Ölü Deniz

Ölü Deniz

Son dakika ölü deniz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ölü deniz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ölü deniz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ölü Deniz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ölü deniz gelişmeleri de dahil olmak üzere 717 ölü deniz haberi bulunmuştur. Tüm ölü deniz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tedirgin eden görüntü! Foça sahili istila ettiler: Hastanelere başvurular arttı
Tedirgin eden görüntü! Foça sahili istila ettiler: Hastanelere başvurular arttı İzmir'in Foça ilçesinde, sahilleri istila eden denizanaları vatandaşları tedirgin etmeye devam ederken, denizanalarına temas nedeniyle yanma ve batma şikayetiyle hastanelere başvurular arttı.
17.08.2023 Yaşam
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı 3 yıllık La Nina etkisi bitti; okyanus sularını ısıtan El Nino geri dönüyor. El Nino’nun başlamasıyla can alan sıcaklık rekorları kırılıyor. Öte yandan Meksika'nın Pasifik kıyılarında yüzlerce ölü kuş bulundu. Yerel yetkililer ilk önce kuş gribinden şüphelense de yapılan incelemeler sonucunda toplu kuş ölümlerinin sebebinin El Nino olabileceği açıklandı.
18.06.2023 Dünya
Türkiye’deki depremler sonrası Ölü Deniz fay zonunun geçtiği ülkeler için uyarı
Türkiye’deki depremler sonrası Ölü Deniz fay zonunun geçtiği ülkeler için uyarı Demirören Haber Ajansı'na (DHA) 2020 yılında verdiği röportajda Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ illerindeki fay hatlarının yıkıcı bir deprem açısından sinyal verdiğini belirten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Onur Köse, şimdi de Ölü Deniz fay zonunun geçtiği ülkeler için uyarıda bulundu. Bu fay hattının, Akabe Körfezi’nden başlayıp Hatay'a ulaştığını ve Kahramanmaraş'ta Doğu Anadolu fayı ile birleştiğini ifade eden Köse, Ölü Deniz fay zonunun geçtiği İsrail, Ürdün, Lübnan ve Suriye'de de 5- 10 yıl içerisinde büyük depremlerin olabileceğini söyledi.
7.03.2023 Gündem
Doç. Dr. Tekin: Bölgede büyük bir depremin uzun süre yaşanmayacağını düşünüyoruz
Doç. Dr. Tekin: Bölgede büyük bir depremin uzun süre yaşanmayacağını düşünüyoruz Adıyaman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzaktan Algılama Merkez Müdürü Doçent Doktor Senem Tekin, "Bu kadar büyük enerji boşalmasının bizler jeoloji mühendisleri olarak 6, 6.5 ve daha üzerinde bir depreme artık bu bölgelerde uzun süre yaşanmayacağını düşünüyoruz’ ’dedi.
27.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş depremi Marmara’yı tetikler mi?
Kahramanmaraş depremi Marmara’yı tetikler mi? Türkiye’yi yasa boğan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 büyük depremin ardından Marmara’da beklenen büyük deprem akıllara geldi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin Marmara faylarını nasıl etkileyeceği konusunda uzmanlar değerlendirmelerde bulundu.
7.02.2023 Gündem
Sele kapılan 75 küçükbaş öldü
Sele kapılan 75 küçükbaş öldü Niğde'de, merkeze bağlı Dündarlı beldesinde dolu ve kuvvetli yağmur etkili olurken, 75 küçükbaş, sel sularına kapılarak öldü.
22.09.2022 Yaşam
Yeni salgın uyarısı! Bilim insanları açıkladı! Yeni pandemi ne olacak? Bilim insanları tarih verdi! Ölümcül olabilir!
Yeni salgın uyarısı! Bilim insanları açıkladı! Yeni pandemi ne olacak? Bilim insanları tarih verdi! Ölümcül olabilir! Bilim insanları uyardı! Yeni salgın kapıda! H5N1 virüsünün neden olduğu kuş gribi geçen yıla oranlar arttı. Virüsün insanlarda ölümcül sonuçları olabileceğine yönelik uyarılar geliyor. Özellikle mevsimsel grip ile aynı anda görülecek kuş gribi yeni bir pandemiye neden olabilir. Peki, Yeni pandemi ne olacak? Yeni salgına neden olacak virüs ne? H5N1 virüsü ölümcül mü? Kuş gribi yayılıyor mu? Kuş gribi ölümcül mü? İşte detaylar…
30.08.2022 Sağlık
Sahile gidenler gözlerine inanamadı! Bu halde bulundu
Sahile gidenler gözlerine inanamadı! Bu halde bulundu Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan sahilde 2 ölü deniz kaplumbağası bulundu.
18.06.2022 Yaşam
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için süre daralıyor! Deprem Eskişehir, İzmir, Ankara dahil onlarca ili vuracak...
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için süre daralıyor! Deprem Eskişehir, İzmir, Ankara dahil onlarca ili vuracak... Deprem ile ilgili son dakika açıklamaları art arda geliyor. Büyük Marmara depremi ile ilgili korkutan uyarı! Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de neredeyse bütün kentlerde küçük ya da nispeten büyük depremler meydana geliyor. Son olarak Karadeniz’de yaşanan 4.4 büyüklüğündeki depremin, İstanbul’dan da hissedilmesi endişeleri artırdı. Bu deprem ‘İstanbul depremi ne zaman olacak?’ sorusunu yeniden akıllara getirdi. Marmara’da meydana gelecek büyük bir deprem İstanbul gibi bir metropolü derinden etkileyeceği gibi, çevredeki birçok ilde de yıkıcı etki yaratacak. 1999’da meydana gelen depremin ardından başlayan kentsel dönüşüm sürecine rağmen, İstanbul’da eski ve depremde yıkım tehlikesi taşıyan birçok yapıda ise hala oturum devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada İstanbul için sürenin daraldığının altını çizerek, "İstanbul 7'nin üzerinde bir deprem ile sınanacak." ifadelerini kullandı. Peki İstanbul depremi en çok hangi ilçeleri etkileyecek? İstanbul'da depreme dayanıklı ilçeler hangileri? Tek tek açıklandı. İşte İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamaları ve ilçelere göre depremin yıkıcı etkileri...
14.04.2022 Gündem
Emine Erdoğan: Savaşlar tabiata da büyük zarar veriyor
Emine Erdoğan: Savaşlar tabiata da büyük zarar veriyor Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, savaşların sivil altyapıya olduğu kadar, kültürel hazinelere ve tabiata da büyük zarar verdiğini belirterek, geçmiş savaşlardan örnekler verdi. Erdoğan, Hayvanlar da en az insanlar kadar yuvasız kalıyor, yerlerinden ediliyor, ölüyor ya da sakatlanıyor" dedi.
12.03.2022 Gündem
Muğla'nın neyi meşhur? Muğla'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Muğla'nın neyi meşhur? Muğla'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Muğla Türkiye ülkesinde yer alan hem kültürel hem turizm hem de yöresel lezzetlere sahip bir yerdir. Bilindiği gibi Muğla ülkemizin Ege bölgesinde yer almaktadır. Fakat topraklarının bir bölümü de Akdeniz sınırları içerisindedir. Bu yüzden de meşhur olduğu özelliklerde hem Ege'nin hem de Akdeniz'in etkilerini görmekteyiz. 
8.02.2022 Yaşam
Golyat nedir, ne demek? Osman Sınav imzalı Yalnız Kurt dizisiyle gündeme gelen Golyat kimdir?
Golyat nedir, ne demek? Osman Sınav imzalı Yalnız Kurt dizisiyle gündeme gelen Golyat kimdir? Kurtlar Vadisi olmak üzere Türkiye’nin dizi tarihine birçok yapımla katkı sağlayan Osman Sınav'ın yeni projesi Yalnız Kurt'tun ilk fragmanı yayınlandı. Yalnız Kurt dizisi, Golyat isimli bir küresel gücün yaptıklarını ve buna karşı verilen mücadeleden bahsedecek. Söz konusu diziden sonra Golyat hakkında yapılan araştırmalar yoğunlaştı.
20.11.2021 Gündem
Muş, Ağrı, Bingöl, Artvin deprem mi oldu, depremin şiddeti kaç? Doğu Anadolu Fay Hattı hangi illerden geçiyor?
Muş, Ağrı, Bingöl, Artvin deprem mi oldu, depremin şiddeti kaç? Doğu Anadolu Fay Hattı hangi illerden geçiyor? Muş, Ağrı, Bingöl, Artvin deprem mi oldu, şiddeti kaç? Doğu Anadolu Bölgesi’nde hissedilen depremin ardından Muş, Ağrı, Bingöl, Artvin deprem mi oldu sorusuna yanıt aranıyor. İşte Doğu Anadolu Fay Hattı…
19.11.2021 Gündem
Deprem haritası! Türkiye deprem haritası fay hatları: Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu Fay hattı hangi illerden geçiyor?
Deprem haritası! Türkiye deprem haritası fay hatları: Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu Fay hattı hangi illerden geçiyor? Son dakika... Kandilli'den yapılan açıklamaya göre saat 15.40'ta merkez üssü Düzce olan 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul, Kocaeli, Bolu ve Eskişehir'den de hissedildi. 5,3’lük depremin ardından 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Peki, Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu Fay hattı hangi illerden geçiyor? Türkiye deprem haritası fay hatları ve Deprem haritası….
17.11.2021 Gündem
Yüzlerce çıplak model... Görünce şaşkına döndüler! Hepsi böyle yürüdü
Yüzlerce çıplak model... Görünce şaşkına döndüler! Hepsi böyle yürüdü İnsan faaliyetlerinden kaynaklanan küresel ısınmanın etkileri dünyanın dört bir yanında hissediliyor. Doğuda Ürdün, batıda İsrail ve Batı Şeria ile sınırlanan bir tuz gölü olan Lut Gölü'nde artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle su seviyesi her yıl bir metre geri çekiliyor. İsrail Turizm Bakanlığı ve ABD'li sanatçı Spencer Tunick, bu duruma farkındalık yaratmak için işbirliği yaptı. Bu kapsamda beyaz bir boyayla kaplanan yüzlerce çıplak model Lut Gölü'nün etrafında yürüdü.
18.10.2021 Dünya
İzmir'de korkutan deprem! AFAD ve Kandilli son depremler listesi...
İzmir'de korkutan deprem! AFAD ve Kandilli son depremler listesi... AFAD'tan yapılan açıklamada Urla'nın 40 kilometre açıklarında 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
9.02.2021 Yaşam
2 Şubat 2021 deprem listesi! AFAD ve Kandilli Rasathanesi en son depremler ile Türkiye Fay hattı haritası…
2 Şubat 2021 deprem listesi! AFAD ve Kandilli Rasathanesi en son depremler ile Türkiye Fay hattı haritası… Kayseri de deprem mi oldu? sorusu sabah saatlerinde yoğunluk kazandı. Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde 4.6 büyüklüğünden deprem meydana geldi. Deprem bölgede paniğe neden olurken çevre iller Sivas ve Yozgat'ta da hissedildi. Yaşanan deprem sonrası Sarıoğlan ilçesinde sokağa çıkan Sinan Karaerik ise, "Gece panik olarak kalktık. Kaldığımız misafirhanede bir arkadaş bağırıyordu. 'Herkes kalksın' diyordu. Böyle bir sallantıyı hiç görmedim. Herkes dışarı çıkmıştı. Bende arkadaşımı aradım. Ben Tomarzalıyım. Eşimi aradım. Kendisi Tomarza'da bir şey olmadığını söyledi. Deprem Sarıoğlan ilçesinde olmuş" ifadelerini kullandı. İzmir peşine Kayseri’de yaşanan depremler sonrası, 2 Şubat deprem listesi ile son depremler merak edilmeye başlandı.
2.02.2021 Gündem
Fay kırılması nedir? Fay hattı neden kırılır? Fay hattı üzerinde bulunan şehirler!
Fay kırılması nedir? Fay hattı neden kırılır? Fay hattı üzerinde bulunan şehirler! İzmir'in Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulunan Kandilli Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İzmir açıklarındaki depremde 30-40 kilometrelik bir fay hattının kırıldığını söyledi. Özener, depremde 30-40 kilometrelik bir fay kırılması olduğunu söyledi. Peki, Fay kırılması nedir? Fay hattı neden kırılır? Fay hattı üzerinde bulunan şehirler! İşte Kandilli'den yapılan açıklamalar...
30.10.2020 Gündem
Evimin altında fay hattı var mı? Türkiye fay hattı haritası ve Fay Hattı sorgulama ekranı!
Evimin altında fay hattı var mı? Türkiye fay hattı haritası ve Fay Hattı sorgulama ekranı! İzmir'in Seferihisar ilçesinin açıklarında Ege Denizi'nde 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), depremin moment büyüklüğünün (Mw) 6,6, derinliğinin de 17 kilometre olduğunu duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi de Richter ölçeğine göre depremin büyüklüğünü 6,8 olarak açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde altı binanın yıkıldığı yönünde ihbar geldiğini açıkladı. Soylu, "Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla'da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir" dedi. Söz konusu haberlerin ardından Türkiye fay hattı sorgulaması arttı. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı nerelerden geçiyor?
31.10.2020 Gündem
Fay hattı haritası! Fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Deprem risk haritası ve Türkiye'deki fay hatları
Fay hattı haritası! Fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Deprem risk haritası ve Türkiye'deki fay hatları Türkiye'de art arda yaşanan depremler gözleri fay hatlarına çevirdi. Peki, Fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Fay hattı haritası, deprem risk haritası ve Türkiye'deki fay hatları...
4.08.2020 Gündem
Türkiye deprem fay hatları haritası 2020 -  Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu Fay hattı hangi illerden geçiyor?
Türkiye deprem fay hatları haritası 2020 - Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu Fay hattı hangi illerden geçiyor? MUĞLA'nın marmaris ilçesinde AFAD verilerine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Muğla'nın yanı sıra çevre illerden de hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre saat 20.43'te merkez üssü Marmaris ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem özellikle Marmariste endişe yarattı. Zeminden 61 kilometre derinlikte meydana gelen deprem Muğla'nın yanısıra İzmir, Aydın ve Antalaya gibi birçok il ve ilçelerden de hissedildi. Deprem haberlerinin sıklaşmasının ardından Türkiye fay hattı haritası hakkında merak edilenler de arttı. İşte Türkiye deprem fay hatları haritası...
28.06.2020 Gündem
Akdeniz'de şiddetli deprem!
Akdeniz'de şiddetli deprem! Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Akdeniz'de Girit Adası açıklarında saat 15.51'de 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Uzmanlardan korkutan açıklama geldi.
2.05.2020 Yaşam
Türkiye Fay Hattı Haritası: (Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu Fay hattı hangi illerden geçiyor?)
Türkiye Fay Hattı Haritası: (Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu Fay hattı hangi illerden geçiyor?) Van’da ve Manisa’da yaşanan depremler vatandaşın yeniden Kuzey Anadolu Fay Hattı sorgulaması yapmasına neden oldu. Batı Anadolu, Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu olmak üzere 3 fay hattı olan Türkiye’de dün yaşanan depremler panik havası yarattı. Maden Tetkik ve Arama Müdürlüğü (MTA) ve AFAD tarafından hazırlanan Türkiye Fay Hattı haritasına göre, Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu Fay hattı…
24.02.2020 Gündem
Kumburgaz nerede? Sıradaki deprem Kurburgaz’da mı olacak? Kumburgaz fay hattı sorulama!
Kumburgaz nerede? Sıradaki deprem Kurburgaz’da mı olacak? Kumburgaz fay hattı sorulama! Elazığ depremini tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul’da olası büyük deprem ile ilgili açıklamalarda bulunarak Gölcük ve Düzce depremleriyle Marmara’nın altındaki kabuk aşırı yüklendi. Marmara’da deprem olasılıkla Kumburgaz kolunda ve minimum 7.2 büyüklüğünde olacak" ifadesini kullandı. Görür’ün yaptığı açıklama sonrası, Kumburgaz nerede sorularında ve Kumburgaz fay hattı, Kumburgaz haritası araştırmalarında artış yaşandı.
3.02.2020 Gündem
Kuzey Anadolu Fay hattı depremleri (Kuzey Anadolu Fay hattı hangi illerden geçiyor?)
Kuzey Anadolu Fay hattı depremleri (Kuzey Anadolu Fay hattı hangi illerden geçiyor?) Elâzığ ardından Manisa Kırkağaç’ta yaşanan deprem, Türkiye fay hattı konusunda yapılan araştırmaların hız kazanmasına neden oldu. Türkiye’de Batı Anadolu, Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hattı olmak üzere 3 tane fay hattı var. Türkiye’de peş peşe yaşanan depremler vatandaşların ‘‘Kuzey Anadolu fay hattı nereden geçiyor?’’ ‘’Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hattı hangi illeri kapsıyor?’’ sorularını sormasına neden aldı.
28.01.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ölü Deniz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ölü deniz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.