Otopark Yönetmeliği

Otopark Yönetmeliği

Son dakika otopark yönetmeliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan otopark yönetmeliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını otopark yönetmeliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Otopark Yönetmeliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan otopark yönetmeliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 90 otopark yönetmeliği haberi bulunmuştur. Tüm otopark yönetmeliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otoparklarla ilgili yeni karar! Resmen değişti
Otoparklarla ilgili yeni karar! Resmen değişti Otopark Yönetmeliği'ne yeni düzenleme yapıldı. Buna göre; yeni yapılacak yapıların otopark ihtiyacının çözümünde yönetmelikte belirtilen usuller, herhangi bir öncelik sırası olmadan uygulanabilecek.
12.08.2023 Ekonomi
Otopark ücretleriyle ilgili flaş karar! Para ödemeyin
Otopark ücretleriyle ilgili flaş karar! Para ödemeyin Yasal mevzuata aykırı olarak vatandaştan 0-3 saat için otopark ücreti alan AVM’ler inceleniyor. AVM’lere ciro üzerinden ceza gelebileceği belirtiliyor. Tüketici dernekleri de ödeme yapanlara ‘Şikâyet edin” çağrısı yapıyor.
29.12.2022 Ekonomi
Arabası olanlar için kritik karar! Artık değişiyor...
Arabası olanlar için kritik karar! Artık değişiyor... Arabası olan herkesi ilgilendiren kritik karar! Resmi Gazete’de yayımlandı, artık değişiyor. Otopark Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre, yeni yapılacak 250 metrekareden az arazisi olan binalardaki otopark ihtiyacı, bölge otoparklarından veya yol boyu otoparkı ile cep otoparkı yöntemleriyle karşılanacak.
21.10.2021 Gündem
Şarj istasyonu Wallbox Türkiye’de
Şarj istasyonu Wallbox Türkiye’de İspanyol menşeili Wallbox Türkiye'de elektrikli araçlar, işletmeler ve şehirler için akıllı şarj çözümleri üretmeyi hedefliyor.
2.04.2021 Otomobil
Bakan Kurum: Otopark yönetmeliği ile trafik yoğunluğunu azaltacağız
Bakan Kurum: Otopark yönetmeliği ile trafik yoğunluğunu azaltacağız Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni otopark yönetmeliğinin bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, "AVM ve bölge otoparklarında elektrikli araç park düzenleme yeri şartı getirdik. Yeni yönetmeliğimizle hem trafik yoğunluğunu azaltacağız hem de vatandaşlarımızın otopark ihtiyacını karşılayacağız" dedi.
25.03.2021 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yürürlüğe girdi, artık zorunlu
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yürürlüğe girdi, artık zorunlu Herkesi çok yakından ilgilendiren karar! Uzun süredir gündemdeydi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Arabası olan ya da araba almak isteyen vatandaşlar için önemli bir detay. Zorunlu hale getirildi. Yeni otopark yönetmeliği kararı resmiyet kazandı. Bu çerçevede 20 ve üzeri araçlık otopark alanlarının yüzde 5'i elektrikli araçlara ayrılacak ve şarj ünitesi zorunlu olacak. Binalarda, 80 metrekare altı her 3 daire için 1 adet, 80 metrekare ile 120 metrekare arası her 2 daire için 1 adet otopark zorunlu.
25.03.2021 Gündem
Otopark Yönetmeliği 2021 nedir? Yeni otopark yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı! Mevzuata göre uyulması gerekenler…
Otopark Yönetmeliği 2021 nedir? Yeni otopark yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı! Mevzuata göre uyulması gerekenler… Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, 20 ve üzeri araçlık otopark alanlarının yüzde 5'i elektrikli araçlara ayrılacak ve şarj ünitesi zorunlu olacak. Binalarda, 80 metrekare altı her 3 daire için 1 adet, 80 metrekare ile 120 metrekare arası her 2 daire için 1 adet otopark zorunlu.
25.03.2021 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni düzenleme, zorunlu oluyor
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni düzenleme, zorunlu oluyor Herkesi çok yakından ilgilendiren karar! Uzun süredir gündemdeydi. Yürürlüğe giriyor. 31 Mart itibarı ile zorunlu oluyor. Detaylar netleşmeye baladı. Yeni dönem başlıyor. Arabası olan ya da araba almak isteyen vatandaşlar için önemli bir detay. Yeni otopark yönetmeliği, 31 Mart tarihinde yürürlüğe giriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, otopark yönetmeliğine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Ay sonu itibariyle yürürlüğe girecek. Bu çerçevede 80 metrekareye kadar 3 daireye bir otopark, 80-120 metrekare arası 2 daireye bir otopark, 120-180 metrekare arası her daireye bir otopark ve 180 metrekare üzeri de her bir daireye 2 otopark yapma zorunluluğu getiriyoruz" dedi.
15.03.2021 Ekonomi
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor, artık zorunlu...
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor, artık zorunlu... Evi olan ya da ev almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor. Bakan Kurum açıkladı. Zorunlu oluyor. Ay sonu itibarı ile yürürlüğe giriyor. Vatandaşların kendi imkanları ile yapamaması durumunda ücret belediye tarafından karşılanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, otopark yönetmeliğine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Ay sonu itibariyle yürürlüğe girecek. Bu çerçevede 80 metrekareye kadar 3 daireye bir otopark, 80-120 metrekare arası 2 daireye bir otopark, 120-180 metrekare arası her daireye bir otopark ve 180 metrekare üzeri de her bir daireye 2 otopark yapma zorunluluğu getiriyoruz" diye konuştu.
14.03.2021 Ekonomi
Kredi fırsatı! Limitler yükseltildi, faizler düşürüldü
Kredi fırsatı! Limitler yükseltildi, faizler düşürüldü Yüz binlere kredi müjdesi! Limitlerde artırıma gidildi. Faizler düşürüldü. Bakan güzel haberi duyurdu. Ev yapmak isteyen vatandaşlar için büyük fırsat! Emlak Katılım Bankası kredi sağlıyor. Kredi ve indirim fırsatı sunuluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili bilgi vererek, "Bu kapsamda 125 bin TL olan kredi limiti 200 bin TL'ye çıkardık. Bu kredinin faizinde ise 400 baz puanlık indirim yapıyoruz" dedi.
14.03.2021 Ekonomi
Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor
Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor 31 Mart’ta yürürlüğe girecek Otopark Yönetmeliği ile büyükşehirlerdeki 80 metrekarenin altında yerler için iki daireye bir otopark zorunlu olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral, İllere göre uygulamada farklılıklara gidilmesinin mümkün olabileceğini belirterek, İstanbul-İzmir gibi yerlerdeki küçük parseller için ayrı bir düzenleme yapılabileceğini kaydetti.
20.02.2021 Gündem
Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 3 ay ertelendi
Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 3 ay ertelendi Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi, 31 Mart 2021'e ertelendi.
19.12.2020 Gündem
Otoparklarda TOGG için de yer ayrılacak
Otoparklarda TOGG için de yer ayrılacak Yerli otomobil için çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Kurum, AVM’lerdeki otoparklarda her 50 park yerinde en az bir elektrikli araca park yeri zorunluluğu getirileceğini söyledi
22.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kurum'dan eleştirilere 'kepçe'li yanıt
Bakan Kurum'dan eleştirilere 'kepçe'li yanıt Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki sel felaketi sonrası mahsur kalanlara kepçe üzerinde ulaşmasına ilişkin yapılan eleştirilere, "Biz kimlerin bu milletin ödediği paralarla hain emellerini gerçekleştirmek için kepçeye bindiğini, o kepçeyle kimlerin çukurlar kazdığını, sonra kepçeyle kazdıkları o çukurlara kimlerin gömüldüğünü biliyoruz. Bizi çevreci olmamakla suçlayanların çevreciliklerini gördük. Şaşkınlık içerisindeyiz." yanıtını verdi.
20.11.2020 Gündem
Bakan Kurum açıkladı! İlk konutları bitirdik
Bakan Kurum açıkladı! İlk konutları bitirdik Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "(Elazığ depremi) İlk konutlarımızı Sürsürü'de bitirdik, teslimlerini gerçekleştireceğiz." müjdesini verdi.
17.09.2020 Ekonomi
Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 6 ay ertelendi
Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 6 ay ertelendi Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 31 Aralık'a ertelendi.
30.06.2020 Gündem
Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 3 ay ertelendi
Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 3 ay ertelendi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 30 Haziran'a ertelendi.
24.03.2020 Gündem
Bugün yürürlüğe girecekti! 3 ay ertelendi...
Bugün yürürlüğe girecekti! 3 ay ertelendi... Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 31 Mart'a ertelendi.
1.01.2020 Gündem
Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Yönetmelik yayımlandı
Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Yönetmelik yayımlandı Araç sahiplerini ilgilendiren otopark yönetmeliği yayımlandı.
31.05.2019 Ekonomi
Yürürlüğe girdi! Yapmayana artık iskan yok...
Yürürlüğe girdi! Yapmayana artık iskan yok... Çok konuşulan 'Otopark Yönetmeliği' resmi gazetede yayınlandı. Artık her daire için bir otopark olmak zorunda.
19.09.2018 Gündem
Bakan Kurum'dan flaş Kanal İstanbul açıklaması
Bakan Kurum'dan flaş Kanal İstanbul açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bakanlık olarak 100 günlük eylem planımız içerisinde Kanal İstanbul Projesi bizim için en önemli proje. Bu manada taşınmazların devrini yapıp İstanbul'da, Marmara'yı Karadeniz'e bağlayan 43 kilometre uzunluğundaki Kanal İstanbul Projesi için 1/100.000 ölçekli planlar, akabinde alt ölçekli planları yapıp uygulamanın, ihale uygulamasının netleşmesine müteakip süreci Bakanlığımız, Ulaştırma Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi birlikte yürütecek." dedi.
15.09.2018 Ekonomi
Park et, devam et modeli
Park et, devam et modeli ‘Otopark Yönetmeliği’ ile ‘Park et, devam et’ modelinin başlayacağını belirten Bakan Kurum, ‘İnsanlar aracını park edip toplu ulaşımı kullanabilecek’ dedi.
8.09.2018 Ekonomi
Otopark Yönetmeliği'nde değişiklik
Otopark Yönetmeliği'nde değişiklik Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, cephesi 9 metreden veya alanı 250 metrekareden küçük, mimari ve alan yetersizliği nedenleriyle kısmen otopark yapılabilen parsellerde, otopark ihtiyacının en az yarısının parselinde karşılanabilmesi halinde konut için gereken asgari otopark ihtiyacı yüzde 50 oranında azaltılabilecek.
7.09.2018 Gündem
Otoparklar için önemli karar
Otoparklar için önemli karar Yeni otopark yönetmeliğinin yürürlük tarihi 6 ay uzatılarak 1 Ocak 2019 olarak belirlendi. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikte 1 Haziran 2018 olan süresinin 1 Ocak 2019 olarak değiştirildiği belirtildi.
31.05.2018 Ekonomi
İmar barışına formlu çözüm
İmar barışına formlu çözüm Hükümetin, imara aykırı yapıları kayıt altına almak için çıkardığı imar barışı düzenlemesi yasalaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bilinmeyenleri anlattı.
14.05.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Otopark Yönetmeliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki otopark yönetmeliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.