Önemli Kararlar

Önemli Kararlar

Son dakika önemli kararlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan önemli kararlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını önemli kararlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Önemli Kararlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan önemli kararlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.913 önemli kararlar haberi bulunmuştur. Tüm önemli kararlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rüyada Mermi Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Mermi Sıkmak Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Mermi Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Mermi Sıkmak Nasıl Yorumlanır? Rüyada mermi görmek rüyayı gören kişinin iftiraya uğrayacağı anlamına gelmektedir. Rüya sahibi dikkatli olmalı ve kendisi ile ilgili söylenenlere karşı tetikte olmalıdır.
13.01.2024 Eğitim
Rüyada Kabak Çekirdeği Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Kabak Çekirdeği Yemek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Kabak Çekirdeği Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Kabak Çekirdeği Yemek Nasıl Yorumlanır? Rüyada kabak çekirdeği görmek genelde mal ve mülk üzerinden anlamlandırılan bir rüya olmaktadır. Rüya sahibi iş hayatında önemli başarılara imza atacak ve maddi kazancını da mala ve mülke çevirecektir.
12.01.2024 Eğitim
İkizler burcu 2024'te değişim rüzgarlarına hazır 💨  Astrolog Aygül Aydın, İkizler için yeni hedefi verdi!
İkizler burcu 2024'te değişim rüzgarlarına hazır 💨  Astrolog Aygül Aydın, İkizler için yeni hedefi verdi! Ünlü Astrolog Aygül Aydın, 2024'ün ilk gününde İkizler burcunun geleceği hakkında paylaşım yaptı. Aydın, İkizler burcunun 2024 yılında değişim için hazır olduğunu belirtti.
1.01.2024 Astroloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte ziyaretine Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile Sandor Sarayı’nda yaptığı görüşmeyle başladı. Daha sonra Karmelita Manastırı’na geçen Erdoğan, burada Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
19.12.2023 Gündem
Kredi ve kredi kartı faizleriyle ilgili yargıdan emsal karar! Başvuran parasını geri alabiliyor
Kredi ve kredi kartı faizleriyle ilgili yargıdan emsal karar! Başvuran parasını geri alabiliyor Türkiye'de tüketiciler, bankaların krediye erişimdeki zorlukları fırsat bilerek uyguladığı aşırı faiz oranlarına karşı hukuki bir savaş başlattı. Tüketici Mahkemeleri ve Yargıtay, bankaların bu uygulamalarını 'haksız şart' olarak nitelendirirken, tüketicilerin haklarını koruma adına önemli kararlar alındı. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, konuyla ilgili dikkat çeken detayları aktardı.
5.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert tepki: Şunu bil gidicisin gidici
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert tepki: Şunu bil gidicisin gidici Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert tepki göstererek, "Netanyahu şunu bil gidicisin gidici. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Çıkacak." şeklinde konuştu.
12.11.2023 Gündem
Cumhuriyet dönemine tanıklık eden konak, 121 yıldır ayakta
Cumhuriyet dönemine tanıklık eden konak, 121 yıldır ayakta Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde, Cumhuriyet döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında Ankara dışında ilk ve tek Bakanlar Kurulu (İcra Vekilleri Heyeti) toplantısını yapıldığı Zaimağa Konağı, geçen yıl aslına uygun restore edilerek, ziyarete açıldı. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, konağın 121 yıldır ayakta olduğunu belirterek, “Zaimağa Konağı, Kurtuluş Savaşı döneminde çok önemli bir rol oynadı ve o aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün karargah olarak kullandığı bir konaktır. Bu konak zamanında Kurtuluş Savaşı döneminde ilk ve tek Bakanlar Kurulu’nun Ankara dışında toplandığı yerdir” dedi.
28.10.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz." diye konuştu.
9.10.2023 Gündem
Yastık altındaki altınlar için kritik adım! EKK sonrası önemli kararlar
Yastık altındaki altınlar için kritik adım! EKK sonrası önemli kararlar Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada finansal istikrarın güçlendirilmesi, yurt içi tasarrufların artırılması, kaynak dağılımında etkinliğin sağlanması ve finansmana erişimin artırılmasının hedeflendiği ifade edildi.
28.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Üniversite öğrencilere cep telefonu ve bilgisayar desteği müjdesini vererek, "9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz" dedi.
26.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularına cevap verdi. Erdoğan, memur ve emekli zamlarıyla ilgili konuşarak, "Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi.
21.08.2023 Gündem
89 kişiye mezar oldu! Galeria Sitesi'nin müteahhitlerine 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemi
89 kişiye mezar oldu! Galeria Sitesi'nin müteahhitlerine 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemi Diyarbakır'da 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin aranan 3 müteahhidin de aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında açılan davada 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor.
21.08.2023 Gündem
Vergisiz telefonda indirim kaç para olacak? Tek tek hesaplandı
Vergisiz telefonda indirim kaç para olacak? Tek tek hesaplandı Bugünkü Kabine toplantısında birçok başlık masaya yatırılacak. Biri ise gençlere verilecek vergisiz telefon. Peki vergisiz telefonda indirim ne kadar? SGK uzmanı Emin Yılmaz, 10 bin TL, 41 bin TL ve 73 bin TL'lik 3 farklı telefon için hesap yaptı.
21.08.2023 Ekonomi
Ev sigortasında dikkat çeken değişiklikler! Önemli kararlar alındı
Ev sigortasında dikkat çeken değişiklikler! Önemli kararlar alındı Son yıllarda gittikçe artan riskler özellikle yaşadığımız konutlar için ciddi birer tehdit. Evinizi beklenmedik risklere karşı korumanın en önemli yolu ise sigorta. SEDDK, yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrasında ev sigortaları ile ilgili önemli kararlar aldı. Öte yandan Deprem sigortası 'DASK' ile ilgili dikkat çeken açıklama gelmişti. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), eksikliklerin giderilmesi için geçen haftalarda ilk adımı attı ve DASK dışındaki konut ve işyerlerine yönelik deprem sigortasının şartlarını baştan sona değiştirdi; yeni düzenleme de 1 Ağustos’ta uygulamaya girdi. Artık Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) olmayacak, yerini Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) alacak.
21.08.2023 Ekonomi
Stoltenberg: Erdoğan, İsveç lideriyle görüşecek
Stoltenberg: Erdoğan, İsveç lideriyle görüşecek Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında NATO üyeliğine yönelik kurulan Daimi Ortak Mekanizma’nın 5. toplantısı, Brüksel’deki NATO Karargahında gerçekleştirildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg toplantı sonrası düzenlediği basın toplantısında "Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsveç Başbakanı ile görüşeceğim" ifadelerini kullandı
6.07.2023 Dünya
Bakan Özer açıkladı: 10 ilde sınıfta kalma yok
Bakan Özer açıkladı: 10 ilde sınıfta kalma yok Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün sabah İstanbul’da eğitim editörleri ile bir araya geldi. Deprem bölgesindeki eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili önemli kararlar aldıklarını söyleyen Bakan Özer, 10 ilde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı.
29.04.2023 Eğitim
Bakan Kurum: 5 ilde hasar tespiti tamamlandı
Bakan Kurum: 5 ilde hasar tespiti tamamlandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis'te 1 milyon 760 bin binada hasar tespit çalışmalarının yapıldığını ifade ederek, “Hasar tespit çalışmalarımızda sona geldik, 5 ilimizden olan Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis'te tespitler tamamlandı. Depremden etkilenen illerimizden 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 1 milyon 760 bin binada inceleme yapılmış durumda. İçerisinde 820 bin 302 bağımsız bölümden oluşan 279 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunun tespitini yapmış olduk” dedi.
11.03.2023 Gündem
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Kentsel Dönüşümü desteklemek amacıyla hayata geçirilecek olan Yeni Finansman Modelleri üzerine bilgilendirmede bulundu. Bakan Nebati, çok uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceklerini söyledi.
11.03.2023 Ekonomi
Ferit'in boşanma isteği Yalı Çapkını son bölüme damga vurdu!
Ferit'in boşanma isteği Yalı Çapkını son bölüme damga vurdu! Yalı Çapkını 23. bölüm izlemek isteyenler ekran başında... Cuma akşamları ekrana gelen dizinin hikayesi bu akşam tam bir kaosa sürükleniyor. Geçtiğimiz hafta yemek masasında Fuat'ı fırçalayan Halis Ağa, Asuman ile aralarnın bozuk olduğunu öğrenince Seyran'dan yardım istiyor.
10.03.2023 Televizyon
Bakan Kurum: 13 farklı bilim kurulu oluşturduk
Bakan Kurum: 13 farklı bilim kurulu oluşturduk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "13 farklı bilim kurulu oluşturduk. Her bir kurulu oluşturulurken, afet yönetim sürecini bir bütün olarak ele almaya gayret ettik. Bu kurullarımızda jeolojiden jeofiziğe, şehir bölge planlamadan inşaat mühendisliğine, mimarlıktan tarihe, hukuktan sosyolojiye, iktisattan afet yönetimine kadar birçok alanda bilim insanlarımız yer alıyor" dedi.
10.03.2023 Ekonomi
Aslan dolunayının burçlara etkisi nedir? 5 Şubat aslan dolunayı 2023 ne zaman bitecek, aslan dolunayı saat kata başlıyor?
Aslan dolunayının burçlara etkisi nedir? 5 Şubat aslan dolunayı 2023 ne zaman bitecek, aslan dolunayı saat kata başlıyor? Astroloji severler 5 Şubat Aslan dolunayı etkileri için araştırmalarını hızlandırdı. Şubat’ın 5’inde 16 derece Aslan burcunda dolunay gelecek. Peki, 5 Şubat Aslan Dolunay’ı burçlara etkisi neler? Aslan dolunayı 2023 ne zaman bitecek? Aslan dolunayı saat kaçta başlıyor?
4.02.2023 Astroloji
Yeni yıl için altın öneriler! Bunu yapan hedefine kolay ulaşıyor
Yeni yıl için altın öneriler! Bunu yapan hedefine kolay ulaşıyor İnsanların çoğunun yeni yıl için önemli kararlar aldığını ancak genellikle mart ayına gelince yüzde 80inin bu kararlarından vazgeçtiğini vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Merve Tokgöz, Yeni yıl genellikle yeni bir başlangıç, kötü alışkanlıkları değiştirmek ve psikolojik, duygusal, sosyal, fiziksel veya entelektüel olarak büyümenize yardımcı olacak yeni rutinler oluşturmak için harika bir fırsattır. Ama bu hedeflere ulaşmak için kararlı ve sistemli olmak önem taşır dedi.
30.12.2022 Yaşam
TBMM Başkanı Şentop: Nisan ayında hayata geçirilecek
TBMM Başkanı Şentop: Nisan ayında hayata geçirilecek Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi'nde konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı, istihdamdan erişilebilirliğe, eğitimde sağlığa siyasi hayata katılımdan hakların korunmasına kadar çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu plan, güçlü koordinasyon, çok taraflı iş birliği ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan 31 hedefe yönelik 107 eylem alanı ve 275 faaliyeti içermektedir" dedi.  
2.12.2022 Siyaset
Sözleşmeliye kadro müjdesi! Yeni sistem geliyor: 3+1 yıl şartı
Sözleşmeliye kadro müjdesi! Yeni sistem geliyor: 3+1 yıl şartı Yüz binlerce kişinin merakla beklediğini haber geldi. Sözleşmeliye kadro geliyor. Şartlar belli oldu. Sözleşmeli personel, kadro için Kabineden çıkacak kararı bekliyordu. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu hakkında açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3+1 yıl şartını ve yeni sistemin detaylarını paylaştı.
29.11.2022 Çalışan Hakları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sözleşmelilere kadro ve EYT açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sözleşmelilere kadro ve EYT açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir" dedi.
28.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Önemli Kararlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki önemli kararlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.