Ordu Üniversitesi

Ordu Üniversitesi

Son dakika Ordu Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ordu Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ordu Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ordu Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ordu üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.135 ordu üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm ordu üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı.
1.08.2023 Gündem
İki şehir arası 15 dakikaya inecek! 11 milyar TL'lik dev proje
İki şehir arası 15 dakikaya inecek! 11 milyar TL'lik dev proje Karadeniz Sahil Yolu Projesi çerçevesinde olan ve 2019 yılında ilk etabı tamamlanarak hizmete açılan, Ordu Çevre Yolu’nun ikinci etabında çalışmalar devam ediyor. Yol tamamlandığında yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak, 45 dakikalık Ordu-Giresun arası 15 dakikaya inecek.
23.03.2023 Ekonomi
Karadeniz'de fındığa rakip! Yeni gelir kapısı oldu: 'Fiyatları çok iyi'
Karadeniz'de fındığa rakip! Yeni gelir kapısı oldu: 'Fiyatları çok iyi' Ordu'da ürün çeşitliğinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalarla 11 ilçede 2020'de üretimine başlanılan mavi yemiş, yeni gelir kapısı oldu. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İslam, “Ülkemizde saksılarda veya torba kültüründe ticari olarak mavi yemiş yetiştirilmeye başlandı. Bunların önemli bir bölümü ihracatta gidiyor, bir bölümü ise iç tüketimde kullanılıyor. Mavi yemiş karlı bir ürün. Eğer koşullarınız uygunsa bölgemizde özellikle açıkta yetiştiricilik açısından bu ürünü yetiştirmeyi tavsiye ederim” dedi.
15.03.2023 Ekonomi
Kuraklığa karşı fındıkta 'yapraktan gübreleme' önerisi
Kuraklığa karşı fındıkta 'yapraktan gübreleme' önerisi Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Aşkın, “Yöremizde eğer yeterli yağış olmazsa fındıkta beslenme problemlerinin oluşacağı aşikardır. Bu da fındıkta verim kaybını tetikleyecektir. O nedenle topraktan beslemenin yanı sıra yapraktan gübrelemeyi de çiftçilerimize şiddetle tavsiye ediyorum” dedi.
2.03.2023 Gündem
Hamsi ve balık ile ilgili yasak çağrısı: Stoklar çökecek
Hamsi ve balık ile ilgili yasak çağrısı: Stoklar çökecek Hamsi ve balık ile ilgili korkutan açıklama! Denizlerde hamsi stoklarının tükenme aşamasına geldiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Aydın, "Stoklarımız küçük yaş gruplarında ve küçük boylardaki hamsiler. Bundan dolayı mutlak suretle bu stoku avlamamamız gerekmektedir, kesinlikle av yasağının getirilmesi gereklidir" dedi.
14.12.2022 Ekonomi
Hamsi ile ilgili 'tehlike' uyarısı! Gittikçe azalıyor, fiyatları da vurabilir
Hamsi ile ilgili 'tehlike' uyarısı! Gittikçe azalıyor, fiyatları da vurabilir Hamsi fiyatları ile ilgili dikkat çeken açıklama! Av yasağı çağrısı geldi, şikayetler artmaya başladı. Stokların tükenme aşamasına geldiğini belirten uzmanlar, hamsi neslinin de tehlikede olduğunu ifade etti. Peki balık fiyatlarında son durum ne? Hamsi ne kadar oldu? İşte detaylar...
7.12.2022 Ekonomi
Karaciğer için çok zararlı! Sakın günde iki defa tüketmeyin
Karaciğer için çok zararlı! Sakın günde iki defa tüketmeyin Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Vatandaşlarımız sık sık bitki çayları ve bitkisel ürünler tüketmekte. Bunları çok fazla tüketmenin bir faydası yok hatta zararı var. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı ve bitkisel ürün tüketmeyi kesinlikle önermiyorum” dedi.
25.11.2022 Sağlık
Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketenlere uyarı geldi
Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketenlere uyarı geldi Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Vatandaşlarımız sık sık bitki çayları ve bitkisel ürünler tüketmekte. Bunları çok fazla tüketmenin bir faydası yok hatta zararı var. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı ve bitkisel ürün tüketmeyi kesinlikle önermiyorum” dedi.
25.11.2022 Yaşam
Ordu Şehir Hastanesi'nin yüzde 40'ı tamamlandı
Ordu Şehir Hastanesi'nin yüzde 40'ı tamamlandı Ordu'da yapımı süren şehir hastanesi inşaatının yüzde 40'ı tamamlandı. Bir yandan hastane binaları yükselirken, diğer yandan bölgeye ulaşımı sağlayacak yollar için çalışmalar sürüyor. Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Şehir hastanemiz sadece şehrimize değil; bölgeye de hitap edecek" dedi.
25.10.2022 Gündem
Dünyada daha önce hiç görülmemiş! Kalkan balığında keşfedildi
Dünyada daha önce hiç görülmemiş! Kalkan balığında keşfedildi Karadeniz’de yetişen kalkan balığında; biri dünyada ilk kez tanımlanan, diğeri ise daha önce başka bir balık türünde rastlanan ancak kalkan balığında görülmeyen iki yeni parazit keşfedildi.
20.10.2022 Sağlık
Ordu’da TEKNOFEST heyecanı ikinci gününde
Ordu’da TEKNOFEST heyecanı ikinci gününde TEKNOFEST Karadeniz çerçevesinde Ordu’da 7 dalda yarışmaların düzenlendiği festival ikinci gününde devam ediyor.
30.07.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Karadeniz’in açılışı yapıldı
TEKNOFEST Karadeniz’in açılışı yapıldı  TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin Ordu'daki açılışı yapıldı. 7 farklı dalda gerçekleştirilecek festival, 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. 
29.07.2022 Bilim ve Teknoloji
6,2 milyar TL’lik projede ışık göründü
6,2 milyar TL’lik projede ışık göründü Karadeniz Sahil Yolu Projesi çerçevesinde olan ve 2019 yılında ilk etabı tamamlanarak hizmete açılan, Ordu Çevre Yolu'nun ikinci etabında bulunan Akçatepe Tüneli’nde ışık görme töreni düzenlendi.
26.07.2022 Ekonomi
Dekanları taşıyan otobüs kaza yaptı! 1 dekan öldü, 19 yaralı
Dekanları taşıyan otobüs kaza yaptı! 1 dekan öldü, 19 yaralı Ordu’da, içerisinde dekan ve öğretim görevlilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 1 dekan hayatını kaybetti, 2’si ağır 19 kişi yaralandı.
25.06.2022 Gündem
Giresun-Ordu arası 15 dakikaya düşecek
Giresun-Ordu arası 15 dakikaya düşecek Karadeniz Sahil Yolu Projesi çerçevesinde olan ve 2019 yılında ilk etabı tamamlanarak hizmete açılan Ordu Çevre Yolu'nun ikinci etabında çalışmalar devam ediyor.
8.04.2022 Gündem
Koronavirüs tamamen ne zaman yok olacak? Uzman isim tarih verdi...
Koronavirüs tamamen ne zaman yok olacak? Uzman isim tarih verdi... Koronavirüs tamamen ne zaman yok olacak? Flaş açıklama geldi ve tarih verildi... Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, havaların ısınmasıyla dünyada koronavirüsün tamamen yok olacağını belirterek, “Benim beklentim, mayıs ayında; inşallah ‘Pandemi bitti’ deriz” dedi.
17.03.2022 Gündem
Koronavirüs hastalarında kalp kasılma fonksiyonları düşük çıktı
Koronavirüs hastalarında kalp kasılma fonksiyonları düşük çıktı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, 'Covid-19'un uzun vadeli etkileri' konulu araştırma gerçekleştirdi. 3 ay boyunca testi pozitif çıkan ve ayakta tedavi edilen 105 hasta ile sağlıklı 105 kişinin kalp atış hareketlerinin izlendiği araştırmada, koronavirüse yakalananlarda kalp yetmezliğine yol açan kalp kasılma fonksiyonu düşüklüğü belirlendi.
3.03.2022 Sağlık
Omicron varyantı ile ilgili yüz güldüren açıklama! 'Kendi kendini yok ediyor'
Omicron varyantı ile ilgili yüz güldüren açıklama! 'Kendi kendini yok ediyor' Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Omicron varyantı gerçekten yüz güldürücü. Virüs kendi kendini yok ediyor diyebiliriz” dedi.
1.03.2022 Gündem
Emel hemşirenin otel odasında sır sonu! Yatağında dikkat çeken detay
Emel hemşirenin otel odasında sır sonu! Yatağında dikkat çeken detay Ordu'da görevli hemşire Emel Yüce (42), Fatsa ilçesinde kaldığı otel odasında ölü olarak bulundu. Yatağının üzerinde enjektör ve polislerce uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde bulunan Yüce'nin ölüm nedeni araştırılıyor. 
16.01.2022 Yaşam
Organları, 3 ildeki 5 hastaya umut oldu
Organları, 3 ildeki 5 hastaya umut oldu Ordu'da halsizlik nedeniyle gittiği hastanede fenalaşması sonucu beyin ölümü gerçekleşen off-road tutkunu Gökhan Tezlik'in (41) bağışlanan organları 3 ilde 5 hastaya nakledilecek. Evli ve üç çocuk babası Tezlik'in organları götürülürken eşi Saime Tezlik, kızı ve yakınları gözyaşı dökerek, ambulansın arkasından el salladı.
25.12.2021 Sağlık
Ceren Özdemir'in katilinin cezası onandı
Ceren Özdemir'in katilinin cezası onandı Ordu'da, üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i (20) evinin önünde bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç'a (36) ‘Canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan verilen 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi'nce onandı. Koşullu salıvermeden yararlandırılmayacak olan sanık Arduç cezasını, sıkı güvenlik rejimlerine göre çekecek.
23.11.2021 Gündem
Aşı olanlarda hastalık belirtisiz bulaşıyor
Aşı olanlarda hastalık belirtisiz bulaşıyor Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs vaka haritasında Ordu, her 100 bin kişide 468,35 ile en fazla vakanın görüldüğü 4'üncü il oldu. Kentteki vaka artışlarını değerlendiren Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, "Aşılılar da hastalık belirti vermeden bulaştırıcılığı devam ettiriyor. Bu nedenle pozitif vaka sayısı ve bulaştırıcılık artıyor" dedi.
9.11.2021 Sağlık
Tezgahlara düştü ama nesli tehlikede! Tanesi 50 lira...
Tezgahlara düştü ama nesli tehlikede! Tanesi 50 lira... Türkiye’de en düşük 25 santimetre boy sınırı ile avlanan palamut balığının, yumurtalarını bırakmadan avlanması nedeniyle neslinin tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Palamut avında en düşük boy sınırının 39 santimetreye çıkarılmasını isteyen Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Çiftçi, “Biz yumurta bırakmamış palamutları yakalarsak, stokları zaman içerisinde çökecek” dedi.
16.10.2021 Ekonomi
Karadeniz'de araştırıldı! İşte sağlığa en faydalı balık...
Karadeniz'de araştırıldı! İşte sağlığa en faydalı balık... Ordu Üniversitesi'nde yürütülen iki yıllık çalışma sonrası Karadeniz'de en çok avlanan balık türlerinden hamsinin biyoaktif özelliğinin yüksek olduğu belirlendi.
15.10.2021 Sağlık
Ceren'in katiline 15 yıl 9 ay hapis cezası
Ceren'in katiline 15 yıl 9 ay hapis cezası Ordu'da takip ettiği üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i (20) öldüren Özgür Arduç (36), yakalandığı sırada iki polis memurunu bıçakla yaraladığı gerekçesiyle yargılandığı davada 'kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek' ve 'polis memurlarını öldürmeye teşebbüs' suçlarından 15 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
28.09.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Ordu Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ordu üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.