Okb

Okb

Son dakika OKB haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan OKB ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını OKB haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okb gelişmeleri de dahil olmak üzere 32 okb haberi bulunmuştur. Tüm okb haberleri aşağıda listelenmiştir.
"Takıntılara karşı nefes egzersizi yapın"
"Takıntılara karşı nefes egzersizi yapın" Psikiyatri Uzmanı Dr. Behiye Büyükgöncü, halk arasında 'takıntı hastalığı' olarak bilinen obsesif kompülsif bozukluğunun (OKB) omicron varyantıyla tetiklendiğini söyledi. Dr. Büyükgöncü, "Kendimizi gergin ve kaygılı hissettiğimiz durumlarda nefes egzersizleri veya gevşeme egzersizleri yapılıp rahatlama sağlanabilir" dedi.
17.02.2022 Sağlık
Temizlik takıntısının kökeni geçmiş travmalara dayanıyor
Temizlik takıntısının kökeni geçmiş travmalara dayanıyor Saatlerce temizlik yapan, ellerini, saçlarını yıkayan, hayatını temiz olmak üzerine kuran kişiler, bu takıntı yüzünden çok zor bir hayat yaşıyor. Ancak bu takıntıdan kurtulmak sanıldığından daha kolay. Temizlik hastalığının tedavisinde çoğu kez psikoterapinin yeterli olduğunu söyleyen Psikolog Didem Çengel temizlik takıntısına ilişkin merak edilenleri anlatıyor.
13.09.2021 Sağlık
Takıntılara karşı etkili 5 öneri
Takıntılara karşı etkili 5 öneri Halk arasında ‘takıntı’ olarak adlandırılan Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), çocukluk çağından itibaren her yaşta görülebilen önemli bir psikiyatrik hastalık. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Nigar Aliyeva, pandemide takıntılara karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.
30.06.2021 Sağlık
“Takıntılı düşünceleriniz varsa psikolog veya psikiyatriste başvurmalısınız”
“Takıntılı düşünceleriniz varsa psikolog veya psikiyatriste başvurmalısınız” Psikolog Doç. Dr. Pervin Nedim Bal, takıntılı düşünce ve davranışların kişilerde günlük yaşamsal işlevleri yerine getirmeyi zorlaştırması, bozması veya takıntının bu derece şiddetli ve yoğun olması halinde bireylerin bir psikoloğa ya da psikiyatriste başvurmasını önerdi.
18.06.2021 Sağlık
Stresten arınmak için toprak ve bahçeyle uğraşın
Stresten arınmak için toprak ve bahçeyle uğraşın Koronavirüs pandemisinin neden olduğu stresi atmak için uzmanlar toprakla ilgilenmeyi ve bahçe işleri yapmayı öneriyor. Toprakta bulunan yararlı bir mikrobun beyinde antidepresan etkisi yaptığını belirten uzmanlar, yararlı bakterilerin özellikle deride oluşan alerji semptomlarını gidermeye yardımcı olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, stresi vücuttan atmanın en etkili yönteminin de toprakta yalın ayak yürümek olduğunu söylüyor.
10.06.2021 Sağlık
Bu işler stresten arındırıyor, antidepresan etkisi yapıyor!
Bu işler stresten arındırıyor, antidepresan etkisi yapıyor! Koronavirüs pandemisinin neden olduğu stresi atmak için uzmanlar toprakla ilgilenmeyi ve bahçe işleri yapmayı öneriyor. Toprakta bulunan yararlı bir mikrobun beyinde antidepresan etkisi yaptığını belirten uzmanlar, yararlı bakterilerin özellikle deride oluşan alerji semptomlarını gidermeye yardımcı olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, stresi vücuttan atmanın en etkili yönteminin de toprakta yalın ayak yürümek olduğunu söylüyor.
9.06.2021 Sağlık
Deri yolma hastalığı 12-16 yaş arasında başlıyor
Deri yolma hastalığı 12-16 yaş arasında başlıyor Ciddi bir psikiyatrik rahatsızlık olan ve vücuda cerrahi müdahale gerektirebilecek kadar zarara neden olabilen deri yolma hastalığına daha çok kadınlarda rastlanıyor ve 12-16 yaş aralığında görülmeye başlanıyor. Uzmanlar, bu psikiyatrik rahatsızlığa Obsesif Kompulsif Bozukluk, saç yolma hastalığı, depresyon, madde bağımlılığı, kaygı bozukluğu ve beden dismorfik bozukluğu gibi diğer rahatsızlıkların da eşlik edebileceğini belirtiyor.
4.06.2021 Sağlık
Mükemmel olmak isterken hayatı kaçırmayın!
Mükemmel olmak isterken hayatı kaçırmayın! Bireyin karar verirken bazen hatalar yapabileceğini de belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Hatalar bizim içindir. Hatalarımız aslında büyümemizin, yaptığımız işin daha iyi olmasının bir parçasıdır. O yüzden hata yapmaktan korkmamak gerekiyor. Hata yapmaktan korkan insanlar ne yaparlar biliyor musunuz? Hiçbir şey yapmama hatası yaparlar. O küçük hatayı yapmamaktan korkarken daha büyük bir hata yaparlar” dedi.
19.05.2021 Sağlık
Ramazan ayında dini takıntılar artıyor! Dini takıntılar obsesif kompulsif bozukluk mu?
Ramazan ayında dini takıntılar artıyor! Dini takıntılar obsesif kompulsif bozukluk mu? Allah’a inandığı halde şüpheye düşmek, kendi kendine Allah’a inandığını ispatlamaya çalışmak, saatlerce tövbe etmek, abdestinin bozulduğundan ya da namazı doğru kılıp kılmadığından şüphelenmek, Ramazanda cinsellik ve seksüel düşünceler, oruçluyken cinsellik düşünmek gibi pek çok şekilde ortaya çıkan dini takıntılar, obsesif kompulsif bozukluğun bir türü olarak dikkat çekiyor. Bu tip takıntıların ödülden çok cezayı kullanan, eleştiren, hata kabul etmeyen, aşırı kuralcı ailelerin çocuklarında daha sık görüldüğünü belirten uzmanlar, bu durumun Ramazan ayı süresince bazı hastalarda artabileceği uyarısında bulunuyor. Takıntılar, seratonin artırıcı ilaçlar ve davranış terapisiyle tedavi edilebiliyor.
5.05.2021 Ramazan
Saçla oynama alışkanlığı bu sorunların belirtisi olabilir!
Saçla oynama alışkanlığı bu sorunların belirtisi olabilir! Saçı parmağın etrafına sarma ve döndürme pek çok kişinin yaptığı yaygın bir alışkanlık. Özellikle çocuklar, kaygıyı yatıştırmak, yatmadan önce gevşemek veya sadece can sıkıntısıyla başa çıkmak için kendi kendine yatıştırmanın bir yolu olarak saçları ile oynar. Çoğu kişi için de saç ile oynanması sinir bozucu bir alışkanlık olabilir. Bu yaygın alışkanlık altta yatan bir sağlık sorununun işareti olabilir.
10.01.2021 Sağlık
'Stresi hayatınızdan uzaklaştırmak sandığınız kadar zor olmayabilir'
'Stresi hayatınızdan uzaklaştırmak sandığınız kadar zor olmayabilir' Psikolog Kübra Bozkurt, sürekli strese maruz kalmak ve bununla nasıl baş edileceğini bilmemek sadece ruhsal hastalıklara değil, fiziksel hastalıklara da yol açtığını belirterek, “Strese bağlı olarak gelişen fiziksel hastalıklarda tıbbi tedavi almanız gerekir ama bunun öncesinde kendi öz değerlendirmenizi yapıp, neyin strese ve gerilime neden olduğunu, stresi arttıran faktörlerin neler olduğunu fark etmeniz lazım” dedi.
19.12.2020 Sağlık
"Online iletişimi asla kesmeyin”
"Online iletişimi asla kesmeyin” Pandemi sürecinde obsesif kompulsif bozukluğu olan kişiler için önemli tavsiyelerde bulunan Uzman Psikiyatrist Dr. Ali Dayi, “Kişiler arası iletişimin asla aksatılmaması gerekiyor. Akraba ve arkadaşlarla telefon ya da online görüntülü görüşme ile iletişime devam edin’’ dedi.
3.12.2020 Sağlık
“Takıntılarınızın yaşamınızı kısıtlamasına izin vermeyin”
“Takıntılarınızın yaşamınızı kısıtlamasına izin vermeyin” Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Klinik Psikoloğu Feriha Kaşifoğlu, obsesif kompulsif bozukluk (OKB) tanısı alan kişilerin, obsesyonların yarattığı huzursuzluk ve sıkıntıyı düzenli ilaç ve psikoterapi yanında, aile desteği ile yenebileceğini kaydetti.
31.10.2020 Sağlık
Kadın yayıncılar seksi diye Twitch'e dava açtı!
Kadın yayıncılar seksi diye Twitch'e dava açtı! Dünyanın en büyük yayın platformlarından biri olan Twitch, her geçen gün yeni yayıncılara ev sahipliği yapıyor. Böylesine büyük bir platformu sıkı bir şekilde takip eden Erik Estavillo isimli bir kullanıcı, Twitch'e kadın yayıncıların seksi olması nedeniyle 25 milyon dolarlık dava açtı.
27.06.2020 Bilim ve Teknoloji
El yıkama takıntılı bir hale dönüşmemeli
El yıkama takıntılı bir hale dönüşmemeli Medicana Kadıköy Hastanesi Klinik Psikoloğu Küçük, "Çok sık el yıkama, kolonya kullanma davranışı bulaş riskini ortadan kaldırıp anlık rahatlama sağlasa bile bakıldığında 5 dakikada bir el hijyeni, temizlik hastalığını beraberinde getirebilir." dedi.
17.06.2020 Sağlık
Bilim Kurulu üyesi Özkan'dan kritik uyarı! 'Bu 2 uç nokta çok tehlikeli'
Bilim Kurulu üyesi Özkan'dan kritik uyarı! 'Bu 2 uç nokta çok tehlikeli' Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, salgın döneminde toplumda 'Masayı sildim mi', 'Kapı kolunu sildim mi' diye obsesif kompulsif bozukluk (OKB) göstermeye başlayan ve önlemlerden yorulduğu için umursamaz davranan 2 uç noktanın oluştuğunu belirtti. Özkan, "Bu 2 uç nokta çok tehlikeli. Bundan sonra yeni normale geçtiğimizde bu 2 uç noktada kalırsak tekrar 2'nci bir dalga yaşayabiliriz" dedi.
27.05.2020 Corona Virüsü
Psikiyatrik tedaviler ihmal edilmemeli
Psikiyatrik tedaviler ihmal edilmemeli Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı herkesin sıkı önlemler aldığı ve bağışıklık sistemini güçlü tutmaya çalıştığı bir dönem yaşanıyor. Günlük hayatında antidepresan ilaçları kullanan insanların diğer insanlara göre bir nebze daha koruma kalkanı içinde yer aldığını belirten uzmanlar bu ilaçların doğrudan ya da dolaylı yolla bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söylüyor. Uzmanlar bu dönemde tedavinin yarım bırakılmaması gerektiğini vurguluyor.
19.04.2020 Sağlık
Corona'yı takıntı haline getirmeyin! Salgın geçince...
Corona'yı takıntı haline getirmeyin! Salgın geçince... Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Erkmen, yeni tip corona virüs salgını için tedbirlerin titizlikle alınmasının önemli olduğunu ancak bunların mantık dışı takıntılar haline getirilmemesi gerektiğini, salgın geçince bambaşka sorunlara yol açabileceğini bildirdi.
25.03.2020 Sağlık
İşte en sık görülen takıntılar
İşte en sık görülen takıntılar Psikolog Fundem Ece Kaykaç, en sık görülen takıntı türleri hakkında bilgi verdi.
12.12.2019 Sağlık
Beynim yoruldu hayat, gelme üstüme…
Beynim yoruldu hayat, gelme üstüme… Bugün çok yoruldunuz mu? Ayaklarınız, beliniz, boynunuz belki başınız yorgunluktan ağrıyor olabilir. Peki ya tüm yorgunluğunuz aslında görebildiğiniz değil de göremediğiniz bir noktadaysa ve bu yorgunluk sizi sandığınızdan daha çok etkiliyorsa…
20.09.2019 Sağlık
Gizli tehlike, teknolojik aletler
Gizli tehlike, teknolojik aletler Nöroloji Uzmanı Yaşar Alpaslan, teknolojik gelişmelerin bir yandan hayatımızı kolaylaştırdığını belirtirken, diğer taraftan da sağlığımızı ciddi oranda tehdit ettiğini söyledi.
22.07.2019 Sağlık
Takıntı hastalığına neden oluyorlar
Takıntı hastalığına neden oluyorlar Psikolog Gülcem Yıldırım, “Mükemmeliyetçi aile takıntı hastalığına neden oluyor” dedi.
16.05.2019 Sağlık
Ev rahatlığında psikolojik tedavi online terapi
Ev rahatlığında psikolojik tedavi online terapi ABD’de çok yaygın olan online terapi çağın bir gerekiri olarak artık Türkiye’de de uygulanıyor. Geçiyorsunuz ekranın karşısına ve terapi süreci o dakikada başlıyor. Tabii ki fiyatları 90 liradan başlayan bu terapileri yapan kişilerin uzman olduğunu bilmeniz kaydıyla…
19.05.2018 Arşiv
Sinüzit ve migreni 15 günde bitiriyor!
Sinüzit ve migreni 15 günde bitiriyor! Sinüzit ve migren… Sirkeli suyla en fazla 15 günde bitiyor...
31.10.2016 Sağlık
11 yıldır antidepresan kullanıyorum
11 yıldır antidepresan kullanıyorum Ünlü oyuncu Amanda Seyfried, Allure dergisine özel hayatıyla ilgili samimi açıklamalar yaptı...
21.10.2016 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Okb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.