Östrojen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Östrojen Barındıran Gıdalar Listesi...
Östrojen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Östrojen Barındıran Gıdalar Listesi... Östrojen vücutta bulunan bir hormon olarak bilinmektedir. Temel cinsiyet hormonlarından birisi olarak bilinen östrojen aynı zamanda kadınlık hormonu olarak da bilinmektedir. Ancak hem erkek vücudunda hem de kadın vücudunda östrojen üretimi bulunmaktadır. Ancak kadın vücudunda erkek vücudunda olduğundan daha yüksek oranda östrojen üretildiği ifade edilebilir. 
30.01.2024 Sağlık
Kemik erimesi yaşlılarda kırıkların en önemli sebebi!
Kemik erimesi yaşlılarda kırıkların en önemli sebebi! Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, ileri yaşlı kişilerde kemik kırılması sebeplerini ve tedavisini sizler için anlattı.
21.03.2022 Sağlık
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun Meme kanseri ve beslenme arasında çoğu kanserde olduğu gibi güçlü bir ilişkinin mevcut olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak, “Doymuş yağdan zengin gıdalarla beslenenlerde meme kanseri sıklığı 2 kat artmaktadır. Bu gıdalar arasında sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, krema, çeşitli çikolata, pasta ve bisküviler yer almaktadır” dedi.
14.10.2021 Sağlık
Kanser ile savaşmaya yardımcı 4 güçlü besin
Kanser ile savaşmaya yardımcı 4 güçlü besin Pek çok doktor ve beslenme uzmanının söylediği şey aynı: Kanserin yüzde 75’i yaptığımız tercihlerle ilgili. Ancak iyi haber şu ki belirli yiyeceklerin kanseri önlemek ve iyileştirmek için yararlı olduğuna dair kanıtlar da var! Yani alışkanlıklarımızı değiştirip alternatiflerimizi sağlıklı olandan yana kullandığımızda kansere karşı en büyük savaşı aslında açmış oluyoruz. Peki, kanseri önlemek ya da kanseri ile savaşta güçlü olabilmek için hangi besinleri beslenme listemize eklememiz gerekiyor? İşte etkisi bilimsel olarak kanıtlanan, dünyadaki pek çok uzmanın 'muhteşem' dediği 4 besin...
14.08.2021 Sağlık
Kısırlığa karşı brokoli ve lahana tavsiyesi
Kısırlığa karşı brokoli ve lahana tavsiyesi Doğru beslenmenin kısırlıktan korunmada etkili olduğunu vurgulayan Diyetisyen Bahtınur Yılmaz, "Folik asit, progesteron seviyesini düzenler ve düzenli yumurtlama için önemlidir. Bu nedenle folik asit içeren yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, yumurta, kuşkonmaz, brokoli, lahana, Brüksel lahanası, muz, avokado gibi besinlerin anne adayları tarafından tüketilmesi önerilir. Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan demir, magnezyum, çinko ve kalsiyumun da gebe kalma sürecine olumlu etkileri saptanmıştır" dedi.
5.11.2020 Sağlık
Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını artırmanın yolları
Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını artırmanın yolları Günümüzde milyonlarca çift doğurganlık sorunları yaşıyor. Bu sorunlar dünyada her altı çiftten yaklaşık birini etkiliyor. Araştırmalar, her üç vakadan birinin yalnızca erkekteki doğurganlık sorunlarından kaynaklandığını gösteriyor. Kısırlık ile ilgili tedavi yöntemleri günümüzde yaygın olsa da, hamile kalma şansınızı artırmak için günlük hayatta dikkat etmeniz gereken bazı durumlar da bulunuyor. Doğurganlığı sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı ile korumak mümkün. Peki, Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını arttırma ne yapılmalı? Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay, sperm sayısını artırmanın yollarını anlattı.
28.09.2020 Sağlık
Yemekten sonraki ağrıların nedeni; Safra kesesi taşı
Yemekten sonraki ağrıların nedeni; Safra kesesi taşı Ansızın şiddetli ağrılarla ortaya çıkan safra kesesi taşı hayatı oldukça zorlaştırıyor. Sessizce ilerleyen ve teşhisi kolay olmayan safra kesesi taşları tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdülkerim Özakay, safra kesesi taşları hakkında önemli bilgiler verdi.
6.05.2020 Sağlık
Erken menopoza yol açan 14 neden!
Erken menopoza yol açan 14 neden! ABD’de menopoza girme yaşı ortalama 52, Avrupa’da 50 iken, ülkemizde ise kadınlar genellikle 46-50 yaşlarında menopoza giriyor. Ayrıca çalışmalara göre, ülkemizde her 100 kadından 3'ü erken menopoz açısından risk altında.
18.10.2017 Sağlık
Yeterince tüketmediğimiz besinlere dikkat!
Yeterince tüketmediğimiz besinlere dikkat! Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, yeterince tüketilmeyen besinler konusunda uyardı...
12.11.2016 Sağlık
Probiyotiklerin faydaları
Probiyotiklerin faydaları Probiyotik besinlerin 2. beynimiz olan bağırsaklar için ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz?
10.11.2016 Sağlık
Anti kanser etkisi yaratan 10 besin!
Anti kanser etkisi yaratan 10 besin! Her yıl 15 milyon insanın karşı karşıya kaldığı kanser hastalığından korunmak için yapılacak birçok şey var. Bunların başında da doğal kanser önleyici besinlerin mucizevi gücünden yararlanmak geliyor.
1.02.2016 Sağlık
Menapoz döneminde kalbe dikkat
Menapoz döneminde kalbe dikkat Kadınlar menopoza girince vücutlarında östrojen üretimi azalıp, kalp damar hastalıkları riski başlıyor ve her yıl katlanan bir hızla artıyor...
17.12.2015 Sağlık
İlaç besin etkileşimleri korkutuyor!
İlaç besin etkileşimleri korkutuyor! İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü, Uzm. Dr. Özgür Şamilgil ilaç kullanırken tükettiğimiz besinlere dikkat etmemiz gerektiğini anlatıyor. Örneğin kansızlık için demir hapı alıyorsanız süt ve süt ürünlerini 2 saat sonra tüketmelisiniz diyor.
27.08.2015 Magazin
“Kiraz ve çilek yiyerek   selülitlerinizden kurtulun”
“Kiraz ve çilek yiyerek selülitlerinizden kurtulun” Yaz aylarına girerken en büyük dertlerden biri, kalça ve bacak üstü yağların eritilmesi...
17.05.2013 Arşiv
Sorunsuz hamileliğin 50 ipucu
Sorunsuz hamileliğin 50 ipucu Hamileliğinizi nasıl geçireceğiniz hakkında kafanızda uçuşan soruları duyar gibiyiz. Ama rahat olun, aşağıdaki ipuçlarını takip ederek hamileliğinizi en güzel şekilde geçirebilirsiniz.
18.01.2013 Arşiv
Değişim rüzgarları…
Değişim rüzgarları… Eveet, değişimler başladı. İç organlarınızdan dış organlarınıza kadar tüm bedeniniz bu yeniliği ‘içine’ sindirmeye çalışıyor. Ne kadar sıkıntı, ağrı çekerseniz çekin, onu kucağına aldığınızda her şeye değdiğini bir kez daha göreceksiniz!
18.01.2013 Arşiv
Erkeklik fonksiyonunu bozuyor
Erkeklik fonksiyonunu bozuyor Kadınlık hormonuna benzer maddeler açığa çıkarıyor...
15.09.2012 Sağlık
Hangi gıdalar tüketilmeli?
Hangi gıdalar tüketilmeli? Kadınların besin ihtiyaçlarının erkeklerden farklı olduğunu biliyor muydunuz?
1.12.2009 Sağlık
Seksi hissetmenin 35 yolu
Seksi hissetmenin 35 yolu 35 pratik öneri ile daha seksi hissedip yaşam kalitenizi artırabilirsiniz
23.07.2009 Yaşam
Kanser hücresini intihar ettiren 5 gıda
Kanser hücresini intihar ettiren 5 gıda Vücudunuz elma tipliyse kanser riskiniz yüksek
22.11.2008 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri