Ömer Faruk Gergerlioğlu

Ömer Faruk Gergerlioğlu

Son dakika Ömer Faruk Gergerlioğlu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ömer Faruk Gergerlioğlu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ömer Faruk Gergerlioğlu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ömer faruk gergerlioğlu gelişmeleri de dahil olmak üzere 54 ömer faruk gergerlioğlu haberi bulunmuştur. Tüm ömer faruk gergerlioğlu haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.
14.11.2023 Gündem
18 milletvekili hakkında 26 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM'de
18 milletvekili hakkında 26 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz dahil 18 vekil hakkında 26 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
27.01.2023 Gündem
TBMM'de 'Kürtçe konuşma' gerginliği
TBMM'de 'Kürtçe konuşma' gerginliği TBMM Genel Kurulu'nda; Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, 2023 Yılı Bütçesi'nin görüşmeleri sırasında 'Kürtçe konuşma' gerginliği yaşandı. HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in, bakanlıkların bütçeleri ile ilgili konuşmasını Kürtçe yapması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Anlamıyoruz denilenleri' diyerek tepki gösterdi. Mikrofonun sesini kısarak Taşçıer'in konuşmasına engel olan Meclis Başkanvekili Haydar Akar ise "Birçok arkadaşımın farklı farklı ana dilleri var. Bir cümle söyleyebilir, iki cümle söyleyebilir ama konuşmanın tümünü yapamaz arkadaşlar" diyerek uyarı yaptı.
6.12.2022 Siyaset
TBMM'de büyük gerilim! Ortalık birden karıştı
TBMM'de büyük gerilim! Ortalık birden karıştı TBMM Genel Kurulu'nda, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, AK Parti ve MHP milletvekillerine yönelik 'vicdansızlar' sözü, gerginliğe yol açtı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, iç tüzük kitapçığını kürsüye fırlatarak tepki gösterdi.
21.10.2022 Yaşam
Bakan Yanık’tan HDP'li Gergerlioğlu’na tepki: Sizin siyasi ikbaliniz ihtiyaç sahibi ailelerimizden daha önemli değildir
Bakan Yanık’tan HDP'li Gergerlioğlu’na tepki: Sizin siyasi ikbaliniz ihtiyaç sahibi ailelerimizden daha önemli değildir Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun engelli bir bireyin ailesine engelli yakın aylığı verilmiyor iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Sizin siyasi ikbaliniz ihtiyaç sahibi ailelerimizden daha önemli değildir. Bu ailenin de devlet desteğinden faydalanmadığına dair oluşturmaya çalıştığınız algı tamamen kamuoyunu aldatmaya yöneliktir” dedi.
9.10.2022 Gündem
TBMM'de, HDP'li Gergerlioğlu'nun sözleri tartışmaya neden oldu
TBMM'de, HDP'li Gergerlioğlu'nun sözleri tartışmaya neden oldu TBMM Genel Kurulu'nda, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sözleri tartışmaya neden oldu.
17.03.2022 Siyaset
CHP'li ve HDP'li vekillerin dokunulmazlık dosyaları Meclis'te
CHP'li ve HDP'li vekillerin dokunulmazlık dosyaları Meclis'te CHP'li 1 ve HDP'li 8 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin 9 fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
17.03.2022 Siyaset
CHP'li belediye başkanı ile HDP'li vekiller birbirine girdi! Mahkemelik oldular...
CHP'li belediye başkanı ile HDP'li vekiller birbirine girdi! Mahkemelik oldular... Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, kendisini kadın personeli Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştığı için işten çıkarmakla suçlayan HDP'li 2 vekil ve yönetici ile bazı gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Personelin defalarca uyarılmasına rağmen siyasi paylaşımlar yaptığını ve kendisinin istifa ettiğini belirten Özcan, "Bazı şehirlerde HDP desteğiyle seçim kazananlar olabilir ama ben HDP desteğiyle seçime girmedim" dedi.
14.03.2022 Siyaset
Bakanlıktan Çorum Cezaevi'nde kadın koğuşlarına erkek personel girdiği iddiasına yanıt
Bakanlıktan Çorum Cezaevi'nde kadın koğuşlarına erkek personel girdiği iddiasına yanıt Adalet Bakanlığı'nca Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kadın hükümlü/tutukluların bulunduğu kısım ve odalara erkek personelin girdiği iddialarının gerçek dışı olduğu açıklandı.
11.02.2022 Gündem
Milletvekiline dolandırıcılık şoku! Dolandırıp aradılar
Milletvekiline dolandırıcılık şoku! Dolandırıp aradılar HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ailesiyle birlikte tatil yapmak isterken dolandırıldı. Gergerlioğlu, internet sitesi üzerinden Antalya'da bir otelin markasını kullanan dolandırıcılara 8 bin TL gönderdi. Dolandırıcıların bir gün sonra kendisini arayarak özür dilemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Gergerlioğlu, savcılığa şikayette bulundu.
5.02.2022 Yaşam
HDP'li 13 vekilin dokunulmazlık dosyaları Meclis'te
HDP'li 13 vekilin dokunulmazlık dosyaları Meclis'te HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş'ın da aralarında bulunduğu 13 HDP'li milletvekiline ait 15 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
6.12.2021 Siyaset
Bakan Kurum'dan son dakika  'Kanal İstanbul' açıklaması
Bakan Kurum'dan son dakika 'Kanal İstanbul' açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul ile gündeme gelmeye çalışanların ne yazık ki bir tehdit dili kullandığına şahit oluyoruz. Bir bakıyorsunuz müteahhitler tehdit ediliyor, bir bakıyorsunuz devlet kurumları, bakanlık çalışanları, kurumların başındaki yöneticiler tehdit ediliyor, vatandaşlarımız tehdit ediliyor. Bu tehdit dilini kullananlar şunu çok iyi bilmelidir ki bu millet, bu tehditlere kulak asmaz, tehdit edenleri görüyor ve gereken cevabı da verecektir." dedi.
11.11.2021 Ekonomi
Gergerlioğlu yeniden milletvekili oldu
Gergerlioğlu yeniden milletvekili oldu Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesinin ardından tahliye edilen Ömer Faruk Gergerlioğlu 4 ay sonra Meclis'e döndü.
16.07.2021 Gündem
AK Parti'den yeni kanun teklifine revizyon! OHAL'de gözaltı süreleri 1 yıla indiriliyor
AK Parti'den yeni kanun teklifine revizyon! OHAL'de gözaltı süreleri 1 yıla indiriliyor Gelen son dakika haberine göre; OHAL sonrası yetki uzatılması için kanun teklifinde revizyona gidildi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan açıklamasında, "Gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması teklifini revize ederek 1 yıla indiriyoruz" dedi.
16.07.2021 Siyaset
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye edildi
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye edildi HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kararının ardından Sincan Kapalı Cezaevinden tahliye edildi.
6.07.2021 Siyaset
Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında tahliye kararı verildi
Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında tahliye kararı verildi Anayasa Mahkemesi kararına uyan Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun tahliyesine hükmetti.
6.07.2021 Gündem
Bahçeli'den Süleyman Soylu'ya destek: İtibar suikastını kabul etmiyoruz
Bahçeli'den Süleyman Soylu'ya destek: İtibar suikastını kabul etmiyoruz Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya yapılan siyasi linç girişimleri kaygıyla izlediğimizi, asla ve asla kabul etmediğimizi tarihe not olarak düşmek istiyorum. Soylu'ya itibar suikastını kabul etmiyoruz. Kim demiş sayın Soylu yalnız diye! Gece demeden gündüz demeden bölücü terörle mücadele eden mert bir devlet adamıdır." dedi.
6.07.2021 Siyaset
AYM'den Gergerlioğlu hakkında hak ihlali kararı
AYM'den Gergerlioğlu hakkında hak ihlali kararı Anayasa Mahkemesi (AYM), milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'siyasi faaliyette bulunma hakkı' ile 'ifade hürriyeti hakkı'nın ihlal edildiğine oy birliğiyle hükmetti.
1.07.2021 Siyaset
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında yeni iddianame
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında yeni iddianame Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilliği düşen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) eylemi nedeniyle kamu görevini usulsüz üstlenme ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal suçlarından iddianame hazırladı.
28.04.2021 Gündem
Güvenlik soruşturması teklifinin birinci bölümü kabul edildi
Güvenlik soruşturması teklifinin birinci bölümü kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi'nin 7 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi.
6.04.2021 Siyaset
Ankara Valiliği'nden 'Gergerlioğlu' açıklaması
Ankara Valiliği'nden 'Gergerlioğlu' açıklaması Ankara Valiliği'nce HDP eski milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na kötü muamele yapıldığı iddialarının asılsız, emniyet güçlerinin yıpratılmasına yönelik iftira olduğu açıklandı.
6.04.2021 Gündem
HDP'li Ömer Faruk  Gergerlioğlu gözaltına alındı
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı Hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu Ankara'da gözaltına alındı.
2.04.2021 Gündem
Anayasa Mahkemesi, HDP'li Gergerlioğlu kararının gerekçesini açıkladı
Anayasa Mahkemesi, HDP'li Gergerlioğlu kararının gerekçesini açıkladı Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvurunun reddine ilişkin kararın gerekçesini açıkladı. Açıklamada "Kesin hüküm giyme veya kısıtlama sebebine dayanan ve bu konudaki kesin mahkeme kararının Genel Kurula bildirilmesi suretiyle gerçekleşen milletvekilliğinin düşmesi hali, Anayasa'nın 85. maddesi kapsamının ve dolayısıyla Anayasa Mahkemesinin inceleme, görev ve yetkisinin dışında kalmaktadır" dedi.
2.04.2021 Siyaset
Anayasa Mahkemesi'nden Ömer Faruk Gergerlioğlu kararı!
Anayasa Mahkemesi'nden Ömer Faruk Gergerlioğlu kararı! Anayasa Mahkemesi, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu yetkisizlikten reddetti.
31.03.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop'tan dokunulmazlık açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan dokunulmazlık açıklaması Mustafa Şentop, "TBMM'de bin 300'e yakın dokunulmazlık dosyası var. Bu çok yüksek bir sayı. TBMM'de bu kadar çok dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekesinin olması çok vahim bir tablo. Türkiye açısından doğru bir tablo değil." ifadesini kullandı.
22.03.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ömer faruk gergerlioğlu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.