Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yürürlüğe girdi, artık zorunlu
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yürürlüğe girdi, artık zorunlu Herkesi çok yakından ilgilendiren karar! Uzun süredir gündemdeydi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Arabası olan ya da araba almak isteyen vatandaşlar için önemli bir detay. Zorunlu hale getirildi. Yeni otopark yönetmeliği kararı resmiyet kazandı. Bu çerçevede 20 ve üzeri araçlık otopark alanlarının yüzde 5'i elektrikli araçlara ayrılacak ve şarj ünitesi zorunlu olacak. Binalarda, 80 metrekare altı her 3 daire için 1 adet, 80 metrekare ile 120 metrekare arası her 2 daire için 1 adet otopark zorunlu.
25.03.2021 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni düzenleme, zorunlu oluyor
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni düzenleme, zorunlu oluyor Herkesi çok yakından ilgilendiren karar! Uzun süredir gündemdeydi. Yürürlüğe giriyor. 31 Mart itibarı ile zorunlu oluyor. Detaylar netleşmeye baladı. Yeni dönem başlıyor. Arabası olan ya da araba almak isteyen vatandaşlar için önemli bir detay. Yeni otopark yönetmeliği, 31 Mart tarihinde yürürlüğe giriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, otopark yönetmeliğine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Ay sonu itibariyle yürürlüğe girecek. Bu çerçevede 80 metrekareye kadar 3 daireye bir otopark, 80-120 metrekare arası 2 daireye bir otopark, 120-180 metrekare arası her daireye bir otopark ve 180 metrekare üzeri de her bir daireye 2 otopark yapma zorunluluğu getiriyoruz" dedi.
15.03.2021 Ekonomi
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor, artık zorunlu...
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor, artık zorunlu... Evi olan ya da ev almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor. Bakan Kurum açıkladı. Zorunlu oluyor. Ay sonu itibarı ile yürürlüğe giriyor. Vatandaşların kendi imkanları ile yapamaması durumunda ücret belediye tarafından karşılanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, otopark yönetmeliğine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Ay sonu itibariyle yürürlüğe girecek. Bu çerçevede 80 metrekareye kadar 3 daireye bir otopark, 80-120 metrekare arası 2 daireye bir otopark, 120-180 metrekare arası her daireye bir otopark ve 180 metrekare üzeri de her bir daireye 2 otopark yapma zorunluluğu getiriyoruz" diye konuştu.
14.03.2021 Ekonomi