Otomotiv Endüstrisi

Otomotiv Endüstrisi

Son dakika otomotiv endüstrisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan otomotiv endüstrisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını otomotiv endüstrisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Otomotiv Endüstrisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan otomotiv endüstrisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 279 otomotiv endüstrisi haberi bulunmuştur. Tüm otomotiv endüstrisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tümsek Ayna Kullanım Alanları Nelerdir? Tümsek Ayna Günlük Hayatta Ne İşe Yarar?
Tümsek Ayna Kullanım Alanları Nelerdir? Tümsek Ayna Günlük Hayatta Ne İşe Yarar? Günlük yaşantımızda aynaları çok fazla kullanırız. Bu aynaların da çeşitli seçenekleri bulunuyor. Özellikle bazı sektörlerde çeşitli aynalar kullanılmaktadır. Tümsek ayna da en çok kullanılan aynalar arasında yer alır. Tümsek ayna genellikle otomotiv sektöründe sıklıkla kullanılır. Kozmetik endüstrisinde de tümsek ayna kullanılmaktadır. 
1.02.2024 Yaşam
Otomotiv, 2023 yılında 35 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdı
Otomotiv, 2023 yılında 35 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdı Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türkiye otomotiv endüstrisi 2023 yılında bir önceki seneye kıyasla yüzde 13 artışla 35 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek tüm zamanların rekoruna ulaştı.
4.01.2024 Gündem
Otomotiv ihracatı ekimde yüzde 17 artışla 3,1 milyar dolar oldu
Otomotiv ihracatı ekimde yüzde 17 artışla 3,1 milyar dolar oldu Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre Türkiye otomotiv sektörü ihracatı ekimde yüzde 16,6 artış ile 3 milyar 87 milyon dolar oldu. Ülke ihracatında birinci sırada yer alan endüstrinin payı ise yüzde 13,5 oldu. OİB yetkilisi, “Bugüne kadar ki en yüksek ekim ayı ihracatını gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm ihracatçıları kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet tarihimizin rekoruna ve çifte mutluluğa doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
8.11.2023 Finans
Automechanika Istanbul Fuarı sona erdi
Automechanika Istanbul Fuarı sona erdi Otomotiv satış sonrası endüstrisini bir araya getiren Automechanika Istanbul fuarı sona erdi. Messe Frankfurt Istanbul ve Hannover Fairs Turkey iş birliğiyle İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda 41 ülkeden 1437 katılımcı firma ve 10 ülke pavilyonu yer alırken, fuarı tüm dünyadan toplam 58.024 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısı, geçtiğimiz yıl düzenlenen fuara göre yüzde 20 artış gösterdi.
14.06.2023 Ekonomi
Bakan Varank: Kasetlerin, kumpasların piyasaya çıktığı, terörün gölgesinde kalan bir seçime gidiyoruz
Bakan Varank: Kasetlerin, kumpasların piyasaya çıktığı, terörün gölgesinde kalan bir seçime gidiyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Sıradaki hayalimiz öncelikle 14 Mayıs’ta şu seçimi Allah'ın izniyle almamız. Bu önemli bir seçim, bir kader seçimi. Gündemi takip ediyorsunuz. Tekrar kasetlerin, kumpasların piyasaya çıktığı, terörün gölgesinde kalan bir seçime doğru gidiyoruz ama milletimiz feraset sahibidir. İnşallah 14 Mayıs’ta doğru tercihi yapacak, doğru takdiri yapacak. Allah'ın izniyle sağduyulu hareket edecek” dedi.
12.05.2023 Gündem
Togg sınırları aştı! Aliyev, yerli otomobil Togg'u teslim aldı
Togg sınırları aştı! Aliyev, yerli otomobil Togg'u teslim aldı Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk otomobili Togg, şimdiden sınırları aştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın teslim edilen ilk Togg T10X’lerin ardından ikinci teslimat Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de tamamlandı.
4.04.2023 Dünya
Araba alacakları ilgilendiriyor! Araba pazarını derinden etkileyecek, fiyatlar uçuşa geçecek
Araba alacakları ilgilendiriyor! Araba pazarını derinden etkileyecek, fiyatlar uçuşa geçecek Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi geldi. Araba almak isteyen çok sayıda vatandaşı üzecek ayrıntı ifade edildi. Araba almak isteyenleri elini çabuk tutması gerekiyor. Çip krizinden dolayı 18 milyon araç üretilemeyecek. Araştırmaya göre küresel yarı iletken krizinden en fazla zarar gören sektör otomotiv endüstrisi oldu. Çip sıkıntısının küresel otomotiv üretiminde 18 milyon adetten fazla kayba neden olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan araba fiyatlarının geleceğiyle uzmanlardan son açıklamalar peş peşe geldi. Araba fiyatları düşecek mi? Bu fiyatlardan araba alınır mı? İşte araba almak isteyen milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
29.09.2022 Ekonomi
Çip krizinden dolayı 18 milyon araç üretilemeyecek
Çip krizinden dolayı 18 milyon araç üretilemeyecek Araştırmaya göre küresel yarı iletken krizinden en fazla zarar gören sektör otomotiv endüstrisi oldu. Çip sıkıntısının küresel otomotiv üretiminde 18 milyon adetten fazla kayba neden olduğu tahmin ediliyor.
29.09.2022 Otomobil
Yerli otomobil TOGG'da heyecanlandıran gelişme! Paylaşım merak uyandırdı
Yerli otomobil TOGG'da heyecanlandıran gelişme! Paylaşım merak uyandırdı Türkiye'nin yerli otomobili TOGG hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye’nin heyecanla beklediği yerli araç TOGG 2023’ün ilk aylarında yola çıkması beklenirken yeni gelişme yaşandı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla merak uyandırdı.
12.09.2022 Ekonomi
Otomotiv ihracatı temmuzda 2 milyar dolar oldu!
Otomotiv ihracatı temmuzda 2 milyar dolar oldu! Otomotiv endüstrisinin temmuz ayı ihracatı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 3,5 artışla 2 milyar 51 milyon dolar oldu.
8.08.2022 Otomobil
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un direksiyonuna geçtiği görüntüleri paylaştı.
7.08.2022 Siyaset
Yalova’da ihracatın yüzde 80’ini tersaneler yapıyor
Yalova’da ihracatın yüzde 80’ini tersaneler yapıyor Yalova’da bu yılın ilk 7 ayında 273 milyon 501 bin dolar ihracat yapıldı. Kentteki ihracatın yüzde 80.01’i tersaneler tarafından gerçekleştirildi.
7.08.2022 Gündem
Togg yollara çıkıyor! Tarih verildi
Togg yollara çıkıyor! Tarih verildi Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg’un 2023’ün ilk çeyreğinde Türkiye’de, bu tarihten 18 ay sonra da Avrupa’da yollarda olacağını söyledi. Karakaş, “Bugünün otomobil dünyası ürün konseptini oluşturma, aracı geliştirme, üretme, satış ve sonrasındaki işleyişlerle ilgileniyor. Bizim işimiz ise klasik araç üreticilerinin işinin bittiği yerde başlıyor. Biz otomobili yeni nesil akıllı cihaza dönüştürüyoruz. Çünkü değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda geçmişte telefonda yaşanan dönüşüm bugün otomotivde yaşanıyor” dedi.
31.07.2022 Gündem
Düşük kaliteli ADBlue’ye dikkat
Düşük kaliteli ADBlue’ye dikkat  Uzmanlar AdBlue ürünlerinin sertifikalı bayilerden alınması gerektiği uyarısında bulundular.
27.07.2022 Otomobil
İhracat haziranda yüzde 18 arttı
İhracat haziranda yüzde 18 arttı Otomotiv endüstrisinin haziran ayı ihracatı yüzde 17,9 artış ile 2,8 milyar dolar oldu. Yılın ilk altı ayında ihracat yüzde 6,1 artarak 15,3 milyar dolara ulaştı.
6.07.2022 Otomobil
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş: Mobilite ekosisteminin parçası olanakıllı bir cihaz tasarlıyoruz
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş: Mobilite ekosisteminin parçası olanakıllı bir cihaz tasarlıyoruz Avrupa'nın en büyük startup ve teknoloji etkinliği olan VivaTech’te konuşan Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, “Bir otomobilden daha fazlasını, akıllı bir otomobilden daha fazlasını hedefleyerek, mobilite ekosisteminin parçası olan akıllı bir cihaz tasarlıyoruz. ‘Togg Akıllı Yaşam’ adını verdiğimiz hizmetlerle bağlantılı bir otomobilden çok daha fazlasını sunuyoruz” dedi.
16.06.2022 Ekonomi
Otomotiv ihracatına mayıs ayı bereketi! Yüzde 22'lik artış...
Otomotiv ihracatına mayıs ayı bereketi! Yüzde 22'lik artış... Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, otomotiv endüstrisinin mayıs ayı ihracatı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 22 artış ile 2,3 milyar dolar oldu.
6.06.2022 Otomobil
Robotla boyanmış sanat otomobili!
Robotla boyanmış sanat otomobili! Gelişmiş robot teknolojisi, otomotiv endüstrisindeki sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme talebini karşılayacak.
15.05.2022 Otomobil
Araba alım-satımında yeni dönem! Tamamen değişiyor, tarih verildi
Araba alım-satımında yeni dönem! Tamamen değişiyor, tarih verildi Araba piyasası ile ilgili son dakika açıklaması! Araba alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tarih verilerek detaylar paylaşıldı: Büyük değişiklik yaşanacak. Pandemi döneminde hızlanan teknoloji kullanımı araç alım satımı için de yeni dönemin kapılarını araladı. Geçtiğimiz 2 yılda otomotiv sektöründe denenen online satış uygulamasını hem yetkili satıcılar hemde kullanıcılar sevdi. Yerli otomobil Togg'da da araç alım satımı için online satış döneminin geçerli olması beklenirken, uygulamanın yıllara sari bir şekilde yaygınlaşması bekleniyor. Öte yandan araba sahibi olmak isteyenler fiyatları yakından takip ediyor. Sıfır araçlarda kur ve maliyet artışı kaynaklı fiyat artışları nedeniyle tüketiciler artık daha küçük otomobilleri tercih ediyor. Öyle ki, ‘B segmenti’ diye tabir edilen küçük sınıftaki otomobillerin satışlardaki payı son iki yılda yüzde 97 oranında arttı.
11.04.2022 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Aylar sonra ilk kez oldu! Eskiye dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Aylar sonra ilk kez oldu! Eskiye dönüyor Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama. Araba fiyatlarıyla ilgili tarih verildi. Çip krizi sebebiyle araba fiyatlarında yeni değişimler yaşanacak. İkinci el araba piyasasında ise hareketlenme başladı. Durgunluk sebebiyle fiyatların bir miktar düştüğünü söyleyen satıcılar önümüzdeki günlerde piyasının daha da hareketlenmesi bekliyor. Vatandaş ise istediği fiyattan araba bulamamasından şikayetçi. Vatandaşlar 90 bin lira bandında araba kalmamasından yakındı. Öte yandan Çip krizinin yol açtığı olumsuz etkiler Türkiye'de de derinden yaşanıyor. Son iki yıldır Türkiye'de satılan otomobillerde aksesuar seviyesi geriledi. Cam tavan, deri koltuk, şerit takip sistemi, kör nokta uyarısı gibi konfor ve güvenlik donanımları otomobillerden çıkarılmaya başlandı. Daha önce standart olan donanımlar isteğe bağlı olarak getirilmeye başlandı. Bunun en önemli nedeni ÖTV matrahına göre vergilendirme uygulaması. 1.000 TL'lik bir fark bile otomobilin ÖTV matrahını etkiliyor ve bir üst dilime çıkarıyor. Dolayısıyla otomobilin anahtar teslim satış fiyatını yükseltiyor. Bu yüzden firmalar modellerinin alt dilimdeki ÖTV matrahına girmesi için çabalıyor. Otomobillerini daha az aksesuarla getiriyorlar. Öte yandan araba fiyatlarıyla ilgili uzmanlar son dakika açıklamalarda bulundu! Uzmanlar nisan yanında yaşanacak fiyat değişimleriyle ilgili fiyat verdi. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
10.04.2022 Ekonomi
Otomotiv ihracatı düşüşte!
Otomotiv ihracatı düşüşte! Türkiye otomotiv endüstrisinin mart ayı ihracatı yaklaşık yüzde 7 düşüşle 2,7 milyar dolar oldu.
8.04.2022 Otomobil
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Böylesi görülmedi ilk kez oldu! Tarih verildi! Nisan ayında...
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Böylesi görülmedi ilk kez oldu! Tarih verildi! Nisan ayında... Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Araba fiyatlarıyla ilgili tarih verildi. Çip krizi sebebiyle araba fiyatlarında yeni değişimler yaşanacak. Çip krizinin yol açtığı olumsuz etkiler Türkiye'de de derinden yaşanıyor. Son iki yıldır Türkiye'de satılan otomobillerde aksesuar seviyesi geriledi. Cam tavan, deri koltuk, şerit takip sistemi, kör nokta uyarısı gibi konfor ve güvenlik donanımları otomobillerden çıkarılmaya başlandı. Daha önce standart olan donanımlar isteğe bağlı olarak getirilmeye başlandı. Bunun en önemli nedeni ÖTV matrahına göre vergilendirme uygulaması. 1.000 TL'lik bir fark bile otomobilin ÖTV matrahını etkiliyor ve bir üst dilime çıkarıyor. Dolayısıyla otomobilin anahtar teslim satış fiyatını yükseltiyor. Bu yüzden firmalar modellerinin alt dilimdeki ÖTV matrahına girmesi için çabalıyor. Otomobillerini daha az aksesuarla getiriyorlar. Öte yandan araba fiyatlarıyla ilgili uzmanlar son dakika açıklamalarda bulundu! Uzmanlar nisan yanında yaşanacak fiyat değişimleriyle ilgili fiyat verdi. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
7.04.2022 Ekonomi
'TOGG' açıklaması! 'Türkiye kendi markasını Bursa’dan çıkardı'
'TOGG' açıklaması! 'Türkiye kendi markasını Bursa’dan çıkardı' Sanayive Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile ilgili, “2 milyon araç üretme kapasitemiz var. Türkiye’nin otomobili TOGG projesiyle elektrikli araçlarda, otonom araçlarda dönüşümü yakaladık. Türkiye, kendi markasını Bursa’dan çıkarmış oldu” dedi.
5.04.2022 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Tarih belli oldu, son iki ay...
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Tarih belli oldu, son iki ay... Çip krizi ve pandemi araba fiyatlarının artmasına neden oldu. Üretimde yaşanan aksaklıklar sıfır araçlarda olduğu kadar ikinci el arabalarda da fiyatların artmasına yol açtı. Çip krizi henüz bitmemişken otomotiv sektörü yeni bir krizle karşı karşıya. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası emtia fiyatları fırladı. Emtialar içerisinde en çok etkilenen ürün ise nikel oldu. Nikel fiyatları katlandı. Bu fiyatların otomotiv endüstrisini derinden sarsması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel ise yaşanan bu dalgalanmanın ardından dikkat çeken uyarılarda bulundu.
5.04.2022 Ekonomi
Emine Erdoğan: Kadınların güçlendirilmesi ekonomiye büyük bir katkı sağlıyor
Emine Erdoğan: Kadınların güçlendirilmesi ekonomiye büyük bir katkı sağlıyor TİM tarafından düzenlenen İhracatın Güçlü Kadınları Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Sürdürülebilir kalkınma hedefleri ana amacı hiç kimseyi arkada bırakmamaktır. Şu tartışmasız bir gerçek ki kadınların güçlendirilmesi ekonomiye büyük bir katkı sağlıyor. Bunun yanında gelecek nesillerin niteliğinin artmasını ve aile kurumunun güçlenmesini de beraberinde getiriyor. Yani kadınların bir toplumun her alandaki gelişiminde merkezi bir rolü var” dedi. 
4.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Otomotiv Endüstrisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki otomotiv endüstrisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.