırsatı kaçırmayın İkinci el arabada flaş fiyat açıklaması. İkinci el araba fiyatları düştü ama önümüzdeki günlerde fiyatlarda artış bekleniyor. Fırsatı kaçırmayın. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, birinci elde 2020'deki gibi bulunurluk sıkıntısı yaşanması halinde 2. el fiyatlarının tekrar yukarı doğru yükselebileceğini belirterek, "Çünkü geçen seneye göre 2. el fiyatları özellikle ilk 3 ayda geri geldi. Dolayısıyla araç almak isteyen vatandaşlarımız, özellikle 2. el düşünüyorlarsa bunları alma dönemi geldi de geçiyor olabilir diye düşünüyoruz." dedi.
9.05.2021 Ekonomi
Araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Zam kapıda, tarih...
Araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Zam kapıda, tarih... Araba alacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Araba fiyatları ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Milyonlarca kişi sıfır ve ikinci el araba fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Tam kapanma sürecinin ardından araba satışlarında talebin artması buna paralel olarak da özellikle ikinci el araba fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor.
28.04.2021 Ekonomi
ÖTV artışı yerli araca yaradı
ÖTV artışı yerli araca yaradı Eylül ayında satılan her 100 araçtan 52’si yerli üretimden geliyor.
5.10.2020 Otomobil
OYDER'den ÖTV düzenlemesi açıklaması!
OYDER'den ÖTV düzenlemesi açıklaması! Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER)Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 30 Ağustos 2020 tarihinde yürürlüğe giren otomotive yönelik ÖTV matrah ve oran düzenlemesinin tüm sektörümüze hayırlı olmasını dileriz." dedi.
30.08.2020 Otomobil
Araba fiyatları ne zaman düşecek? ÖTV indirimi gelecek mi?
Araba fiyatları ne zaman düşecek? ÖTV indirimi gelecek mi? Kamu bankalarının uygun faiz oranları ile sunduğu kredi olanakları pek çok kişiyi araç almaya yönlendirdi. Kredi paketleriyle birlikte araç piyasası hareketlenirken, fırsatçılar da araçları için internet siteleri üzerinden fahiş fiyatlar istiyor. Peki, Araba fiyatları ne zaman düşecek? ÖTV indirimi gelecek mi? İkinci el araç fiyatları ne zaman düşer? İşte araba fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
28.07.2020 Ekonomi
O tarihe dikkat! İkinci el otomobil alacaklara önemli uyarı...
O tarihe dikkat! İkinci el otomobil alacaklara önemli uyarı... Corona virüs pandemisi nedeniyle sıfır araç stokları tükenince ikinci el araçlara talep arttı. Fiyatların da suni şekilde artması vatandaşları düşündürmeye başladı. Galeri sahibi Cumhur Halıcı fiyatların Eylül ayı gibi durgunlaşacağını ancak geriye gitmesinin zor olduğunu belirtti. ÖTV indirimine ilişkin olarak ise sektör temsilcileri böyle bir gelişmenin olmadığına değindi.
9.07.2020 Ekonomi
İkinci el araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Otomobil fiyatları...
İkinci el araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Otomobil fiyatları... OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu "Araç bulunurluğunun eylülde artmasını bekliyoruz. Çünkü fabrikalar, yan sanayi ve tedarik zinciri ancak eski hızına eylül ayı ile birlikte ulaşabilir. Bu 1-2 aylık bir zaman" dedi.
28.06.2020 Otomobil
2020 ÖTV indirimi gelecek mi? Sıfır araçta ÖTV indirimi ne zaman? 1 Temmuz ÖTV indirimi olacak mı?
2020 ÖTV indirimi gelecek mi? Sıfır araçta ÖTV indirimi ne zaman? 1 Temmuz ÖTV indirimi olacak mı? ÖTV indirimi gelecek mi? sorusu son zamanlarda en çok soruların başını çekiyor. Kamu bankalarının kredi faiz oranlarını düşürmesinin ardından sıfır araçlarda ÖTV indirimi de gelecek, söylentileri arttı. Sıfır araçlarda ÖTV indirimi beklentisi nedeniyle, yeni araç almak isteyenler arama motorlarına yöneldi. 2020 ÖTV indirimi olacak mı? 1 Temmuz’da ÖTV indirimi var mı? sorularına yanıt arama başladı. Peki, 1 Temmuz ÖTV indirimi olacak mı? Sıfır araçta ÖTV indirimi ne zaman? İşte 2020 ÖTV indirimi açıklaması…
24.06.2020 Gündem
OYDER: ÖTV indirimi beklemiyoruz
OYDER: ÖTV indirimi beklemiyoruz Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu otomotiv gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
22.06.2020 Otomobil
Kamu bankalarından yeni kredi paketi!Tarihi fırsat...
Kamu bankalarından yeni kredi paketi!Tarihi fırsat... Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'tan kredi hamlesi... Nakit ihtiyacı olan, ev sahibi olmak isteyen ya da ev eşyası almak isteyenler için bugüne kadar görülmemiş faiz oranları ile kredi alma imkanı sunuldu. Corona virüs sonrası ekonomiye hareket getirecek olan kredi paketinin tüm detayları haberimizde...
2.06.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Oyder ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oyder haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.