Saatlerce oturmak öldürüyor! Şok eden detaylar
Saatlerce oturmak öldürüyor! Şok eden detaylar Artık uzmanlar, hareketsiz yaşamın zararını anlatabilmek için oturmaya ‘yeni sigara’ demeye başladı. Uzmanlar, günde 6 saatten fazla oturanların, 3 saatten az oturanlara göre ölüm riskinin erkeklerde yüzde 37, kadınlarda ise yüzde 18 daha fazla olduğunu belirtti.
25.04.2023 Sağlık
Oturduğunuz her saat başına ölüm riskiniz artıyor
Oturduğunuz her saat başına ölüm riskiniz artıyor Günümüzde artan hareketsizliğin ölüm riskini de artırdığına dikkati çeken Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Yapılan çalışmalarda günde 13 saatten fazla oturanların, 11 saatten az oturanlara göre 2 kat daha fazla ölüm riskine sahip olduğu gösterildi. Uzun süreli oturmak kalp hastalığı için iki risk faktörü olan tip 2 diyabet ve obeziteye neden olabilir. Düzenli olarak uzun süre oturduğunuzda kemikleriniz zayıflar ve tüm iskelet sisteminiz ağrı, iltihaplanma gibi olumsuz etkiler yaşayabilir” dedi.
26.08.2022 Sağlık
Uzun süre oturmak her hastalığa davetiye
Uzun süre oturmak her hastalığa davetiye Uzmanlar, uzun süre oturan kişilerin akla gelebilecek tüm hastalıklara yakalanma riskini önemli ölçüde artırdığını açıkladı.
26.12.2015 Sağlık
Başka sıraya oturmak istemeyen öğrenci
Başka sıraya oturmak istemeyen öğrenci Melih isimli sevimli öğrenci, öğretmeninin sıra değiştirmesini söylemesi üzerine Bünyamin'i sevdiğini ve başka sıraya geçmek istemediğini söylüyor.
21.05.2015 Yaşam
Oturmak öldürüyor!
Oturmak öldürüyor! Yeni yapılan bir araştırma, çok oturmanın insan sağlığı için zararlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
3.07.2014 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri